Априлчето за плаж се стяга, на сенчица да се изтяга :)

• 37 991
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Амии аз знам че се взима от пръстче , но там където ме пратиха явно взимат от вена , обяснява ми , че са по точни резултатите. Важното е че мина , всичко е наред , пък и моето момиче се държа геройски

# 661
Стерилна урина от бебе. Взимате по-голям размер стерилна чаша. Когато се събуди, набързо измивате, единият родител държи бебето над леген, а другият дебне с чашата.
Може и да пропуснете миенето на дупето, ако детето е мито скоро.

Жълтък, аз знам, е се въвежда след първото месо. А месо се дава, месец след захранването.

# 662
  • София
Урината беше от гърненцето и няма бактерии, явно дезинфекцирам добре  Laughing Изрично ми казаха, че не трябва да е стерилна. Каквото ми кажат, това правя.

anna_p, разбирам те - това с дебненето е голяма простотия, защото аз дебнах цял час, на детето му изстина дупето и накрая се изпишка не където трябва.

titinq, да, резултатите от вена са по-точни, на децата взимат от пръстчето уж да е по-малко травматично, а и те много шават - да не стане беля; иначе супер гадно стискат пръстчето докато изстискат необходимото количество кръв - самото убождане не го усещат, но стискането боли

# 663
Явно съм ви притеснила със споделеното за ЩЖ. Аз също се чувствах изтощена, спаднах до 44кг и понякога ми прималяваше. Хормоните по каса са TSH и FT4, може да си вземете направление за тях от личния лекар, за ваше успокоение. Ако при тях има отклонения, вече се пускат допълнителни.

Урината и аз я събрах като я държах над гърнето, а отдолу - стерилно контейнерче. Стана за 10 секунди работата, но тя си пишка в гърнето винаги и не ми беше трудно. Кръвта ѝ я взеха от пръста, дори не усети. Лаборантката я залисваше и ѝ говореше и нашата раздаваше усмивки по това време.  Grinning

Захранваме се от повече от месец ние, но нито месо, нито жълтък съм дала. 5-6 зеленчука, оризова и каша от елда съм дала, от 2 дни давам ябълково пюре след сън след обяд. Месото мисля след 8мия месец, тогава и жълтъка да въведа. Май и глутена за след това съм отложила...

# 664
първо ни пуснаха обикновена урина и кръв. малко повечко взеха  Confused, че решихме и кръвната група да бъде изследвана (заплаща се, не минава по каса)

ходихме на ехограф в педиатрията, при желязков  Simple Smile доволна останах, и тъй като има лек проблем той ни поиска стерилна урина като обясни как да я вземем правилно - мием детето, слагаме колектора, чакаме 15мин, през които суче, проверяваме - ако не е свършила работата пак мием и слагаме нов колектор. първата (обикновена) урина я дадохме чрез поставяне на 2 тампона за лице в памперса (педито така ни научи  Joy) и ги изтискахме в чашката. за щастие няма лош резултат от стерилната урина, ще последва проверка на 1 годинка.

при нас месното захранване мина с пиле и пуек  Simple Smile следва зайченце

# 665

Nia_Nia_Nia, ще ти е лесно - имаш си момченце, аз обаче се измъчих с тези колектори и накрая реших с гърненцето - абсолютно нетравматично за детето и за моите нерви; колекторите са едни найлонови пликчета, които слагаш около пишонката и чакаш да се изпишка. Около отворчето има лепкаво вещество за залепване.

bouquet 
Утре ще се борим

# 666
  • elhovo
привет и от мен!Доста сте изписали....а аз изостанах...малкичко!:)  bouquet
да ви кажа ние пак малко нослето ни хърка,нямаме така сополки но го отдавам това положение на зъбките,горния венец направо ще се пръсне,криви сме понякога когато ни прещракат венците,будим се често,не спим по 2 часа през нощта,абе...като цяло иска на ръце,мрънка и е кривичко малкото мишленце...
във вторник сме на К. и дано изчезне хъркането защото ако не,ще трябва да отлагаме пак последната ваксина за по нататък...иначе кръв и урина ще дадем тогава,дори от вечерта ще и събера урината...(то едно събиране ще е но така е...трудничко ще е,но колкото толкова...)
предполагам че педито ще каже вече да започваме и местните пюрета,може би и жълтъка..не знам!!ще ни каже какво да правим!
ще вземем и направление за ехото.нали е  след 6 месец...няма как!!!
килограми имам още малко да смъкам,да се надяваме че скоро ще стане и това...
перем с тео бебе!!!:)
 Hug за всички мами,много целувки на бебчетата и много повече приятни следобедни оставащи разходки! newsm10

# 667
Привет на всички  Grinning
Ограмотявам се как събирате урина. Дано и при нас сработи  Mr. Green
Ние вече отлагаме ваксината заради хрема, която продължава повече от 10 дни  #2gunfire

Gergana kyu4ukova от вечерта май не трябва да се събира урина  newsm78 За бебета изрично не съм питала, но за възрастен се иска да я занесеш максимум 1 час мисля беше след като си я взел.

# 668
 Здравейте!
За урината и аз знам, че макс 1 час преди да се занесе в лабораторията.

Доста сте напреднали всички със захранването. Ние за сега сме въвели оризова каша и зеленчуци. Сега подхващаме плодовете и безглутенови каши. По два пъти ли давате твърда храна?

# 669
Благодаря на мамчетата включили се относно профилактичните 6-месечни прегледи- бяхте ми полезни Hug
Наистина всички доста сте напреднали със захранването (като чета). Май ние сме от малкото, които още единствено се кърмим Heart Eyes

# 670
  • в 1001-та нощ
Има разлиака между кръвта, която се взима от пръста и тази от вената. Първата е капилярна (периферна), втората е венозна. Някои изследвания не могат да се направят с периферна кръв, затова в тези случаи - задължително от вена  Peace

Когато баткото беше съвсем малък - взимаха кръв от петичката, после едва на 6м. от пръстче  Peace

# 671
О и ние си се кърмим все още на поискване . Ядем си на обяд пюре понякога цяло , но рядко и пак си търси да суче ... Не може без млекце Simple Smile

# 672
Ние още не сме започнали със захранването, за сега е само на кърма. Края на месеца става на 6м и тогава ще започнем. За сега ми се струва, че ще е по-трудно да го накарам да пие вода... пробвала съм 2-3 пъти прави физиономия, бута ми ръце  и плаче. Дано след като се захрани да е по-лесно. Мисля да започна с тиква.
Вече минахме на долния етаж на кошарата, защото веднъж се беше покатерил (не можах да видя как)  newsm78 и го хванах почти във въздуха.

# 673
Здравейте, мами! Следя ви редовно и много полезни неща намирам за себе си. Благодаря, че споделяте!   Hug И бебоците са ви много сладки!
Моят Георги е вече на 6 м 10 дни, кърмя го и го захранвам от 3 седмици без заместено кърмене. И той още не приема много вода, може би около 20 мл на ден. Давам му основно домашни пюренца, досега съм дала тиква, картоф, морков, пъщърнак, круша. От 2 дни му имаме едно сутрешно плодово хранене и зеленчуково на обяд.
Мамите, които сами приготвяте пюрета, на пазара намират ли се хубави сезонни тиквички, или им мина сезона вече ?
Малкия от 1 месец постепенно разреди изхожданията до веднъж на 3-5 дни. Като беше само на кърма си бяха с нормална консистенция, но след захранването се втвърдиха. Иначе не се мъчи и напъва. Консултантка по кърмене ми каза, че е нормално и ще се нормализира. Педито пък ми изписа лактулоза, но засега не съм давала.  Давам му по-разхлабващи и избягвам запичащи храни морков, оризова каша, банан...При някой друг има ли подобна ситуация ?

# 674
понеже по-горе обсъждахме проблеми с щитовидната жлеза, ето малко полезно инфо - http://media.framar.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B … D0%B5%D0%B7%D0%B0
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт