Априлчето за плаж се стяга, на сенчица да се изтяга :)

• 37 976
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • elhovo
е сега това е гадното,titinq!трябва да свикват вече но...така ще е.детето само ще си покаже кога е готово...не го насилвай!
а междудругото и нашата Деси се извива страшно много особено ако чуе някакъв шум можем да го заловим наобратно само и само да се извием...опасни са тези маничета...но да са здрави,нищо повече не искам...newsm10
            Hug за всички!

# 691
И при нас захранването не върви. Гадното е, че след нощното хранене и кърмата отказва. От два дни като я сложа на гърда, веднага започва да се муси и да прави мостове. Имам чувството, че ми стачкува, затова че я слагам често в кошарата за игра. Кофти ми е да я държа там, но тя е много подвижна. Пълзи с голяма скорост и след като падна от леглото ни, само за секунди невнимание от моя страна, решихме с таткото, че няма да се оправим без кошара. Не знам как ще наддаде това дете. И без това се движим доста слаби на фона на останалите дечица

# 692
  • София
titinq, и ние не сме мръднали напред в захранването; морков тотално отказва - пробвах няколко пъти - ако я видиш какви физиономии прави - ще я ожалиш  Laughing днес ѝ дадох тиква, но я направих много рядка и добавих кърма - изяде всичко, т.е. има-няма 20 мл. И след малко търсеше да суче. Винаги след хапване на пюре иска да суче независимо колко е яла. Днес сука в седнало положение до мен  Crazy

# 693
И ние в момента захранваме с морков. Днес беше трети ден. Давам го с оризовата каша като увеличавам количеството.
Днес правеше някакви физиономии все едно му се гади. Помислих, че не му харесва, а то се оказа, че имаше останало едно малко парченце при пасирането, което го давеше.
Как боядисва този морков, не е истина  Mr. Green И бебо пие мляко след кашата и оцвети бибероните на шишетата в оранжево. При тези, които не кърмят така ли се получавас шишетата?

# 694
Захранването на Марки вървеше супер, обаче взе че лепна някакъв вирус и направи алергична реакция към него (обрив на тялото) и прекратих твърдата манджа докато не се изчисти телцето му. За щастие днес вече е без температура и нослето е една идея по-добре. Цял ден спи с режим на новородено - спи и суче:)))

Аз се принудих да давам плодово пюре между вечерните кърмения. Като седнем да вечеряме и Марки започва да вика и докато не го сложа с нас на масата и не му дам да хапне нещо и той, не се успокоява:))) Голямо забавление е.

Вече давах картоф, тиква, морков, тиквичка, броколи и авокадо, а от плодовете - ябълка, манго и банан. Всичко му харесва, за щастие:) Обаче вода още не ще.

# 695
+4 зъба, а днес я оставих в кошарата за 2 мин. Диването се вдигна на крака. По стечени на обстоятелствата, кака ѝ направи абсолютно същото точно на същата възраст 6м и 15 дни.

Болничките, оправяйте се бързо.

# 696
Здравейте и аз чета редовно  
За моста и ние правим
Нормално е
И ние се захранваме
Хич не върви
Изяжда по мак 40гр
Морков ,картоф ,тиква ,тиквичка ,пъщарнак
Ябълка банан круша слива авокадо грозде
Безглутенови каши ги отказва
Броколи и спанак също
Хемоглобин 110
Въведох глутена случайно с една каша
При вас как е хемоглобина
Кърмим се нон  стоп
Нощно време  не спи
Имаме две зъбчета
И не признава да е сама но се заиграва вече
Спи два път по 20 мин за деня а през ноща се кърми има чувството непрекъснато
 Joy
Иска всичко да яде ,но от масата пюретата не ги тачи не пълзи все още
Имаме хрема от баткото и ни  изписаха ни капки с адреналин
Ходихме на офталмолог преди месеци имаме запушен канал не помгнаха масажите те временно и сега се е обострило окото
Ще имаме интервенциия по отпушване
Аман
С баткото  оперирахме херния с нея очите
Това  е от нас
На болничките бързо оздравяване Simple Smile

# 697
 Joy сладуранката ми си показва рогцата от известно време (нали е овенче), особено при смяна на памперса, опъва и запецва здраво крачетата

Laughing така като чета сме най-слабички 67см на 6,100

яденето ни е на периоди,  Tired Cry от зъбките чак вие, още не е избил нито един

не се е отказала да цока нито след пюрето, нито след кашата (слагам вече плодово пюре вътре), но като времетраене намаля  Laughing започна много да играе и да пее. педито каза да въведем риба и сирене

newsm78 и трябвало да я уча да седи и пълзи. не мога да схвана ли нещо, упражнения ли трябва да правим, нали уж детето само ще направи каквото е дорасло. според ортопеди както четох не трябва да се натиска да прави упражнения за сядане, че да не се получат изкривявания  Confused айде за седене добре,  а за пълзене какво се учи  newsm78 нямам време за четене, е сега докато спи ще хвърля пак един бърз поглед

# 698
  • София
elfi80, и Ири беше до скоро така, но от седмица насам все едно е друго дете - спи по малко повече, което на мен ми се струва невероятен късмет  Crazy, заиграва се сама за по-дълго, успях да си измия прозорците миналата седмица - по един на ден  Joy ще се оправите; и ние ще сме на офталмолог следващата седмица, но не за запушен канал; хемоглобин - 122

коалче, това с краката е редовен номер  Laughing, а стойките ги чупи още като стана на 3 месеца, затова се и принудих да я кърмя докато сме легнали в леглото и наоколо да няма разсейващи неща; за упражненията, не съм правила никакви; не лази - обича да се върти на корем и се отблъсква с ръцете назад - лази като раче  Laughing ; имам един голям файл с упражнения по месеци, онзи ден случайно го видях  Laughing, ако искаш мога да ти го пратя; иначе детето с всеки ден седи все по-добре и е напълно самостоятелна при седенето - вчера забелязах, че дори и при смяна на фокуса върху даден предмет в страни не залита в тази посока, а запазва равновесие

# 699
Добро и усмихнато утро на всички!
За упражнения за пълзене: подпирай крачетата отзад с ръка, за да може да се отласква, или пък я подбутвай малко. Отпред сложи нещо, което харесва. При нас дистанционното, телефона, лаптопа са най-желаните неща и като ги вижда се предвижва с луда скорост Simple Smile
Ама нада ли е много нужно това да го правиш, според мен, сама ще си пропълзи.  Моята племеничка първо проходи и после пропълзя. А за седенето и аз знам, че не е нужно насилие. Wink

# 700
Е, момичета, големи отличници имаме в групата - пълзене, изправяне, страхотно просто  Hug

# 701
Със сядането ние имаме напредък, но бавно и славно както се казва Simple Smile Като беше по-малка и още беше рано имаше голям мерак да се изправя, а сега в началото като започнах да я слагам подпряна да седне за малко се извиваше назад и се свличаше. От вчера обаче започна да се задържа по малко, днес дори запази равновесие за кратко, подпряна на възглавницата за кърмене. Иначе като е полуизправена в шезлонга сама се набира до седнало положение и издържа така известно време, но там все пак има доста повече опора.
Със захранването при нас за момента върви повече от добре, пу пу. Не че съм захранила с много неща, но щом види лъжичката отваря уста - пожелавам такива бебета на всички Simple Smile Днес хапна повечко пюре, и капка не е пуснала извън устата си  Laughing

И за финал, да се покажем колко сме пораснали - вземайте пример и вие Simple Smile

http://prikachi.com/images.php?images/73/7681073k.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/82/7681082D.jpg

Последна редакция: пт, 24 окт 2014, 13:03 от veselkapetkova

# 702
Веселка, страхотна принцеса си имаш!
Аз да се запиша с първото падане, беше страшно.Влязох да се къпя, като го бях приспала и сложила в ъгъла на леглото, предупредих батковците да го наглеждат и по едно време слушам "Помощ, мамо".Изкачам от банята и гледам Марти плаче,вика и го държи , а той гледа и примигва на парцали.
И трябваше да успокоявам баткото, а не бебето.
Бяхме и на консултация, сестрата каза, че е качил малко, въпреки, че за мен 350 грама са си доста на фона на неяденето му. Имаме и направление за изследвания и ехограф.Боцнаха ни и последната ваксина за сега.
Захранването ни е трудно, иначе захраних и с глутен и месо, количествата не са големи, но колкото, толкова. Започваме и с попарата, а тук много наши връстници са вече и на кухня. newsm78

# 703
Ние пълзим много уверено. Като си хареса нещо не мирясва, докато не го докопа. Все още обаче не може да седи самостоятелно, без да е подпряна. Ако зад нея има възглавница е ок, но без упора не може да запази равновесие. Иначе се опитва да се изправи от глеганло в седнало положение, но не успява без помощ. Гледам да не я насилвам:)
Да ви питам- сами ли си правите пюретата или давате готови? Аз до сега съм давала само тиква и морков и понеже имах домашни, ги приготвях сама. Сега обаче ми се иска да и предложа броколи, карфиол, пащърнак, но малко ме е страх да и давам от зеленчуците в магазина, като за начало, а готовите излизат доста скъпо за захранване. И все пак май ще мина на Hipp за някои от нещата. На Hipp май няма пюре само от броколи, а в комбинация с ориз. Мога ли да го дам, въпреки че не сме въвели ориза?

# 704
  • София
На Гербер има чисти броколи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт