Перилни препарати и омекотители - 24

• 56 179
  • 723
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
И по мои наблюдения, лошата миризма идва от материята на дрехата.....при мен поларените блузи в 80% от случаите миришат  Sick

# 91
Момичета Савекс 2в1 самър тайм за какво пране е?
По-скоро за цветно. Не съдържа избелители и съдържа съставка, предпазваща от пренос на цвят.

Ехо савекс за цветно, прахообразен. Преди него-с Персил за цветно, пак прахообразен...И с единия и с другия мирише...
Значи наистина явно е от материята.

Според вас maxima advance за бяло или цветно пране се използва?
Срещнах много противоречиви мнения по темата.
Според мен е по-подходящ за бяло пране и по-светли и устойчиви цветни дрехи. За цветно са най-подходящи Максима bio и black.

# 92
  • By the sea
Венито, благодаря Peace

Хубав или лош, принудих се днес да ходя до Лидл за Омо-то в големите кутии, дано излезне добър, че имаме тонове спално бельо да се перат с него ooooh!

Максима Адванс ползвам за бяло и светло цветно. Някой попита, та да си кажа Laughing

Понастоящем довършвам /поне от 2 месеца  Crazy / една огромна кутия Ариел Актилифт Алпин за 100 пранета.  Много добър прах, изпира супер и ухае много приятно.Интересно ми е къде е произведен newsm78 На кутията има надписи на холандски и гръцки.

# 93
  • София
Да се оплача от Ariel Pods, с една таблетка не е изпрал на детето леко петно от червило по рокля 100% синтетика, която се пере буквално с поглед. След като извадих дрехите го изтърках на ръка, без проблем. Ще довърша кутията, слагайки по 2 капсулки на пране и няма да повторя.

# 94
  • При децата ми
Момичета, споделете моля впечатления за големите кутии "Омо" от "Лидл"? Praynig За какво пране е?

# 95
Момичета, споделете моля впечатления за големите кутии "Омо" от "Лидл"? Praynig За какво пране е?

Прегледай последните 4-5 страници. Коментираше се,че е ниско качество. Не съм го ползвала.
Гелът,обаче ,бил достатъчно добър. Взех си от него,прах вече.Доволна съм,но да отбележа,че нямах дрехи с петна или някакви конкретни замърсявания. Ароматът му е подобен на праха ОМО,който в момента е на промоция в Кауфланд,но е значително по-нетраен след изсъхване.

# 96
  • София
Аз пък не намирам нищо общо в аромата на Омо гел от Лидъл и Омо прах официален внос.

Ариел подс за цветно при мен се справяше много добре с петна от зехтин примерно. И съм се учудвала, че толкова малка капсулка изпира цяла пералня. Червилото не е ли трудно за изпиране по принцип? Виждала съм отделни препаратчета за петна, на които специално се изтъква, че премахват червило, затова съм останала с впечатление, че излиза трудно.

Относно миризмата на мухъл по определени дрехи и дали причината е основно в материята - в най-скоро време ще изпера моите няколко тениски в пералнята на майка ми и ще видя дали има разлика. Защото не ми звучи много убедително да е от материята, но е възможно. Трябва да се провери емпирично  Wink

# 97
Момичета чета ви от много време и тайно се възползвам от съветите ви. Научих много интересни неща за перилните препарати и омекотители, за което благодаря на всички :  Simple Smile.
Сега е ред да споделя и аз нещо относно лидълското прахообразно ОМО  за бяло - купих го миналата година, преди да прочета отзивите тук.  Както се казва "пари съм давала" и си го използвах до край и впечатленията ми не са никак лоши, даже ме учуди. Уточнявам, че с него перях кърпи, спално бельо, пижами и бели тениски. Учудването ми дойде, след като с него се изпра и светна една захабена бяла тениска, която преди това беше прана многократно с най-различни персили, ариели и т.н. наш и паралелен внос.
В момента съм пред покупка на прахообразен препарат за бяло пране и събирам мнения.

# 98
  • София
При мен се е случвало да замиришат лошо отделни дрехи и това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се дължи на нужда от профилактика на пералнята. Веднъж се случи само месец и половина, след като й бях правила почистване. Следващото почистване обаче й го пуснах на 90 градуса и всички проблеми изчезнаха.
Имам подозрението, че на 60 градуса не измират както трябва всички бацили и след кратко време си поникват пак. Неслучайно на шишенцето с препарата за почистване пише да се пусне програма минимум на 60 градуса!
(За протокола - пера предимно с течни препарати, не обичам прахообразните.)

Отчитам се с омекотител Сано, син, от концентрираните. Вчера бях в Халите, видях им фирмения щанд и пусто изкушение...помолих да помириша. Синьото направо ме плени. Странно, преди бях мирисала неконцентрираните и нито един не ми допадна, този път - от раз. Обаче цената - 9,90 лв за 40 пранета....Доста. Sad

# 99
  • София
В момента съм пред покупка на прахообразен препарат за бяло пране и събирам мнения.

Погледна ли намаленото в Кауфланд ОМО, от година само с него пера чаршафи, пере всичко, безотказно. Единственият му недостатък, е че има ли шарки, в един момент избледняват.

Аз бяло пера с 50/50 Ариел-течен за бяло+Вениш за бяло, бялото направо блести с тази комбинация.

# 100

Погледна ли намаленото в Кауфланд ОМО, от година само с него пера чаршафи, пере всичко, безотказно. Единственият му недостатък, е че има ли шарки, в един момент избледняват.

Аз бяло пера с 50/50 Ариел-течен за бяло+Вениш за бяло, бялото направо блести с тази комбинация.
Намислила съм или това ОМО да изпробвам или пак да си взема Персил мега перли от паралелния внос. Какъвто и прах за бяло пране да използвам има ли по бялото някакви шарки с течение на времето избледняват. За бяло пране използвам само прахообразен, а Вениш слагам почти винаги, но споменатата по-горе тениска се изпра само с Лидълското ОМО  (действително сложих без да искам по-голяма доза - не съм фен на това да се слага много прах, виж за омекотител друга работа).
Онзи ден си купих омекотители: турско Коколино и Фабулозо (не погледнах производството). В последно време Коколино ми е фафорит и то турското  Crazy с нарисувани лалета.

# 101
  • Sredets/Burgas
Fabuloso-то е италианско производство...  Peace

http://www.colgate.it/app/Colgate/IT/HC/Producten/FabricCare/Fabuloso.cvsp

Аз ползвах жълтото миналото лято...
Миришеше много трайно и силно, но не омекотява много...
Като повечето италиански омекотители, де...

# 102
  • София
Намислила съм или това ОМО да изпробвам или пак да си взема Персил мега перли от паралелния внос. Какъвто и прах за бяло пране да използвам има ли по бялото някакви шарки с течение на времето избледняват. За бяло пране използвам само прахообразен, а Вениш слагам почти винаги, но споменатата по-горе тениска се изпра само с Лидълското ОМО  (действително сложих без да искам по-голяма доза - не съм фен на това да се слага много прах, виж за омекотител друга работа).

За този Персил ли става дума? Аз имам такъв от Германия, но още не съм го изпробвала.

Сега като се замисля, вкъщи имам прах за поне година, дообре че килера ми е голям иначе щяха да ме изселят от вкъщи... утре заминаваме за гръцко и познайте дали няма да взема още нещо интересно ooooh!

# 103
  • сред маслини и портокалов цвят
Отчитам се с омекотител Сано, син, от концентрираните. Вчера бях в Халите, видях им фирмения щанд и пусто изкушение...помолих да помириша. Синьото направо ме плени. Странно, преди бях мирисала неконцентрираните и нито един не ми допадна, този път - от раз. Обаче цената - 9,90 лв за 40 пранета....Доста. Sad

В Халите са доста високи цените. Аз пазарувам от един магазин до Женския пазар, оттам го купих концентратът на Сано за 8,30. Взех си биото, жълтият също много ми хареса, тия дни и него ще взема.

# 104
Аз пък скоро ще имам японски прах за пране. newsm44

Общи условия

Активация на акаунт