С песен и игри се захранват ФЕВРУАРЧЕТАТА ни! - 5 тема

• 28 147
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Добро утро,майчета.Стоянови и Марти,добре дошли при нас Hug
Аз снощи дадох каша лека нощ на Хип.-ами пак се буди -не през час ,ами през два #Cussing out
А това дентокинд май беше-някоя ползвала ли го е? newsm78

# 616
Стели81 Heart Eyes - аз ползвам дентокинд от близо седмица
Стоянови - добре дошли и от мен Simple Smile

# 617
Здравейте!
Кръстева-страхотни зимни дрешки-и аз съм на вариант яке с гащеризон и космонавт!  Peace
гери-много сладки обувчици!  Heart Eyes

Малката също се буди през 2 часа да суче,освен това и температурата ни продължава вече седмица...  ooooh! Изследвахме кръв и урина-всичко е ОК,сополи нямаме,гърлото е добре!!!Какво е това чудо-какви са тези зъби не знам!  Crossing Arms

Аз исках да ви питам-ние нямаме заместено хранене-просто не си изяжда цялото зеленчуково пюре и се налага да дохранвам с кърма...По принцип какво е количеството пюре,необходимо да замести хранене?Иначе следобед си обича кашичка,ама с плодовете сме малко скарани!  Crazy Вчера купих някаква царевична каша с моркови на Тьопфер,ама не сме я пробвали още...

Петя-добре дошла!   bouquet

# 618
 Кръстева Има ли ефект според теб?Незнам дали за същото става въпрос-успокоявало дечицата и помага за ,сън,не било само за зъбки ThinkingИли аз се бъркам newsm78 newsm78

# 619
  • София
добро утро .

sunny:*kiss до колкото знам е около 190гр пюре за да е заместено. Вече зависи от детето дали ще е малко отгоре или по малко.
Аз гледам да му давам около 100-130гр за да се кърмим.
Следобед в 6 ми е единственото заместено ядене и тогава ядем каша по принцип и изяжда около 190гр , едно бурканче с готова или правена каша.
Моето също е труден с плодовите пюрета и аз за това му ги пробутвам с едни кремчета на нестле. Давам първо плодовото и като видя че не го иска вадя кремчето и слагам вътре половината плодово. После другото му го давам на другия ден с кашата например. Пресен банан харесва и си изяжда почти един цял, но на пюре не го иска.

Скрит текст:
ето тези кремчета ползвам аз - http://www.nestlebaby.bg/products.asp?lm=18&cat_id=7&item_id=56
удобни са ми че са по малък грамаж и са по между другото или докато прояде.

аз за дентокинта не мога да се изкажа. Взимах коликинд и дентокинд и хич не съм доволна от продуктите на тази марка. Поне на нас не ни действат и не искам да изказвам мнение.
Аз лично нищо не давам вече. Мажа с гел от време на време като мрънка и давам камилия като почне кризите и това е .

лек и слънчев ден мамита  Hug

# 620
Стели  Heart Eyes - аз го взех с цел да успокои зъбките и на мен ми помага. За спокойното спане - спис и спокойно, но той по принцип няма проблем със съня и спи непробудно.
Според мен обаче определено има ефект, защото го успокоява. Ако искаш опитай, нищо не губиш освен едни 10лв - или ще помогне или няма да навреди, ако е същото
Дентокинд /mama natura/
Ето го
sunny:*kiss  Heart Eyes - радвам се, че са ти харесали. Аз определено така ще обличам детето. Дори космонавта е по-скоро за Боровец когато идем на почивката Peace
При нас пюрето се изяжда 190гр на хранене

# 621
  • Бурса
Моята кифличка изяжда между 30 и 100 грама пюре като не дохранвам ами след два часа давам направо да суче. Честно казано незнам как и стига, но насила не мога и да я храня, като затвори устата и край...

# 622
Кръстева ,благодаря-явно ще го купя да го пробваме-
(какво ли не пробвах вече newsm78)
А за яденето,малката изяжда  повече от бурканче-може би бурканче и половина.Общо взето яде толкова колкото и дам newsm44

# 623
Здравейте, мацки!
Добре дошла на новиата мама!   bouquet
Днес почерпката е от мен, за да изкупя вината си, че от доста време не съм ви се вясвала Grinning

Нямах много време да ви чета от-до, ама ще се поправя, и ще се включа и аз по актуалните въпроси по-късно.
Имам да се хваля, въпреки, че малко не смея, ама на вас може Grinning
Вече цяла седмица сме здрави и щастливи! Ама как звучи, а?  Joy Изпихме си лекарствата, Имунокола и него го приключихме и сега сме доволни от живота. Не ни притесняват зъби и спим чааак до 6:30-7 Grinning Цяла седмица не мога да му се нарадвам, колко е послушен Димитко. Нищо, че той не ме отразява особено...  newsm78 Ядем си пюретата, (ще-неще вече свикна и ги яде малко по задължение, ама вече пробутваме почти по цяло пюре) Кашите мисля да почвам тая седмица. Месото го почнахме. Мислех си, че като е мъж като баща си, ще налита на мръвка, ама не познах. И месните пюрета ги яде със същото отвращение, с което яде и всички останали...  Thinking
А като повдигнахте въпроса за татковците, да похваля и нашия. Всичко прави. Напълно сме взаимнозаменяеми (нали не кърмя) Което за мен е огромно облекчение, особено в дните, когато не е на работа. Да ни е жив и здрав таткото, само да можеше и нощем да го чува като плаче, цена нямаше да има. Ама, туй да му е кусура - дълбокия сън.  Peace
И... моята минутка самота отмина. На мама маймунчето се събуди и търси внимание. До после, мами! Силни  Hug от нас с Димитко на всички мами и бебоци!

Edit:
Кръстева, Нели, честити ви зъбчета! Дано всички излизат леко и да не се тормозите като нас... 3 зъба още ги чакаме да избият. Виждат се, ама не избиват, ми само ни мъчат... Sad Е. сега имаме почивка и от зъбите, та нямам право да се оплаквам.  baby_neutral
Направо ще се редактирам, за да добавя, и да не пиша нов пост. Фалшива тревога било, и малкото си спи.
Та, за спането - и ние все още се будим нощем за хранене. Откакто се е родил, та до ден днешен.
Завиваме се с едно двойно чаршафче нощем, като спи със лятното спялно чувалче и боди с дълго ръкавче + чорапки.
За къпането - и ние си се къпем всеки ден - всичко, коса, крака и всичко. Още в коритото. Голямо пляскане и цапане, ама под душа не иска. Страх ли го е, какво ли е - не знам. Ама, като му харесва, нека си пляска и да ме къпе и мен и татко си с него Grinning
За храненето - както казах, вече почти по цяло пюре пробутвам на обяд и към 18ч. Мялко си ядем в останалото време по около 150мл и то, забележете - още сме на Hipp 1-чка  Sad Не я иска тая 2-ка и тва си е.
Копчелино.... свекърва ти е...   newsm57 И ако събираш наказателна дружина срещу нея, пиши ме!  Joy За закуска ги хапвам такива всезнаещи скатавки като нея  Wink
Айде, хубав ден от нас. Сега отивам да се мажем с пюре.  Hug

Последна редакция: нд, 05 окт 2014, 12:56 от Mama_na_Dimitko

# 624

Добре дошли на Марти и неговата мама Hug
Пробвали ли сте с пробиотик за разстройството?

sunny Натали хапва най-много на обед зеленчуково по 150 гр, иначе попара, каши и плодови по 100  тина гр и понеже все я мисля за ненахранена час след твърдата храна се кърмим - събират й се  6 за 24 часа. Само не знам дали суче от глад или повече за успокоение. Мисля си да започна веднага след ядене да давам да суче.,да видя дали ще яде повече след това. Иначе за да изядиле повече се лъжем с неща които сама да дъвче. Аз не искам са замествам че ме е страх да не ми намалее кърмата. А друго мляко не ще или по-скоро мляко освен от цицка не ще.

Весел и спокоен ден  Heart Eyes

# 625
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте, здравейте, мацки  Hug

За хапването: по 1/2 бурканче пюре или каша ... повече не мога да пробутам ... по 100-тина мл. АМ ... Не сме от ящните Sad

За навън: от 2 дни си сложих зимния чувал
Скрит текст:
и само слагам една тънка шапчица и после я пъхам както си е у дома Simple Smile Като застудее ще слагам панталони и яке върху дом. дрешки ..., а като е много, много студено - имам две космонавтчета останали от средната Simple Smile

Днес "разходих" Ровъра по центъра на София  Joy Трябва ми практика Simple Smile Лесно се кара, но ме е шубе да тръгна сама с дечинята Simple Smile

Иначе от нощес сме в клуба на болните всите у дома ... Кихаме, текат носове ... С имуностимуланти, мултивитамини, чай и инхалации се надявам да закрепим положението ...

Лек ден!

# 626
Мама на Димитко  Heart Eyes - радвам се, че Димитко е спокойничък, а така дава възможност и на мама да е спокойна и щастлива   bouquet
Безобидничке Heart Eyes - бързичко да се оправяте Hug
И ние сме с лека хрема и днес ще започвам да я боря, та дано да не се усложни  Praynig
Момичета, почерпете се за наше здраве и най-вече за здравето на Мони.
Днес става на 8месеца newsm44
9,200 /+400гр/ и 78см /+2см/  bowuu
Времето днес тук е само за разходки, но имаме майстори и няма как да мръдна ooooh!

Edit: Момичета, вие кога мислите за кръщаване на децата? Аз много искам и мисля да е на годинката, та сега се сетих и взех да разглеждам в интернет за идеи /покани, етикети за алкохола, идеи за кетъринг и т.н./ знам, че е рано още и до февруари месец има 4 месеца, но... всичко пак с пари свързано, та... вие как мислите да организирате това събитие?

Последна редакция: нд, 05 окт 2014, 14:04 от Кръстева

# 627
Лелееее, момичета, от вчера не съм влизала, а сте изписали.....не мога да ви изчета ooooh!

PetiaiCeco Stoqnovi, добре дошли сред нас Hug Твоят Марти ще има рожден ден заедно с моята Вики newsm44

За спането, ох, какво да кажа за спането Sad Ние се будим по график нощно време. В 00.30ч, 2.00ч, 4.00ч, 5.30ч, 6.30ч и в 8.00ч вече окончателно ставаме.
Ми не е много, к'во, почти не се будим Joy Я кажете за тия каши лека нощ да взема да ги пробвам и аз, та дано да ми стане лека нощта Laughing Какви каши давате преди лягане? newsm78

Безобидничка, ама Диди стои ли в чувалчето Thinking Иначе браво, че си се престрашила да покараш, по-често се пускай и ще ти стане рутина Hug

Кръстева, да ни е живо,здраво и щастливо най-високото февруарче в темата Hug

(Дано не съм пропуснала някое по-високо и мамата да ми се нахвърли да ме изяде с парцалите Laughing)
Бързо да оздравяват всички болнички дечица, за да може и мамите да са спокойни Hug

А иначе около нас нищо ново, не спим нощно време, ядем си каквото ни се предложи...всичко е точно с две думи Laughing
Хайде отивам да се туря във вид, че феичката иска снимки на бебета с мамите този път babydust7

# 628
  • Varna
Здравейте момичета!
Направо ме провалихте! Имам цяла къща за разчистване след партито за РД на баткото- две стаи са пълни с опаковки от чипс, пуканки и празни бутилки от безалкохолно, а вие сте писали и аз чета ли, чета! Ми нека провала да е пълен - ще се почерпя с това сладичкото от Мамата на Митето. Добре дошли отново и вече не ни изчезвайте толкова за дълго!   bouquet
Добре дошли и на новата мама и бебе Марти.
Ние сме добре. Ядем без проблем, спим пак така- пу-пу-пу, и да ви с похваля - задържа се сам прав за по 2-3 секунди- хахаха. Много е сладък така. Ни пък си купихме за ходене в къщи чорапи с подметка и сега като се наспи ще ги пробваме. И направихме една дълга разходка. Сега героя е уморен и почива- снощи заради гостите размествахме стаите и 6 момчета на по 13 години се надвикваха цяла нощ, но Боби се представи блестящо- изобщо не се е будил. А виковете си бяха силни-  Joy Joy Joy
Това от нас. Изчезвам да привеждам къщата в ред.

# 629
Кръстева,аз това за 120 гр. го казах примерно,тя само суче и не иска АМ. Аз затова правя половин доза,за да не отива на вятъра след множество неуспели опити...
 Laughing

Последна редакция: нд, 05 окт 2014, 17:45 от celica

Общи условия

Активация на акаунт