Априлчето за плаж се стяга, на сенчица да се изтяга :)

• 37 179
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
svusy благодаря! Надявам се че няма последици от падането, и Руми пада от дивана веднъж и ми изкара акъла, хем я гледах и бях на няколко крачки разстояние. В крайна сметка в последния момент май успях да я прихвана малко, зачерви се леко главичката но до сутринта нямаше и следа. За наддаването и на мен 350 гр. ми звучи чудесно, още повече щом срещаш трудности и със захранването. Руми беше качила 520 гр. на нашата лекарка пък множко й се видяха Simple Smile

BettyBoop Пюре аз засега съм давала само от картоф и сама го приготвям с добавена кърма вътре получава се идеално, а и картофите са ми домашни. Разполагам и с домашни моркови, тиква и тиквички (те са във фризера но мисля че няма проблем). За зеленчуците, които имам налични  ще си правя пюретата аз - другите вероятно ще купувам, особено местните.

# 706
 Нашият хемоглобин е 116. И ни препоръчаха ударно въвеждане на месните пюрета, но не мисля да бързам. Засега сме захранили с картоф, тиква и пащърнак. Пръвите дне сама ги приготвях, но последният ден дадох тиква на Хип. Оказа се, че сме попаднали на кофти партидата - страшно горчива беше. Отворих и другите бурканчета тиква - също горчаха. Пащърнакът му хареса, но го разхлаби.
А битката ни с опитите за "въвеждане" на АМ продължават. Тотален неуспех.

# 707
  • София, Манастирски ливади
Nia, на Тони хемоглобина беше 113 и педиатърката каза, че е добър за кърмаче  newsm78

BettyBoop, купувам био зеленчуци и му правя от тях пюретата. Картоф, тиквичка, пащърнак, моркови,това съм намирала. Давала съм и готови пюрета на Хип за други зеленчуци (броколи, грах, тиква). Броколи и ориз обаче си е откровена гадост  Mr. Green Ориза може да го въведеш с каша, ако си почнала с тях.

Още не съм въвела месото, но ще трябва да е от готово пюре. От друга страна той цяло бурканче не може да изяде, а пък нали се редува със зеленчуково, та съм в чуденка още какво да правя. Хип имаха само месо, но пък ще трябва да го замразявам, което не ми се иска много...някой, ако е измислил оптимален вариант, моля да го сподели  Mr. Green

# 708
И аз не мисля, че е чак толкова проблемен хемоглобина. Особено за 6 месеца само на кърма. По-скоро в комбинация с по-ниското ни тегло имаше предвид да се захранваме. Но, не бързам. Поетапно въвеждам всичко, както трябва.

# 709
А как се справяте с гледането на телевизор?! Моето момченце види ли включен телевизор замръзва на място. Преди се обръщаше само на рекламите, сега не подбира. Понеже основно киснем в спалнята, вече спрях да пускам тв.-то.
Да ги пазим ли или няма оправия?!  Thinking

# 710
Грозното Патенце , с телевизията единствената оправия е да не пуска телевизора. Не мисля, че е нормално толкова малки деца да гледат тв, макар че и нашата девойчица също е голяма зрителка, дистанционното е едно от големите й изкушения.
veselkapetkova браво на сладуранката, дано все така да си хапва с апетит детето. При нас захранването уж вървеше добре, но започнахме месото, което не се харесва особено. Всъщност съм давала само заешко, утре може би ще пробва пуешко, да се надяваме, че ще го хареса повече. На зеленчуковите пюрета също се мръщи, кашите ги хареса само смесени с плод. Напоследък се буди нощно време и си устройва пиршества с АМ, мислех, че сме приключили с нощното хранене. Зъби нямаме още, но е много подвижна, вече и на земята не мога да я оставя без надзор, защото много бързо се придвижва и то все в забранените зони. Не умее още да лази добре, пълзи като гъсеничка, не умее и да седи стабилно.

Последна редакция: сб, 25 окт 2014, 15:20 от MiaRia

# 711
  • София
За ТВ-то го наблюдавам как наднича през кошарата, но гледам да не го оставям като цяло... но все пак и той е човек.. иска да види някоя новина .. реклама на памперс ...  Joy

Има питане за кашите, разнообразявате ли ги или чакате да свърши пакета и тогава взимате друга?

MiaRia, честита месечинка   Party Time линка на снимката не работи Simple Smile

и една история за кашите, които имам аз, защото имам чувството, че не правя нещо като хората... или няма никаква логика...
Имам една "доза" на Хип "baby rice"" от педи и там пише 20гр се приготвят със 100мл вода и 100 мляко...
Имам и безмлечна елда (пак Хип) там са 25гр и пак общо 200мл...
и на двете пише две, три супени лъжици...
И млечна (пак Хип) с ориз на 120мл вода се слагат 3-4 суп. лъжици, което са 40гр.  newsm78
Взех една лъжица от АМ, която я дават около 4,5 гр. и като сложа приблизително 8 лъжици, за да достигнат 40гр - излизат повече от 3-4 супени лъжици...  #Crazy
Аз ли съм зле по математика...  smile3515

# 712
  • София
MiaRia голяма сладурана   Kissing Heart

сега видях и Руми и тя е голям бонбон     Two Hearts

ето ни и нас на днешната разходка

free upload image

# 713
MiaRia Честита месечинка и от мен за твоята сладуранка newsm38!

Anichka1987 по въпроса ти за кашите аз специално сега в началото чакам да свърши едната и тогава отварям друга, защото малко по-бавно се изяждат. Вече достигнахме цяла порция обаче, така че да речем към средата на едната бих отворила и друга и да редувам. Хубаво е след отваряне кашата да се изяде до 2-3 седмици, то и на опаковките си е упоменато. А относно количеството суха каша и течност, аз лично действам на око Simple Smile хич не се старая да меря с лъжици, но мисля че на около 150 мл. кърма при мен се връзват 3-4 суп. лъжици (един ден оставях таткото да я храни и каза че е сложил 4 - то зависи и колко пълниш лъжиците все пак).

Много сладки са всички бебоци, радвам се че се отзовахте на поканата ми за снимки Simple Smile

По телевизора и Руми се заглежда понякога, но през деня вкъщи рядко работи тв, пускаме го основно след като приспим децата - навика ми остана още от голямата дъщеричка че като проходи все се лепеше за екрана и го гасях моментално. Не че не се случва да пускам и през деня, но е за кратко и мисля, че не представлява проблем.

# 714
Аз от време на време му пускам BabyTV, да мога да свърша някоя и друга работа, честно казано много  повече се заглежда на нея от колкото на някоя друга програма, явно наистина е съобразена със зрението на детето, пък и екраните на телевизорите не са като от едно време и не мисля, че има проблем за 10-15мин.... той и без това повече не стои, всичко му омръзва ужасно бързо.

# 715
  • в 1001-та нощ
Охооооо, три страхотни мацки в темата, Руни веднага се намеси Simple Smile

Той пълзи, но му е по-лесно назад - оттласква се с ръчички. Опитва и на 4 крака напред, но мести ръцете и приплъзва коленцата и му е по-трудно. Един ден - пълзеше и по гръб - не бях виждала до сега, но ритайки с крачета се отбутваше Simple Smile

Най му е лесно - пълзенето назад - застава, като тюленче. Като стигне до спиращо го препятствие се ядосва и ръмжи.

А един ден почти се намуши под леглото  Joy hahaha

Днес пробва карфиол, морков и картоф - много ми хареса. Само пащърнак и моркови не обича.

# 716
Здравейте Simple Smile Много са сладки всички бебчета,да са ни живи и здрави.Малкият Руни е голям сладур,ние още не пълзим,но упорито се опитва.Някой беше питал за месни пюренца-открих,че освен традиционните на Хипп и другите,има и бурканчета с чисто месо-на фирма Плазмон,които могат да се смесват с желан зеленчук в различни съотношения.Много са вкусни.Аз не мога да го отлепя от Baby tv обожава да гледа,но не прекаляваме.Кашите много ги ядем,аз измервам с електронна везничка до грам,но дори така понякога става гъстичка и се мръщи,та разреждам.Отварям две каши и редувам,понеже много не яде плодови пюрета,те са за десерт наобяд.От всички каши,на Слънчо най-много обича,особено мляко с ориз  лека нощ.Времето е лошо,няма вече разходки,но все пак нека се усмихваме Simple SmileХубав ден на всички  Hug

# 717
Хайде, Честит Първи Сняг на всички!!!Много са сладки бебоците! И толкова пораснали вече... вчера ми идва на гости една приятелка с 2месечно бебе. Чак се замислих колко бързо мина времето... кога и нашите бяха такива?!:)Simple Smile

Да ви питам, месото след глутена ли го въведохте или преди?

# 718
Местните пюрета ги дадох преди глутена.

А моя малчуган, не мога да го накарам да яде попара, направо му е отвратителна, дали мога да я заместя с нещо?  newsm78

# 719
  • София, Манастирски ливади
Честит първи сняг и от нас!

Глутена е след месото, да. Sabrina85, благодаря ти. Аз питах за месото Mr. Green Хип също имат чисто месо само. Аз се чудех какво ще го правя цяло бурканче месо, но сега като прочетох ...ми то пише 1/2 бурканче месо с 1/2 бурканчче зеленчук да се смесва  newsm78

Всички бебенца са страхотни сладури. Тони изобщо не му харесва да е по корем и ми се струва толкова далеч от пълзенето  Mr. Green Единственото постижение е, че можа да стои седнал.

Честити месенчинки на Марки и Сашко   ura

Общи условия

Активация на акаунт