Прием за детски ясли гp. Варна - Тема 2

• 63 903
  • 914
  •   1
Отговори
# 870
  • Варна
За яслена група в ОДЗ документи се подават само от 1ви април до 10 май и класирането е на случаен принцип, а за чиста ясла - целогодишно, като класирането е по входящ номер.

# 871
  • UK
За яслена група в ОДЗ документи се подават само от 1ви април до 10 май и класирането е на случаен принцип, а за чиста ясла - целогодишно, като класирането е по входящ номер.

Това ме интересуваше, благодаря    bouquet

# 872
Аз номер имам, но се замислих заради поста на С. Алекс.
Ако искам да е прието в ясла периода март-май 2016, декември януари ли да пиша да участва в класиране?

# 873
Големите класирания са през август и септември, през другото време са просто останали свободни места от деца които са отписани или навършват три, но това са единични бройки и никой не знае кой месец колко ще са. Може и на следващия месец да ви приемат в тези класирания може и 3 4 месеца да чакате да се класира. Много зависи и от децата с предимства, защото на тези класирания най-често влизат деца с предимство. Поразгледай миналите класирания в сайта и си прецени каква дата да пишеш за участване в класиране.

# 874
  • Варна
Здравейте,
някой знае ли дали ще има класиране за прием този месец?

# 875
Класирането се обявява няколко дни предварително, а тъй като до момента няма обявено такова, се съмнявам да има за м.май.

# 876
  • Варна
Колко време преди класирането е хубаво да попълня датата, от която искам?
Иии сега се замислих.. тази процедура с ранното вземане на номер важи ли и за градината? То май трябва да отпиша това класиране да взема нов... мами вече в края на яслата, каква е схемата после?

# 877
Ако искаш да участва в следващото класиране можеш да промениш датата преди да заключат системата три дена преди класирането.
За градините схемата е друга, там се подават документи от април до май в годината в която двтето навършва три. Класирането е на принципа на случайните числа и няма значение дали първи или последен си подал документи. Има си тема тук във форума за детските градини може да причетеш там за повече информация.

# 878
  • Варна
Колко време преди класирането е хубаво да попълня датата, от която искам?
Иии сега се замислих.. тази процедура с ранното вземане на номер важи ли и за градината? То май трябва да отпиша това класиране да взема нов... мами вече в края на яслата, каква е схемата после?

За градините документите се подават от 01.04.- 10.05. в годината, когато детето навършва 3г., независимо от месеца, в който е родено. И по тази тема - успех на всички утре, които кандидатстват за яслена група в ОДЗ!

# 879
Здравейте,

Излязоха класиранията за яслените групи към ОДЗ и ние не сме приети. Много кофти. Имам въпрос за самостоятелните ясли и онлайн заявлението, което съм направила още през септември, имам номер, но не съм я пускала да участва в класирания до сега защото се надявах на прием в ОДЗ....колко наивно  Mr. Green
!
Искам да попитам знаещите да ме ориентират, тъй като явно имам проблем с правилното разчитане на правилата. За електронните заявления за самостоятелните ясли, трябва ли да се носят някакви документи преди детето да е класирано или не? Объркването ми идва от точка 4.1. в раздел IV, където пише, че родителите трябва да представят необходимите документи до 10 чилсо на месеца, следващ месеца на подаванне на заявлението. Обаче докъто си редактирах моето заявление навсякъде ми изписваше, че актуалността на данните посочени от мен се удостоверява в момента на записване на детето ако и когато е прието някъде. Има ли някой, който знае как всъщност се процедира?

Честито на приетите, аз просто не знам какво ще правим .....

# 880
За яслите не се носят документи преди да приемат детето, ако заявлението е подадено чрез електронната система. След като е прието се записва, правят се изследванията и се уговаря дата за постъпване в ДЯ.

# 881
За яслите не се носят документи преди да приемат детето, ако заявлението е подадено чрез електронната система. След като е прието се записва, правят се изследванията и се уговаря дата за постъпване в ДЯ.

Мерси, беше много полезна, наистина се обърках от всичко изчетено.   bouquet

# 882
Just Ginger, юни, юли, август и септември ще има класирания. Затова можете да посочите още юни като начален месец за участие в класиране (масовото класиране е през юли и август).

# 883
Записвам се в темата, очаквам класиране за Мечо Пух

# 884
  • Варна
Мами, пак въпросче! Чета, че ако детето не се запише в рамките на 10 календарни дни губи мястото и номера си за класиране. При регистрация системата изисква да се посочат поне 3 ясли, а аз всъщност искам само една. Как се процедира ако детето ми е прието по второ или трето желание?

Общи условия

Активация на акаунт