Априлчето за плаж се стяга, на сенчица да се изтяга :)

• 38 466
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ще видим при нас как ще тръгнат нещата. Започнах с тиква. Вчера ни беше трети ден на захранване. Изяде около 30гр.
Да ви питам и още нещо. Спазвате ли някакъв режим за храненето с пюрета? При нас засега се получава така, че ядем пюре по различно време следобед.
Ще се радвам и да даде някой мнение за кошарите:)

пюретата ги давам към 1:30/ 2 часа...
кошарата я ползвах повече, когато можех да използвам горното ниво. и сега обаче си го оставям буквално долу, задържа се, но не знам до кога... но дори и мрънкащ знам че няма как да избяга от там ... другата седмица правим и ние 6 м. и мисля че сега е момента на бънджито...

# 631
като стана въпрос за пюрета много ми е наболял въпросът с третирането на следите от тях.Ползвам Вениш за цветно пране,но честно казано не го намирам за ефикасно средство,така или иначе следи остават и след него.Вие какви препарати използвате

# 632
Взех  2 пюрета на Bebivita, на които пише 4+ месеца, а сега виждам че съдържат глутен  newsm78 Мога ли да ги дам или не? До сега не съм му давала пюре в което има глутен, на 6 месеца и малко сме. Но пък пише на етика 4+, нещо много объркващо ми стана  newsm78
От темата за захранването разбрах, че това че пише 4+ не значи,че храната е подходяща за 4 месечни бебета, а че гъстотата (т.е. колко едро е смляно пюрето) е подходяща.
На мен ми се вижда подвеждащо и абсурдно, но явно е така.

# 633
  • София
като стана въпрос за пюрета много ми е наболял въпросът с третирането на следите от тях.Ползвам Вениш за цветно пране,но честно казано не го намирам за ефикасно средство,така или иначе следи остават и след него.Вие какви препарати използвате

Първоначално използвах Меглио и после на 60 градуса. После "открих" препарата на Бочко за бебешки съдове... а най-накрая едни дрехи ги бях прежалила за вкъщи, но след две пранета със Сано Максима ( гел и омекотител) и дезинфектант с се махнаха за мое учудване.

Вие бибероните залъгалки ще ги сменяте ли? Сега ми направи впечатление, че има 0-6м и 6-18м...
Каква е разликата?

# 634
Вие бибероните залъгалки ще ги сменяте ли? Сега ми направи впечатление, че има 0-6м и 6-18м...
Каква е разликата?
Аз ги смених, Аничка. По-големи са смукалките или както там се казват. Много лесно се прие следващия размер.

# 635

Първоначално използвах Меглио и после на 60 градуса. После "открих" препарата на Бочко за бебешки съдове... а най-накрая едни дрехи ги бях прежалила за вкъщи, но след две пранета със Сано Максима ( гел и омекотител) и дезинфектант с се махнаха за мое учудване.

Каква е разликата?
Сано Максима наистина са много добри.От тази фирма пак има един спрей за петна,премахва всичко.Само се напръсква,оставям го 10 минутки и в пералнята или на ръка.Само трябва да се внимава да не се пръска върху ръцете,че дразни кожата.
Залъгалката сменихме и ние,тези от 6 до 18 м са по-големи,но малкият не я иска-предпочита си другата.
Скоро открих,че има бисквитики за бебета над 4 месеца без глутен.Мисля,че фирмата беше Plasmon.Много са вкусни,разтварят се без остатък в шишето с мляко,малкият ги обожава Simple Smile Сега хапваме жълтък в зеленчука,скоро почваме месото.Някой давал ли е вече месни пюренца,с какво месо започнахте?

# 636
Мамчета, понеже на повечето бебчетата са вече навършили 6 месеца, интересува ме правихте ли им профилактичните прегледи-ехография, кръвни изследвания и къде (най-вее за ехо-то). Може ли да отчетем някой добър специалист или се доверихте на препоръката на педиатъра?
Второто ми питане пак е във връзка с профилактичен- знам, че около 6 месеца след раждането (аз съм секцио) се ходи за стандартните гинекологични преглед и изследвания. Така е, нали?!

Да се похвалим- на 5 месеца и 7 дни ни се показа първо зъбче  Mr. Green Кърменето вече никога няма да е същото Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 637
  • в 1001-та нощ
Ние имаме направление за ехо на бъбреци. Кръв и урина също ще правим.

Аз ходих на АГ преглед 6м. след раждането. На колпоскопа имаше притснителни находки, затова предпочетох направо биопсия. Т.е. дадох влагалищен секрет, цитонамазка и биопсия. Секретът е напълно чист, за другите се иска време, но скоро ще е ясно.

В понеделник съм на мамолог  Peace

# 638
Алена, спря ли да кърмиш, че ще ходиш на мамолог?
И аз срещнах гинеколожката си случайно онзи ден и ме покани "на цитонамазка", та ще се закарам тия дни, ако намеря кой да ми гледа детето.
Кръв и урина пуснахме на малката, всичко е супер, направление за ехограф на вътрешни органи също имаме, трябва да идем идната седмица.
Аз обаче отслабнах още след раждането и се оказах с проблем на щитовидната жлеза. Сега сме в режим на изчакване няколко седмици и пак ще пусна контрола и май ще се наложи да спирам кърменето и да започвам терапия. Толкова се борих за това кърмене, а сега от нищото страничен проблем ще ме накара доброволно да се откажа.  Confused Голяма мъка ми е вътрешно...мислех до годинка поне да изкараме, това са ми най-хубавите моменти с нея.
Биберон не съм сменила още, този размер си ги харесва, петната пера с бебешки сапун на момента под гореща течаща вода, нямам дреха с леке.
Заместено хранене също нямаме, даже и не искам да имаме скоро.  Mr. Green

Честито зъбче на Матей, да са му здрави зъбките!

# 639
  • в 1001-та нощ
Да, през октомври спрях, а през септември ми дойде и първия цикъл  Peace На ехографа се виждаше, че съм в овулация, но яйчниците са все още малко потиснати .... Но така е .... до няколко месеца цикълът ще се регулира  Peace Дано биосията да е добра  Peace

Проблеми с ЩЖ се отключват след бременност. Аз имах такива тревоги с първата и ходих на ендокринолог след това, но слава Богу всичко беше наред  Peace Също бях много отслабнала, но след като спрях да кърмя всичко си дойде на мястото  Peace

Дано всичко е безобидно при теб   bouquet

# 640
Здравейте! Ние ходихме на ехограф при д-р Филипова от 14 Дкц по препоръка на педиатъра. Направи ми добро впечатление. Притеснявах се, че хемоглобина на бебчо е низък, ама се оказа 125.

На преглед при АГ вече бях(цитонамазка, колпоскопия и ултразвук), че съм след секцио и имах болки долу в корема. Цикълът ми дойде 1 месец след раждането  Cry въпреки, че все още кърмя.

Да питам какви са симптомите при проблеми със ЩЖ, че и аз много отслабнах.

# 641
Здравейте, момичета!
Времето , ама изобщо не ми стига, преглеждам ви набързо и не успявам да напиша нищичко.
Спасимир хич не спи и през  деня и през нощта последните дни. Вчера ходих вече като сомнанбул.
Захраних го и с глутен, започнах с овесена каша, но тук никъде не мога да намеря ръжена или ечемичена и ще минавам директно към пшеницата, вече две седмици ядем овес.
Дадох веднъж и пуешко, днес опитах и заешко, но при нас захранването, както знаете е в рамките на лъжички, продължава да е доста злояд, кашите по ги хапва, но пюретата са трудна работа и плодови и зеленчукови, а сега и месните.
Зъбчета няма, май в нашата тема не са се озъбили много бебета.
Биберон не ползва. Петната са отвратителни, особено от оранжевия вид хич нямат махане,още не съм пробвала нищо но чета вас и добивам представа.

# 642
  • в 1001-та нощ
olech_ka, отслабването, може да е в следствие на кърменето - така беше при мен. За кърмата са нужни мазнини, а ако не хапваш мазно се черпят твоите. Аз си върнах теглото в рамните на 40 дни, след като ми дойде първия цикъл.

Обичайното ми тегло е около 50 кг +/- 2 кг. С раждането бях 51 кг и след това паднах до 45 кг - грозно слабо. Нямах сили ...

Кърмих 7 месеца, след това ми дойде цикъла и се върнах на 52 кг. Вероятно, защото спрях да кърмя и хормоните се наместиха  Peace

Не се вкарвай във филми, ако ще даваш кръв за нещо - пусни си пакета хормони и антитела за ЩЖ  Peace Ако имаш тревоги по темата - консултирай се с ендокринолог  Peace

# 643
Докато съм писала, защото го правих на пресекулки, вие сте започнали и други теми. Тази седмица сме на консултация и ще взема направление за изследвания и ехограф.
Аз не съм ходила още на гинеколог, но май трябва и да видя какво ще правя с контрацепцията, спирала ли ще е , хапчета ли, че доста се бях притеснила , на шести септември ми дойде първия цикъл, обаче сега октомври никакъв го нямаше, чак днес се опитва да пробие нещо, много опасно ми се струва това кърмене.

# 644
olech_ka, отслабването, може да е в следствие на кърменето - така беше при мен. За кърмата са нужни мазнини, а ако не хапваш мазно се черпят твоите. Аз си върнах теглото в рамните на 40 дни, след като ми дойде първия цикъл.

Обичайното ми тегло е около 50 кг +/- 2 кг. С раждането бях 51 кг и след това паднах до 45 кг - грозно слабо. Нямах сили ...

Кърмих 7 месеца, след това ми дойде цикъла и се върнах на 52 кг. Вероятно, защото спрях да кърмя и хормоните се наместиха  Peace

Не се вкарвай във филми, ако ще даваш кръв за нещо - пусни си пакета хормони и антитела за ЩЖ  Peace Ако имаш тревоги по темата - консултирай се с ендокринолог  Peace
Благодаря, и аз сега съм 45кг и се чувствам изтощеееена, въпреки че ми се вързват 8-10 часа сън. През бремеността бях много бодра и работих до последния ден. Никак не ми тежеше, а сега.....Добре че татко поема домакинската работа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт