Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 282

• 47 938
  • 727
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро и от мен!
Както виждам от сутринта дискусиите са започнали. Не се изненадвам много много, защото няма серии, няма трейлъри, няма инфо и дебатите се въртят около стари неща.
В някой от другите форуми прочетох ,че Туба снима с мъжа си в Грузия игралния филм в момента и за това я няма все още на снимките на КПА. Не знам колко е вярно, разбира се.
Все пак да се изкажа и аз по въпроса за КВФ и КПА. КВФ е може би революционен филм за Турция, може би там посланието е много важно и значимо, ако този проблем с изнасилванията за тях е в значими мащаби. За мен повечето неща са ми нереални/не ми се изреждат,част от тях ги е изредила Аурелия, с чийто пост съм съгласна на 100%/
Колкото до КПА /Марица беше писала,че харесващите филма, не казваме какво точно му харесваме/
На мен ми харесва динамиката, бързото развитие на действието, съвременните герои.Харесва ми ,че има секс преди да са минали 70 серии и задължителната сватба преди това, обърканото следствие и най-вече това ,че почти всички герои са пълнокръвни.Какво имам впредвид ,като казвам че са пълнокръвни- почти всеки един герой има и хубави и лоши черти, както е в самия живот.Никой не е само лош или само добър/изключение засега прави мама Елван/
За мен има интрига и тя поддържа интереса ми, независимо от гафовете и увисванията/дано втори сезон ги изчистят,защото много се излагат с тях/

# 61
Аурелия, Hug ти отваряш една много приятна, но малко стара дискусия за посланието на филма КВФ. Аз пуснах статията по-скоро заради сравнението, което ние със самочувствие правим с комшиите - "Те са варвари, пък ние сме цивилизовани". Авторката много реално, даже натуралистично, но точно описва и нашето, уж цивилизовано европейско отношение към жертвите на насилие. Абсолютно съм съгласна с теб, че не бих подложила детето си на този ужас - да я принудя да живее с насилника си. Може би, точно това ни възмущава така дълбоко в историята на КВФ.
   Но самият роман, писан през 60-те години е протест точно срещу тази варварска практика. В началото на 80-те законът е отменен и точно тогава, за да ознаменуват това събитие, те филмират романа (като игрален филм). Макар реалността да е съвсем друга - законът на хартия е отменен, но продължава да се практикува, особено в Анадола.
   Но за мен силата на този сериал при всичките му кусури е в посланието за греха и прошката. Изнасилването беше просто канавата, върху която изплетоха това послание. И най-големият му носител беше точно Керим - с неговия образ те искаха да покажат, че стига да има искрено разкаяние и готовност да платиш за стореното, прошка има, ново начало има. Естествено, може дълго да спорим дали авторите на филма успяха в целта си, дали беше сполучливо представена идеята, дали не можеше да се направи по друг начин и т.н. Но фактът, че той разбуни духовете в Турция и дори се стигна до обсъждането му в политическите среди - дали да бъде спрян или не - означава, че не е чак толкова банална историята.
   Е, права си, ако Фатмагюл не беше Берен Саат, а някоя по-силна актриса... въздействието щеше да е по-различно, но... amiiii
   С постването на статията исках да кажа, че и ние имаме какво да ремонтираме в мисленето си като общество по този въпрос, а не само презрените комшии, дето ги гледаме отвисоко; и че добър или лош, КВФ поне ни накара да мислим по тази тема.

Нашето общество и не само нашето е пред разпад в много отношения, ако питаш мен. Но мисля или иска ми се да вярвам поне, че не всички са маскари, както у нас, така и в комшиите... така и хората изобщо.  Hug

Привет.

Чудото в КВФ, Аурелия, не е в съденето и осъждането. Чудото на филма е Керим - мъж, който не само заяви, че Фатмагюл няма вина, не само пое отговорност за живота на поруганото с негово участие/безучастие момиче, но и поиска прошка от жертвата, като в същото време я обикна... т.е. - показа, че тя Е достойна да бъде обичана въпреки "срама". Ей това му е ценното на КВФ. Революционно е именно мисленето и отношението на Керим, който се превръща в пример за младото поколение - как да отхвърли традицията и да отговори с човещина на нещастието, което може да застигне всеки...

Маричке, като казваш "чудо", разбирам буквално - нещо, което се случва ненадейно, невероятно е, уникално е по своята същност и шанса да се повтори е нищожен.  Това, което ми обясняваш, аз не съм имала предвид, когато писах поста си, но ще ти кажа, че за мен не е никакво чудо да кажеш, че жертвата на насилие няма вина, (щото ако кажеш, че има вина, в моите очи преставаш да бъдеш човек), да обикнеш и да поискаш прошка, защото си виновен. Не искам да се разливам нашироко, дано разбереш, това, което се опитвам да кажа. Не бива да приемаме за чудо най, ама най-нормалното човешко отношение, което ни показа героя на Керим, защото ако настояваме за обратното... значи сме се изродили, значи сме по-малко човеци.  Hug

Към Мариянка:
Джанъм, може да сте го обсъждали стотици пъти, но аз не съм. Гледах части от филма през интервали от време, даже не съм го изгледала целия. Когато са го давали онлайн, изобщо не подозирах, че съществува. Аз за разлика от повечето, първия филм, който гледах с Енгин, беше "Облака", после уж захванах "Фатмагюл", но го зарязах, заради "Низипли", сега пък съм на вълна "Кара пара" ... и така. Но не възнамерявам да отварям дискусии, само отговарям на постовете на момичетата, от уважение, и млъквам.  Hug

# 62
Права си, Аурелия. Но пък и Барисеа ти показа със статията, която ни поднесе, че Керим е по-скоро чудо ("нещо, което се случва ненадейно, невероятно е, уникално е по своята същност и шанса да се повтори е нищожен"), отколкото обичайно явление и то не само в Турция, при запазените там феодални отношения, но и у нас... Но това чудо - Керим - в същото време дава и надежда за повторение, за промяна, за поява на последователи на чудото, които ще помогнат за опазването именно на човещината...

# 63
  • Пловдив

Доколкото разбрах снимат в Вosphorusfilmstudio. Снимат и по думите на Ахмет Ташанлар от вчера:
http://www.bosphorusfilmstudio.com/tr/
Скрит текст:

Ето какво туитна и Ахмет Тансу Ташанлар:
"Започнахме снимките. Бъдете спокойни, скоро ще получите новини. Това е което мога да кажа. Ние продължаваме (още по-вълнуващо)"
AureliaFelix, дано ти остане време и за КВФ.... А иначе обичам да те чета.
.............
katrina123, КВФ не е революционен  - имат много сериали на подобна тематика. Просто КВФ е наш заради историята му, в която участва Енгин. Гафове има почти във всеки филм и сериал от световен мащаб. Има и специални рубрики за това. В КРА за 13 серии мисля, че няма увисвания, а въпроси на които ще получим отговори тепърва. За 13 серии - това успяха да ни покажат до момента.

# 64

Красавец

# 65

Керим чете нашата тема.

Мариянче, благодарско за новините!

Марта_49 Hug milkaradeva Hug katrina123 Hug Маричка Hug Барисея Hug Мариянче
и всички, които сте тук, лек и успешен ден и много настроение!

Последна редакция: ср, 20 авг 2014, 13:17 от AureliaFelix

# 66
  • Пловдив

http://www.televizyondizisi.com/index.php/kara-para-askin-yeni-s … asladi/212532/03/

От днес:
"Популярният сериал "Мръсни пари и любов" излъчван по АТВ, бе много успешен и със загадъчен финал в края на сезона.
За успешните сериали, започнаха да се появяват информации за новия сезон.
След големия успех на Туба Бюйюкюстюн и Енгин Акюрек и напускането от сериала на Небахат Чехре, за участие се спрягат две нови имена да се присъединят към екипа. Към момента те все още не са ясни.
Считано от днес, започнаха снимките за новия сезон на сериала.
"Мръсни пари и любов" по АТВ през септември.
Анъл Колдаш."

# 67
Здравейте! Не пиша при вас, но ми позволете да се включа в дискусията за КВФ. Според мен революционното е, че  вината на Керим премина в истинска любов, а също че Фатмагюл също го заобича и разбра, че неводоми са пътищата на съдбата> най/голямото нещастие в живота й й донесе най-голямото щастие. За мен това е филм дори извън предела на изнасилването. Когато мечтаеш  за един живот и ти го отнемат или дори не го достигаш никога, то започваш да изпитваш омраза към този, който ти е отнел мечтите, а по- късно свикваш с това,което ти предлага живота. Разбира се някой хора остават на ниво навик и примирение, други обаче успяват да обикнат този, който се грижи за тях и да стигнат до извода, че това щастие е по-силно от онова, за което са си мечтали.
Иначе аз също намирам за ненужна сватбата между двамата, дори за нереална. Трябваше просто да ги оставят да си си съседи или нещо от сорта. То затова и керим дълго жива в бараката и си беше само съсед. Така са се опитали да го направят по-реалистично. Иначе нямаше как двамата  да се опознаят и да се заобичат.

# 68
Права си, Аурелия. Но пък и Барисеа ти показа със статията, която ни поднесе, че Керим е по-скоро чудо ("нещо, което се случва ненадейно, невероятно е, уникално е по своята същност и шанса да се повтори е нищожен"), отколкото обичайно явление и то не само в Турция, при запазените там феодални отношения, но и у нас... Но това чудо - Керим - в същото време дава и надежда за повторение, за промяна, за поява на последователи на чудото, които ще помогнат за опазването именно на човещината...
Здравейте, и аз по темата да се изкажа на база на критиката на Барисея, че някой критикувал сценария на КВФГ. Ами да аз не харесвам сценария. Защото е супер нереално едно страхотно момче като Керим да гледа безучастно сцената на изнасилването!
След като постоянно слушам как на някой не му харесва КПА, нека пък аз да кажа, че за мен има страхотно глупав старт КВФГ. Разбирам изнасилвачите да бяха здрави момчета и да ступат Керим или нещо такова - но НЕ. Той просто стоя и гледа! Ами много Ви моля да не ми вменявате вина, че вижте не харесвам историята! Какъвто и да е бил старта, не съм си изливала негативното отношение към "добрия" Керим! Уважавала съм избора на сценаристите, защото са се опитали да ни покажат други неща в следващите серии на КВФГ, освен изнасилването в първата! Така че моля Ви когато критикуваме КПА да се опитаме да видим кусурите и на другите сериали и да помислим точно какво ни показват с нещата, които критикуваме!!!

# 69

За да ви е приятна  дискусията !

Скрит текст:
И за да стане още по-приятна ... може да се почерпите

# 70
  • Пловдив

От туитър:
Група фенки от Истанбул отидоха в Вosphorus film studio - уговориха се в туитър. А другите фенки питат "Енгин там ли е?". Та, ако успеят да засекат и снимат нещо, момичетата ще го сложат.
.............
Страхотно нещо са новите технологии - комуникации на момента.

Туба е там - видяли са я. Предполагат, че снимат промоцията/трейлър.

# 71
Според мен Керим беше безочастен при изнасилването, защото беше под влияние на алкохол и екстъзи и нямаше нормални реакции, както и другите момчета. Но при тях ги изби на насилие, а при него на неадекватност. неговата грешка беше ,че ги смяташе за приятели и че не ги разбра що за стока са по-рано. Това също е една от идеите на сериала- подбирайте си приятелите. По-добре сам отколкото с неподходящи хора.
Между другото аз намирам Енгин за много талантлив актьор и няма човек,който да не вижда голямата палитра от емоция на лицето му. Но героя му в КПА ми леко антипатичен. Сега чакам един сериал, който също за любовта, родена от вината. Казва се ЕМАНЕТ . Участва и Йозлем. Може би който харесва Керим, ще хареса този сериал. Май ще го дават сряда от първата седмица на септ по ФОКС.

# 72
Таня, ами то след толкова критики как да ти е симпатичен Йомер?!

# 73
  • Пловдив

Енгин е започнал днес снимките в полицейското управление.
Скрит текст:
Engin began filming today at the police station

# 74
  • Пловдив
Според мен Керим беше безочастен при изнасилването, защото беше под влияние на алкохол и екстъзи и нямаше нормални реакции, както и другите момчета. Но при тях ги изби на насилие, а при него на неадекватност. неговата грешка беше ,че ги смяташе за приятели и че не ги разбра що за стока са по-рано. Това също е една от идеите на сериала- подбирайте си приятелите. По-добре сам отколкото с неподходящи хора.
Между другото аз намирам Енгин за много талантлив актьор и няма човек,който да не вижда голямата палитра от емоция на лицето му. Но героя му в КПА ми леко антипатичен. Сега чакам един сериал, който също за любовта, родена от вината. Казва се ЕМАНЕТ . Участва и Йозлем. Може би който харесва Керим, ще хареса този сериал. Май ще го дават сряда от първата седмица на септ по ФОКС.

Ако го дават в сряда - ще е сериал конкурент на нашия. В личен план погледнах - не са мои актьори и не ме вълнува. Рейтингът ще покаже във времето зрителите кого ще гледат. Но явно този сезон ще има доста нови дизита. Феновете им ще направят вероятно теми.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт