"Песен за огън и лед" - 10: В очакване на "Ветровете"

• 28 203
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
 камъкът не се яде, но Станис подписа с Желязната Банка. сега може да прави сериозни дългове, да му мисли после как ще ги плаща.

Вярно че бяха грандлордове, вярно е че Кутрето е на тяхно място обаче аз се обзалагам на каквото искате че Кутрето няма да остане жив след "Ветровете..." твърде централно място заема за един човек който няма армия, а има само врагове. Дали Санса ще го бутне надолу, дали Джайм и (или) Бриен ще го убият с мечове, Хрътката ли ще цъфне отнякъде  с мечове или Станис ще  дойде с войската - със Кутрето е свършено според мен.

# 601
 ще видим. Има и още нещо. Кутрето е грандлорд според определението на Кралски чертог. Станис може да реши да върне титлата на Едмур, без да е влизал в долината, и тогава нещата стават сложни. ще има два гранлорда с съмнителна легитимност и Кутрето ще принуди да се бие. Освен това не всички от хората му го подкрепят и хич не изключено да го убият вътре в замъка му. А оттам до подкрепа за Станис една крачка.

# 602
  • Русе
Защо да е една крачка? Кутрето настрана, каква мотивация биха имали долинците да подкрепят Станис? Какво може да им предложи той?

# 603
  • Варна
ще видим. Има и още нещо. Кутрето е грандлорд според определението на Кралски чертог. Станис може да реши да върне титлата на Едмур, без да е влизал в долината, и тогава нещата стават сложни. ще има два гранлорда с съмнителна легитимност и Кутрето ще принуди да се бие. Освен това не всички от хората му го подкрепят и хич не изключено да го убият вътре в замъка му. А оттам до подкрепа за Станис една крачка.

Нищо не би спечелил с това Станис. Едмур е пленник в Скалата, а жена му Фрей, очаква дете, което ще му е наследник. След смъртта на Едмур, когато детето се роди, Фрей вземат правата на Едмур, като настойници на детето му.

П.П.
Не виждам защо Долината ще се намесва в споровете за грандлордството над Речните земи.
В Харънхъл е Бонифер Хасти, а той е фанатик на Седемте, няма да подкрепи Станис и неговата религия. Там е и Лансел организиращ Воините на вярата.

# 604
  • HH
Koronis , нищо. Станис не предлага, на него всички са му длъжни. Затова няма и последователи.

Колкото повече мисля за Станис, толкова повече се ядосвам. Той не заслужава нищо от това, което има. Извинявам се, заслужава лудата си жена.

# 605
  • Варна
Koronis , нищо. Станис не предлага, на него всички са му длъжни. Затова няма и последователи.

Колкото повече мисля за Станис, толкова повече се ядосвам. Той не заслужава нищо от това, което има. Извинявам се, заслужава лудата си жена.

Ми нормално е със съпруг като Станис.. Laughing Дето отива в брачното ложе с вид все едно отива на бойното поле. Joy Joy

# 606
"Koronis , нищо. Станис не предлага, на него всички са му длъжни. Затова няма и последователи."

много ясно. В живота преуспяват само интриганти като Ренли и Церсей. обещай колкото се може повече, а как ще го изпълниш после не е твоя работа. Ренли  се ожени за Марджери, но бе готов да се ожени за Церсей. ама щял да се скара сТирели, абе голяма работа, нали ще докопа трона.

Споменах ли, че Станис е честен и принципен? И  - да - точно затова няма последователи, защото е достоен да седен на трона, а на него сядат само недостойните. Паплачта се страхува, че един благороден човек ще измете на боклука. никой обаче не се страхува от Ренли "ще се спазарим с Ренли" казва Кутрето на Нед.  "Ще се спазаря с Ренли" разсъждава   Церсей.

аз бих обърнал нещата обратно - с такава жена Станис как няма да иска да избяга на бойното поле? Очевидно бракът им не е бил по любов. Станис си е свършил задължението (има дъщеря( и се чуди как да избяга жена си затова влиза в нови битки, дано го убият.

# 607
  • Варна
аз бих обърнал нещата обратно - с такава жена Станис как няма да иска да избяга на бойното поле? Очевидно бракът им не е бил по любов. Станис си е свършил задължението (има дъщеря( и се чуди как да избяга жена си затова влиза в нови битки, дано го убият.

Разбира се, че не е бил по любов. Все пак е от благородно семейство. Имаше един Роб, който се ожени по любов и видяхме как свърши. Confused
Коментарът ми беше в рамките на шегата, но  неудовлетворената жена наистина може да създаде много проблеми.
(Наскоро гледах филма "Истерия" Laughing)
И залитането и по религията и фанатизма й, се дължи според мен на определени липси в сексуалния живот.

Сухар е Станис, можеше вече да имат поне три деца, но той явно изпълнява задълженията си веднъж на високосна.
Е, че Селайс не е хубава е ясно, но пък виж Тормунд казва: "Винаги съм си мечтал за жена с мустаци"  Joy

# 608
  • HH
И Нед Старк беше принципен и честен. Него хората му го обичаха.

Бракът на Робърт също не е бил по любов, но той си имаше доста развлечения. И не, Станис не си е свършил задължението, защото няма син. По законите на Вестерос той няма наследник, негов законен наследник е Ренли.

Джон, наистина ли мислиш Станис за най-добрия възможен Крал?

# 609
. за Фрей съм убеден че ще измрат всичките - които не ги избие Станис, ще ги избие Лейди Каменно сърце. Такъв дребен играч като Бонифер Фас ти, просто не може да остане жив. Виж Лансел го забравих той според мен тепърва ще създава ядове на много хора.
Станис и Джон могат да намерят поддръжници само там където ЕД и Кейтлин са имали  или имат роднини (Едмур в Речните земи, Санса в Долината). Дали детето на Едмур ще остане живо. И колко време ще мине преди да се роди. Ами ако е дъщеря?

# 610
  • HH
...
Станис и Джон могат да намерят поддръжници само там където ЕД и Кейтлин са имали  или имат роднини (Едмур в Речните земи, Санса в Долината). Дали детето на Едмур ще остане живо. И колко време ще мине преди да се роди. Ами ако е дъщеря?

Доколкото си спомням в края на последната книга, не е ясно дали дали Джон ще оцелее. Така, че в момента имаме само Станис, на чиято страна няма нито един Старк. А Санса сама си каза, че предпочита познатото зло.

# 611
 Е, ако трябва да съм честен от Джон Сняг и  Тирион също се биха получили много хубави крале .  Иначе Виктарион става за крал на железнородените - обаче не и на железния трон, тук трябва човек който да е наясно какви интриги се въртят и кого да спипа з врата и да му резен тиквата. Кралят трябва да знае кой му крои шапка и кой-не . Тирион е идеален за тази работа, но има един голям минус - Ланистър е.
според мен кралят трябва да има три основин качества
1. да бъде добър политик (да може да цака придворните)
2.Д бъде добър военачалник
3.да бъде справедлив, честен, принципен и високоморален човек

и четвърто - да не е е Ланистър.

иначе единственият човек за който съм против да седне на Железния трон е Дени - другите всички стават.  не може пет книги да си седиш в Робския залив и в предпоследната (или - в пред-предпоследната) да ти хрумне за рожденното ти право - и хоп да се появиш.

Аз разбира се много ще се зарадвам ако Дж. Сняг седне на трона, но не ми се вярва.

# 612
 ще оцелее - съвсем наскоро коментирахме съня на Джон и видението на Мел - джон се бие едновременно срещу Другите и Стража, облечен в броня от черен лед. ( в Каквато  Дени вижда Регар) Освен това се събужда и вижда че всички са го изоставили.

# 613
  • HH
За Тирион имаше теории, там не е ясно какво ще излезе. Той е наясно, че в очите на повечето хора е един шут, а такъв човек няма да вдъхва респект като крал.
Не харесвам Денерис, но тя не си избра сама да седи в РЗ. Смятам не е нужно да го обяснявам. Можеше да не спасява робите, но го направи. Те пък от своя страна имаха избор и сами решиха да я следват.
Джон също се доказа.
Егон как точно си го представяш да "цака" някого. А това колко е справедлив  и честен също няма как да го знаем. Той е на принципа на Станис. На него са му казали, че му се полага.
Станис, ах за Станис какво да  кажа. И другите ти казаха, той имаше шанс да помогне на брат си, който презираше. Да му отвори очите. Ама реши, че е законен наследник веднага щом брат му умря. От това по-достоен здраве му кажи. Пък и един добър политик. Само Мелисандра и Селайз го "цакат", никой друг.

# 614
  • София
Вижте ако изобщо някой седне на ЖТ в КЧ, то това ще е ПОВ и познато лице.
Забравете за Егон и т.н. варианти, които се появяват от нищото в петата книга и пак има малко за тях. Просто си има литературни закони...
Или ще е Денерис, или Джон, или Тирион и до там с вариантите.
Избирайте си един от тримцата Stuck Out Tongue

Общи условия

Активация на акаунт