Преотстъпвате ли спалнята си, когато имате гости?

• 15 157
  • 197
  •   1
Отговори
# 120
Въпосът не е поставен правилно.
Аз бих си отстъпила спалнята, ако да речем, холът ми е преходен и искам сутринта да стана рано.
Сега си имам стая за гости и не ми е проблем.

Сутрин не обичам да се бутам с никой, дори и с домашните, така че бих навряла гостите в спалнята, ако се налага.

# 121
Не, не бих го направила, а и рядко каним гости.

# 122

аха, изнасяш се с кат дрехи, хахаха, егати тъпизъма.
Аз имам динамично ежедневие и често се случва сутрин да избера спешно друг кат дрехи. Сако, едно-друго. Не е като да нахлузиш анцуга.

Отказвам да повярвам, че има мъж, който сутрин се преоблича по няколко пъти, и затова му трябва гардероба в спалнята. Laughing

Къде прочете да се преоблича няколко пъти сутрин?
Пише ясно-спешно да се избере друга дреха. Например, предвидил съм дънки, но вечерта късно са ми казали за спешна среща и трябва да сменя приготвения кат дрехи-дънките и тениската, с риза и панталон.  Така или иначе или късно вечерта или рано сутринта трябва да се влезне в спалнята, и да се притесни гостенина там, за да се смени предварително приготвения кат дрехи, който споделяте, че при гостенин в спалнята следва да се изнесе от там предварително. Crazy
При провеждани срещи сутрин, а спорт следобяд, също се преобличаме у нас, имаме тази възможност.

# 123
То е ясно, че като има гости, всички стават, когато се събуди първият. Моите деца сутрин първо отиват да разбудят гостите, не мога и тях да вържа да не ходят из жилището, защото гостите спели.

# 124
  • Mediterraneo
Не ми се е налагало да я преотстъпвам, гости са нощували на дивана в дневната. Сестра ми пък ползва заедно с мен спалнята  Simple Smile

# 125
Често имаме гости с преспиване, както и ние често сме гостите. Става въпрос за две семейства, на които винаги бих преотстъпила спалнята, ако е наложително, макар че не е било до сега. Въпросът не е, че няма да ми е приятно или ще ме гнус, но не ми е удобно.  В спалнята ми се намира почти всичко необходимо в ежедневието и не ми е удобно да влизам през две минути и да притеснявам хората, както и на тях пък им е неудобно да ме карат да се съобразявам едва ли не с тях. Simple Smile

# 126
В момента направо не знам какво ще правим, когато имаме гости, честно Blush Диванът не се разтяга (а и е модулен и малък като цяло); спалнята е една и принципно нямам нищо против да я отстъпя, но за целта трябва да вземем поне надуваем дюшек, за да има къде да спим ние Thinking Просто апартаментът е такъв. Дай Боже да го изплатим по-скоро и да можем да вземем по-голямо жилище. Praynig

# 127
  • София
Е,  сега, не може гостите да ви определят размера на жилището, още повече, че не гостите ви го изплащат, нали?

# 128
Има малки двуместни дивани, които пак се разтягат. Peace Фотьойли също. Но всеки сам си избира обзавеждането в дома. Нашето го избираме така, че да позволява нощуване при нужда и на други хора. А надуваемите матраци и спалните чували не искат много пари и място. Между другото, благодаря за идеята за спален чувал, мисля, че на Янечек беше.  bouquet Не ми беше хрумвало, но за мястото, където сме сега, смятам да купя.

# 129
  • София
И аз се надявах, когато купувах апартамента, да има място и за гости. Щеше да ми е много кофти, ако нямаше къде да настаним поне родителите ни.

# 130
Според мен възпитаните хора предоставят удобства на гостите си. Ако имате стая за гости, толкова по-добре. Но в случай, че нямате такава, трябва да им предложите спалнята си, защото е много негостоприемно те да спят на разтегателен диван в хола, където неминуемо се налага и вие да влизате. те могат да решат, че не са добре дошли във вашия дом. Още по-лошо е, ако имате домашен любимец (аз например имам куче, което ходи навсякъде). Затова ви съветвам, ако държите на добрите си отношения с тези хора, да бъдете по-великодушна. Само ще спечелите от това!!! Laughing Wink Peace

# 131
Кратък отговор - не!

# 132
  • Down south
Според мен възпитаните хора предоставят удобства на гостите си. Ако имате стая за гости, толкова по-добре. Но в случай, че нямате такава, трябва да им предложите спалнята си, защото е много негостоприемно те да спят на разтегателен диван в хола, където неминуемо се налага и вие да влизате. те могат да решат, че не са добре дошли във вашия дом. Още по-лошо е, ако имате домашен любимец (аз например имам куче, което ходи навсякъде). Затова ви съветвам, ако държите на добрите си отношения с тези хора, да бъдете по-великодушна. Само ще спечелите от това!!! Laughing Wink Peace
Нямам никаква нужда да печеля, каквото и да е от посещението на гости си, нито в емоционален план, нито в какъвто и да е друг.
 Спалнята ми има собствена баня и голяма стая-гардероб, ако отстъпя спалнята си, бих се чувствала ужасно, поради простата причина, че всичко, което ми е необходимо се намира там.
Може би звучи малко егоистично, но преди удобството на гостите ми, е това на семейството ми и моето собствено.
След като са дошли на гости, ще се наложи да се съобразят с това, което мога да предложа и това опредлено няма да бъде собствената ми спалнята

Имаме две спални за гости, но двете споделят  обща баня, просто такава е архитектурата на къщата.
Ако на някой не му харесва, моите уважения - самолета и обратно Simple Smile

# 133
Считате ли за нормално да отстъпите спалнята си на гости, които ще пренощуват във вас 1-2 нощи?
Уточнение: В апартамента има възможност да се спи на диван, който се разпъва на спалня, както и голямо двойно надуваемо легло. При какви обстоятелства считате, че това е приемливо?
Не . Ние си спим в нашата спалня , детето в нейната ,а гостите в хола.
 У нас винаги се е спяло на футон диван в хола от гости ,а от скоро и в отделна спалня за гости . Peace

# 134

В масовия случай  същото важи за гостите. Те ще излизат например до тоалетна и трябва да минават през хола, където ние спим.

Общи условия

Активация на акаунт