С песен и игри се захранват ФЕВРУАРЧЕТАТА ни! - 5 тема

• 28 139
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
Привет, мамчета ! Simple Smile Благодаря ви за пожеланията  Hug Hug Hug Heart Eyes  Аз пак влизам да черпя и днес  Laughing Днес Боряна пък има половин рожден ден ! Blush Blush Поздрав от нас и се почерпете от тортата жираф ( нашия любимец  Laughing )  Simple Smile Тортата е домашно производство..не ни се смейте много  Embarassed

Скрит текст:

Включвам се и малко по темите  Heart Eyes
Феичке, и аз имах чуството тези дни, че вечер не стига кърмата на детето. Беше една нервна и така се дърпа, все едно няма капка мляко, а по принцип направо си заспива вечер докато яде. Но сега от 2 дена е по-спокойна, та може да е било и от зъбите. Дано и при вас отмине и да не е намаляла кърмата ти!  Hug
Тачии, много вълнуващо, че ще видиш баткото. Хващай го и го нацелувай едно хубаво  Heart Eyes Grinning
Гери, дано наистина е период и да можеш да "глътнеш малко въздух"  Hug
За мерките ме карате тука да се изчервявам... Ние сме 9 кила... см не знам..към 70 може би е вече. Пюренца хапва доволно (ако и дам буркан от 800мл ще го излапа и него  Laughing Laughing Laughing ) ,каша онзи ден давах и този път и хареса,чак рева за още и си изяде 80мл.  Crazy Плодове сурови съм давала само под формата на сок- праскова и ябълка , а пюрета - круша,сливи и ябълка. Но нещо не им се кефи - винаги повръща след тях,колкото и малко да е изяла или изпива  newsm78

Последна редакция: нд, 24 авг 2014, 14:28 от duceto

# 61
  • София
Здравейте!
Напълно ви разбирам за носенето на ръце, при нас е същата история. Постоянно ми е в ръцете, вече съм спец да правя неща с една ръка Crazy. От друга страна психолозите казват, че гушкането е по-важно от храненето дори, ако гушнем гладно бебе то се успокоява. А и така децата разбират, че са значими.
Вече мога да кажа, че захранването е успешно. Алекс изяжда по 100тина мл пюре. Днес въведох и тиквичка, хареса му, дадох я заедно с картоф.
Вече пълзи напълно. Научи се и да изпуска играчки, за да му ги вдигам. Много обича да си играе и да ''яде'' връзките на лигавника. От всичките играчки, това му е по-интересно Simple Smile.
Дуче, честита половин годинка на Боряна!Да вие жива и здрава и много да ви радва! Много хубава торта Simple Smile, браво!
Весел ден и спокойни бебоци!

# 62
  • NE
Дуче Честита половин годинка на Борянка.  bouquet
Страхотна е рожденничката, тортата, а мама е много лъчезарна и щастлива. Hug
Принцеска Браво на Алекс. Все така да яде. Hug

# 63
  • София
здравейте,

Flower Fairy пуйче не съм гледала, но определено мъж не се гледа лесно.
Голям проблем ми е това че не иска да заспи по друг начин освен на гърда. Правя някакви опити да го свиквам с биба, но е трагично за сега, дере се като луд и не иска и не иска. ИСкам да го одучвам, защото вече имаме 2-те долни зъбчета и вече ме охапа 2 пъти и болката е зверска. Отбелязали са се и горните и ако и те излязат край с кърменето така, ще продължа я със силиконови зърна, я с цедене, но не си е работа така.
НЕзнам има ли майки дето кърмят и имат горните зъбчета да кажат как е. Но дано се позабавят, че направо незнам как ще е после.

princessd и аз така, но ми тежи и не всичко вече мога да правя с него. Онзи ден ме ядоса, че пак истерий ако го оставя и вижте къде го оставих, че да мога да му измия лъжицата за да яде :
Скрит текст:
http://guerry.snimka.bg/baby/vladi-v-kuhnyata.832277.33888832
незнам защо тази снимка така се качи наопаки малко и не иска да ми се обърне. Всъщност незнам на вас как ще ви излезе.

duceto честита ви половин годинка   bouquet. А тортата ви е страхотна Simple Smile  и вие двете сте много сладки.
Аз чак вчера минах та взех една тортичка за да усетим и ние малко празника, макар и минал вече, но точно тогава бяха зъбни нервни драми и ме беше побъркал и не ми беше до тортички  ooooh!.

ПРинцес и другите много благородно ви завиждам как ви папкат децата . Моя сутринта хапна от любимата му каша с ванилия , но му давам по половин бурканче на ден (от 190гр), че не може само с каша да се тъпчем (и скоро ще сме в тежка категория  Joy) и сега на обяд в 15 часа едвам половината от едно пюре което беше 120гр, т.е.  хапнахме около 60тина грама. Цоцна малко и заспа.

лек ден от нас и да ви папкат повече децата ( вече това си пожелаваме с тия злояди деца  Joy)

# 64
  • София
забравих да ви кажа, че в момента в метро има бурканчета от тези за 190гр/мл с нормалните капачки дето са си за многократно използване - 7,19лв са 12 бурканчета с капачките

# 65
За носенето на ръце - ние не сме много зле, не иска постоянно да е в мен но иска постоянно да съм до нея –може би и аз съм виновна защото ми е трудно да се отделя от нея  Confused

А за спането - и при нас е ужас от няколко дни и вечер не иска да заспи, а през деня да дремне 2 пъти по 20-30 мин .... снощи до 11 се мята - нито при мен в леглото нито в кошарата. Накрая като се беше скапала я гушнах и заспа ... ама за моя сън да не говорим, добре че сутрин поне до 7-8 спи естествено като се е събудила да яде в 2-3 ... тея зъби и нас ще ни побъркат а инъче имаме 2 броя на 6 месечинка излязоха

За мерките сме вече 7400 и да се похваля вече сме точно на средното тегло  ooooh! не под него както до сега

# 66
Здравейте момичета Simple Smile

Нашата температура се оказа, че не е от зъбки а от гадни афти. Сега ще се борим с тях , но някой ден ще пропуснем пюренца и кашички  Sad Много е гадно, защото я боли доста и плаче, направо и на мен ми се плаче с нея. Откъде дойде този вирус незнам  Cry Ако някой има опит със справянето на афти да споделя Simple Smile

Дуче Страхотни сте и двете  Hug

Лека вечер от нас Simple Smile

# 67
Дуче, честита 6-та месечинка на Борянка!   bouquet Да сте живи и здрави и много щастливи.! Прекрасни! И двете! Simple Smile
Нели, дано бързо да отминат афтите.
Феичке, дано избият зъбките скоро. Разбирам кошмара на всички майки със озъбващи се бебоци.
Извинявам се, че не мога да спомена всички поименно, но и нямах много време да чета. И писането м ие малко сложно, защото аз пък да взема да си разместя и пукна на 2 места китката... Ужас, и то супер тъпо. Посрещнах си ръката в един шкаф и стана тя каквато стана. Как не счупих нещо не знам. Наместиха каквото наместваха, ама боли. Яко боли. Сега съм с шина. Егати и шините - златни направо! Как да е. Сега ми е много трудно с малкия, но се оправям някак. Най-трудно е преобличането и памперсите. Иначе и ние се мъчим пак със зъби. Отново 2 бр! Ще полудея вече. Не съм спала от не си спомням кога.  #Crazy И защо все отдолу ни излизат зъбите не мога да си обясня. Отдолу вече 5 ще стават, а отгоре - нищо! Ненормална работа. Не спи, не яде, изобщо ужас. А така се надявах, да има по-голяма пауза между никненето на зъбите, че да можем да си починем малко... На всичкото отгоре, установих, че имаме колики от моркова. Спирам го за сега. Дано тая нощ да спи малко по-спокойно, защото тук за няколко дни много ми се насъбра и съм гроги. Пюретата ги ядем все така вяло, едва пробутвам по 60-70гр. А тъкмо си мислех, че вече ще успеем да заместим обедното хранене. Ама всяко чудо за 3 дни. Пак не иска да ги яде. Нищо не харесва, вече не знам какво да му давам. И на плодовите се мръщи и плюе.  newsm78 Но, все някога ще прояде. Така се успокоявам. Оплаках се, олекна ми Grinning
Лека вечер на всички мами и спокойно спинкащи бебчета.  Hug

# 68
  • Varna
Честита половин годинка на Борянка!duceto, много сте хубави и двете, оп- и трите и тортата!
Аз да ви споделя, че големият ми даде да го гушна и си откраднах една целувка преди малко. Много пораснал и много променен ми изглежда. И ме връхлитат едни емоции- с бебе и тийнейджър  Joy Знам, че темата ни е за бебоците, но исках само да ви кажа, че е невероятно усещането да видиш детенцето си вече голям човек - почти мъж.
Изв, за отклонението.
А иначе ето така изглежда Бобо, когато не му стигне пюрето  Joy
http://prikachi.com/images.php?images/494/7559494I.jpg

# 69
Мама на Митето-направо ме съсипа с вашите зъбки-голямо излизане- гилямо нещо,малееее...да ви е жив и здрав и много мацки да хапе-хахаха
Нели,за афти ползвам гранофурин при баткото-и гърло ,и кашлица,и афти.Мислех  ,че за бебета не става,но вчера една позната с бебче на 4 месеца каза че го е ползвала точно за афта на дъгата на венеца.Минала за няколко часа
За мен това мазило е уникално.Да не се радвам много много,ама баткото от години не е пил лекарства -ползваме си го него и още 2  нещица и сме ок.Дано и на вас помогне,поне няма да навреди.

# 70
Бързо включванв за,афтите - аз ги мазах с 10% р-р на прополис, хем успокиява, хем действа и на имунитета Simple Smile

# 71
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

Ехо, мацки ... къде се запиляхте  newsm78  Joy

Mama_na_Dimitko, дано бързо да се възстановиш ... Мен още 2011 ми казаха, че трябва да си направя операция на палците на ръцете ... Отлагах ... Вече е нетърпимо от болки и от страх да не осакатея след месец ще ходя пак на консулт и снимка да видим какво е сега положението и ... ще викам майка ми или свекито да помагат с най-малката и ще я правя операцията ... няма накъде да отлагам повече ...

Стели 81, Гранофурина и аз го тача супер много ... Вече е спрян от 6-7 години от продажба ... Много хора си го купуват от ветеринарните аптеки и го разреждат, но аз не смея ... В София има 2 аптеки, които го правят и аз от там купувам - трайността му е една година и си го държа в хладилника. Пресича и настинки зимата, когато големите започнат да кашлят по 3-4 пъти на ден с клечка за зъби им обтривам гърлата и за 2 дни са ОК Simple Smile

kopchelino, моята ЛЛ ми е казала да не давам пчелни продукти никакви като лечение поне до годинка и половина, защото те са много силен алерген ... Знам, че прополиса е много полезен като капки го използвам при големите, но на малката ще го спестя още година ... Знам и че много го препоръчват хомеопатите, но ... аз за себе си така съм решила ...

Уф ... студеничко си е, но като се събуди дребната я нахраня и изчезваме в парка Simple Smile

# 72
Добро утро на всички:)
Дуче,честита половин годинка на Борянка  bouquetда е жива и здрава и все така да хубавее,мама и също:)Лелеее,9кг #CrazyАми то ако наредя моята до твоята принцеса ще са като "Родени 2013" и "Родени 2014"..... Joy
Нели,подкрепям средството прополис за афтите,не съм го ползвала,тъй като скоро не сме имали подобен проблем,но знам ,че е лечебно.В началото имахме афтички по устните-тогава беше на ок.месец-ползвахме лекарство в шише по препоръка на педи,ама как се казваше newsm78,остарявам вече..
За големите и малките деца-ами,какво да ви кажа...и на мен на моменти ми се иска да избягам някъде за 1ден и да се наспя поне,но....като се замисля,че ще пропусна толкова скъпи мигове с детето си и никога няма да се върне времето назад....освен това "от сън спомен няма".....май по-добре да си остана недоспала. Simple SmileВерно,че и моята красавица все повече ме търси и иска внимание,намаля съня за сметка на игрите и опознаването на околния свят.Вчера бяхме на разходка малко до Св.Константин и Елена-там все още има зеленина,много и хареса.Ще кача снимки ,както и тази със захранването,ама все време не остава Sad Sad

# 73
Добро утро, мили мами! Simple Smile

Най-напред бих искала да ви почерпя с една торта за възрастни, тъй като днес с моя мъж отбелязваме първата година от сватбата.  newsm76

Много почерпки, много нещо, все така да е за всички ни!  Hug

В тоя ред на мисли, Дуче, честита половинка! Прекрасни сте с бебчето, толкова хубави и усмихнати! А за тортата нямам думи  Crazy, бих помолила и за рецептата, ако не е тайна и ако няма да е  spam2 за другите мами. Simple Smile
Добре че се включи да поприказваш за храненето, че ми беше гузно да споделя колко добре върви при нас (или поне така си мисля де  Laughing) - Рали вече яде картоф, пащърнак, тиквичка, морков, червено цвекло, тиква, авокадо, а от вчера - заешко и банан. Леле, този банан ни е фаворит - такива устенца отваряше, че можеше чашката да лапне вместо лъчичката.  Joy

Елефтерия, аз съм давала сурово авокадо и бананът беше суров, всичко си е ОК.  Peace

Принцеска, съгласна съм за гушкането, определено в първите 1-2 годинки дечицата от това най-добре разбират, ще цитирам един автор, чиято книга в момента четем с мъжа ми - "те трябва да се убедят, че светът е сигурно място за живеене". Та така, и ние се гушкаме. Simple Smile

Mama_na_Dimitko, да ти се оправя ръчичката, а на nelli90 - афтите. Много ви съчувствам, милите.  Hug Присъединявам се към Безобидна за прополиса, обаче. Нашата ЛЛ даже каза, че до 3 години никакви такива за бебка. Naughty И мисля да я послушам, че имаме в рода алергични към мед и си е свръх опасно.

Сега с малката чакаме гости - една баба, един дядо и един чичо, на който особено ще се зарадваме, тъй като не живее в България. Сигурно по този повод Раличка не е мигнала от сутринта.  newsm78  Laughing

Прекрасен ден на всички и успешна и ползотворна седмица!   bouquet

# 74
Честити празници на празнуващите :*
Може и нас да ни зачлените в клуба на летците. Повече рева защото се уплаши, а аз си се учудвам колко спокойно го приех. Може би защото ви чета и очаквах да се случи Simple Smile за храненето сме на настроения, ако улуча да е гладна и да е й харесва кашата примлясква сама иначе онагледяваме приказката "ако не го изядеш ще ти го изсипя във врата" Simple Smile
За прополиса, може и да е алерген, но ние нямаме алергични в семейството и затова я мажа.
Вчера се замислих за добавянето на захар - чета че давате хомеопатия, ми то те са 99% захар тия гранулки...според мен е по-важно да се контролира колко се слага и какво ядат като пораснат. На мен много ми се иска да й правя сладкиши и бисквити вкъщи и да не свиква на купешки, но ще видим.
На нас ни предстой едно четири часово пътуване, дано да си седи в столчето, че напоследъл не иска Sad
Усмихната и спокойна седмица от нас.

Общи условия

Активация на акаунт