Редно ли е да се дават помощи за първокласник?-Тема 2

• 3 357
  • 32
  •   1
Отговори
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=736658.0

Тъй като наближава новата учебна година,реших да пусна отново темата,за това справедливо ли е да се раздават помощи под формата на пари само за определени социални групи?Някъде прочетах,че вече бившия кабинет е имал предложение да се отпуснат средства за всички първокласници,но май пак е останало в сферата на "добрите пожелания"?! Mr. Green

# 1
  • Ямбол
Не е редно да е само за първокласниците. И на другите ученици се купуват разни работи.

# 2
или ще се дават за всички , или на никой.
с какво някое първокласниче  е  ПО -  от моя първокласник ?
същото се отнася и за детските.  моето дете също е гражданин на БГ.

# 3
  • ...на безопасно

Не, не е редно и аз тъй зная..
Не е редно да работиш в сивата икономика, да те осигуряват на 400-500 лева и да вземаш още 1000- 2000 лв. на ръка и "държавата" да ти подпомага детето с пари взети от удръжките на баламите дето осигурителният им доход е реален.

# 4
  • Ямбол
Помощите са за да се помага. Иначе в стил "с какво едно първокласниче е повече от моето" можеш да кажеш и на пострадалите от наводнения, с какво те са повече от теб, че за тях има помощи, а за теб не.

# 5
не прочетох в заглавието на темата да се подпомагат първокласници заради неработещи родители. моето дете е първокласник и трябва да се подпомогне като такъв.  аз нямам вина ,че работодателя ми дава Х лв.   ако ми даде  2.Х  и тях ще ги взема.  но  държавата няма никакъв принос за това и по тази причина детето ми да е от "друг тип" деца.  то е дете със съответните права и задължения като такова.  то е и първокласник.  права и задължения пак трябва да са еднакви.
в този смисъл редно е да се дават помощи за първокласник  и не е редно да се дават помощи за САМО за някои първокласници.

# 6
Става дума за еднократна целева помощ, а не за някакъв подарък за определена група деца.
С какво са по-? С по-ниският доход на член от семейството.
В този смисъл съм съгласна с Лиляна, че не е редно  само  първокласниците да бъдат подпомагани.

Последна редакция: вт, 19 авг 2014, 20:15 от Анонимен

# 7
първокласникът е първокласник. нито безработен , нито с мин.заплата.
ако трябва да се подпомага някои , то това би трябвало да са родителите на първокласниците.
в този смисъл заглавието би трябвало да е "Редно ли е да се подпомагат родителите на първокласници ?"
защо държавата е нарочила първокласниците за помощ е отделен въпрос.

# 8
ако трябва да се подпомага някои , то това би трябвало да са родителите на първокласниците.
в този смисъл заглавието би трябвало да е "Редно ли е да се подпомагат родителите на първокласници ?"
Право на еднократната целева помощ за ученици имат семейства, чиито деца са записани за първи път в първи клас на държавно или общинско училище и средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца преди подаване на молба-декларацията е по-нисък или равен на 350 лева. Този доходен критерий не се изисква за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и деца, настанени в приемни семейства и в семейство на роднини или близки.
Източник:
http://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/pomosti-za-uchenici/

# 9

Право на еднократната целева помощ за ученици имат семейства, ч
темата не е за подпомагане на семейства.
цитираното от теб ми е познато - минал съм по този път.  и го споменах по-горе.  държавата не е виновна , че някои са под този праг  , но няма и принос ,че някои  го прехвърлят.

# 10
Излиза така, че за да сме добре и "равни" в нашата мила държава, не е на сметка да сме осигурени на реалните пари и да имаме брак  Tired Аз имам брак с моя съпруг, но НЕ ни осигуряват на реалните пари, които получаваме. Поради тази причина преди 4 години взехме 150 лв помощ за дете в първи клас. Освен това се радваме на уникалната сума от 35 лв всеки месец, на която социалните й казват детски надбавки. Смях в залата  Crazy

# 11
Не! Не бива да се дава такава помощ, поне според мен. Мисля си, че би била по-подходяща за един девети клас, след постигнат успех от ученика над определен минимум, например...............По ми звучи справедливо. Но не съм съгласна с подпомагането в сегашния му вариант.

# 12
можеш да кажеш и на пострадалите от наводнения, с какво те са повече от теб, че за тях има помощи, а за теб не.
за мен няма защото не съм наводнен.  но дори и при пострадалите не гледат кой с какъв доход е.  дават на всеки пострадал. не са много парите , но дават на пострадал.
предполагам ,че ти като преподавател  не делиш децата според дохода на родителите им. преподаваш на всичките деца еднакво без да се съобразяваш за кое дете са получени помощи.   

# 13
темата не е за подпомагане на семейства.
Така ли? А за какво е? На кого според теб се отпуска еднократната целева помощ за първокласник?
Хайде да не издребняваме, хващайки се за заглавието, макар че според мен и то не дава повод за двусмислено тълкуване.
Разбира се, че темата е за това, което съм цитирала. Едва ли някой освен теб се съмнява в това.

# 14
От писалите тук само аз ли съм взела помощ за първокласник  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт