Прием за детски ясли гp. Варна - Тема 2

• 63 880
  • 914
  •   1
Отговори
# 900
Момичета, до колкото разбирам от коментарите ви, ако съм на борсата също се смятам за заета и получавам точка за класирането за ясла, нали? Защото ми свършва майчинството и имам колебание - да напусна и да отида на борсата или да остана на 2 часа работен ден. Интересува ме да си получа точката за класирането в яслата и се чудя как да постъпя.

"За родител с право на парично обезщетение за безработица -сл.бележка от бюро по труда"  това е написано в условията....трябва задължително да получавате обезщетение ,в противен случай не се зачита точката.Аз миналата година когато го записвах бях регистрирана в бюрото,с обезщетение и освен бележката от бюрото по труда ми поискаха и копие от заповедта в нои-не им се беше случвало и не знаеха......докато на приятелка в същото положение и приеха само въпросната бележка

# 901
Благодаря! Ще го имам предвид като вариант.

# 902
  • Варна
Имам въпрос - имам дете на 1г и 9 месеца, което има номер от миналия февруари, но още не е прието. Имам и бебе на 2 месеца- мога ли за него да взема номер сега? Или е рано? Защото като тръгна да регистрирам нов номер, само ми показва, че системата ме е намерила и излизат данните ми, а не мога да взема нов номер от това, което видях.... Къде греша и как да взема номер за второто?
Коригирам се- детето ми няма 3 месеца, затова не може Sad

Последна редакция: пт, 05 юни 2015, 23:58 от selicita

# 903
здравейте Simple Smile ние сме 5 резерва за ясла в ОДЗ,до сега всички дечица са се записа ли.Директорката ми каза че ще има още 5 места и да следя.Някой знае ли кога пускат допълнителни места и когато ги пуснат първите 5 места ще бъдат със статус приел ли че ни ми е ясно нещо Simple Smile

# 904
Има ли някаква промяна за правилата за прием от миналата година?
Доколкото разбрах миналата година отпадна районирането за чистите ясли-така ли е?
Да , районирането отпадна. За сметка на това е задължително да се пишат минимум 3 желания  ooooh!

# 905
  • Варна
здравейте Simple Smile ние сме 5 резерва за ясла в ОДЗ,до сега всички дечица са се записа ли.Директорката ми каза че ще има още 5 места и да следя.Някой знае ли кога пускат допълнителни места и когато ги пуснат първите 5 места ще бъдат със статус приел ли че ни ми е ясно нещо Simple Smile

Като обявят новите места, ще има нов жребий и какво число ще ви се падне гаранция няма..  Късмет!

# 906
Момичета, да ви питам нещо
За приема юни в чиста ясла, пише, че приетите трябва да потвърдят в срок до 03.07. След това имате ли представа, колко време имаме за подготвяне на документи, и долу горе колко ще се проточи процедурата?
 Аз моя малък мъж искам да го пусна август, и се чудя сега ли да участвам или юли в класиране? newsm78

# 907
Момичета, да ви питам нещо
За приема юни в чиста ясла, пише, че приетите трябва да потвърдят в срок до 03.07. След това имате ли представа, колко време имаме за подготвяне на документи, и долу горе колко ще се проточи процедурата?
 Аз моя малък мъж искам да го пусна август, и се чудя сега ли да участвам или юли в класиране? newsm78
след като потвърдиш ти питат кога искаш да тръгне като ти предлагат няколко дати -поне при нас беше така миналата година и може да отлагаш до 1 месец тръгването(ако не ме лъже паметта) като ако искаш още да отложиш може да кажеш ,че е болен или ...има варианти.за документите личната като и кажеш за ясла ще ти даде направление и в лабораторията където ще ги правиш ще ти кажат кога да отидеш -горе долу седмица преди да тръгне за да важат резултатите на изследванията зависи лабораторията с какви срокове работи.Само  васермана на един от родителите се правеше по рано

# 908
Ако се разбереш с директорката да започне в първите дати можеш и в класирането за юли да го пуснеш. За изследванията и картона от лекаря ще ти трябва максимум седмица. А всички други документи се носят когато го записваш.
По принцип на всяко класиране пише и крайния срок за постъпване, ако искаш да е след това трябва да участваш в следващото класиране и просто да отидеш да го запишеш възможно най-бързо за да имаш по-голям избор за дата натръгване на ясла.

# 909
  • Варна
Това да отлагаш реалното постъпване, защото е болен може и да не проработи. Е. беше с бронхит, но казаха, че трябва официално да го запишат, че е почнал, а той като оздравее тогава да се яви в яслата. Така при нас по документи беше започнал и ми прекъснаха майчинството, а пък детето отиде на ясла чак след месец.

# 910
  • Варна
Това да отлагаш реалното постъпване, защото е болен може и да не проработи. Е. беше с бронхит, но казаха, че трябва официално да го запишат, че е почнал, а той като оздравее тогава да се яви в яслата. Така при нас по документи беше започнал и ми прекъснаха майчинството, а пък детето отиде на ясла чак след месец.

Да, за да не губят от субсидията. Ти си плати яслата и те да го заведат в деловодството, пък той колкото си иска да отсъства. Минусът в този случай, е че се губят и майчинските.

# 911
Здравейте, искам да попитам нещо, ако може някой да ми помогне. Дъщеря ми е приета в ОДЗ на ясла, въпросът ми е следния: Имам номер и за чиста ясла и се чудя трябва ли да казвам, че сме приети в ОДЗ в някоя от яслите и да се откажа от номера си?

# 912
  • Варна
Ако не изтеглите заявлението си или да се обадите по някакъв начин, ще участвате в класиранията докато ви приемат. След което, ако не потвърдите, че записвате детето, системата ще ви изтрие като кандидати. С цел вместо вас да приемат детето със следващия входящ номер, е по-добре да уведомите. Кой знае колко родители чакат за това място. То няма да се загуби, но да кажем ще се обяви отново като свободно чак след месец, след евентуалния ви прием.

Честито за късмета в томболата за ОДЗ! Лека адаптация!   bouquet

# 913
Благодаря Simple Smile Още утре ще се откажа от номера си.

# 914
Време е за нова тема и нов късмет тази година!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=853303.new#new

Общи условия

Активация на акаунт