Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 282

• 47 938
  • 727
  •   1
Отговори
# 45

С  лошите ще се борим със всички средства  ...  newsm03

Скрит текст:
Дават сила ...

# 46
  • Пловдив

Как да не вярваш на героите му, като е съвършен.

# 47

Чистият, по детски-свят на Текин.

# 48

За хубава вечер  Two Hearts

# 49

Хайде още една снимка. Отново е в заведението "Midpoint". Фенката го е следила за снимки.

Скрит текст:
От мен с любов. Въпросната фенка и клип пусна и снимки. А да го беше помолила да се фотне с него - щеше да я прегърне. Фенката е арабка и вероятно не е смяла да се снима по понятни причини. Нищо, че се радваме на снимките, но е попрекалила със следенето.... А и номера на колата - това е наказуемо там. В папарашките предавания - замазват се. Въпреки всичко сме и благодарни. Много е сладък Енгин. Какво ли и казва - нещо от рода на "стига вече" - така мисля.

Скрит текст:
Аз още снощи разбрах, че тя така се е притеснила, че не е осъзнала, че ще се види номера на колата.Той точно това и напомня.
Благодаря за колажа!

Благодаря за разясненията. Разбрах и се успокоих.  Whistling
Добре, че Енгин от притеснение не е влязъл в насрещното движение. Мен ми е за Енгин, а фенката каквато и да е, хич не я мисля, биля. Щом може да снима и да качва в нета, хич не е боса в тези работи.
Благодаря и за това, че научих, че в телевизиите има "папарашки" предавания.
Не знаех.  doh
При фенката не е замазано, защото  тя не го е сложила в сайта на телевизията. Ако някоя телевизия използва тази снимка, ще го замажат сигурно. За телевизията е забранено, но не и за фенката, фб, ...
Ааааа и във вестниците нарушават закона и не замазват.
Тюх  doh

Скрит текст:

Лека вечер!
Скрит текст:
На ъгъла на една улица стоял просяк и просел подаяния. По пътя минал ездач, приближил се до него и го зашлевил с камшика си по лицето.

Гледайки след отдалечаващият се конник, просякът се изправил и казал:
- Бъди щастлив!

Фермер, който стоял на близо и видял случилото се, чувайки последните думи, не се сдържал и попитал изумен:
- Нима си толкова смирен?!

- Не! - отвърнал просякът. - Но, ако ездачът беше щастлив човек, нямаше да дойде и да ме удари...

# 50
Леко е извън темата, но косвено е свързано. Статията ме впечатли, след като чух доста хора да казват, че КВФ не може да ги впечатли като история. За съжаление, още докато течеше онлайна, четях възмутени коментари във фейсбук за отношението на комшиите към жертвите на изнасилване и съответно самохвалебствия, че ние "не сме като тях". Не знам кой като кого е, но авторката доста реално е описала нашето (като общество) отношение към това. На когото му е скучно, да чете.
http://www.lentata.com/page_5938.html?fb_action_ids=571122516343 … on_types=og.likes

# 51
  • Пловдив

Да сме в крак с повторенията по АТВ - 2 епизод. Спокойна вечер.

# 52
Леко е извън темата, но косвено е свързано. Статията ме впечатли, след като чух доста хора да казват, че КВФ не може да ги впечатли като история. За съжаление, още докато течеше онлайна, четях възмутени коментари във фейсбук за отношението на комшиите към жертвите на изнасилване и съответно самохвалебствия, че ние "не сме като тях". Не знам кой като кого е, но авторката доста реално е описала нашето (като общество) отношение към това. На когото му е скучно, да чете.
http://www.lentata.com/page_5938.html?fb_action_ids=571122516343 … on_types=og.likes

Барисеа,благодаря! newsm51
За мен изнасилването е морално убийство!Мисля ,че е по-страшно от физическото.Дано  на никой не се случва да изпита подобен ужас.Отношението ни към изживелите подобен ужас хора е въпрос на морал и човещина. :  bouquet
Лека вечер! Hug

