Отговори
# 180
Ако този тъпизъм влезе в учебниците, нивото на българското образование ще удари дъното.

# 181
Авторът на темата всъщност прави нещо много сериозно, да не кажа престъпно: заблуждава хората, че се готвят някакви странни промени в учебните програми, тези хора реагират, наричат стихотворенията на Г. Господинов "тъпизми"  и пр., с което подриват авторитета му. Ако това стихотворение се мисли не през призмата на бъдещ учебникарски текст (какъвто не е), а като текст на съвременен автор, който с нищо не ангажира, може би върху него нямаше да се сипят тези обиди.

# 182
  • София
Авторът на темата си няма и на идея, какво всъщност прави.
Освен, че се опитва да пробута цялото си творчество и редица други идиоми, родили се от нищото, но превърнал в свое верую.

# 183
Авторът на темата всъщност прави нещо много сериозно, да не кажа престъпно: заблуждава хората, че се готвят някакви странни промени в учебните програми, тези хора реагират, наричат стихотворенията на Г. Господинов "тъпизми"  и пр., с което подриват авторитета му. Ако това стихотворение се мисли не през призмата на бъдещ учебникарски текст (какъвто не е), а като текст на съвременен автор, който с нищо не ангажира, може би върху него нямаше да се сипят тези обиди.
Нима има поезия, която се пише специално за учебници? Не знаех!

# 184

Наясно съм, че няма да влезе в учебната програма, дори не смятам, че някой, някога е обмислял подобно нещо Grinning . Не харесвам Георги Господинов и не смятам, че произведенията му са качествени.

# 185
Прощавай за директния въпрос, ама до кога си в отпуска?

# 186
Докогато ме четеш  Wink

# 187
Буба, ти си този, който обвързва поезията с учебниците. Ако не целеше скандал, защо просто не написа тема със заглавие "Поезия", "Творчеството на Г. Господинов" и пр.

Защо избра "Мами, да се включи ли този стих на Георги Господинов в учебната програма?" За да може възмутените "мами" да се размрънкат, това ли целеше?

Казваш, че Г. Господинов е твой учител; язък за "ученика", само това мога да кажа; разликата между него и учителя е от земята до небето. И докато ти списваш по женски форуми, Г. Господинов наистина става класик.

# 188
Докогато ме четеш  Wink
Лошо за теб. Утре значи си на работа.  Sunglasses

# 189
Буба, ти си този, който обвързва поезията с учебниците. Ако не целеше скандал, защо просто не написа тема със заглавие "Поезия", "Творчеството на Г. Господинов" и пр.

Защо избра "Мами, да се включи ли този стих на Георги Господинов в учебната програма?" За да може възмутените "мами" да се размрънкат, това ли целеше?

Казваш, че Г. Господинов е твой учител; язък за "ученика", само това мога да кажа; разликата между него и учителя е от земята до небето. И докато ти списваш по женски форуми, Г. Господинов наистина става класик.

Скъпа моя онлайн непозната приятелко,

Избрах този стих, защото ми е любим и защото наистина лично аз бих желал той да се изучава. Поради тази причина зададох и моя въпрос във форума и исках да прочета мнения, без да налагам своето.
Не мисля, че има скандал. Скандал е когато се прибираш вечер след работа, лъжеш себе си, партньора си, децата си, той тебе ... сутринта шоколад, работа, на обяд шоколад за да преживееш, после следващия, огащваш се, той с следващата, огащва се ... Това е скандално. Създадените психически болни деца е скандално. Интереса сведен до там "написа ли си домашното" и "нахрани ли се" е скандално.
Посещавал съм няколко уоркшопа по творческо писане на Георги Господинов заради този стих. Не мисля, че този стих е скандален. Но се замислям, защо Ви се вижда скандален? Ето това е въпрос! Човек вижда само това, което има в главата си!

# 190
  • София
Цитат
Скандал е когато се прибираш вечер след работа, лъжеш себе си, партньора си, децата си, той тебе ... сутринта шоколад, работа, на обяд шоколад за да преживееш, после следващия, огащваш се, той с следващата, огащва се ... Това е скандално. Създадените психически болни деца е скандално. Интереса сведен до там "написа ли си домашното" и "нахрани ли се" е скандално.

На мен лично ми е интересно, как животът те добута до тези ти съждения. През пост споделяш подобни чувства. Жените кухи, плоски, пластмасови, мъжете не били истински мъже. Плюеш, обичаш, обожаваш.....с привкус на хинин.

# 191
Бубулино, най-сетне да разбера мотива за създаването на тази тема...

Инак, не мога да не призная, че в последното си включване изглеждаш по-умерен, по-искрен, а и по-смислен. Радвам се за това.

Хайде, сполай ти, остани си със здраве!

# 192
Не виждам защо да не се включи за изучаване в 11 или 12 клас в паралелките с  интензивно изучаване на БЕЛ.  Тези стихове са в унисон със съвремието ни, предполагат размисъл и разсъждение по застъпената в него теза. Тази тематика  е по-близка до учениците, отколкото терзанията на Офелия или дилемата пред която се изправени Ромео и Жулиета.  Понятия като чест, дълг, морал и достойнство предизвикват само насмешка в погледите им, когато им обясняват постъпките в произведенията на  класиците.

# 193
Не виждам защо да не се включи за изучаване в 11 или 12 клас в паралелките с  интензивно изучаване на БЕЛ.  Тези стихове са в унисон със съвремието ни, предполагат размисъл и разсъждение по застъпената в него теза. Тази тематика  е по-близка до учениците, отколкото терзанията на Офелия или дилемата пред която се изправени Ромео и Жулиета.  Понятия като чест, дълг, морал и достойнство предизвикват само насмешка в погледите им, когато им обясняват постъпките в произведенията на  класиците.
Много Ви благодаря! Четейки коментари Ви, заради хора като Вас, намирам смисъла, защо отделих толкова време на темата.

# 194
  • София
Ама чакаме с нетърпение анализа на произведението, вече трети ден. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт