С песен и игри се захранват ФЕВРУАРЧЕТАТА ни! - 5 тема

• 28 154
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Много е сладък Мони  Heart Eyes

# 586
Миналия ден стана на 7м. и още не може да се каже, че съм заместила хранене. За сметка на това си цока като новородено Sad
Моята ще стане на 8 месеца след 5 дни и сме толкова далеч от заместване на хранене, че... Но не смятам, че това е цел в този метод. Запознаването с храната - вкус, мирис, текстура... Изобщо храната като социално преживяване, а не само за засищане на глад - това ми е по-важно. Да споделям емоцията с детето.
Имам ужасни спомени с моето хранене, което семейството ми сега осъзнава и отчита като грешка. Затова сега ме подкрепят и се стараят да приготвят храната по звб.
Няма по-ужасно нещо от това да не ти се яде и да трябва да се тъпчеш - за баба, за дядо, за стринка... Още една лъжица... Все едно не ги обичаш, ако не ядеш. А ако не изчезне от чинията определеният порцион, не заслужаваш одобрението - няма усмивки, няма браво, няма нищо. Само смръщени погледи и това ужасно чувство. Детето ще ти покаже кога и колко иска да яде.
Чудесно е, че я кърмиш. Иска ми се и аз да можех, но сравнително рано приключих.

А февруарските мами толкова много сте изписали, че ми е трудно да отговоря...

Да се похваля само, че Ева вече има трети зъб. Другият отгоре също е на път - доста е неспокойна вечер.

# 587
Добър вечер Simple Smile
Честити зъбки Simple Smile да излизат бързо и безболезнено и останалите Simple Smile
Ние след 3 дни мъка имаме пробив отгоре, направо не ми се мисли как ще може да ме хапе Sad с двата отдолу така гризеше, а сега с двойна сила - мале, мале.
Понеже ви чета набързо, а телефонът бавно изрежда имената, не знам кой какво е писал, но искам да се включа по едни теми.
За храненето - мерси за споделения лош личен опит, не се бях замисляла в детските очи какво е да те карат да ядеш заради някого. Аз се опитвам да не бутам насила и като ми покаже загуба на интерес - спирам. А и като си затвори устата, отваряне няма Simple Smile

И да питам как готвите киноа или овесени ядки - като за възрастни ли? Много искам да пробвам д ай дам, аз лично и двете много ги харесвам. Киноата я плакна и варя в там колкото вода пише 10тина мин.  newsm78 а овесените ядки ги накисвам с вряла вода за мен. Но някъде бях чела да се смилат на ситно и да се варят или да се накисват от вечерта и не знам точно как да ги приготвя  ooooh!
Някой беше питал за играчки - на Натали й е любима една мека книжка на фишър прайс, голямо гризане пада, и едно лъвче от джъмбо - беше част от един пластмасов биберон пълен с играчки - гривата му е идеална за чесане на зъби. Иначе капачки от бурканчета, пликчета, кутията с крема за дупе, зарядни....всичко става. Сега мисля да й купя дистанционно и телефпн играчка, да не пипа нашите  Twisted Evil
Лека нощ и спокойно бебоци Hug

# 588
Kopchelino, ние си имаме телефон на Чико със светлинки и мелодийки,но не- по-интересно е черното дистанционно! Имаме е книжки от плат ,който шумоли, но резултатът е същият- иска да си играе със списания и вестници Laughing

# 589
Kopchelino, ние си имаме телефон на Чико със светлинки и мелодийки,но не- по-интересно е черното дистанционно! Имаме е книжки от плат ,който шумоли, но резултатът е същият- иска да си играе със списания и вестници Laughing

При нас е абсолютно същото! Simple Smile

# 590
Здравейте, момичета  Hug
Днес сме много кротки /тихи  Naughty
Ние бяхме навън днес, но много духаше и затова набързо по едно кафенце и пак в нас  Crossing Arms

# 591
Здравейте момичета

Макар че не пиша много, редовно ви чета, но от тел а на него нямам кирилица и не пиша ...

Ние имахме 2 дена Т от зъби, не е болна, няма нито сополи нито кашля. Днес е по-добре но много я мъчат зъбите. По цяла нощ ставам да давам бибата защото като я изтърве и пищи ужасно. Когато и няма нищо изобщо не я търси но уви последните дни не е случая ...
Надявам се да избива това зъбче че я измъчи, преди месец и половина излязоха 2 и до сега само зор ....

Инъче този уикенд ще ходим на разходка до Бостън, много се радвам защото отдавна искаме. Малко се притеснявам защото с малката не сме пътували така до сега, и с храната ще е забавно, направо не знам какво ще вземам... лошо ми става като си помисля ... Не знам мога ли да взема 3 зел пюрета, страх ме е да не се развалят, макар че ще имаме и хладилна чанта. Тя купени не яде, само плодови ... паниката ме хваща, ММ ми вика - остай че ще изхарчим маса пари за 3 дена най-вероятно ще сме по-уморени като се приберем ...хаха дано не е прав и всички се забавляваме и малката е спокойна ....

За храненето поне при нас вече е невъзможно да и дам ако не иска - стиска устни и никакъв шанс да и вкараш нещо в устата, нито да я заблудиш ... освен това и я клати наляво надясно, много е сладка инатка  Confused

Лека от мен, аз си пия още сутрешното кафе –тук е едва 12 на обяд  Joy

# 592
  • Varna
Здравейте момичета! Мнооого тихо тук напоследък!
Как сте всички мами и бебоци? Къде се изгубихте?
Аз да си кажа- От днес официално съм мама на тийнеджър- да ми е жив и здрав, да изкара хубави оценки на матурите, и да не ме ядосва мноого- много!
При нас всичко е нормално. Боби унищожава всичко от кухнята, засега поне не отказва ядене. Пу-пу. Вече седи самичък по-дълго време и се заиграва с една музикална играчка.
Някоя мама пита за овесените ядки- не се киснат- за бебоците с варят и после се пасирват.
Хайде, пишете, че не останаха страници- да правим новата тема!
Много  Hug Hug Hug Hug от нас!

# 593
Тачи, честита тринадесет годишнина от предпоследното раждане Laughing Да ти е жив и здрав рожденика, много да те радва, малко да те ядосва (че без хич не може  Grinning), много успехи в училище и да няма разочарования, които да крият усмивката му  bouquet

# 594
  • NE
Честит рожденник, Тачи!  bouquet Да те слуша и да е жив, здрав и силен батко. Hug
Ако беше мома щеше вече да е влязъла в пубертета. Crazy

Момичета чак в неделя се връщам и недейте да изписвате темата, че няма как да я пусна, а пък не съм ангажирала Безобидничка. Praynig

# 595
Tачи  Heart Eyes - честит ти рожденник Hug да е здрав и щастлив   bouquet
Flower-че  Heart Eyes - няма, няма обещаваме. До понеделник ще ти оставим въздухче  Rolling Eyes Hug

Как сте момичета, какво правите? Ние днес поизлязохме малко пак, но много студено и ... пак в нас  Crossing Arms
Направо не ми се мисли цяяяяла зима какво ще правим в нас забити  ooooh!
Някакви идеи  Laughing

# 596
  • София
здравейте,

честит рожденник Тачи. Да ти е жив и здрав   bouquet

Кръстева моя как не обича много в къщи, а аз съм много зиморничава и се запасих с дебело палто и ботуши. Иначе няма как. Пък дано е мека зимата Simple Smile

малкия се оправя от сополите , но мен ме почва нещо Sad .  Но почвам да пия илачи  и дано го пресека.

Хубава вечер, отивам да си играем с Влади , че е полудял Simple Smile

# 597
guerry  Heart Eyes - и аз съм така, но за мен не мисля и да ми е студено на вън ще търпя, ама... мен от сега ме е страх като духне и сме навън, а не знам зимата как ще съм.
Ето, днес например не беше толкова студено, колкото духаше и ... излязохме с мъжа ми и приятелка на кафе и едвам изкарах исках да се прибираме по-бързо, че да не настине ooooh!
А уж не бях такава.
Ние тази вечер сме самички, татко ни отиде на банкет от отбора дето играят футбол, та едва ли ще го дочакаме Laughing

# 598
  • Varna
Благодаря ви момичета!
Аз май вече свикнах с варненския вятър и ако го чакам да спре, май няма да ми се получи, затова не мисля да си спираме разходките. Днес излязохме около 17.30и към 18,30 се прибрахме- е студено си беше, амааа.... добре облечен бебок от студ не се бои. Може би, защото повечето сте за пръв път мами и се притеснявате. Аз само да ви разкажа набързо- баткото на първата му Коледа го изведох на разходка и имаше такъв лед, че количката се пързаляше и аз само се държах да не се завра под нея. И се стопира в краката... на педито. На мен ми изтръпна всичко какво ще каже/ защото баткото като недоносен тогава си беше едва ли не с мерки на новородено/, а тя само леко погледна вътре спящото човече и каза- Точно така, няма ли дъжд и мъгла- детето навън. Та и сега смятам така да я карам. Дано да са ни здрави дечицата и спокойно да си ги извеждаме на разходки и в по-студеното.
Изв, отплеснах се, ама днес ще ми простите.
Лека нощ и спокойни бебоци!

# 599
Здравейте мамчета,
Ние бяхме 2 седмице в Солун,на гости на свеки и направихве там и кръщенето на Нико.Много добре се държа,малко плака накрая вече.Днес му направих и трансфонтанелна ехография,заради по-голявата фонганела за щастие всичко си му е наред.Иначе и аз това се чудя,времето застудя какво ще правим идея нямам,свикнал е по 2-3 часа разходки на ден.Да ви попитам някой давал ли е каша на Хип Лека нощ,от няколко дни давам май спи по-добре,че иначе по 4-5 пъти се буди от зъби ли,от глад ли не знам вече.
Тачи,честит рожденник!Жив и здрав да е!

Общи условия

Активация на акаунт