"Песен за огън и лед" - 10: В очакване на "Ветровете"

• 28 330
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
  • София
^
И точно за това Бран ще изиграе някоя ключова роля, обикновено така става Wink

Коронис,
по-скоро ще се удавим в мъка с тази каса бира, защото реалностите наистина са такива, че сериала ще изпревари книгите, а на мен това ми е невероятна душевена мъка, но какво да правиш, ще доживея да видя и това и то точно с най-любимия ми роман.

Да попитам не знам дали сте разисквали за това в миналото, но какво мислите е станало с Бенджен Старк за който няма нищо след изчезването му, а само леки подхвърлени намеци между редовете?
Дали не е тайнствения черен конник, който отведе Бран и останалите при горските чеда или нещо друго?

# 346

[
Защо да не остане жив? Рууз със сигурност няма да се бие на амбразурите и вероятно ще го вземат в плен. Нима Роб уби Джайм, а Едмур дори два пъти е вземан в плен. Лордовете не ги убиват ако има начин да ги вземат за заложници.

Да, да.. твърде много свидетели и знаещи.. Едва ли всички ще умрат в удобния за Джон момент, за да не излезе тайната наяве, неправдоподобно е. а някой може да се хване и за цвета на очите.

Моля ти се не давай пример с Роб. Той твърде много се влияеше от Кейтлин. Хвана Джайм в плен – а не знаеше какво да го прави. Трябваше да прояви твърдост – или да го убие, или поне да му отсече крайник за да демонстрира че е сериозен в исканията си, а той се лигави – пусан златен кон (Джайм) с надеждата да му върнат оскубана кокошка (Санса).
А ако станис докопа Рууз, моментално ще го осъди на смърт – станис е осъдил на смърт всички които са се били срещу него, както и обърниплащовете, които първоначално са се били за него, но са сменили курса. Така че загуби ли битката Рууз е осъден на смърт.
Апропо тук искам да предложа още една теория - Кръпчо - агент на Удавения бог, който пък е един от васалите - демони на Другия.
И въобще внимавайте какво ви казва Кръпчо той казва че има друг свят ПОД водата ("под водата гаргите са бели, знам, ох знам" а не трябав да забравяме, че той е бил удавен и е оцелял. Което пък ме навежда на мисълта, че Ерон ще влезе под водата и се сключи някаква сделка с Удавения бог.

Не бих се изненадал ако Бенджен е Кралят на нощтта и в последната книга Джон трябва да се бие с него или пък ако се върне и стане Последният 1000 Лорд-Командир

# 347

А само да кажа, че някъде прочетох теория, че Церсей е бременна, но не помня много от нея, а и не помня къде я четох. Само си спомням, че тръгваше от това, че тя обяснява как роклите и ставали по-малки и се налага с повече сила да ги затягат.

И аз забелязах, че Церсей е напълняла и обвинява прислужниците, че са и свили роклите при прането, но го отдавам на алкохолизма и. Сигурно пие лунен чай. Ако Кайбърн и откаже да го прави, свършено е с нея.

А за Ария, Мандърли я познава, виждал я е два пъти преди ИнТ, тя си мислеше, че би я познал, ако иде при него в Бял Пристан, но така и не успя да се добере до него.

Хрумна ми нещо: Златните плащове под чий контрол са? Май пак на Кутрето...

# 348
  • Варна

Хрумна ми нещо: Златните плащове под чий контрол са? Май пак на Кутрето...

Не, Церсей смени Черно котле, с някакъв друг.
П.П. Проверих сега, котлето  не е сменен от Церсей, а от Пицел и Харис Суифт след ареста на Церсей.
Сменил го е някой си Хъмфри Водите - бивш капитан на стражата охраняваща Драконовата порта.

А това за очите е несериозно - пон една трета от хората във Вестерос са със сиви очи и черан коса, това нищо не значи. Виж ако говорим за таргариени с лилави очи бих приел забележката защото те са уникални, но сивооки хора  с черна коса. има в цяла вестерос.

Също има достатъчно и руси и чернокоси, но това не попречи на Станис да се усъмни, че децата на Робърт не са от него, защото са руси. (при руса майка)
При синеока майка и сивоок баща, може би ще се усъмни откъде са тези кафяви очи.

Моля ти се не давай пример с Роб. Той твърде много се влияеше от Кейтлин. Хвана Джайм в плен – а не знаеше какво да го прави. Трябваше да прояви твърдост – или да го убие, или поне да му отсече крайник за да демонстрира че е сериозен в исканията си, а той се лигави – пусан златен кон (Джайм) с надеждата да му върнат оскубана кокошка (Санса).

Джайм беше пуснат от Кат, не намесвай Роб в тази работа. Naughty

Последна редакция: чт, 11 сеп 2014, 08:16 от Хексе

# 349
  • Русе
Човек не осакатява сина на най-могъщия владетел, не и ако иска да има каквато и да било надежда за мир някога. Да убият веднъж пленения Джайм би било глупост. Мъртъв не им носи никаква изгода. Жив може да бъде разлика от земята до небето. Надеждите на Роб бяха да го размени срещу баща си. Пускането му беше поредната простотия на Кат.

Жените сте страшно нещо! Никога не би ми хрумнало, че за напълняването на Церсей може да има такава причина; всъщност нито то, нито тесните й рокли са се регистрирали като нещо необичайно в мъжкия ми праволинеен и наивен мозък Rolling Eyes

# 350
 Станис се усъмни, защото се знаеше, че  при съвкупност между черно и русо, никога не избива русото, а на Церсей и трите и деца бяха руси. Никъде нищо не пише за съвкупноста между кафявооките и синеоките. Освен това не бива да забравяме че децата наРобър тужасон приличаха на него, а на Церсей - никак, близо беше до акъла, докато Джейн прилича на Аря. За мандърли не се бях сетил, но и той може да не остане жив, последно му резнаха част от гушата а и е замесен във войната на Севера, въпреки че би било тъпа да загине преди да се срещне със Станис, признавам го.  Освен това е спорон доколок познава Аря - Мандърли присъставше на сватбата на Джейн и с нищичо не намекна че е разбрал, че това не е Аря. Рууз каза на Рамзи че знаменосците на Нед гледат намръщено и са готови да се хвърлят в битка при писъците на момичето.
----------
Пак питам какво мислите за откровенията на Кръпчо? Много са интересни? Русалки с устни като кръв?
"Под морето птиците имат люспи вместо пера — рече той. — Знам аз, знам, ох-ох, ох
под морето враните са бели, знам аз, знам
Под морето снегът вали нагоре — рече глумецът, — а дъждът е сух като кокал. Знам аз, знам, ох, ох, ох.
Дойдоха сенките за танц, милорд, танц, милорд, танц, милорд.“ — Запя и заподскача от крак на крак: — „Дойдоха сенките и тук стоят, милорд, стоят милорд, стоят милорд.“ —

Рибарите разправяха, че една русалка го научила да диша вода в замяна на семето му."
има и още.
Смятате ли че русалката може да съживила Кръпчо с целувак така както Мелисандра може да съживи джон Сняг. в такъв случай при положение че русалките са служителик на Удавения бог, а той е демон на Другия - за кого рабоит Кръпчо, и дали не е нормалон че не се усмихва.
Допускате ли сделка на Ерон с морските същества, за да спре Юрон и дали това няма да помогне на Другия да срути Вала?

# 351

не съм обърнал много внимание на факта, че Церсей пълнее, отдал съм го на възрастта й. във филма героинята е като топманекен, но в книгите не е така - Церсей родила три деца на робърт,а като я събличат гола се вижда че циците й са увиснали, естествено тя да е някъде към 40-те и с поотпуснала се плът. Просто церсей остарява. Дори Кутрето го намекна.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2014, 09:56 от Джон Сняг

# 352
  • Варна
Джон, Станис не е наясно с генетиката, както и ти.  Laughing При само един рус родител спокойно може и детето да е русо. Не става въпрос за това. исках да кажа, че е достатъчно някой да е запомнил, че всички деца на Старк са светлооки за да се усъмни. Церсей също знае за фалшивата Аря, едва ли ще тръгне да прави услуга на Станис и Джон и да не я разобличи. Както и да е, явно този спор няма да доведе до нищо. Peace Grinning

Кръпчо е интересен. Може да има връзка с Удавения бог на железнородените - само техните богове не са се проявили досега. Може думите му в известен смисъл да са някакви пророчества, алегории, но не мисля, че е служител на някой бог или да има необикновени способности.

Мелисандра не го харесва, вижда го в огньовете си. Предполагам, че Кръпчо ще убие някого, в лудостта си, без да е намесено нещо свръхестествено. (Няма го в сериала, нали? Thinking)

П.П. Една теория - може Кръпчо да успее да убие самата Мел, за да защити Шайрийн. Поливайки я с вода както в на "Магьосника от Оз". Laughing

# 353
  • Варна

не съм обърнал много внимание на факта, че Церсей пълнее, отдал съм го на възрастта й. във филма героинята е като топманекен, но в книгите не е така - Церсей родила три деца на робърт,а като я събличат гола се вижда че циците й са увиснали, естествено тя да е някъде към 40-те и с поотпуснала се плът. Просто церсей остарява. Дори Кутрето го намекна.

