С песен и игри се захранват ФЕВРУАРЧЕТАТА ни! - 5 тема

• 28 152
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
ani243 ,наистина ли има ефект от тази кашичка?Имам голяма нуйда от нещо такова Cry.Много,ама много ми се спи вече.Онзи ден си мислих,че малката за 7 месеца има 5 непробудни нощи(разхвърляни във времето,не една след друга)Оф ,аз май ви се  оплаках вече,ама моля да ме извините,ако е така EmbarassedТа мисълта ми е кажете нещо за сън,ама за малката не за мен JoyМоляяяя Praynig

# 601
  • София
здравейте,
една позната дава така всяка вечер каша лека нощ и техния от тогава спи по добре. Явно си е било гладно детето. На моя хубосник онзи ден му правих и каша и АМ през нощта , защото ми бодуваше и мрънкаше и мислех че е гладен и не ми стига кърмата, но той не ги иска нощем тези каши и АМ и това си е. Осмуква ме до капка и това си е. КАто му подам шишето и не иска дори и да го засмуче да види какво е  ooooh!.  И почти всяка нощ ми се буди и ме побърква , суче като луд през един час, но не иска да се дохранваме и това си е. Незнам как да го прилъжа вече да пие малко каша, че да мога и аз да посля.

а за зимата съм ни екипирала и двамата и няма как вън ще сме . Обличам го едно хубаво , слагам покривалото на количката. Извадих си порт бебетата да си ги ползвам за одеалце сега и така. Влади си седи в количката само и само да е навън. НЕ си маха ни шапката , ни ръкавичките и нямам грижи. Само аз да му мисля , че мен ще ме продухва едно хубаво  #Crazy

хубав ден, дават го слънчево  Hug

# 602
Добро утро мамчета,
Стели не знам вече нашия лакомник яде и каша ,яде и мен:))Снощи почти не съм спала,през час ме събужда,какво е това чудо не знам.Една вечер спи,две не спи,дадох му и Панадол,нищо не помага,може би не е от зъбите.Утре прави 8 мес,да не е някакво израстване,знам ли.
Лек и слънчев ден!

# 603
Добро утро на всички Simple Smile на Гери уж и мина ухото и сега пък каката е с бронхит...направоооооо :-S за спането незнам и аз какво да правя рано заспива и се буди най-малко два пъти през ноща...а понякога и на всеки час.Тук една комшийка давала дентокинд на малкия и спял по цяла нощ.Ами това от нас то няма ново освен болести Sad лек ден и усмихнати бебенца @-}--

# 604
Здравейте и от нас, момичета Hug
museto86  Heart Eyes - И аз започнах да давам дентокинд на Мони за облекчаване на зъбките и ... май наистина има успокояващ ефект. Ние не се будим /освен няколкото вечери докато го мъчеше зъбчето/, но откакто го давам забелязвам по-спокоен сън.
ani243  Heart Eyes - и ние утре правим 8месеца  Hug
Момичета вижте, какво поръчах днес на Мони
Цък
Цък
Вие на какво ще наблегнете? На якета или на ескимосчета?
Edit:
Момичета, вече официално сме със зъб  Mr. Green изби си вече доста боцкащо. Два дни не го бях пипала и сега като пипнах - ми той пораснал Grinning

Последна редакция: сб, 04 окт 2014, 11:50 от Кръстева

# 605
Аз пак да кажа за спането-ми тя дребната ако се събуди само 2 пъти съм newsm44. Ама и тя тази нощ точно през час-незнам защо Thinking.А сега спи вече два часа Crossing Arms.А пък аз не  SickЛошото е че поне през 2 часа е будна и мрънка.Не плачи на болка или настоятелно,ами просто си мрънка.Ако не и обърна внимание -малеее  #Cussing out

# 606
Кръстева честито зъбче Simple Smile дано и другите да не ви мъчат много. Аз също поръчах един скафандър, но мисля че има смисъл от яке, защото Натали още дори не пълзи, а с яке с количката ми се вижда неудобно, не че скафандърът не е пак обемист.. newsm78...не знам, реших да не купувам яке. Поръчах й едно палтенце с леопардов принт за гости и това е  Grinning не мога да пусна линк, че сайта на теско не работи

Относно буденето - Натали се буди по два-три пъти с рев вечер и понякога я приспивам със залъгалка и люшкане, друг път на цицка. Не мога да разбера зъби ли са, гладна ли е - например последните два дни яде по-малко през деня и вечер само няколко лъжици кисело мляко и се буди, а друг път като си е изяждала повече плюс каша вечер пак се буди. А в Гърция миналия уикенд си спа... ooooh!...иди го разбери, аз вече съм се отказала - кърмим се в 3 и в 6 сутринта и понякога и в 11-12 нощно време и това си е. Как ще се отбиваме не ми се мисли. Казаха ми да махам нощното хранене, че така свиквала и после все ще търси, ама никой не обяснява дали ще намалее кърмата, ще спре ли...като не пие друго мляко.
От вчера пропи малко вода от чашка с твърд накрайник, ама мляко не искаше сутринта, то и каша не искаше, дано да е от зъбите - горе един проби, сега чакам и втори  Praynig
Хубав уикенд  Heart Eyes

# 607
Имам въпрос-има ли някоя от вас ,която вечер вместо мляко да дава не детенце каша или нещо друго?Защото вече си мисля да не би да огладнява.Тя вечер преди сън пие кисело мляко,през ноща не чде от 2 месеца........А и как да и дам да пие мляко-аз го топля на водна баня-то през ноща докато се стопли тя ще събуди целия град newsm78.Давам и вода и през час- два пак е будна #Crazy

# 608
Стели81  Heart Eyes - може млякото да не я засища  newsm78 знам, че КМ държи /като наяждане/ по-малко от АМ.
Пробвай една-две вечери да й дадеш каша да видиш дали ще е така. Ако не се буди значи КМ не я е засищало и не може да й държи до сутринта.  newsm78
Аз това бих те посъветвала.
Мони яде АМ вече само вечер, но много трудно взехме да изкарваме цяла вечер. От няколко дни /вечери/ му правя  210мл + 7л и така изкарва от 21.00 до 06.00-07.00 сутринта.

# 609
Стели81,guerry i ani 243 и ние сме в отборът на будещите се нощем. Вчера Летисия стана на 8 месеца, и се буди на всеки 2 часа да я кърмя. Ами че тя като беше бебе на 3 месеца издържаше по 4-5 часа .  Rolling Eyes
Не иска да пие АМ от биберон,нито от чашка със силиконов накрайник на капачката. От лъжичка пие,ама как се дават 120 гр. примерно с лъжичка!? Мисията невъзможна просто...

# 610
celica  Heart Eyes - дали не са малко 120мл и за това да се буди толкова често? Аз давах 120мл когато беше на 3 месеца Peace
С най-добри чувства го казвам, дано да не ме разбереш погрешно  Hug

# 611
  • Бурса
И аз се присъединявам към мамите с будещо се и цокащо бебе. Да ви кажа аз давам каша към 19:00 и после в 20:00 я кърмя за приспиване, еми пак се буди... Та за мен буденето не е от глад. И Теди се буди на два часа някъде и си я кърмя, въпреки че съм пробвала и с люшкане някой път става ама по-бавно и с рев, та и на мен си ми е по-лесно на гърда, поне веднага заспива. Само че от сега го мисля как ще се отбиване около годинката (засега така го планувам, ама на малката плана какъв е незнам  Crazy)

За дентокинда, аз давам от месец. Да ви кажа през деня може и да облекчава, но през нощта не спим по-спокойно, та незнам...

Е айде една изненадващо спокойна нощ да имат недоспалите мами, включително и аз Simple Smile

# 612
Здравейте!Реших да се включа и аз  Simple Smile Ние се родихме на 25.02.2014 3,200кг. след дългооо обмисляне с таткото решихме че ще се казваме Мартин. Сега вече сме на 7 месеца и сме на кисело мляко от третия месец спим от 21:00ч до 6:30-7:00ч сутринта почти не ми се е будил.До 7 месец бяхме на кърма сега вече сме на домашно кисело мляко.От 4-5 дена се будим много често нощем и сме с едно разстройство,неспокойни сме и си мисля че най-вероятно ще ни избива зъбче.Докторката ми каза да му купя Дентинокс и да го мажа.Купихме мазахме се и на следващата вечер пък спа непробудно сега май пак така се очертава при условие че тази вечер не съм го мазала.Дали  може да е фалшива тревога?  Thinking и ако е така защо разстройството му продължава.Вече не знам какво да си мисля моля ако има някоя мама с подобен проблем да пише ще бъда много благодарна!  Rolling Eyes

# 613
Добре дошли, Стоянови и бебе Мартин!;)
Случва се да е по-рядко акото на бебка при промяна на адаптираното мляко, при прием на определени храни, а също и при никнене на зъби. Би ме притеснило, ако ака твърде често т.е. в случай че има диария. Гъстотата на изпражненията не ме притеснява особено, ако видимо изглежда добре и доволна от живота. Най-добре да се консултираш пак с вашия педиатър.

А тези дни чакам четвърти зъб. Отгоре ще излиза и е голямо мрънкане и неспане. Имам една неотворена опаковка Дентинокс, ама прочетох листовката му и се отказах да мажа...

# 614
  • София
привет малко късно, но моя юнак днес нещо много поспа и тази вечер полудя тук. То не бе игра, то не бе чудо.
Купих му днес пантофки за вкъщи и съм много доволна. Като се прибрахме и му ги сложих направо пощуря Simple Smile, обикаляше с проходилката като луд. Явно са си найстина много удобни.
Скрит текст:

добре дошла сред нас PetiaiCeco Stoqnovi  Simple Smile
за разтройствието аз бих  наблегнала на банани, оризова каша и подобни затягащи. При нас добре затяга пресен банан. Давам му го на парченце хем да се учи да дъвчи, хем на него много му е кеф че ми яде от ръцете.

telly и аз направо незнам как ще се отбиваме. В работата ми се сърдят, че не се връщам или по точно не мога да пътувам. Моя юнак само цица признава. Какви ли не биби не взимах и не ги иска и това си е. Играе си с тях, но не иска да ги суче и грам не ги ще като заспива и тн.

лека нощ и дано е спокойна на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт