С песен и игри се захранват ФЕВРУАРЧЕТАТА ни! - 5 тема

• 28 158
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
  • Англия
FrauSt, захранването върви бавно, но пък се успокоявам, че така по-дълго ще я кърмя. Започнах с лъжица и срещнах категоричена съпротива с всяка възможна храна. Проблемът е, че не си отваря челюстта, ако успея да набутам нещо си го хапва, не плюе. Причината за лъжицата бе, че захранването съвпадна с прибирането в България и не ми беше удобно да я оставя да цапа при свекървата. Когато вече бях при моите родители почнах да и предлагам цели парчетаа наред и с лъжицата, но пак нищо. Тя просто не слага нищо в устата, нито храна, нито играчки, нито ръцете си. Към настоящия момент и предлагам цели парчета с моята ръка, така има известен успех, понякога отказва, понякога гризка настървено. Или пък и давам пюре с моите пръсти, лъжица като види и почва да ръмжи. Месо се опитвам да давам от бурканче, но също със спорен успех. Миналия ден стана на 7м. и още не може да се каже, че съм заместила хранене. За сметка на това си цока като новородено Sad

# 556
Здравейте мацки Simple Smile

Кръстева Благодарим за честитките  Heart Eyes По случая да ви почерпя по едно

Да ви се похваля днес и таткото ни го изписаха и вече си е при нас  newsm44 Честно казано малко ще се узоря, защото все едно имам две деца, ама добре че си е при нас вече Simple Smile
Някой беше питал лесно ли ни изби зъбчето - да не сме усетили нищо,нито е плакала, нито нищо Simple Smile

Елефтерия Тази твоя приятелка я отсвири съвсем директно Simple Smile

Хубава вечер от нас Simple Smile

# 557
Кръстева Heart Eyes Hug

Това с пластичната хирургия ми дойде след последното ходене на фризьор. Сядам на стола и му викам "Да ме направиш хубава", а той ми завъртя стола към себе си и ми вика "Ама виж ме добре, аз съм фризьора ти, а не пластичния ти хирург Shocked"   Joy

FrauSt, чувала съм за това SCI, според мен Amway не е по-различно, същата пирамида е ooooh!

Нели, много се радвам, че вече сте си тримата Hug Е, едно дете повече или по-малко...това болен мъж си е живо наказание за жената Joy

А както казва Кръстева, това си е точно зарибяване, вербуване и промиване на мозъци. Утре пак ще ми се влачи, че днес Вики много мрънкаше и не можа много да ми се обяснява, и с риск да се скараме вече направо ще и кажа, че ми досажда и ако иска да се виждаме, да не чувам и дума за Амуей Naughty

А като стана въпрос за мрънкащата Вики, някъде изчезна прекрасното ми и засмяно детенце и на негово място се появи едно кисело и вечно недоволно кифленце. Днес се върнахме 6 месеца назад, когато при разходка с количката тя почваше да мрънка и аз с едната ръка я носех, а с другата влачех количка Tired

# 558
  • Бурса
Elefteria, ще се върне усмихнатата Вики. Малките душички много ги тормозят тези зъбки. Ние имаме два долу, които излязоха след една седмица на рев и мрънкане, сега от 3 дни Теди пак е така и незнам да чакам ли нови  Crazy

Толкова малки и беззащитни душички а от бебенца се мъчат- колиКи, зъби, вируси, алергии... Свива ми се сърцето.

Честито и от мен на порстналите бебоци.

Ние тия дни хапваме много малко, по 50-80 мл плод, зеленчук+месо, каша. Глутен още не съм въвела, нито попарата сутрин, въпреки че май трябва вече, но иначе ми останаха кърмене за закуска, следобед и за вечеря(+2/3/4/5 пъти през нощта  Grinning Crazy)
Аз нали не съм от най-активните, че влизам само през телефона, но този път смятам да се включа в колажа Simple Smile

Лека нощ на мами и бебенца. Спинкайте спокойно  Hug

# 559
  • Varna
Здравейте момичета!Мнооого сте изписали! Един ден да не проверя какво става и гледай сега- писали, писали...  Hug Hug Hug на всички.
Честити месечинки на бебоците! Ама вече не са бебоци май, а са си малки човечета с мнение.  Joy
Изв, но не мога поименно- много изчетох  и се обърках- благодаря на мамата, която е качила рецептите. Аз м/у другото вече 2-3 пъти му правя на Бобо елда със сиренце и масълче и мноого добре се приема. А от кухнята яде качамак- дано ме разбирате- царевична грис със сиренце и масло. Аз тъкмо мислех да му давам. Момичета, глутена може да се въвежда не само с каша, а напр. със овесени ядки- сваряте си ги, пасирате, слагате нещо интересно вътре- плод или зеленчук, кой каквото обича- и готово- ето ти храна с глутен. Аз каша без плодово пюре не правя- нещо не ми допадат само така, но с плод минават.
Иначе и аз да се оплача- добре, че ми обяснихте за физ.разтвор, че да видите снощи как бързо влезе в употреба- взех като на Гери. Бобо през деня нещо похъркваше, а следобяд вече - нещо тече от носа, очите сълзят, ужас. И айде веднага разтвора, промивки на очичките и днес е идеален. И напълно съчувствам на неспящите мами- нощес май едва ни се събират 2 ч. сън общо- дребния го взехме при нас, че с тоз запушен нос му беше гадно и не искаше в кошарата.  Обаче не разбрах от какво се случи- Т нямаше и само с бибата се чеше малко настрани долу от изкаралите зъбчета.  newsm78
Това от нас! Надявам се, всички февруарчета да ги подминат сериозни болести!
Лека нощ от нас!

# 560
Здравейте ,момичета!  Hug Hug
Нямах достъп много много до интернет тези дни, а и с Бобето сме голяма драма тези дни  Cry Аз болна и едвам гледаща, а Бобко ми вдига почивните дни и през нощта и през деня 38.4! Дереше се само с пръст да я пипна,едвам съм я облякла да идем до аптеката,понеже бяхме сами.Дадох панадол и докато стигнем до апеката вече се смееше на аптекарката. Днес я водих на лекар - леко зачервено гърло и сопол (един ?!?! -така каза)  Laughing ии мнооого отекли горни венци.Пусти му зъби,измъчиха децата.Та от днес сме на фунгостатин и панадол превантивно (пу-пу дано не вдига пак Т)  Praynig
С физ.р-р трудно се справяме.Гоолям рев е само да го доближа до лицето и, мята глава..абе ужас!А иначе като и го дам си играе с него  и ме гледа жално  Laughing

Ужасно е да ти е болно детето,както беше казала една мама по-напред в темата.До сега само ви съчуствах като споделяхте,сега и го усетих. Дано всички бъъързо да се оправят!  Hug - ки от нас !

П.п Честито на порасналите слънчица, Нели -честити зъбки и добре дошъл на таткото, Феичке - и ние свирихме на пианото,ма Боряна с тея малки пръстенца ми изкарва копчетата и ще минем на друг инструмент  Laughing
Кръстева, видях, че си продавате коритцето и ми беше интерсно къде и как се къпете сега? Сменяте го с ново или вече сте под душа   bath newsm37

# 561
  • София
nelli90 честито ви прибрал се татко  Hug

duceto ужасни са тези вируси. Дано по бързи ви минава  Praynig

Кръстева и на мен ми е интересно как се къпете. И аз искам да махна коритото, но още не смея да го къпя директно във ваната.

Да ви питам имате идеи за първия рожден ден. Знам че е рано, но една приятелка ме пита и аз се замислих и започнах едно ровене за идеи.

лека и спокойна нощ.

# 562
Момичета, за къпането да ви кажа, Вики откакто се е родила не се е къпала в корито. Къпахме я там първите 2 дни като се прибрахме от болницата, тя се разпра от крещене и реших, че няма да я мъча. Къпем се гушнати под душа. Гушкам я, както си се разнасяме из нас, сапунисвам гръбчето, дупето, крачетата и главичката, после я гушкам с гръб към мен. Сапунисвам отпред и готово. Много е лесно и приятно и за двете ни. Докато ни мъчеха коликите така много се успокояваше, гушната в мен под душа и даже няколко пъти ми е заспивала така Heart Eyes

Вчера трябваше да я къпя сама и понеже таткото го нямаше да я поеме от банята, за да изкъпя и мене си после, реших да я сложа в коритото да си играе, да изкъпя мен и после нея, за да излезем заедно от банята. Нахвърлях играчки в коритото, сложих я и...е няма такива писъци просто Sick Целият блок разбра, че Вики се къпе, добре че беше баткото да спаси положението Laughing

# 563
Добро утро, момичета  Hug
Къпем се под душа на гърненцето. Той сяда, нареждам му няколко патета и шампоана и той си играе, а аз го къпя. Снощи не искаше в гърненцето и си стъпа на земята и така се къпахме. Разбира се не можеше сам и аз го придържах с едната ръка, а с другата къпя  Laughing
Много по-удобно ми е без коритото

# 564
Добро утро:)
Браво на мамите с общия душ-при нас не само ,че се къпем отделно ами и пляскаме във ваната за да има пълен екшън.И така и мама и тате и бебето са изкъпани за пореден/или първи/ път:)))
Това като лека информация,честно казано не знам дали ще ни се получат нещата  с варианта мама и бебе заедно,най -вероятно и двете ще останем получисти Mr. Green
Присъединявам се към недоспалите,искам съъъъъъъъъъъъъъъъъннн Cry Cry

# 565
  • София
добро утро.

интересно се къпете Simple Smile. Ние сме в коритото още , но той много си играе . Поне половин час се къпем и си играем с патетата и рибките, пляскаме , ритаме и правим мама вир вода  Grinning.
Мисля скоро да махна коритото и директно във ваната да се къпем.

НА вън какво слънчице е изгряло. Ние хапваме и се оправяме да излизаме Simple Smile. Вчера цял ден бяхме навън. Днес май пак ще е така Simple Smile.
Хубав и слънчев ден и на всички  Hug

# 566
Добро утро!

Ние за сега да чукам на дърво сме по-добре.Още е крива и мрънка за всичко, но предполагам ще е така докато не избият горните зъбчета  Tired

Много ви се радвам за къпането под душа.Мен честно казано ме е страх да не се подхлъзна с детето и ще чакам докато запалим парното да е топло в банята и да се къпем във ваната.
Онзи ден паднахме по стълбите с Борянка и доста се ударихме.От тогава не иска да си стъпва на дясното краче и застава все едно ще играе сиртаки.Но няма счупено,само е натъртено.Та за това ме е страх и в банята да не стане нещо такова.

Пожелавам ви хубав слънчев ден Simple Smile  Hug  bouquet

редактирам поста да ви питам: от алиекспрес когато сте поръчвали за колко време ви пристигат нещата? Идвали ли са по-бързо или си се доближават повече до периода "до 60дни" ?

Последна редакция: вт, 30 сеп 2014, 09:51 от duceto

# 567
Дуче,милата как паднахте с детенце?ходихте ли на доктор?Милото то Sad Cry,удари ли се?А ти кой знае колко си се уплашила SadЗа алиекспрес моя приятелка редовно си поръчва оттам идават за по-малко от месец.Аз веднъж чрез нея  поръчах на баткото дрехи и пристигнаха на няколко пъти,понеже не е един търговец-а са много и  всеки ги пуска по различно време.Но така или инъче за месец всички дрешки бяха при мен.Обаче пък не съм уцелила размера Cry и ВСИЧКИ са му малки.Той е на 9 години,аз поръчах за 10,(щото нали китайците са по-дребнички)и пак не може да ги носи -малки са му-потурките му стоят като клинчета hahahaОсвен това под всяка стока са дадени точни размери-преди да поръчаш е добре да измериш всичко точно и да прецениш(и все пак моя съвет е да вземеш по голямо)А и тези,които аз поръчах не бяха от хубава материя(но пък на моята приятелка всичко и е хубаво) newsm78 newsm78 newsm78

# 568
  • NE
Дуче Радвам се че сте по-добре. По-лошо от болно детенце няма. Това зачервено гърло се получава от спаднал имунитет покрай зъбоникненето.
Ох миличките, дано и крачето да ви мине. Вили също заема едни балетни пози и стойки. ooooh!
Нели Дано скоро се успокоите и да поспинкате. Не е работа това с недоспиването. Hug
Елефтерия Дано се успокои Вики. Тези зъбки ще ни довършат. Раждането ми е песен в сравнение с всичкият зор докато се очовечат. Whistling

Ние се къпем във ваничката. Вили много плиска, но това ми е единствено решение да го изкъпя като хората. И аз като Дуето ме е страх под душа или във ваната.
Събота отиваме на еднодневна почивка с още едно семейство на яз.Цонево. Надявам се да няма викове и крясъци. Praynig

# 569
Добро утро, мами Simple Smile
Ние успяхме да изкараме уикенд в Гърция и Бебуна топна крачета в морето Simple Smile моя приятелка стана на 30 и майка й ни уреди нощувки и купон изненада, разплакахме я от радост. Натали бешв много културна госпожица за разлика от малките й приятелчета дето още пускат лиги и само реват.
Нооо за сметка на това, от както сме се прибрали, е кисела, мрънкава...не ще да яде. Доста се лигави и се моля да са зъбки, че нещо нослето й хърка. Днес се опитах да й осмуча сополите, гпляма борба, голям рев - няма много и са млечно бели - нали няма повод за притеснение?

Дуче дано не сте пострадали много. И аз живея в къша - ние сме на 3 етаж, кухнята на 1, всеки път като слизам с бебето и ми трепери под лъжичката. На всичкото отгоре и е студено по тях и се обличаме/събличаме по 100 пъти.

И да приключа с моето мрънкане и да се оплача от свеки. Натали пие сироп желязо и е голяма мъка и рев и госпожата пробва 2-3 пъти да й дава и след това започна да се покрива сутрин, имам чувството, че нарочно се скатава, за да свърша аз неприятната част, а тя идва после наготово да си играе с веселото дете. Понеже докато бяхме в София мама ми помагаше и Натали само като я види със салфетка в ръка и почва да реве.
Въобще омръзна ми тая жена само да ми повтаря колко трудно ср гледалу деца и как трябва да го храня като пиленце като досега един път не е пробвала да ме смени. Ама ако чака да й се моля за помощ не е познала. Аз зимата ще тръгна на работа, да видим тогава как ще се хранят. Сигурно пак аз ще съм виновна че не яде.
Ох, съжалявам че ви омрънках, ама диването напоследък надава вой точно като съм заспала, изкарва ми акъла след което пръцва и продължава да си спи, а аз люшкам кошарата по половин час.
Мечтая си за една вечер сън без детето до мен!
Усмихнат и слънчев ден, благодаря че ви има Simple Smile

П.С.с какво ги завивате бебоците? Натали толкова се върти, че непрекъснато.е. отвита, а вече е.хладно и трябва да не спя за да я завивам. Мисля си за спално чувалче, ама колко да е дебело?

Последна редакция: вт, 30 сеп 2014, 11:23 от kopchelino

Общи условия

Активация на акаунт