Априлчето за плаж се стяга, на сенчица да се изтяга :)

• 37 980
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, и аз не съм смогвала да се включа отдавна, но поне чета какво сте написали Simple Smile
Каката няколко пъти ни носи вируси от градината и заразява и малката Sad Последно кара някакво стомашно неразположение повече от седмица я държа (акаше доста по-често от обичайното и понякога беше съпроводено с плач). Сега от няколко дни пък хърка нослето, този път почти не изтичат сополки, явно е много гъст секрета. Опитвам да го издърпам с помпичка но почти нищо не излиза. Заради боледуванията и ние отлагаме ваксини, но когато-тогава.
За захранването все още сме си само на оризова каша (приготвена с кърма), приготвила съм елда да въведа, но изчаквах да се оправи проблема със стомахчето поне.
Сега в сряда сме на консултация, ваксините при това положение вероятно ще ги отложим пак. Ще видим кога ще започнем да въвеждаме зеленчуците, вероятно скоро. Изследвания също ще пуснем сега в сряда, ще подготвя урина че с едно ходене да свърша работа. С каката действах с колекторче, спомням си че трудно се справих първия път като нямах опит - ще видим как ще е сега Simple Smile

# 676
  • elhovo
мами,да се запишем-тежим 9.400кг. и сме 68см.урината на деси е чиста,с кръвта също всичко е ок.взех урината сутринта и стана много бързо,девойчето ми ме слуша и изпълнява Simple Smile!!!ваксината не ни я биха заради хъркащото носле но другата седмица ще ходим да ни боцнат...изписа ни докито черните капки за 5 дни!!!слагаме ги сега и дано има има ефект!!!започваме местните пюрета,попарата и жълтъка след местното веднага...
лека вечер на всички!!!!

# 677
.изписа ни докито черните капки за 5 дни!
Може ли да попитам какви са тези черни капки, че и на нас ни изписаха едни, ама са антибиотични и засега не съм ги слагала, но носът си е хъркащ.

# 678
Предполагам са Коларгол. Правят се в аптеките, съдържат сребро. На нас ни ги предписаха, но не съм давала. Мина му хремата и без тях.

Последна редакция: ср, 22 окт 2014, 17:44 от Mircella

# 679
Може ли да попитам какви са тези черни капки, че и на нас ни изписаха едни, ама са антибиотични и засега не съм ги слагала, но носът си е хъркащ.

И аз мисля, че за черните капки се има в предвид Коларгол. Иначе за Руми ни изписват антибиотични капки, обикновено Тобрадекс - дори в момента капя от тях. Каката за трети път вече ни носи сополи от градината Sad до сега само от тези капки съм слагала и промивам и с физ. разтвор за да издърпам сополките с помпата.

Резултатите от консултацията ни вчера: точно 8 кг. и 68 см. е станала госпожицата (+520 гр. и 2 см. този месец). На лекарката й се видя малко множко, каза че вече трябва да намалим темповете  Embarassed Както предполагах отложихме ваксините за пореден път заради сополите.
Ще започваме захранване и със зеленчуково пюре на обяд, днес дори мисля да сложа началото с домашно пюренце от картоф, ще добавя и малко кърма за да е с по-приятна консистенция и по-лесно да се приеме. Пуснахме и и профилактичните изследвания, довечера ще звънна да проверя какви са резултатите. Да похваля Руми като боцнаха пръстчето гък не каза, през цялото време си стоеше кротичко все едно нищо не й правят учуди ме Simple Smile

# 680
Здравейте, момичета. Имам една чуденка. Малко ми е притеснено, но не искам да звъня на док за глупости. От известно време малката започна много да се извива назад, като за мост. Прави го особено, когато я слагам на гърда, а тя не иска. Радвам се, че е гъвкава, но се притеснявам до колко е нормално. На моменти имам чувството, че ще си долепи главата за дупето:(

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 12:02 от BettyBoop

# 681
  • София
Здравейте, момичета. Имам една чуденка. Малко ми е притеснено, но не искам да звъня на док за глупости. От известно време малката започна много да се извива назад, като за мост. Прави го особено, когато я слагам на гърда, а тя не иска. Радвам се, че е гъвкава, но се притеснявам до колко е нормално. На моменти имам чувството, че ще си долепи главата за дупето:(

не се притеснявай, и моя господинчо го прави, когато го "мързи" да хване играчката с другата ръка и се извърта настрани ... или като не му ходя по акъла... започва едно чомпене....  Joy
просто вече започват и рогцата да се показват Simple Smile

# 682
BettyBoop, нормално е. И аз имам чувство, че ще го изтърва понякога, когато започне да се извива така.

# 683
Благодаря, момичета. Като се разнасяме не прави подобни маймунджилъци, само като протестира за нещо. Обаче е като кашкавал. Страшна работа:)
От няколко дни се захранваме с морков. Хич не го тачи, въпреки че е сладък. Представям си как ще реагира на картофа, като и го предложа утре. В последно време изгради и много странен режим за ядене. През нощта цоцка поне 2-3 пъти, след което почти до ранния следобед отказва да яде. Не знам как ще се оправям.

# 684
BettyBoop, Руми също се извива така назад и то доста отдавна - и аз мисля, че е нещо съвсем нормално и не бива да се притесняваш.

Преди няма и половин час захраних с картофено пюре. Моята госпожица поне засега никак не е придирчива към ядене - каквото й дам хапва с охота, отваря устата още като види лъжичката Laughing Имам чувството, че колкото и да й бях дала все щеше да го изяде, но естествено като за първи ден започнахме с малко количество.

# 685
И ние сме така  Sad почна да се събужда през нощта 2-3 пъти (отдавам го на зъбките, ама все още няма никакви) и да иска да суче. Тъй като кърма имам съвсем малко ми се налага АМ да му правя през нощта. И после до към 12-13 почти не иска да яде. Ужасно е ... дано се променят нещата.

# 686
И ние нямаме зъбки все още, но явно нещо я мъчи, защото освен събужданията за хранене, от време на време проплаква в съня си. Много е стресиращо Tired

# 687
  • София
По едно време и ние пищяхме много насън.... будехме се и пак заспиваше, но беше неспокоен като цяло... постоянно си мрънкаше... и си връткаше главата наляво, надясно...
Не знам дали периода мина, но аз го отдавам на друго - всяка вечер започна да прекарва повече време в банята... поне 15 мин в банята в игри и смях във водата тримата...
не знам дали се успокоява или изморява,  но действа при нас Simple Smile

# 688
  • elhovo
момичета,здравейте!!!
първо-черните капки са Коларгол,да!като и ги сложа и след 10 мин,най-късно нослето ни леко теква,но Деси и няма така сополки.това го отдавам на зъбките,много скоро ще си имаме и горе в дясно зъбче,ще се пръсне венчето и!иначе е спокойна,спи си по цяла вечер като изключим събота вечер защото тогава бяхме ревливо бебе от 4 до 6:30 сутринта,но явно сме били урочасани и сега ни мина всичко...
днес и дадох първото местно пюре-пилешко със зеленчуци.първите 5-6 някакси ги връщаше по малко,но после и хареса и си го хапна...може би утре ще правим и попара...+жълтък на обяд със зеленчуковото пюренце...
спокоен ден на всички!!! smile3503

# 689
Като чета има голям напредък с хапването на пюрета . Ние дадохме назад , хапне няколко лъжички и почва едно пъчене и не иска да яде , и чака пак цицката .

Общи условия

Активация на акаунт