Прием за детски ясли гp. Варна - Тема 2

• 63 883
  • 914
  •   1
Отговори
# 885
  • Варна
Ако не го запишеш, си губиш номера. Повече не участвате в класирания. Не знам какво да те посъветвам. Щом държиш реално само на едната ясла, провери имаше ли възможност да оставиш само нея...  newsm78

# 886
Мами, пак въпросче! Чета, че ако детето не се запише в рамките на 10 календарни дни губи мястото и номера си за класиране. При регистрация системата изисква да се посочат поне 3 ясли, а аз всъщност искам само една. Как се процедира ако детето ми е прието по второ или трето желание?
Най-сигурния начин е да следиш редовно номерата, които излизат в яслите и като ви излезе номера тогава да го пуснеш за класиране. Ако детето е прието по второ или трето желание , или го записваш там или се губи номера му.

# 887
  • Варна
Ако искаш само една ясла следиш преди класиране кои ясли няма да обявят свободни места и пишеш тях на 2 и 3 място. Ако всички са обявили места избираш най-желаните, които са най-назад с приетите номера. С тази безумица за минимум 3 посочени ясли само принудиха хората да правят тъпи врътки.

# 888
Здравейте,искам да попитам при 3 деца ,от които кандидатствам за второто подред,важи ли предимството"Трето и ли следващо дете в семейство на многодетни родители".Благодаря.

# 889
Така както са го формулирали "Трето и следващо дете на многодетни родители" предполага, че важи от третото нататък и неможе да се ползва за второто, но все пак се обади в яслата която ти е първо желание и ги попитай как го тълкуват те. Аз лично не виждам причина да не важи и за първото и за второто и за третото, защото все пак са си три децата и все имаш нужда някое да го приемат на ясла.

# 890
Здравейте,искам да попитам при 3 деца ,от които кандидатствам за второто подред,важи ли предимството"Трето и ли следващо дете в семейство на многодетни родители".Благодаря.

Да, важи за всички деца от многодетно семейство, и дъщеря ми имаше предимство за градината, и близнаците имаха за яслата по този параграф.
Бях се обаждала да питам миналата година. Формулировката не е много точна.

# 891
Има обявено класиране за 19.06 , видяхте ли?
https://public-one.is-vn.bg:1443/babyvn/c/viewnews.php?news=13040-35

Това едва ли е голямото есенно класиране нали? Защото искам да пусна моето дете към Октомври или по-късно, а ако сега ни приемат май ще трябва да започне още Август....

# 892
  • Варна
Големите класирания са август-септември. Щом искаш да тръгне през октомври или по-късно е най-добре да ги изчакаш  Peace

# 893
Момичета, понеже искам за започне моя юнак ясла следата на август някъде, дали да не го пусна сега в класирането? Писала съм юли месец по принцип, но може и да го променя. Виждам, че за яслата, която искам да посещава са обявили прием сега? А на второ и трето място да поставя ясли с нулев прием нали така? Какво ще ме посъветвате? Благодаря предварително

# 894
  • Варна
Аз бих го писала да участва сега. Моя син бе приет началото на август. Директорката имаше като идея да започне веднага.. Това стана ясно като го записвах. Помолих това да се случи септември. Обаче в началото на септември бяхме на почивка и като се върнахме, документи, изследвания и директорката направила вече графика с новоприетите, та чак началото на октомври тръгна реално. Пък и винаги можеш да смоташ седмица - две, че уж със сопол примерно... Има начини.

# 895
Аз бих го писала да участва сега. Моя син бе приет началото на август. Директорката имаше като идея да започне веднага.. Това стана ясно като го записвах. Помолих това да се случи септември. Обаче в началото на септември бяхме на почивка и като се върнахме, документи, изследвания и директорката направила вече графика с новоприетите, та чак началото на октомври тръгна реално. Пък и винаги можеш да смоташ седмица - две, че уж със сопол примерно... Има начини.

А то реално аз кога трябва да се върна на работа, когато започне да посещава яслата или когато е приет?

# 896
  • Варна
Когато започне да посещава.  Peace

# 897
Има ли някаква промяна за правилата за прием от миналата година?
Доколкото разбрах миналата година отпадна районирането за чистите ясли-така ли е?

# 898
  • Варна
Благодаря! Месечинка виторога, супер идея! Ще се възползваме!  Hug

# 899
Момичета, до колкото разбирам от коментарите ви, ако съм на борсата също се смятам за заета и получавам точка за класирането за ясла, нали? Защото ми свършва майчинството и имам колебание - да напусна и да отида на борсата или да остана на 2 часа работен ден. Интересува ме да си получа точката за класирането в яслата и се чудя как да постъпя.

Общи условия

Активация на акаунт