# 53
Леко е извън темата, но косвено е свързано. Статията ме впечатли, след като чух доста хора да казват, че КВФ не може да ги впечатли като история.
Скрит текст:
За съжаление, още докато течеше онлайна, четях възмутени коментари във фейсбук за отношението на комшиите към жертвите на изнасилване и съответно самохвалебствия, че ние "не сме като тях". Не знам кой като кого е, но авторката доста реално е описала нашето (като общество) отношение към това. На когото му е скучно, да чете.
http://www.lentata.com/page_5938.html?fb_action_ids=571122516343 … on_types=og.likes[/b]

Мен ме впечатлява, в смисъл, не че не знам каква е традицията в тези общества, но че не я приемам за себе си. Сериалът може би щеше да ми хареса, ако имаше истинско, революционно за тамошните ширини послание. Тоест, не беше нужно насила да принуждават жертвата на изнасилване да се омъжи, защото това не е нищо ново - при тях това е съвсем в реда на нещата,  практика е, жената няма думата и точка. Освен това споменаха и за друго познато ми явление - убийството на честта - членове на семейството убиват детето си - това и днес се случва в Турция. Ето затова в моите очи филмът не е нищо особено - имаше жертва, която насила принудиха да живее така, както обществото очаква от нея - нищо различно, нищо ново под слънцето - така е било в 15-ти век, така е и в 21-ви. Или може би сензацията беше факта, че жертвата успя да осъди престъпниците, щото това е чудо невиждано и нечувано в Турция, така ли?
За изнасилването само по себе си, няма да говоря. То се случва навсякъде по света, разликата е само в отношението на обществото към този вид престъпление.  Аз за себе си съм сигурна - за нищо на света не бих принудила детето си да се омъжи за изнасилвач, нито пък бих посегнала на живота му - и съм убедена, че заради това, обществото в което живея, нито ще ме линчува, нито ще ме изгони от града, в който живея.
Накратко - историята на филма не е нещо особено, остана ми само играта на актьорите - най-добър - Енгин Акюрек, най-лоша - Берен Саат, останалите - so so. Някои ми харесаха повече (Бюлент Сейран, Каан Ташанер и др.), някои по-малко...  те това е.

http://www.dw.de/%D0%BC%D1%8A%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0% … %D0%B0/a-16057901

Последна редакция: ср, 20 авг 2014, 06:02 от AureliaFelix

# 54

Добро утро !  Two Hearts

Базирайки се на това, че снимките ще започнат съвсем скоро - чакаме си новини и снимки.

Приятен ден !

Скрит текст:

# 55
  • Пловдив

Здравейте Енгинки. СРЯДА е. Дали днес ще ни зарадват, ще видим.

# 56
Леко е извън темата, но косвено е свързано. Статията ме впечатли, след като чух доста хора да казват, че КВФ не може да ги впечатли като история.
Скрит текст:
За съжаление, още докато течеше онлайна, четях възмутени коментари във фейсбук за отношението на комшиите към жертвите на изнасилване и съответно самохвалебствия, че ние "не сме като тях". Не знам кой като кого е, но авторката доста реално е описала нашето (като общество) отношение към това. На когото му е скучно, да чете.
http://www.lentata.com/page_5938.html?fb_action_ids=571122516343 … on_types=og.likes[/b]

Мен ме впечатлява, в смисъл, не че не знам каква е традицията в тези общества, но че не я приемам за себе си. Сериалът може би щеше да ми хареса, ако имаше истинско, революционно за тамошните ширини послание. Тоест, не беше нужно насила да принуждават жертвата на изнасилване да се омъжи, защото това не е нищо ново - при тях това е съвсем в реда на нещата,  практика е, жената няма думата и точка. Освен това споменаха и за друго познато ми явление - убийството на честта - членове на семейството убиват детето си - това и днес се случва в Турция. Ето затова в моите очи филмът не е нищо особено - имаше жертва, която насила принудиха да живее така, както обществото очаква от нея - нищо различно, нищо ново под слънцето - така е било в 15-ти век, така е и в 21-ви. Или може би сензацията беше факта, че жертвата успя да осъди престъпниците, щото това е чудо невиждано и нечувано в Турция, така ли?
За изнасилването само по себе си, няма да говоря. То се случва навсякъде по света, разликата е само в отношението на обществото към този вид престъпление.  Аз за себе си съм сигурна - за нищо на света не бих принудила детето си да се омъжи за изнасилвач, нито пък бих посегнала на живота му - и съм убедена, че заради това, обществото в което живея, нито ще ме линчува, нито ще ме изгони от града, в който живея.
Накратко - историята на филма не е нещо особено, остана ми само играта на актьорите - най-добър - Енгин Акюрек, най-лоша - Берен Саат, останалите - so so. Някои ми харесаха повече (Бюлент Сейран, Каан Ташанер и др.), някои по-малко...  те това е.