В книгите Церсей е към 32-33. Няма значение, де.
Изобщо не харесвам Лена, то и нея ако я съблекат гола няма какво да покаже, има ужасно тяло. Rolling Eyes Mr. Green

# 354
Джон, Станис не е наясно с генетиката, както и ти.  :Lil: При само един рус родител спокойно може и детето да е русо. Не става въпрос за това. исках да кажа, че е достатъчно някой да е запомнил, че всички деца на Старик са светлооки за да се усъмни. Цер сей също знае за фалшивата Ара, едва ли ще тръгне да прави услуга на Стани и Джон и да не я разобличи. Както и да е, явно този спор няма да доведе до нищо. Peace Grinning

Виж за церсей бях забравил, че знае, но пък имай предвид че Джон не знае, че Церсей знае. Да - Церсей е фактор - това го признавам. не очаквам да умре в тази книга.

Кръпчо е интересен. Може да има връзка с Удавения бог на  - само техните богове не са се проявили досега. Може думите му в известен смисъл да са някакви пророчества, алегории, но не мисля, че е служител на някой бог или да има необикновени способности.

Кръпчо е е много интересен, допускам че е съживен с целувка от служителка на Удавения бог, което ме кара да мисля че ще има драма Еров- Удавения бог -Юрон. не съм съгласен че служителите на богове нямат свръхестествени способности - Червените жреци могат да връщат към живота хора или да създават сложни илюзии пред цели тълпи хора. Безликите могат да променят формата си.   Бран също има способности.  Логично е да се предположи и че Ерон Мокра коса има важни способности за да контактува с Удавения бог - постоянно ни се втълпява че той е много отдаден на религията.

Мелисандра не го харесва, вижда го в огньовете си. Предполагам, че Кръпчо ще убие някого, в лудостта си, без да е намесено нещо свръхестествено. (Няма го в сериала, нали? Thinking)

Ако Кръпчо е съживен от хора на Удавения бог, а той е демон н Другия, Мелисандра има сериозна причина да не го харесва. А в сериала има значителни разлики не го имай за Библия.

П.П. Една теория - може Кръпчо да успее да убие самата Мел, за да защити Шайрийн.

да - напълно е възможно - нали Мел, вижда черепи около Кръпчо.  Впрочем не мисля, че Кръпчо е напълно луд, просто не говори смислено - това са две различни неща. Убеден съм че ако хората се вслушват по-внимателно какво говори ще разберат важни неща, но трябва да свързват отделните неща и да ги тълкуват.

п.с. в книгите Цересей е на 32-33 но имай предвид, че това е ТОГАВАШНАТА възраст не отговаря на СЕГАШНАТА и че трябав да качиш още 5-6 години отгоре, за да я осъвремениш. Аз пък чякам точон тази сцена  - поред мен тя е култова и актрисата не е правилно подбрана за нея.  по скоро си представям Дреа ди Матео в тази роля.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2014, 10:17 от Джон Сняг

# 355
  • Варна
За голата сцена в сериала Лена ще ползва дубльорка, така че не вярвам да има разочаровани Laughing. Няма да е с обръсната глава, а къса коса.

За Кръпчо - ако беше служител на УБ досега да се е проявил, преди доста години е бил "удавен". Мокра коса непрекъснато "дави" и "съживява" железнородени, всички ли са демони?
Кръпчо дори да е получил нещо свише, не вярвам да може да го контролира, прави го по-скоро несъзнателно.
Иначе Станис досега да го е взел на мястото на Мел.  Mr. Green

# 356
 аз кръпчо го виждам по-скоро като човек, който е съживен и е загубил част от своето "аз", от своите спомени, има спомен само за един тунел   мрака образно казано и за него си говори постоянно. нещо подобно видяхме със съживеният във филма от Червеният жрец, който гледаше отнесено, нещо подобно очаквам да се случи с Джон като го възкресят - да стане супер отнесен и да мисли само за смъртта.
не очаквам свръхестествени прояви от Кръпчо, по-скоро откровения за Удавения бог.
съмнявам се, че Станис знае, че Кръпчо има нещо общо с Удавения бог, нали Удавения на свой ред е човек на Другия. Ако Станис знаеше това щеше да му резне тиквата,а не да го държи до дъщеря си.

То е ясно, че Лена ще ползвя дублорка, такава кльощавелка рядко се вижда, а пък според всички церсей е доста  цицореста, Джайм непрестанно мисли, че тя е "кралицата на курвите" и като му разказвата историята за Циците на Барбара  Бракън и Миси Блекууд се сеща веднага за Церсей.

именно защо Церсей е цицореста, и е на съвременни 38 -39 години, родила е 3 деца, допускам че просто плътта й се отпуска, а не е е бременна, макар с нейното безразборно чукане да не е изключено. но все пак - за такива случаи има лунен чай, нали?

# 357
  • Варна
Аз мисля че всички доста избързахте, последно от разсъжденията на Джон Сняг, не успях да разбера дали John Snow e тежко ранен, мъртъв и ще възкръсне или какво.
По - любопитното е за мен какво ще се случи веднага след като Джон беше намушкан. Явно сър Патрик се е опитал да стигне до Вал, която беше охранявана от Вун Вун, за което той губи живота си. Според мен Боуен Марш и компания които участваха в покушенеито ще се споминат, тъй като не знаем и как ще реагира великана на всичко което се случи, а един от малкото хора с които той общуваше беше Кожите, дивак който е на страната на Джон. Отделно от това как ще реагира Тормунд на всичко това. Нищо чудно да изтребе целия страж + хората останали на кралицата и стража да престане да съществува. Да не забравяме че Джон пусна диваците да преминат Вала, каквото беше и идеята на Манс, също така той ги спечели и за каузата си да тръгнат срещу Рамзи, което доведе до престъпване на клетвата му и т.н. Та съдбата на стража за мен остава доста неясна.
Колкото до Станис, за мен лично той ще спечели първата част от битката срещу Болтън, след като вече знае за измяната на Кастарките и ще удържи хората изпратени срещу него, но не очаквам да оцелее, нито той,нито южняшките му рицари, ако стигнат до Зимен Хребет. Не виждам как може да превземе замъка в тези условия. Рууз е опитен пълководец и надали ще излезе с неговата войска да посрещне Станис в директен двубой, но предстои да видим това.
Последно, искам да попитам защо Джайм трябва да умре според теб Джон ? Героят претърпял най-голямо развитие в историята си - най-младият член на Кралската гвардия, един от най-добрите войни в кралството, загубил честта си пред цялото кралство и се превърнал в Кралеубиеца (напълно незаслужено с оглед на ситуацията в която беше попаднал), попаднал в плен на 15-16 годишно момче, заради арогантността си на бойното поле, загубил най-важното ръката си, с която борави с меч и с това и смисъла на живота си до този момент, загубил син (макар и да не му е бил близък), започнал да  се осъзнава и променя след всичко това и срещата си с Бриен. До тук спазва клетвата си да не дига оръжие срещу Тъли и Старк, тренира лявата си ръка и продължава метаморфозата и израстването му, а и да не забравяме че  по-скоро той отговаря на описанието на валонкарът, така че лично за мен до края на поредицата, той си е главен герой, кандидат за финала на книгата и то като ключов персонаж. А и не мисля че Бриен ще го предаде на Кейтлин.

# 358
  • Варна
Аз мисля че всички доста избързахте, последно от разсъжденията на Джон Сняг, не успях да разбера дали John Snow e тежко ранен, мъртъв и ще възкръсне или какво.
По - любопитното е за мен какво ще се случи веднага след като Джон беше намушкан. Явно сър Патрик се е опитал да стигне до Вал, която беше охранявана от Вун Вун, за което той губи живота си. Според мен Боуен Марш и компания които участваха в покушенеито ще се споминат, тъй като не знаем и как ще реагира великана на всичко което се случи, а един от малкото хора с които той общуваше беше Кожите, дивак който е на страната на Джон. Отделно от това как ще реагира Тормунд на всичко това. Нищо чудно да изтребе целия страж + хората останали на кралицата и стража да престане да съществува. Да не забравяме че Джон пусна диваците да преминат Вала, каквото беше и идеята на Манс, също така той ги спечели и за каузата си да тръгнат срещу Рамзи, което доведе до престъпване на клетвата му и т.н. Та съдбата на стража за мен остава доста неясна.
Колкото до Станис, за мен лично той ще спечели първата част от битката срещу Болтън, след като вече знае за измяната на Кастарките и ще удържи хората изпратени срещу него, но не очаквам да оцелее, нито той,нито южняшките му рицари, ако стигнат до Зимен Хребет. Не виждам как може да превземе замъка в тези условия. Рууз е опитен пълководец и надали ще излезе с неговата войска да посрещне Станис в директен двубой, но предстои да видим това.

Има много варианти и наистина един от тях е, че Стражът може да престане да съществува. Peace
Това в което съм сигурна обаче е, че Джон Сняг ще оживее. Тази негова последна глава силно напомня на главата на Дани, когато влиза в кладата на Дрого при драконите (има всички условия описани в пророчеството за раждането на драконите), само Мартин дето не ни показва как излиза.

Рууз ще загуби Зимен хребет, ако когато Станис нападне, останалите Мандърли, Локи, ..и т.н. знаменосци на Севера се обърнат срещу него. Има всички индикации за това.

нали Удавения на свой ред е човек на Другия

Това инфо откъде? newsm78

И Церсей се е чукала само с едното Котле и Лансел преди това. Чак пък безразборно... Rolling Eyes

# 359
Май Мелисандра беше споменала, че Удавения е демон, подчинен на Другия или нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт