ДЕКЕМВРИйчета 2013

• 31 233
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Гледам, че за рожденния ден говорите. И мен вече треска ме тресе, започнах да правя украса, рисувам, изрязвам, лепя  Laughing Laughing правя украса за почерпката и надпис за стената, балони купих. На 25 ноември ни е празникът и ще го правим тогава вкъщи първо по обяд с бебета и майки, после ще дойдат приятелките ми, а в съботата ще е в ресторант с роднините, ще има и две торти съответно, дано ми стигнат отделените пари за всичко  Grinning. Подарък още мисля, но искам или количка с кормило и да става за бутане или парцалена голяма кукла, а може и двете, количка обаче имаме, но е по-неудобна, няма кормило и облегалка и малко пада, но се чудя дали не е излишно да има 2, а третият вариатн е да съберем пари от нас и каквото ни дадат гостите и ние триколка да купим.

# 571
Здравейте момичета, отдавна не съм писала, но бяхме малко на почивка и нямаше интернет  Simple Smile

Гледам сте подхванали темата за РД на малчовците. Ние мислим в сряда, когато се пада рождения ден, да съберем вечерта няколко приятели, а в събота някъде на заведение с приятелски семейства през деня, а вечерта с роднини   Shocked  Тортите планирам аз да ги правя, само остава да смогна  Laughing
За подарък и ние мислихме триколка, бабите и дядовците столче за кола. За колаж и аз мислих, но ще си го направим двамата с таткото.

Направо не мога да повярвам, че скоро малката става на годинка  #Crazy Все едно вчера ни изписаха от родилното.

София си пие вода от чаша с накрайник, въпреки че си предпочита биберона.

# 572
sajalqvam 4e ne pi6a na kirilica,no mi se razvali kompa ne6to,ot tela ne mi e ydobno da vlizam...
nie za na6iq rd  fotosesiq 6te i pravim i podaraka 6te ni e detsko obzavejdane Stuck Out Tongue poneje babite i dqdovcite sa se zaeli za trikolka koli4ka detska stol za hranene... moqta mamunka be6e bolna tiq dni,no mn burzo i mina i bez antibiotik slava bogy ...

# 573
Здравейте, момичета!
Аз не съм чела отдавна, но искам да ви споделя какво ни се случи. Не го пожелавам на никой, но все пак ако ви се случи, поне да знаете какво може да е.
Алекс тези дни беше за пръв път болен, 3 дена температура над 40 градуса, свещички парацетамол и нурофен му слагах, но не помагаха много. Окото, което му е проблемно още от раждането, също се беше подуло и почервеняло, с много секрети. Имаше и много сополи. На третия ден като не се оправи му изписаха антибиотик и за два дена вече беше добре, само окото си му остана подуто. Та както си беше добре вече и една вечер, към 22:30 (2 часа след като беше заспал) се събуди с истерични писъци. Мерих му веднага температурата, но беше нормална. Гушнах го и той продължаваше да пищи, ръцете и краката му бяха отпуснати но правеше някакви странни движения, подобни на гърч, очите отворени, но не виждаше с тях и гледаше лудешки. Беше много страшно. Дадох му вода, не искаше, пробвах и с мляко и пак не искаше и през цялото време продължаваше да пищи. Аз бях сама, ММ е в командировка през седмицата, а и както съм споменавала преди - живея в Германия и не познавам никой тук. Не знаех какво да правя. По едно време видях, че се стича една кървава сълза от окото и се ужасих, че може би има някой кръвоизлив в главата, в резултат на боледуването. Викнах бърза помощ, хората дойдоха за 10 минути и тъкмо като дойдоха, той се укроти. Заведоха ни в болницата с линейката и там го прегледаха, но казаха, че всичко му е наред и не можеха да разберат какво се е случило. А за кървавата сълза казаха, че най-вероятно от подуването на клепача, някое капилярче се пукнало. Той за половин час се оправи и все едно нищо не е било, радваше се, бърбореше.
Та си прекарахме нощта в болницата. Прибрахме се и всичко тръгна по старому.
3 дни по-късно (миналата нощ), пак в същия час, в 22:30, 2 часа след като беше заспал, пак се събуди с истеричен рев. Пак беше отпуснат, с отворени очи, но не виждаше и не чуваше и се тресеше странно. Баща му беше тоя път тук и двамате се опитвахме да го успокоим, но нямаше резултат. След 20 минути писъци пак заспа.
Аз почнах да се ровя в интернет и да търся информация.
Намерих нещо, което съвпада с нашата ситуация, и се казва "нощен терор".
http://www.babycenter.com/0_night-terrors_142.bc
Пише, че се случва на по-големи деца, но е възможно и при бебета да се случи. Също и че отминава с времето.
Дано не се случва повече, но поне като знам какво е, се чувствам по-спокойна.
Казват, че причината може да е по-емоционален ден, с много преживявания и нови неща и недостатъчен сън през деня. И всъщност така и беше при нас. Тези два дни бяхме навън много време, много чакане в болницата за прегледи, много нови хора и не му се събираше много сън през деня, но през цялото време беше весе и се радваше, но явно и положителните емоции, когато са в по-голямо количество, им идват в повече на малките човечета. Та отсега нататък ще гледам да не се натоварва толкова много...

