Отговори
# 30
Прекалено смрадливо стана нещо ........  Joy

# 31
# 32
  • UK
Toзи стих не става, но може нещо на Достена Лаверн  Mr. Green.

# 33
И?
Разказите са му увлекателни, след първите 3-4 ти дотягат.
Лириката......хм, както казах - медийна дъвка, популярна.

Аз предлагам Марѝ да влезе в учебниците.
Има какво да каже жената Peace
На мен ми харесват приказките, но той май приказки няма ...
Какво ще кажеш за тази ...

Приказка за Ям-дай Ям-чук

Имало едно време, преди много, много лета един свят, в който имало всичко. Планетата се казвала Ям-дай Ям-чук. Живота си вървял необезпокояван от нищо. Планетата била в равновесие между две светила. Едното светило нощем, а другото денем. Птички и пчелички танцували и се радвали на безгрижно съществуване. Появили се хората. Те също съществували в хармония с всичко, което ги заобикаля. Храна имало, вода също, безкрайни равнини и планини, езера и реки били за тях дом. Но хората се размножили и храната започнала да не достига. Тогава Господ решил да прати един огромен метеорит и да започне приказката отначало. Когато всичко измряло, той поставил един мъж и една жена в райската градина в идеални условия, за да ги научи на ред, дисциплина и хармония. Но те пак изяли всичко и останала само една ябълка. Тогава жената разбрала, че ябълката е високо и само мъжа, по-силният физически може да я достигне и започнала да се притеснява. Сетила се, че ако покрие тялото си с листа, така ще ограничи възможността, той да прави секс, когато си поиска. Затова му спряла секса и започнала да си показва дупето, само когато искала нещо от него. Така се домогнала до ябълката, но ... какво от това, като измрели от глад и двамата. Господ видял, че с тези гладни фекалки не можел да се оправи, направил пак потоп и хвърлил долу от всичко за разнообразие и си бил камшика. От тогава жената крие тялото си, нищо, че се ражда гола, а мъжа произвежда благинки, цветни дрънкулки, все по - хубави играчки, за да може тя да се изкушава и да си дава дупето. Започнал обаче мъжа да се уморява, защото остарявал, а мерака му не стихвал. Затова дал на китаеца да прави дрънкулките, а той само да ги доставя. И всичко си вървяло безпроблемно. Обаче китаеца искал материал за да прави дрънкулки. Тогава мъжа направил оръжие и взел на африканеца всички полезни изкопаеми и залежи и дал на китаеца да бачка, а оставил африканчето да мизерства. Е, сетил се и Американеца за тази хубавиня и си намерил свое китайче, само че латино. Пуснал всичко там да се прави, взел им и ресурсите, оставил само отпадъци и нещо да преживяват. Доставял и американчето сигурност, провозии и дрънкулки на своите дупета. Обаче китайчето и латиноса им писнало и вдигнали цените. Настанала криза. Никой не искал да работи за чужди дупета. Китайчето си направило и ядрена програма. Започнали войни за да се вземе ресурса и на арабчето и Господ започнал да избира подходящият метеорит да се почва пак отначало ...
Но докато дойде големият Бум, докато фекалките съществуват, тя ще върти дупе за да получи ябълката, а той ще държи клончето високо.

Край

# 34
Toзи стих не става, но може нещо на Достена Лаверн  Mr. Green.
Я предложи нещо ...

# 35
Ще кажа, че имаш добър метаболизъм Mr. Green

# 36
Прекалено смрадливо стана нещо ........  Joy
Човещинка!
Сетих се за един виц, като отвори темата ...
- Скъпа, къде ти харесва повече -на море или планина?
- Разбира се ,че на море скъпи, къде заминаваме?
- Не, миличка, избирам освежител за тоалетната.  Simple Smile

Последна редакция: пн, 18 авг 2014, 22:50 от bubulino

# 37
Ще кажа, че имаш добър метаболизъм Mr. Green
Благодаря, не се оплаквам! Wink

# 38
Интересно, автора доста примерен изглежда ...?!

# 39
 Аз давам глас за произведението на Зандали!
Ето предложение и за часовете по музика, включващо коментирания текст https://www.youtube.com/watch?v=ehBitn6JFJ8

# 40
  • София
Павлине, няма какво да кажа.
Изключването на Чудомир от програмата по БЕЛ ме разстройва. Господинов при повече късмет ще ми докара разстройство.

# 41
А вие защо сте "за" включването на точно това стихотворение от Г.Господинов, bubulino?

П.П. Наясно съм Кой  Mr. Green е Георги Господинов, но благодаря за справката  Laughing
По принцип съм "за" да се изучават и съвременните български автори. Не може да ги превеждат на 20 езика, да получават световни награди, а ние да не си ги обичаме... Може веднага да не ги слагат в учебниците, но защо да не се отпечата поне на амбалажната хартия, в която увиват принцесите в училищната лавка? Хем детето яде, хем чете. Има и лесна повтаряемост на думички в стихчето за лесно запаметяване (полягаш, полягаш, полягаш...)
Не за друго, поне от малко уважение към бг творците ...

# 42
... отписвам се от темата, тъпа ми е, а автора - прекалено претенциозен и самонадеян в графоманщината си...

Последна редакция: пн, 18 авг 2014, 23:05 от BirdsFlu

# 43
Павлине, няма какво да кажа.
Изключването на Чудомир от програмата по БЕЛ ме разстройва. Господинов при повече късмет ще ми докара разстройство.
Това не е добре ... Прекалено бързата перисталтика, може да усложни някои увлекателни занимания.

# 44
Може би за пълно онагледяване на манталитета, е необходимо да включат това, което ще постна по-долу. Примерно в първи клас. Да си знаят, мацоранките, какво да очакват от живота.

НАЙ-ДОБРИЯТ ЧОВЕК

Tой се връщаше вечер от нива
със цървули, пълни със пръст
загорял, със сплъстена грива
и брада един пръст.

Тя постилаше на хасъра
във паницата сипваше боб
и го гледаше как сърба
мълчалив като гроб

Той се вдигаше от софрата
и вървял подир плуга цял ден,
върху чергата на кревата
рухваше уморен.

А сърдит ако бе, за поука –
на юмруци не бе скъп –
той й удряше два юмрука
и й даваше гръб.

Тя лежеше без сън във мрака
до заспалия смръщен мъж,
ала нито веднъж не заплака
и не го укори ни веднъж.

Кон го стъпка веднъж на хармана,
цяла есен не беше добре,
цяла зима съвсем не стана
и я викна един ден:
- Ще се мре.

Ти прощавай, бях лошав, верно.
Колко пъти те бих до кръв.
Не че беше сърцето ми черно –
животът ми беше такъв!

И изгледа я дълго-дълго.
Не я беше гледал така.
Тя ръка му целуна мълком,
той целуна й мълком ръка.

И с ръцете, дето я биха,
с тия, същите тежки ръце
той пръв път я помилва тихо,
просълзен,
от сърце...

Изведнъж тя заплака и екът
на плача й поде надалек,
че сега си отиде човекът!
Най-добрият човек!

Андрей ГЕРМАНОВ
1957
Съжалявам, но не се толерира насилето в българското образование.

Общи условия

Активация на акаунт