Априлчето за плаж се стяга, на сенчица да се изтяга :)

• 37 997
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • в 1001-та нощ
Аз отидох на ендокринолог, още като ме видя - каза, че нищо ми няма, нл настоях за изследвания и ги направих, всичко беше ОК. Бях толкова изтощена, изнемощяла, ходещ смъртник, с огромни черни дупки, вместо очи ... изпито лице, не бях себе си   Mr. Green

Отиди, за да си спокойна  Peace

svusy, нормално е в началото цикълът да идава на повече дни, при мен беше направил пауза 35 дни, следващия 34 дни и така до 30 - както и се установи. До преди първата бременност ми беше на 28 дни. След това остана на 30 дни, с много осезаема овулация  Peace

# 646
  • София
Аз заведох шиши в нашата си поликлиника на ехограф, гледат основно бъбреци, пикочен мехур и т.н. Дадохме кръв и седмица по-късно урината. Нали е момиченце - трудно се взима. Не се лъжете да пробвате с глупавите пликчета. Най-чистият вариант е да сложите детето на гърне. Поне аз така направих и стана за отрицателно време. Иначе - мъка.

Аз си похапвам добре и не съм отслабнала от кърменето. Мисля обаче вече да се връщам към старото си аз. Чакам си режима на хранене и упражнения от диетолога. Пусках за всеки случай изследвания за щитовидната жлеза, защото една приятелка беше отключила Хашимото от бременността. Да чукна на дърво - всичко е наред.

# 647
Хм...не трябва ли урината да е в стерилен съд? Ако го слагаш на гърне и открият бактерии, те биха могли да са от външната среда.
Аз съм с момче и с пликчето става супер лесно  Simple Smile

# 648
Ние минахме вече тези изследвания , с урината се справихме от първия път с пликчетата , сложих го сутринта след тоалет и отидохме да ни вземат кръв ( за съжаление ни взеха от вената ) там се изпишка и им оставих пликчето . Не съм коментирала резултатите с педиатърката , защото според мен всичко е в норма , ще и ги занеса на другата консултация . Аз за хемоглобина се притеснявах , но той е 117.

# 649
  • София
olech_ka, урината не трябва да е стерилна, в изследването изобщо не се гледа за бактерии

# 650
На нас в понеделник ни предстоят изследвания. Не разбрах за урината. Нещо предварително ли се поставя?

# 651
  • в 1001-та нощ
По-възрастните ползваме чашки за събиране на урина, с малките деца е трудно и се ползват т.нар. колектори  Peace

# 652
Пропуснала съм този въпрос.  Blush

Последна редакция: нд, 19 окт 2014, 01:46 от Nia_Nia_Nia

# 653
Ако се загледаш в графата "Седимент' има показател 'бактерии'. Както ми обясни педиатърката, ако там е отразено наличие на бактерия се прави вече микробиология на стерилна урина, за да се види каква точно е бактерията и към какъв антибиотик е чувствителна. Затова и реших, че все пак и тази урина е добре да е в стерилен съд. Някой друг да сподели мнение по въпроса?

# 654
  • София
olech_ka, в листа с резултатите няма такова нещо. Изрично съм питала и педиатрите - няма изискване урината да е стерилна. Въпреки това, защо мислиш, че ползването на гърне е свързано с бактерии?  newsm78 Всичко се измива и дезинфекцира преди ползване, само че се цели гърненце или чашка, а не колекторче.

Nia_Nia_Nia, ще ти е лесно - имаш си момченце, аз обаче се измъчих с тези колектори и накрая реших с гърненцето - абсолютно нетравматично за детето и за моите нерви; колекторите са едни найлонови пликчета, които слагаш около пишонката и чакаш да се изпишка. Около отворчето има лепкаво вещество за залепване.

# 655
  • в 1001-та нощ
Изследването по каса включва седимент и албумин. В утайката под микроскоп се търсят находки на етритроцити, левкоцити, бактерии и т.н. Ако има бактерии и урината не е взета стерилно - се прави ново изследване на стерилна урина, за да се изключи вероятността, че бактериите са в следствие външно замърсяване  Peace

Албуминът е за дейността на бъбреците  Peace

# 656
Обсъждате събирането на урина и започнах да се чудя аз ли съм карък или бебетата ми са много връткави:))) Въпреки че имам 2 момчета, никога не съм успявала да събера урина с колектор:))), разпада се конструкцията и урината заминава в памперса...

С урината на Марки беше приключение. Купих чашка за възрастни с идеята да го държа без памперс докато се изпишка. Първи опит - държах го 20 мин. без памперс на повивалника без успех, накрая се отказах и закопчах памперса. В момента, в който го закопчавах, памперса се затопли (М. се изпишка). Втори опит - пак без памперс на повивалника, аз дебна с чашка в ръка. В един момент забелязвам, че вратата е отворена и става течение. Отивам да затворя да не го простудя и в този момент Марки пишка. Докато стигнах до него, цялата работа беше приключила. Трети опит (успешен!) - пак на повивалника - веднага след кърмене махам памперса и посягам за чашката (която е затворена, естествено) и в този момент М. започва да пишка. Намокри всичко, но за мое щастие успях да се включа на финала и да събера малко в чашката:))))

На мен педиатъра не ми даде направление за ехограф, ще си искам в края на месеца...

Килограмите са ми голяма драма. От тази бременност имам 3 останали, и още 5 от преди това, т.е. общо 8. Хем ми се иска да ги махам, хем не желая да е за сметка на кърменето. Мисля да се опитам да вместя фитнес от следващия месец, или от Нова година - когато стане Joy

# 657
Точно така, както е писала a.l.e.n.a, ми го обясни и педиатърката.

Anna, аз му закрепвам колектора и го оставям без памперс, придържайки с ръка отгоре пликчето. Много е активен и ако го оставя така(без да придържам), го смъква. Чакам да се изпишка и свалям. Може междувременно да дадеш мляко/вода/кърма, за да е по-спокоен.

# 658
И на мен ми обясниха,че трябва да не е взета от гърненце,именно бактеериите не бива да присъстват в седимента.Нормално има бактерии в урината,които под микроскоп се разпознават,ако открият обаче други,изследването се задълбочава.Колкото и да се дезинфекцира гърнето,няма начин да не попаднат.Опитах веднъж с колектора,40 мин го чаках и се изпишка като го махнах,намокряйки всичко наоколо преди да сложа памперса.Притеснявам се и за ваксините,заради дерматита сме малко назад-нямаме два Пентаксима-сега,когато сме добре,вече няма ваксини.Дано скоро се появят.Днес за първи път ще ядем месо-пуешко,надявам се да не го изплюе в лицето ми,както прави ако нещо не му хареса.Simple Smile

# 659
Ние минахме вече тези изследвания , с урината се справихме от първия път с пликчетата , сложих го сутринта след тоалет и отидохме да ни вземат кръв ( за съжаление ни взеха от вената ) там се изпишка и им оставих пликчето . Не съм коментирала резултатите с педиатърката , защото според мен всичко е в норма , ще и ги занеса на другата консултация . Аз за хемоглобина се притеснявах , но той е 117.
А защо от вена? Не се ли взема от пръстче? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт