"Песен за огън и лед" - 10: В очакване на "Ветровете"

• 28 184
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
  • HH
Хексе, благодаря за пояснението. Това просто беше единствения кон , за който се сетих.

Аз при Дани не разбирам друго. Тя не може да вземе решение каква иска да бъде. Дали майка на дракони, дали кхалеси или кралица на Вестерос. То май на нея това и е и остновния проблем  newsm78 Така де, не си кръщава коня, защото дотраките не го правят, но пък кръсти драконите, понеже предците и така са правили. Тя просто май се опитва да носи много дини под една мишница. За мен тя няма да седне на трона, ако остане такъв де. По-вероятно ми е да си се върне, там където е в момента.

Исках да попитам за древна Валирия. Някой от актуалните и живи герои в книгата бил ли е там? Много неща съм забравила и искам да препрочета всичко, но съм се зарекла, че ще започна в деня, в който излезе официално датата за следващата книга  Mr. Green

# 106
Исках да попитам за древна Валирия. Някой от актуалните и живи герои в книгата бил ли е там? Много неща съм забравила и искам да препрочета всичко, но съм се зарекла, че ще започна в деня, в който излезе официално датата за следващата книга  Mr. Green

Юрон Грейджой е бил или поне така твърди.

# 107
  • Варна

Юрон Грейджой е бил или поне така твърди.
Да, и един чичо Ланистър имаше - Герион, брат на Тивин, който тръгнал на експедиция до Валирия, но не се върнал, даже май не се знае дали е стигнал.

# 108
Герион не беше ли прогонен заради неподходящото му поведение? Джейми май много харесваше или Тирион  newsm78

# 109
  • Варна
Герион не беше ли прогонен заради неподходящото му поведение? Джейми май много харесваше или Тирион  newsm78

Тирион го харесваше, защото бил шегаджия и го научил да се премята. Той и Джайм много го харесваше май щеше да жени незаконната му дъщеря за брата на Джейни Уестърлинг. Thinking

Не са го гонили, Изчезнал е преди 7-8 години, когато тръгнал да търси загубения меч на Ланистърите във Валирия.

# 110
Мерси. Значи чичото е готин. И защо всички именити и важни мечове липсват  #Cussing out

# 111
Дани е израстнала в компанията на лудия си брат. Реално не е имала никаква сигурност, никакви корени, на които да се опре. Според мен, това е причината Мартин да я обучава развеждайки я насам натам. Не знам дали ще съумее да спечели трона.

# 112
Малко офтопик, но може на някой да му е интересно.
Вижте кой още е писал книжки: https://www.ozone.bg/product/25-ijat-chas/

# 113
# 114
  • Варна

И аз го прочетох.
Залагам на Баристан, Джайм или Бриен, Виктарион..
И... кои са още заедно?

# 115
Теон и Аша.
Също си мисля за Баристан. И Мокра коса очаквам да си го получи и то още в началото на книгата.

# 116
  • Варна
Другите заедно, за които се сещам са Аша и Теон, както и Джон и Мелисиндра, но все пак не се знае съдбата на Джон.

Моите предположения също са Баристан, Бриен и залагам на Аша, вместо Теон. Забелязвам че Мартин убива героите които са по-скоро строго праволинейни, ако мога така да ги нарека - Нед Старк, Робърт, Роб Старк, Джофри, Тивин и т.н., докато герои като Джон, Джейми (новият ми любимец), Теон, Тирион и т.н са герои които претърпяват развитие и въпреки всичко което им се случва остават живи. Затова си мисля че Теон ще остане жив и колкото и да е неприятен за някои хора.

Последна редакция: пт, 22 авг 2014, 11:50 от Voice_

# 117
  • Варна
Джейми (новият ми любимец)
За мой ужас, аз също започнах да харесвам Джайм Shocked Дори всички Ланистъри без Тивин и Церсей. Shocked
В началото, когато започнах да чета книгите мразех всичко що е Ланистър, с времето обаче осъзнах, че без Тивин те са като всички останали. Все още не съм му простила, че блъсна Бран, обаче.

Скрит текст:
За мой срам, промених отношението си дори към Планината, в смисъл, отвращава ме, гадно чудовище е, но в същото време не мога да не го оценя като инструмент за убийства, неудържим и ефикасен. Явно и Тивин го е оценявал.

# 118
  • sf
Мисля,че книгата е магьосана - аз на моменти дори Рамзи харесвам  Joy

# 119
  • Варна
Мисля,че книгата е магьосана - аз на моменти дори Рамзи харесвам  Joy

След появата на сериала и аз... Blush
Но само външния му вид.

Общи условия

Активация на акаунт