Прием за детски ясли гp. Варна - Тема 2

• 63 898
  • 914
  •   1
Отговори
# 810
Значи приятелката ми отива с 4 точки, да. Това ме интересуваше
Че сега не съм вече в новите правила и неща:)
А входящите номера гледа ли им се поредността или и това остана в историята

# 811
  • Варна
Естествено, че се гледа, нали точно по входящ номер става класирането.

# 812
Значи приятелката ми отива с 4 точки, да. Това ме интересуваше
Че сега не съм вече в новите правила и неща:)
А входящите номера гледа ли им се поредността или и това остана в историята

Гледа се поредността ,но ако е с по малко точки приемат следващия номер с повече точки.Ако таткото е регистриран в бюрото по труда с право на обезщетение също получава една точка.Мин година когато ние кандидатствахме видях че приемат с по малко точки мисля че във Виница и аспарухово.....но да не подвеждам

# 813
По майчинство съм.
Иначе си се водя на работа.
Но съм и студентка.
Какви точки са това - една или две?!

# 814
  • Варна
Ами една - за работещ родител. Няма основание за две, според мен. Получаваш ли майчински?

# 815

Днес прехвърлих правилата за прием но тези точки ме объркват . Преди беше само с входящи номера и сега ми е ново. Сега и номера и точки- май идва така малко по честно- не само на късмет
Мерси за отговорите

# 816

Днес прехвърлих правилата за прием но тези точки ме объркват . Преди беше само с входящи номера и сега ми е ново. Сега и номера и точки- май идва така малко по честно- не само на късмет
Мерси за отговорите

От както го има електронното класиране, винаги е по точки. Просто преди ги наричаха предимства. В рамките на равен брой точки (което се случва много често) е по входящ номер. Така, че ако едно дете ви е изместило от по-предно ваше желание то или има повече точки от Вас или ако сте с равен брой точки, входящият му номер е по-малък (това е за яслите)

Последна редакция: пт, 03 апр 2015, 00:20 от a

# 817
  • Варна
В четвъртък, плащах таксата на аткото в ДГ и попитах дали изискват все още бележка за данъците. Отговориха ми, че не, справката си я правят по ел. път.

# 818
По майчинство съм.
Но съм и студентка.
Ами една - за работещ родител. Няма основание за две, според мен. Получаваш ли майчински?

Получавам майчински, да.
Т.е. избирам си или работеща , или студентка? не може и двете?

Някакви отзиви за ОДЗ Лястовичка и ОДЗ Делфинче?
Какви са причините ви да не искате от по-рано да записвате малчуганите (интересно ми е)?

# 819
  • Варна
По майчинство съм.
Но съм и студентка.

Получавам майчински, да.
Т.е. избирам си или работеща , или студентка? не може и двете?

Някакви отзиви за ОДЗ Лястовичка и ОДЗ Делфинче?
Какви са причините ви да не искате от по-рано да записвате малчуганите (интересно ми е)?

Една точка е според мен, няма основание за 2 точки. Просто се иска документ за заетост.

Аз исках малкият да навърши 2 г. и тогава да тръгне на ясла. Но знаех, че ще остана без работа след майчинството, а нямаше да дочакаме следващото голямо класиране и губех едната точка. За това го пуснах по-рано в класиране, от там и тръгна по-рано.

# 820
Аз не бързам да я институционализирам.

# 821
  • Варна
Току-що в сайта на яслите са публикували, че на 09.04.2015 ще има класиране. Пак бройките са много малко. А дали ще си има класиране пак в края на месеца?

# 822
  • Варна

Какви са причините ви да не искате от по-рано да записвате малчуганите (интересно ми е)?[/i]

Чисто психологически. Понеже виждам, че имаш син - за момченцата е особено важно да си седят вкъщи с близки (по възможност любящи) хора поне до 3г. Съзряват по-бавно, крехки са. Общо, за всички деца е по-добре да са по-осъзнати преди да влязат в матрицата, чисто и просто заради потребностите. Според мен, едно бебе на 1г няма никаква потребност от социализация с други деца, а и не умее да я осъществява. То иска мама и му е криво ако тя не е на разположение по 8 часа на ден. Да не говорим, че малките са по-податливи на болести (уж).
За жалост, в нашата държава хората са принудени да си обръщат внимание на парите и си дават децата малки, не защото искат да се отърват от тях, а защото немотията ги кара...(дано някой тук не се обиди на "беден" сега).

# 823
Благодаря на отговорите за късното даване на детето. Ще му мисля , ако го приемат. Simple Smile

# 824
И аз имам син, лятото ще стане на 5. Тръгна на ясла точно от 2 годишен.
Смятам, че перф възраст за тръгване на ясла е 1г 5-6-7 месеца ( зависи от детето също) .
На две вече са доста осъзнати и според мен по- трудничка им идва адаптацията.
Не е идеята да го тръшнем по рано там докато не са се провързали към нас- а смятам,  че ми разбрахте мисълта;)
А за яслата само хубави неща мога и искам да кажа Heart Eyes
Децата имат нуждата от социалните си контакти и от разнообразието в заниманията си.
Детето ми беше в ясла 5 Чуден Свят , много съм доволна

Общи условия

Активация на акаунт