# 574
Sweet dreams,

с моето момиченце минахме през този етап с нощния ужас преди 3-4 месеца. Само спокойно, всичко е въпрос на съзряване на нервната система. При нас виковете нощем (при Ани бяха в 00:45) минаха за около месец. Обикновено този блокаж настъпва при първата порция сън и затова Дормакинд понякога помага. Това е немско лекарство, хомеопатично. Другият номер е да събудиш малкия човек 5-10 минути преди епизода и после пак да заспи. Поздрави и бързо оздравяване!

# 575
Sweet dreams  направо настръхнах докато четях какво си преживяла,ужасно е всичко.дано повече не се повтаря

# 576
Здравейте , момичета , дано ме помните , че не съм писала от сто години  Sunglasses Grinning , не знам дали сте го коментирали , ноисам да ви питам за прощъпулника? Ние вече ходиме почти перфектно и искам да правя прощъпулник , някоя мама правила ли е вече и ако може да ми обясните по подробно какво и що се прави , че съм в голяма чуденка. Една позната ми каза , че само жени и деца се канят , в интернет пише , че и мъже и жени и деца и не знам си кагво ... вече и аз те обърках тотално

# 577
  • София
Sweet Dreams, много плашещо звучи! Милото детенце и най-вече горката ти как само си си изкарала акъла не ми се и мисли! Но не пише да е опасно всъщност. Дано се размине само с тези два епизода.
За Прощъпулника - аз ще си поканя близки роднини без да гледам какъв пол са Simple Smile.

# 578
Момичета  , възможно ли е поради факта че още кърмя, предимно вечер и сутрин  , на 11месеца сме почти , да ми прескочи? Т.е.цикъла ми  дойде  преди два месеца ,но сега нещо го няма? newsm78

# 579
Sweet Dreams не искам  да знам какво ти е било  #Crazy .... даже не искам и да си помислям ..но поне е хубаво че знаеш от какво се е получило    bouquet

така сега аз да се похваля ходихме при нашите за уикенда и беше супер ...  Grinning много добре се отрази на нас  с малката много е доволна... Simple Smile сега нямам търпение да стане ядем и хайде на вн че не ми се вижда да е много студено Simple Smile

# 580
za hrema kakvo davate na vashite beboci? newsm78

# 581
Росинка  Марти имаше сополи и педи ни изписа Сребърна вода и капки Виброцил

# 582
Sweet dreams Дано всичко това което сте изживели да не се повтори, Докато четох настръхнах, а не си представям като си била и сама как си се чувствала, защото по принцип аз съм си паника и от най-малкото вече  #Crazy ...

marinela_meri И аз още кърмя и на мен цикъла ми дойде юли месец и от тогава 1 месец го има 2 го няма и ми е много нередовен, а преди това си беше всичко наред. Сега като ми дойде са някакви страшни болки, в някакво чудо се виждам #2gunfire

Rosinkaaaaa Миналата седмица ходихме на лекар и малкия имаше ужасна хрема и ни изписа едни капки, които са за очи, но се слагат в нослето и съм му сложила 2 пъти и веднага се оправи.

Дейвид от няколко дни има кашлица и не знам какво да му дам. Можете ли да ми дадете съвет какво да направя

# 583
na nashata mnogo burzo i slezna nadoly i sega i tq pokashlq i i davam mykoplant....

# 584
mamenca moje li da mi pratite link za nashata feisgrypa,az sum dobavena kum oktomvriiki ,no mi se 6te i v nashata si grypa da si pi6em , a i 4rez facebooka gledame malkite kolko sa porasnali ot tyk ne moje Stuck Out Tongue

Общи условия

Активация на акаунт