Отговори
# 75
Аз пък (не знам на какво се дължи) съм придобила доста смелост през последните дни. Отказах се от избор на екип, ще си раждам в болница по ЗК, мисля да мина и без упойка. Разбира се, ако нещата излезнат извън контрол и болките са непоносими, ще си поискам, срам не срам, да ми бият една  Laughing
Само се моля с беб всичко да е наред, да се обърне в подходящия момент и да си чака термина, че имаме още доста за пазаруване  Laughing
Майките ни са раждали без упойка в много по-екстремни условия, милиони жени по света раждат без упойка. При нормално раждане не виждам никаква причина за обезболяващи или пък за избор на лекар, който само да седи и да гледа отстрани. Това си е само мое мнение, разбира се, всеки има право да избере начина, спрямо условията и обстоятелствата.
Пожелавам успех на всички и не се шашкайте - най-хубавото предстои  Hug

# 76
здравейте и аз чакам второ детенце,термина ми е 3,10,2014 чакаме момченце.
първото ми раждане беше в аг селена с упойка,но много полза от тях няма,имах контракции 5 часа но чак като получиш 2 см разкритие тогава ти я бият на мен ми я биха в 2 часа и родих в 2,30,но болките преди това бяха ужасни така че няма много полза.сега ще раждам в панагюрище без упойка и съм спокойна,пък и тези упойки са страшни можеш и инвалид да останеш.желая лека бременност на всички  Heart Eyes

# 77
здравейте и аз чакам второ детенце,термина ми е 3,10,2014 чакаме момченце.
първото ми раждане беше в аг селена с упойка,но много полза от тях няма,имах контракции 5 часа но чак като получиш 2 см разкритие тогава ти я бият на мен ми я биха в 2 часа и родих в 2,30,но болките преди това бяха ужасни така че няма много полза.сега ще раждам в панагюрище без упойка и съм спокойна,пък и тези упойки са страшни можеш и инвалид да останеш.желая лека бременност на всички  Heart Eyes

Първо добре дошла макар и в края на бременоста Wink   bouquet  bouquet  bouquet

за  упойката ще останеш инвалид ако я сложи някой не грамотник но такива няма не можем да сме сигорни,но не би трябвало да го мислим и да плашим другите...
Все няква файда има от тях  newsm12 newsm12

# 78
Аз лично съм по-спокойна, когато знам че има лекар на когото да разчитам. Със сина ми минах също през раждане с двойно увита пъпна връв, абсолютно същото положение беше, както описаното в предния пост. Акушерката постоянно настояваше за скачане върху корема, но лекаря, който беше през цялото време до мен, категорично отказа и подпогна бебето външно през корема. С дъщеря ми се оказа, че има проблем една седмица преди да родя, трябваше да се предизвика раждане и понеже бях 5 дни в болница преди това, видях какво е когато нямаш лекар и какво е, когато някой те поеме. лекаря е важен, не винаги само седи и гледа, а участва и в самото раждане, или поне винаги има готовност да се намеси и да вземе решение, ако такова е необходимо, нещо което не зависи от акушерката. Не бих искала да налагам мнение, просто споделям моя опит  Peace

# 79
Това "скачане върху корема" ми се вижда направо.... newsm25 Сигурно в екстремна ситуация трябва да се реагира бързо ,но за съжаление чувам,че доста често се практикува в БГ. И аз съм на мнение че е хубаво да си избереш лекар за раждането,ако имаш наблюдения,точно за да не се падне някой,който ще стои и ще гледа безучастно (освен ако всичко не минава гладко). А за това,че майките ни едно време са раждали без упойки.....ми нямали са друг избор милите Laughing И моята майка едно време са я оперирали от апандисит без упойка,но това какво значи? Освен и мен като ми се беше наложило да ме оперират да ме бяха резнали на живо,само щото тя е издържала?? Laughing

# 80
  • при Дядо Коледа
Е..то по тази логика бабите ни и на полето са раждали...сега и ние да вземем да се самоизраждаме, до къде ще стигнем.   Grinning  Аз лично се доверявам на съвременната медицина и лекарите. Едно време си е за едно време, наистина тогава не са имали голям избор.

А какво представлява това скачане по корема и защо се прави?  newsm78  Чувала съм го,но направо не искам да си го представям.

# 81
Ами като не иска да излиза бебето или се е запънало нещо и някоя акушерка ти се мята на корема и то от натиска "изхвръква"...Обяснявам го като лаик,но общо взето май е това.... Laughing

# 82
Аз съвсем не говоря за рязане без упойка, а за раждане при нормални условия без усложнения и т.н. Ако те все пак настъпят по време на самото раждане, нали си има дежурен лекар, какво толкова? Познавам много жени, които са си заявили избор на екип и при постъпване в болницата по спешност или преди термин не могат да открият лекаря и раждат при когото се падне... Зашо всички смятате, че 800 или 1500 лева + ще направят лекаря до вас по-компетентен?
И, извинете, но предпочитам да мисля положително за раждането. Който иска да се сугестира предварително и да трепери до термина - гугъл предлага безброй истории с неблагоприятен край. Надявам се и се моля това да не се случи на никого от нас.

# 83
Всеки тук се надява да се развият по най-добрия начин нещата...Реално всеки се надява да мине без упойка,но не са чак толкова много тези късметлий... Peace Просто излагаме различни гледни точки спрямо разбиранията си Simple Smile

# 84
Именно  Peace

# 85
ridzhina Ама напълно те подкрепям в мненията!!!   bouquet Peace  на мен ми "СКАЧАХА" на корема,както и на снаха ми...при нея май са се качвали на столче до леглото и така почти е седнала докторката,на която е платила 1000 и кусур лева...а аз си платих на акушерка и на мен ми скача тая дето е по шев и кройка...да ми натисна доста силно корема 2 или 3 пъти...сега не помня от миналата година...и колкото и пъти да се замисля за това Скачане -направооо...настръхвам като си помисля как е можеЛО и какво е можеЛО да се случи с мойта бебка...представям си натрошени кости! Иначе и дъщеря ми се роди с малко увита пъпна връв.... и беше като милка-лилаво -бяла Simple Smile надявам се този път всичко да е наред! Пак ще плащам на ръка на същата акушерка...
rosicp от колко време сте в УК и имате ли всякакви необходими документи?!Питам ,защото ние там нямаме-така и не можахме да изкараме този НИН,а много ми се иска там да родя...но не знам дали и колко пари ще ни струва това нещо в сържавна болница...бях пратила запитване в една,не знам каква беше ,но ми казаха около 2000 паунда... newsm78

# 86
Мога ли да помоля майките, които са против упойките да не повтарят за 100тен път, че можем да останем инвалиди, защото някои от нас са за задължително секцио, а то е със спинална упойка. Наистина е много ужасно да чета всеки ден едно и също зловещо мнение. Има риск във всичко, в раждането, в упойката, да не изброявам и аз ужасяващи факти. Всеки има право на избор и носи отговорност за него, затова се подписваме и преди операция.

Благодаря Ви!

# 87
sa6eva аз и синът ми сме в Англия от 1 година и половина, а мъжът ми от две години и половина близо. От както се отвориха границите за чужденци тук, може да си вземеш НИН без проблем. Стига да знаеш езика, за да можеш да се чвиш на интервюто. Но ти ако нямаш НИН никой няма да те върне. Ще го изкараш после. Ние отначало нямахме, по простата причина, че отказваха на българи, но още януари отидохме и си изкарахме, защото нямаше как да ни откажат.
 Що се отнася до избора на екип. Дори и да си изберете, което не е лошо и е вид успокоение. Но дори и да сте си избрали, лекарите само гледат отстрани и дават понякога напътствия. Всичко прави акушерката. Намесват се само ако е нещо много сериозно с вас. В моят случай важният човек беше педиатъра. Той е специалиста относно бебето. Аз си платих на акушерка и то от благодарност, а не че е очаквала или ми е искала пари. Позната е и винаги ще съм и благодарна.

# 88
Аз също искам да ви помоля да спрете повтарянето на риска от поставянето на упойките. Също ще съм секцио по медицински причини и нямам избор. Опитайте се да не ни го натяквате.
Сигурно при естествено нямаше да избера раждане с упойка, но при оперативна намеса няма как.
И аз ви благодаря!

# 89
Момичета не се шашкайте ....знам че няма как да ни е спокойно,но според мен това с оставането инвалид е някакъв частен случай,който просто се раздухва .....Естествено,че има риск....но както каза Charisma риск има и при естественото....Това са градски легенди от времето на майка ми,когато спиналнната упойка е била нещо супер хипер ново и са се страхували като от всяка иновация....плюс това тогава и анестезиолозите не са били толкова опитни в поставянето и нормално  да са имали повече усложнения.....Сега,особено в големите градове не мисля че би трябвало това да е проблем.....

Общи условия

Активация на акаунт