"Песен за огън и лед" - 10: В очакване на "Ветровете"

• 28 415
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Искам пак да се срещнат със Санса. Интересно ми е развитието, ако въобще има такова.

Сега пък се замислих над Марвин. Той замина за Мирийн, но не направих връзка с кораба на Сам.  Shocked Кой ли друг кораб би тръгнал нататък...точно така-никой!

Ами той и Гили ли отвлече с бебето на Манс и тялото на мейстер Емон? #Crazy
Или заповядал на Гили да слезе с бебето и с кацата....и книгите са там...
Убягнало ли ми е нещо тук?

http://awoiaf.westeros.org/index.php/Cinnamon_Wind

O, да. Хрътката има доста особени отношения със Санса, някакво разбирателство на подсъзнателно ниво.

Относно Марвин и Канеления вятър и през ум не ми е минало, че може да е на същия кораб. Crazy
 Тъкмо ще имам повод да прочета отново главите и тогава ще мога да коментирам.

# 166
Същия кораб е, да.
Но Гили не си ли слезе със Сам в Староград, виж за книгите и аз не помня.  newsm78

# 167
И аз имам спомен, че слезе от кораба. В Уикито пише, че намеренията на Сам са да я прати при баща му с обяснението, че бебето било негово, но не пише на брега ли е или на кораба. Ако някой е прочел от първоизточника да разкаже кое как е било.

И ако е на кораба и Марвин тръгне с него и Джили за Мирийн (въпреки че не ми се вярва, просто да той да се качи и кораба да отплава ей така), тогава какво?

# 168
  • Варна
Прочетох главата на Сам и ме заболя главата. Crazy

Много важни неща, казани небрежно, не знам как съм ги пропуснала.

Марвин в прав текст казва, че ще ползва същия кораб. Така, че няма съмнение, на Канеления вятър е.
Книгите, които Сам взе от Вала са в капитана на кораба, който иска да ги продаде на майстерите. Съществуват два варианта - капитана и Марвин се разминават и капитана продава книгите на майстерите, или се срещат и капитана продава книгите на Марвин. Няма как да разберем.
Сам остави трупа на Емон и Джили на кораба и каза, че ще се върне на следващия ден за да я заведе до Рогов хълм при майка си. Предполагам тогава е щял и да вземе тялото на Емон.
Марвин обаче много бързаше, така че Канеленият вятър сигурно ще отплава веднага без да дочака Сам.

На 100% сигурна съм, че Марвин ще вземе тялото на Емон (имаше някакво пророчество за кораб с мъртвец на носа, Марвин е и некромант) не мога да преценя дали би взел Джили, най-вероятно, не. Или ще я остави с Староград на пристанището, или ще я вземат със себе си към Летните острови (тя се сприятели с дъщерята на капитана)

Ако е тръгнал Марвин веднага и пътуването е минало успешно, би трябвало да е вече в Мийрийн или почти в града. Трябва да прочета още веднъж главите на Виктарион (може да е пленил кораба), както и спойлерните глави за някакви намеци.

И пак стигнах до пророчеството на Куайте, което сме обсъждали един милион пъти. Laughing
Марвин е драконът на глумеца, той се явява в Мийрийн вместо Емон.
Егон Таргариен или Блекфир изобщо го няма споменат в думите на Куайте. Защо? Защото не идва при Денерис, а тръгва към Вестерос.
Цитат
Скоро иде бялата кобила, а след нея другите. Кракен (Виктар) и черен пламък (Мокоро), лъв (Тирион) и грифон (?), синът на слънцето (Куентин) и драконът на глумеца (Марвин). Не вярвай на никого от тях.

Грешно ли е пророчеството? ДжК и Егон не отиват при Дани.

# 169
Хексе  smile3501 Браво и благодарим.
 Денерис е леко заблудена, така че може и да не се усети, че не трябва да се вярва на Марвин. Ако Марвин вземе книгите, след него няма ли да тръгне Джакен с целта да го убие?
Драконът на глумеца- ако това е Марвин, не би ли следвало глумеца да е Емон?! А всъщност драконът е Емон, а глумеца Марвин. Да не би преводът от английски да не е точен тук. Надявам се Емон да не бъде съживен в някой изрод от Марвин.
Джили- само на Сам му пука за нея. Честно казано ми е поредната досадна дивачка. Най- добре Сам да я праща при майка му и нейната линия да приключи. Или да падне зад борда.

А кой ще младия грифон тогава? Как Егон да не е споменат като първоначално ДжК го представя за негов син. Ама викаш Куайте пък да не може да разбере лъжата....

# 170
  • Варна
Хексе  smile3501 Браво и благодарим.
 Денерис е леко заблудена, така че може и да не се усети, че не трябва да се вярва на Марвин. Ако Марвин вземе книгите, след него няма ли да тръгне Джакен с целта да го убие?

Джакен/ Пейт остана в Староград.
И става все по-объркано. Уолгрейв в момента е сенешал на Цитаделата. Джакен/Пейт отива да търси нещо негово, според мен няма как да знае предварително за книгите донесени от Вала. Възможно ли е Джакен/Пейт да вземе самоличността на Уолгрейв/сенешала/? Тук може само да се гадае, мисля.

Драконът на глумеца- ако това е Марвин, не би ли следвало глумеца да е Емон?! А всъщност драконът е Емон, а глумеца Марвин. Да не би преводът от английски да не е точен тук. Надявам се Емон да не бъде съживен в някой изрод от Марвин.

Преводът е перфектен - mummer's dragon - драконът на глумеца. Не просто глумски дракон, не драконът на глумците, а драконът на глумецА, единствено число. Остава да разберем кой е глумеца. Laughing (Абе май си е Егон на Варис Thinking)

А кой ще младия грифон тогава? Как Егон да не е споменат като първоначално ДжК го представя за негов син. Ама викаш Куайте пък да не може да разбере лъжата....

Тук съвсем нагазих в дълбоките води. Joy
Грифонът е интересно животно - лъв с криле. Може да се спекулира доста.
Но да се придържаме към хералдиката, Грифона трябва да е Конингтън.

Обаче.. тогава пророчеството не е вярно.

Или.. понеже са разделени по двойки вероятно става въпрос, че ще пристигат заедно.
Т.е. Виктарион и Мокоро вече пристигнаха в Мийрийн (от спойлерните глави става ясно)сега, Тирион и ДжК ще се присъединят към Дани, когато тя се върне във Вестеросбъдеще, а Куентин и Марвин вече са дошли минало.
Ако е така имаме някъде един спотайващ се Марвин (може да е използвал същата хитрост като Куентин и да е дошъл с някоя от наемните дружини), тъй като Канеления вятър няма как да акостира в блокирания Робски залив.

Остава да прочетем всички мийрийнски глави и да разпознаем в някой герой, нашия човек Марвин.
 Mr. Green

# 171
Хм.... ще бъде ли спазена хронологията? Малко ми се струва, че преплитаме времената.

Да, Джакен търси нещо в Цитаделата. Или някой (Сам)  Laughing. Ама едва ли знае, че книгите са на кораба.

Преводът е точен. Драконът на глумеца си е. Ако Егон е драконът на глумеца, то тогава младия грифон кой е? ДжК? Някой друг представител на дома Конингтън нямаме ли някъде?

# 172
  • Варна
Преводът е точен. Драконът на глумеца си е. Ако Егон е драконът на глумеца, то тогава младия грифон кой е? ДжК? Някой друг представител на дома Конингтън нямаме ли някъде?

Да, оня задник Ронет Конингтън, който бил сгоден за Бриен. Три пъти обърниплащ.
В момента е арестуван някъде в КЧ по подозрения, че поддържа Егон.
Ама ми е чудно дали този човек ще се окаже фактор за нещо.

Да, Джакен търси нещо в Цитаделата. Или някой (Сам)  Laughing. Ама едва ли знае, че книгите са на кораба.
За какво ще му е Сам? Мдааа, по-скоро книгите от Вала търси, значи ако те все пак са купени от Марвин, ще му се наложи да прескочи до Мийрийн. Thinking

Хм.... ще бъде ли спазена хронологията? Малко ми се струва, че преплитаме времената.

Какво имаш предвид?

# 173
Пророчеството не беше истинско, а "четене на новините", по това време Гриф и Егон се бяха запътили към Денерис, но Тирион разби евентуалния съюз на пух и прах.
Може би това дори няма за цел да е пророчество, а да навреди на Денерис, като я изпълни с подозрение и недоверие към всеки съюзник. Нещо подобно е правил Варис с баща и, шепнел му на ухото и подклаждал съмнения.

Аз без малко не припаднах като се усетих, че Сам разказва всичко на Марвин пред Пейт/Джакен (без разменените бебета и Бран). Книгите, които той искаше май са онези на кораба. Нали Джакен се беше запътил към Вала, а после му се промени плана на действие.

Ако Марвин направи нещо с тялото на Емон... Sick

# 174
  • Варна
Пророчеството не беше истинско, а "четене на новините", по това време Гриф и Егон се бяха запътили към Денерис, но Тирион разби евентуалния съюз на пух и прах.

Отнесено към конкретния момент, пасва. Изглежда, че по това време Марвин още не е тръгнал.

Аз без малко не припаднах като се усетих, че Сам разказва всичко на Марвин пред Пейт/Джакен (без разменените бебета и Бран). Книгите, които той искаше май са онези на кораба. Нали Джакен се беше запътил към Вала, а после му се промени плана на действие.
Трябва да са тези книги, иначе Джакен/Пейт няма смисъл да стои в Цитаделата, ако се е добрал вече до тях.

Ако Марвин направи нещо с тялото на Емон... Sick

Като знам кои са му ученици, изобщо не бих се учудила. Confused

# 175
А на Марвин каква е играта? Играе на страната на Дорн, според мен. Той знае за истинската самоличност на Алерас/Сарела, в крайна сметка Оберин му я е изпратил като част от Дорнския супер план, който се развива доста добре- Ним в Чертога, Тиен при "папата", Сарела в Цитаделата.

Марвин няма никакво намерение да предпазва Денерис.

# 176
След като е арестуван Ронет едва ли ще се окаже фактор. Дори не си го спомням.

Посоката на Джакен ще зависи от това какво има в библиотеката на цитаделата и какво е изплямпал Сам. Така или иначе Сам е замесен. Не бяха ли едни книги писани от Марвин най- ценните? Точно за дракони става въпрос, нали им беше фен. Те не са ли в цитаделата?

За хронологията- в момента на пророчеството Марвин не си ли беше все още в Староград, а Сам някъде по пътя? Как така да го търсим като скрит наемник около Денерис тогава? Някак си не ми се връзва. Ох...

А ако Тирион е глумецът? Ако пристигат по двойки, с кой може да пристигне Тирион при Денерис?

И аз мисля, че Марвин играе за Дорн. Доста за заплетени и там нещата. Съвсем не си мисля, че Марвин отива да помага на Денерис, а да прави нещо с драконите й. Ама какво  newsm78

# 177
  • Варна
А на Марвин каква е играта? Играе на страната на Дорн, според мен. Той знае за истинската самоличност на Алерас/Сарела, в крайна сметка Оберин му я е изпратил като част от Дорнския супер план, който се развива доста добре- Ним в Чертога, Тиен при "папата", Сарела в Цитаделата.

Марвин няма никакво намерение да предпазва Денерис.

Може би ако разберем кой е Марвин, ще разберем каква му е играта. Peace

Определено човек с огромни способности - стъклената му свещ гори и той вижда в бъдещето много по-добре от Мелисандра.
Дали е част от дорнския план не мога да разбера, Доран казва, че това е играта на Сарела, а не тяхна игра. Може пък тя да шпионира марвин, а да не му е съюзник.
Това в което съм убедена е, че Марвин иска дракон/и. Денерис, по-вероятно не го интересува. За какво му са, вероятно за да увеличат способностите му, но какво ще ги прави тези способности, не знам.

# 178
  • Варна

Посоката на Джакен ще зависи от това какво има в библиотеката на цитаделата и какво е изплямпал Сам. Така или иначе Сам е замесен. Не бяха ли едни книги писани от Марвин най- ценните? Точно за дракони става въпрос, нали им беше фен. Те не са ли в цитаделата?

Ако бяха там, досега Джакен/Пейт да ги е свил и изчезнал, той стои там и чака да дойдат от Вала.  Wink

За хронологията- в момента на пророчеството Марвин не си ли беше все още в Староград, а Сам някъде по пътя? Как така да го търсим като скрит наемник около Денерис тогава? Някак си не ми се връзва. Ох...

Към момента на пророчеството си е в Староград най-вероятно. Но то е в началото на ТсД.
 Вече трябва да е в Мийрийн, а  най-лесно би могъл да се добере до града  като наемник. Ще хвърля поглед на хронологията, по-вероятно е да не е дошъл в същото време като Куентин, а малко по-късно.

А ако Тирион е глумецът? Ако пристигат по двойки, с кой може да пристигне Тирион при Денерис?

Ако Тирион е глумеца, кой е драконът му? Или имаш предвид да е дракона на глумеца, може ако се потвърди таргариенския му произход.

Чичо толкова объркано пише, аз се заплетох по разни сфинксове и сенешали в Цитаделата.

# 179
(имаше някакво пророчество за кораб с мъртвец на носа, Марвин е и некромант)

В Домът на неумиращите Дани видя мъртвец с ясни очи на носа на кораб да се усмихва тъжно със сиви устни.
http://awoiaf.westeros.org/index.php/House_of_the_Undying

И Вик може да е, с намек за името му- Грейджой....но и през ум не би минало на човек такова безобразие, че може да е Емон.

Без съмнение Марвин ще ни смае догодина.

Ако Марвин може да управлява драконите, за какво ли ще ги използва и как ще протече сблъсъка с Виктарион? Виктарион май бързо ще се спомине.....не че ще ми е тъжно...

Глумеца е Варис. Нали е бил част от трупата на Изембаро, а е достатъчно важен, за да участва в пророчество. И е поддръжник на Блекфирите, има защо да внимава с него.
Мартин сам казва да не се обръща прекалено голямо внимание на пророчествата, защото са с подвеждаща цел. Така не забелязваме други неща.

Последна редакция: пн, 25 авг 2014, 15:33 от Deziderata

Общи условия

Активация на акаунт