Отговори
# 90
 Я, да не би някой литературен критик да ни е налазил тука? Некой съперник ощетен?

Много обичам Георги Господинов. Харесвам почти всичко от прозата, стихове също има много добри.

Темата е изключително глупашка, но и без мен си го знаете, нали?
Ма моля Ви ... Хем темата е глупашка, хем обичате Георги Господинов, хем си знаем тези две самоизключващи се твърдения ... Може ли в този прекрасен летен предиобед така да ни обърквате?! Simple Smile

# 91
    Вие и без мен май сте си достатъчно объркан. Не разбрах кой се кани да включва в програмата и за кой клас въпросното стихотворение?

Или целта Ви е максимален брой хора да творят словоизлияния върху автор, когото не са чели?

# 92
   Вие и без мен май сте си достатъчно объркан. Не разбрах кой се кани да включва в програмата и за кой клас въпросното стихотворение?

Или целта Ви е максимален брой хора да творят словоизлияния върху автор, когото не са чели?
Е, как да не са чели ...?!
Недейте да подценявате потребителките на бг мама ...
А тези, които не са го чели, сега имат тази възможност, а и също ако им харесва, да научат децата си да рецитират стихчето. Пробвайте, лесно е. Вече поне 3-4 деца знам, че ще открият новата учебна година на 15 септември точно с този стих на уважавания от мен писател Георги Господинов.

# 93
  • Куциндрел
 rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao

# 94

... точно с този стих на уважавания от мен писател Георги Господинов.

Аха, уважавания от теб Grinning...
  Поне кинти дават ли ти да подвеждаш аудиторията? Редно е да ги споделиш с част от участващите в темата.

# 95

... точно с този стих на уважавания от мен писател Георги Господинов.

Аха, уважавания от теб Grinning...
  Поне кинти дават ли ти да подвеждаш аудиторията? Редно е да ги споделиш с част от участващите в темата.
Няма кинти, на гол ентусиазъм. Всичко това в подкрепа на българската литература. Даже си отделих един уикенд и научих двамата си племеника да го рецитират и на сън да ги бутнеш. А те милите децата любознателни, толкова им хареса, че научили другите в градинката, докато си играят. И сега даже някой го е изписал с шпрей на отсрещния травопост. Ето това е "Предай нататък". Ако всеки направи поне малко добро за съвремената българска литература, дори за този стих, то може до няколко месеца хиляди деца да го рецитират на спортни събития, курсове, обучения, в междучасия, а защо не утре да не влезе в изпита по матура или кандидатстване във висши учебни заведения?

# 96
  • София
майките на другите деца като нищо ще дойдат да ти хвърлят един бой, че учиш децата да рецитират дивотии.

# 97
   По добре да се беше пръдържал към класиката и и да ги научиш за откриването на учебната година на стихове от дядо ти Вазов.

Твойте ненки страстни
не видя в тоз час,
но че са прекрасни,
туй догаждам аз.

Може би приличат
на два портокаля,
затуй ме привличат,
та да ги погаля.

Усещам, че еротичната поезия те влече, кой знай по каква причина.

# 98
майките на другите деца като нищо ще дойдат да ти хвърлят един бой, че учиш децата да рецитират дивотии.
Е как дивотии ... Браво! Утре ще кажете, че Дебелянов, Лилиев, Вапцаров са дивотии! Не ги уча на булевардна поезия, а на Георги Господинов. Произведение от издадена и продавана в хиляди бройки тираж стихосбирка, преведена на 7 езика. Това дивотии ли са? Ма моля Ви се, омаловажавате труда и творческата промисъл на автора, труда на децата, моя труд!

# 99
  • София
Ти Вапцаров не го пипай! Нито Дебелянов! Те са заслужили да са в учебниците и хората, включително доста от младежите ги харесват, защото стиховете им имат смисъл и се леят, та те поглъщат.
Авторът да си гледа работата! Първо да научи наизуст Вапцаров и Дебелянов, пък после да тръгва да пише!

# 100
от издадена и продавана в хиляди бройки тираж стихосбирка, преведена на 7 езика.

А така, кажи си какво ти копае отвътре Laughing

Искаш ли още образци от еротична или кенефна поезия на титани, или си фиксиран върху Господинов?

# 101
Ти Вапцаров не го пипай! Нито Дебелянов! Те са заслужили да са в учебниците и хората, включително доста от младежите ги харесват, защото стиховете им имат смисъл и се леят, та те поглъщат.
Авторът да си гледа работата! Първо да научи наизуст Вапцаров и Дебелянов, пък после да тръгва да пише!

Точно от Вапцаров се учим ...

"И стиховете, дето пишем,

когато краднем от съня си,

парфюмен аромат не дишат,

а са навъсени и къси.

Но разкажи със думи прости

на тях – на бъдещите хора,

които ще поемат поста ни,

че ние храбро сме се борили.

Живот ли бе – да го опишеш?

Живот ли бе – да го разровиш?

Разровиш ли го – ще мирише

и ще горчи като отрова."

# 102
  • София
И? Стихът си е много хубав. А не измишльотини, жалко подобие на Бърнс.

# 103
 Автора, а ти нещо издадено имаш ли? Гледам, че графоманстваш яко.

# 104
Автора, а ти нещо издадено имаш ли? Гледам, че графоманстваш яко.
Пописвам понякога през нощта ... без претенции за гениалност. Напиши в гугъл - 7 разказа от Павлин Стоянов.

Общи условия

Активация на акаунт