"Песен за огън и лед" - 10: В очакване на "Ветровете"

• 28 195
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • HH
Това го си го мислех преди няколко дни, че Станис дори не е в топ-а на Мартин. Но нищо не пречи и да добави някого. Също е възможно. Но не мисля, че би добавил Станис.

ПП В анкетата съм избрала Джон.

# 616
  • Варна
Аз ви казвам, че ще се повторят нещата както след 100 годишната война в Англия.

Няма да остане читав благородник, който да управлява, всички членове на по-висшите клонове на благородническите родове ще бъдат избити.
Все пак ни чака 10 годишна зима, а следващата книга се нарича "Ветровете на зимата".
Ще се търсят все пак някакви кадърни, образовани хора, които да поемат замъците и управлението на земите.
Ще бъдат издигани лордове сред низшата аристокрация, търговците, дори рицари.
Полека ще започнат да се установяват капиталистически отношения.
Дори може да има Парламент. Grinning

# 617

Разбира се, че не е бил по любов. Все пак е от благородно семейство. Имаше един Роб, който се ожени по любов и видяхме как свърши. Confused
Коментарът ми беше в рамките на шегата, но  неудовлетворената жена наистина може да създаде много проблеми.
(Наскоро гледах филма "Истерия" Laughing)
И залитането и по религията и фанатизма й, се дължи според мен на определени липси в сексуалния живот.

много ясно, че залитането по религията е сексуална незадоволеност, надява се да реши с един удар битките на съпруга си, че да й обърне малко внимание. чуди се как да го впечатли и същевременно - да го накара да намери малко време за нея. Горката, Станис никога няма да й обърне внимание.
 Иначе е имало още едни бракове по любов.  Синовете на петия егон така са се оженили и това е довело до старшни нещастия. Да не споменавам тук за  Горчивата стомана, на когото му отказват невеста (която му е сестра) и вдига бунт

аз викам, че ни предстоят кръстоносни походи, чума и горене на хора.....

# 618
  • Варна
много ясно, че залитането по религията е сексуална незадоволеност, надява се да реши с един удар битките на съпруга си, че да й обърне малко внимание. чуди се как да го впечатли и същевременно - да го накара да намери малко време за нея. Горката, Станис никога няма да й обърне внимание.
 Иначе е имало още едни бракове по любов.  Синовете на петия егон така са се оженили и това е довело до старшни нещастия. Да не споменавам тук за  Горчивата стомана, на когото му отказват невеста (която му е сестра) и вдига бунт

аз викам, че ни предстоят кръстоносни походи, чума и горене на хора.....

Последните са задължителни.  Peace
Но все пак след зимата ще дойде лятото.

П.П. Рууз Болтън и той се ожени за жена, която не обича и не е особено привлекателна, но все пак планира тя да "започне да му тръска синове, както мушка сладки с мармалад."
Човекът съвестно си изпълнява задълженията.  Laughing

# 619
 Рууз Болтън и Робърт Баратеон не са добри примери - те тръскат копелета. Ако ще сравняваш Станис по-скоро сравни го с Нед Старк, например той също не е обичал Кейтлин, а Ашара но й направил пет деца, при това без изневерява и да прави копелета като Рууз Болтън (Рамзи Сняг е копеле, законният син беше друг - ). да - можеше да си затвори очите и да се насили,  за наследник, ама на - не иска. Твърде чепат му е характера.

# 620
 след зимата ще дойде лятото викаш....Дали? newsm78
Или имаш някаква непосредствена връзка с Мартин, защото аз не знам за такова нещо.
Последната книга се казва "време за вълци", никакво лято не се споменава. А сезонът на вълците е зимата.

# 621
Тц,  "Мечта за пролет" е "Време за вълци" е щяло да е когато книгите са били само 3.

# 622
  • Варна
след зимата ще дойде лятото викаш....Дали? newsm78
Или имаш някаква непосредствена връзка с Мартин, защото аз не знам за такова нещо.

Така пише от задната страна на обложката на трета книга. Идва 10 годишна зима,  Thinking

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 15 сеп 2014, 17:49 от Хексе

# 623
И Нед Старк беше принципен и честен. Него хората му го обичаха.

Бракът на Робърт също не е бил по любов, но той си имаше доста развлечения. И не, Станис не си е свършил задължението, защото няма син. По законите на Вестерос той няма наследник, негов законен наследник е Ренли.

Джон, наистина ли мислиш Станис за най-добрия възможен Крал?

Ъм, не. По законите на Вестерос дъщерята е преди брата. Това означава, че Шийрийн е наследник на Станис. Той беше готов да направи Ренли свой наследник, но той отказа.

# 624
  • HH
Това не важи ли само в Дорн?

# 625
Това не важи ли само в Дорн?

Не. Там е първи този, който е роден пръв, без значение от пола. Във Вестерос са първо синовете, после дъщерите.

# 626
  • HH
Оплетох се. Ще се опитам да обясня какво мислех като го написах. Идеята ми беше, че ако Станис имаше син, който е по-млад от дъщеря му, той ще го наследи.

# 627
  • Варна

Бракът на Робърт също не е бил по любов, но той си имаше доста развлечения. И не, Станис не си е свършил задължението, защото няма син. По законите на Вестерос той няма наследник, негов законен наследник е Ренли.

Ъм, не. По законите на Вестерос дъщерята е преди брата. Това означава, че Шийрийн е наследник на Станис. Той беше готов да направи Ренли свой наследник, но той отказа.
Не е така.
Церсей затова е бясна, защото няма да наследи Скалата. Затова и Мартин Ланистър в момента е наследник на Скалата. Момичетата не наследяват.

# 628

Не е така.
Церсей затова е бясна, защото няма да наследи Скалата. Затова и Мартин Ланистър в момента е наследник на Скалата. Момичетата не наследяват.

Напротив. Аша го казва - дъщерята е преди брата. А Церсей е лейди на Скалата в момента. Кеван казва, че тя може да се върне там. Къде се казва, че Мартин е наследник?

# 629
  • HH
Даже на ЖО не е така. Там дъртия Бейлон, каза че Аша е по-мъж от Теон. А не, че е преди него.

Общи условия

Активация на акаунт