http://www.dw.de/%D0%BC%D1%8A%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0% … %D0%B0/a-16057901

Аурелия, Hug ти отваряш една много приятна, но малко стара дискусия за посланието на филма КВФ. Аз пуснах статията по-скоро заради сравнението, което ние със самочувствие правим с комшиите - "Те са варвари, пък ние сме цивилизовани". Авторката много реално, даже натуралистично, но точно описва и нашето, уж цивилизовано европейско отношение към жертвите на насилие. Абсолютно съм съгласна с теб, че не бих подложила детето си на този ужас - да я принудя да живее с насилника си. Може би, точно това ни възмущава така дълбоко в историята на КВФ.
   Но самият роман, писан през 60-те години е протест точно срещу тази варварска практика. В началото на 80-те законът е отменен и точно тогава, за да ознаменуват това събитие, те филмират романа (като игрален филм). Макар реалността да е съвсем друга - законът на хартия е отменен, но продължава да се практикува, особено в Анадола.
   Но за мен силата на този сериал при всичките му кусури е в посланието за греха и прошката. Изнасилването беше просто канавата, върху която изплетоха това послание. И най-големият му носител беше точно Керим - с неговия образ те искаха да покажат, че стига да има искрено разкаяние и готовност да платиш за стореното, прошка има, ново начало има. Естествено, може дълго да спорим дали авторите на филма успяха в целта си, дали беше сполучливо представена идеята, дали не можеше да се направи по друг начин и т.н. Но фактът, че той разбуни духовете в Турция и дори се стигна до обсъждането му в политическите среди - дали да бъде спрян или не - означава, че не е чак толкова банална историята.
   Е, права си, ако Фатмагюл не беше Берен Саат, а някоя по-силна актриса... въздействието щеше да е по-различно, но... amiiii
   С постването на статията исках да кажа, че и ние имаме какво да ремонтираме в мисленето си като общество по този въпрос, а не само презрените комшии, дето ги гледаме отвисоко; и че добър или лош, КВФ поне ни накара да мислим по тази тема.

# 57
Привет.

Чудото в КВФ, Аурелия, не е в съденето и осъждането. Чудото на филма е Керим - мъж, който не само заяви, че Фатмагюл няма вина, не само пое отговорност за живота на поруганото с негово участие/безучастие момиче, но и поиска прошка от жертвата, като в същото време я обикна... т.е. - показа, че тя Е достойна да бъде обичана въпреки "срама". Ей това му е ценното на КВФ. Революционно е именно мисленето и отношението на Керим, който се превръща в пример за младото поколение - как да отхвърли традицията и да отговори с човещина на нещастието, което може да застигне всеки...

# 58
  • Пловдив

Послания, каузи - размисли, разбрани и неразбрани - знаем, коментирали сме го от всички гледни точки. Керим остана недолюбван в страната си, но обикнат извън нея. И това ни е ясно защо. Статията сложена от Барисеа говори, че навсякъде хората по света са еднакви.
Аз благодаря на Енгин, че се е осмелил да приеме тази роля и ни запозна с Керим. Мъжът който всяка жена би искала да е около нея.

# 59

Днес сте много ранобудни и какви сериозни теми обсъждате.Хубав ден с Енгин.

Общи условия

Активация на акаунт