Отговори
# 525
Като стана въпрос за води....на сестра ми й беше казала лекарката (живее в Германия),че ако й изтекат водите,а главичката не се е фиксирала (дори да е главично разположено) не трябвало да върви и да прави нищо а да лежи и да си викне линейка,която да я откара в болницата,за да не се увиела пъпната връв....Тук някой чувал ли е такова нещо?

Ти сега ни вкара в друг филм  newsm78 .Аз лично не бях чувала за подобна схема.Някак немога да си представя да съм се "овъртяла" и да седя без да си взема душ   #Crazy
а как трябва да разбера дали главичката се е фиксирала? То дори преди това на последния преглед да е било така, гаранция няма...

# 526
Амиии.... и на мен ми се вижда странно....въпреки че сигурно има такава опасност от увиване..но чак пък да легнеш и да не правиш нищо....И аз си го планирам ако се случи да си се оправя на спокойствие и тогава да тръгвам...Пък и в БГ никоя линейка няма да дойде за да бъде ползвана само като такси... Laughing

# 527
Тук ако ти изтекат водите и да отидеш в болницата ще те върнат. Раждането може да настъпи часове след като са изтекли водите. Единствено ако цветът не е бистър - звъниш в болницата да кажеш какъв е и ще ти кажат какво да правиш. За да те приемат в болницата трябва да имаш контракции поне на през 5 мин. Т.е желателно е тогава да тръгнеш и като отчетеш разстоянието и трафикът - ще пристигнеш тъкмо за раждането  Tired

# 528
 Аз мисля, че е нож с две остриета това с водите. Съдейки по първото ми раждане, водите ми изтекоха в полунощ, а родих след 8 часа, при това след системи...Все си мисля, че може би би било по-добре да не бях тръгнала веднага, а да дочакам контракциите. От друга страна след изтичане на околоплодната течност бебето трябва да се роди до 24 часа...Те тия контракции кой знае кога точно ще се засилят...Да не говорим, че има опасност и от спукване на околоплодния мехур, така че спукат ли се водите, е добре човек да се приготви спокойно и да тръгне към болницата.

# 529
Е да, ама аз се намирам на 30 мин път с кола, ако няма трафик, от болницата. Ако сложим и трафика....става час. От лъде мога да знам дали ще съм от тези дето раждат за 1 час или от тези дето 2 дни се мъчат. Моя приятелка родила за час и половина. Мъжа и я закарал до болницата с 2 см разкритие. Тя го изпратила, че била суеверна и и били казали, че не е хубаво някой да я чака в болницата докато чака. Той си тръгнал и тъкмо се прибрал, когато тя му звъннала, че е родила, а става въпрос за един от малките ни градове. Докторите даже в картона и са записали, че бързо получава разкритие, за да се знае за следваща бременност. Е майка ми ме е раждала 20 часа, ама аз как да знам какво ще е при мен? Има и друг вариант. Чакаме с ММ пред болницата на кафето Grinning поне ще знам, като станат на 5 мин контракциите само влизам и толкова, а не да се разкарвам Grinning

# 530
аз си го представям да си оправя на спокойствие в банята и да чакам по-чести контракции и тогава да тръгвам към болницата. а не да стоя 5 часа по коридорите или пък в предродилната зала ако така се казва. обаче като знам каква съм паника...има ли вариант, в който ти започват контракциите пък не са ти изтекли водите. Майка ми е отишла с мен в болницата с контракции и там са ги спукали  newsm78

а и си мисля` че вкъщи ще ми е по-удобно докато си ме болят контракциите

# 531
аз си го представям да си оправя на спокойствие в банята и да чакам по-чести контракции и тогава да тръгвам към болницата. а не да стоя 5 часа по коридорите или пък в предродилната зала ако така се казва. обаче като знам каква съм паника...има ли вариант, в който ти започват контракциите пък не са ти изтекли водите. Майка ми е отишла с мен в болницата с контракции и там са ги спукали  newsm78

а и си мисля` че вкъщи ще ми е по-удобно докато си ме болят контракциите

Да, има такъв вариант. Понякога  водите се пукат когато започне самото раждане Simple Smile

Тук някои хора живеят на час и половина от болницата - без трафик, но тях това не ги интересува - има си правила, а и го правят именно от такава гледна точка - да се чувстваш по -добре и по-спокойно по време на първите контракции като си си у вас. Ако не изчакаш ще пътуваш един път до там, после към вас и накрая можеш да си родиш детето на пътя или във вас - има десетки такива случаи. Всъщност доста хора избират да си родят детето вкъщи.  ooooh!

# 532
Ами и аз тъй като ще раждам в друг град на час и половина път от тук....явно ще тръгна веднага като почнат контракциите за да съм спокойна....

# 533
Чувала съм че има и вариант контакциите да спират заради вълнение и паника...затова често изпращат бременната обратно със заклюението че са фалшиви контракции. Но след 2-3 часа пак се започва и бременната пак трябва да пътува до болницата. При майка така е станало ,но тя е имала късмет и не са я отпратили веднага, а са я настанили в една предродилна стая.  Една позната която преживяла същото преди една година ... лекарите са я отпратили и после тя пак се връща след 2 шаса  ooooh! Много е сложно ! Има безброй възможни сценарий. Но едно е сигурно..вече болниците не са склонни да приемат бременни с контракции над 5 мин разлика  Sad

# 534
Абе каквато съм.....надали ще мога да дочакам... Каквото и да си говоря, докато не дойде моментът няма как да знам какво ще направя. Вчера един идиот по булеварда прави дрифтчета и аз го чувам зад мен. Реших, че идва към нас и макар че сме на тротоара реших, че ще ни блъсне. Еми въпреки, че винаги съм си мислила, че ще побягна, всъщност се заковах на място и само го гледах абсолютно блокирала и без каквато и да е реакция. Та за това говоря, знам ли се и аз какво ще направя. Но определено ми се иска първо да се изкъпя и подготвя.

# 535
Ние пък живеем извън града и на ММ му е много неспокойно, ако тръгна да раждам, докато той е в София. А пък на мен ми е едно спокойно... Не зная защо. Повече ме е страх от срещата с бебе, отколкото преди това. И аз си го представям първо да се изкъпя и оправя, та чак тогава.
Дано само разбера, че започвам да раждам, че с тези контракции имам чувството, че няма да разбера.
Още нямам приготвен багаж, дори не съм си купила нещата, а влизам в 9-тия месец скоро.
Ама не зная, някакво спокойствие ме е налегнало...

# 536
Абе най-добре да си започне всичко с контракций....да не бурзат да изтичат сякаш тия води....Плюс това ако са ти изтекли не ти правят и клизма....и идва другия неудобен момент- с наакването. Blush Blush Blush

# 537
На мен ще ми е толкова нервно, а и ще боли сигурно. Ще има да нервнича.... А и ако е по нощите ме притеснява  как ще намеря такси, особено такси, което да иска да вземе раждаща  Shocked Това ми е по-страшно и от самото раждане май  hahaha Дано нещата се развият като по учебник, че да не се стресирваме много.....

Хубаво е да си спокоен. По-добре и за теб и за бебчо.

А, клизма. Тук не правят такива неща. Даже на училището за мами знаете ли какво казаха  Shocked Че дори е добре докато бебето излиза да се поизпуснеш, защото микробите,които са в акото ще са добре за старт на имунната му система. Аз изпаднах в ужас. Ма лекарката продължи да обясня как няма проблеми и дори много да се наакаш никой няма да ти обърне внимание  #Crazy

# 538
На мен ще ми е толкова нервно, а и ще боли сигурно. Ще има да нервнича.... А и ако е по нощите ме притеснява  как ще намеря такси, особено такси, което да иска да вземе раждаща  Shocked Това ми е по-страшно и от самото раждане май  hahaha Дано нещата се развият като по учебник, че да не се стресирваме много.....

Хубаво е да си спокоен. По-добре и за теб и за бебчо.

А, клизма. Тук не правят такива неща. Даже на училището за мами знаете ли какво казаха  Shocked Че дори е добре докато бебето излиза да се поизпуснеш, защото микробите,които са в акото ще са добре за старт на имунната му система. Аз изпаднах в ужас. Ма лекарката продължи да обясня как няма проблеми и дори много да се наакаш никой няма да ти обърне внимание  #Crazy

Joy Joy Ами тогава да акаме на воля щом е добре....Не знам....мен това много ме притеснява....супер неловко е.А иначе и на сестра ми в Германия и двата пъти не и направиха...Явно в Европа си е такава практиката....да не те стресират излишно и с такива процедури....

# 539
Ми аз направо сигурно ще се стискам от срам. Бебето ще излиза, аз ще стискам акото  newsm65 Ако не я свърша тая работа вкъщи и това тряя да го мисля  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт