Априлчето за плаж се стяга, на сенчица да се изтяга :)

• 38 466
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
а за къпането мисля живот и здраве да си стои на крачетата да махнем коритото

ползваме едно подобно на надуваемо дюшече, мрежесто пълно с топченца, да не потъва  Simple Smile беба много се кефи в него, но съм се замислила да не се развиват бактерии така  newsm78

# 616
  • София
и Сашито откакто му давам сокчета пие по-малко вода, да не казвам хич  Simple Smile

къпем го в тези "излятите" вани на Бертони, но не е една от най-удобните ... поне на мен  Peace ще видим как ще е като е по-стабилен

коша за колата го смених преди месец , два... взех група 0-18кг и възглавничка за сън, че не е едно от най-удобните за спане места... мислех, че ще е по полегато, но... другото като му е малко ....

слагам го да поседва чат пат... а иначе в количката като е по-изправен се набира и започва да яде предпазителя отпред... много е смешен ... и пюрето си го хапваме в столчето за хранене, но то може да му е полегата седалката , не баш перпендикулярно....

упражненията скоро ни убягват... като стисне краката прави .... не му се "кара колело" и край...

Hug за всички

# 617
Здравейте, момичета  bouquet
Моята бубка е сравнително спокойна, заиграва се и сама, но имаме проблем със спането вкъщи. Навън може да откара и 2 часа, но у дома спи максимум час и то след като сме се приспивали поне още толкова. Не може да заспи сама и това е.
Ползвате ли кошарки за игра? Има ли смисъл от подобна инвестиция? Приятели споделят, че са ползвали техните за много кратко, защото детето бързо осъзнава, че е в затвор, но малката вече пълзи и не мога да я оставям сама.
Започнахме да се захранваме. Педиатърът ни ни посъветва да я подкарам по-ударно, с по няколко лъжички на ден, докато достигна количество за едно хранене. След което да вкарам втори зеленчук на вече по-голямото количество. Вие как процедирате?

# 618

Започнахме да се захранваме. Педиатърът ни ни посъветва да я подкарам по-ударно, с по няколко лъжички на ден, докато достигна количество за едно хранене. След което да вкарам втори зеленчук на вече по-голямото количество. Вие как процедирате?
[/quote]

Здравей! И нашата педи е на това мнение, но от опит мога да кажа, че (лично при нас) този подход не проработи. Опитвах два пъти с различни зеленчуци и двата пъти, като дам по-голямо количество, има диарийно изхождане. Спирам за 2 дни да се нормализират нещата и после наново с постепенно увеличаване на количеството - приема се идеално (същият зеленчук, от който имаше диария). Това ме кара да мисля, че бързото въвеждане натоварва стомахчето и за себе си реших повече така да не правя. Все пак, всичко е индивидуално! Grinning

# 619
Ние докато достигнем количеството пюре, което изяжда в момента минаха поне 2/3 седмици че и повече. Горе-долу на 10-14ден бяхме достигнали 30-60гр

# 620
Баткото цял месец ядеше само по 20-30 грама, докато стомахчето свикне с обработката на твърда храна (имаше запек) Сега Марки на 3-тата седмица яде по 80 грама и реве като му свърши пюрето. При него захранването регулира честото акане (по 3-4-5 пъти на ден) и вече ака по 1-2 пъти. Според мен е готов да му увелича количеството пюре, той направо настоява за това Simple Smile, но се притеснявам, че не пие вода и ако вдигна количеството пюре ще е за сметка на кърмата и може да се дехидратира. Всяко дете си иска съобразяване с индивидуалните му особености и нужди...

# 621
Ще видим при нас как ще тръгнат нещата. Започнах с тиква. Вчера ни беше трети ден на захранване. Изяде около 30гр.
Да ви питам и още нещо. Спазвате ли някакъв режим за храненето с пюрета? При нас засега се получава така, че ядем пюре по различно време следобед.
Ще се радвам и да даде някой мнение за кошарите:)

Последна редакция: чт, 16 окт 2014, 13:19 от BettyBoop

# 622
  • в 1001-та нощ
Нашата вана е с анатомично отлята стойка, но не става, ползвам приставката и се родихме - не се спира, докато не изкара половината вода навън - голяма игра, голямо плискане. Всяка вечер по 20 мин., после е уморен и доволен заспива Simple Smile

В началото го вадех по-рано, но много протестираше и съм го връщала обратно Simple Smile Вече не му съкращавам водната забава  Peace

За ударното захранване - така предлагат, но насила не става. Има ящни деца, други са по-спокойни. Не насилвам - колкото желае, а педи също отбеляза, че ние имаме схема, но децата имат думата  Blush Изяждал е цяло пюре, друг път съвсем малко. Но има предпочитания  Blush

За спането - спи у дома, но навън от друскането в количката заспива, дори да е току що станал Simple Smile У дома има един дълъг сън преди обед - 2-3 часа и следобед повече будува, ако спи е по-крако, освен, ако не сме навън Simple Smile

Сяда от няколко седмици по негово желание. Ако го взема в мен - не искак да се облегне на мен, ами се навежда напред - гледа си чорапите или каквото има. Слагам го и на едно детско фотьойлче. Обляга се на подлакътниците, но в един момент рядко пада напред и затова съм винаги там Simple Smile

Ако е седнал - винаги се хваща отстрани за дръжките или във ваната за страничната периферия - обича да има опора. ако го сложа на пода - няма да стои стабилно седнал, но и не става веднага Simple Smile

# 623
А като изцедя, примерно сок от ябълка, до колко време може да го пие, кога си губи качествата и трябва да го хвърля?

# 624
  • София
А като изцедя, примерно сок от ябълка, до колко време може да го пие, кога си губи качествата и трябва да го хвърля?

мисля, че 15 мин беше Simple Smile

# 625

30 минути.

# 626
Привет момичета, днес нашият малчо става на половин годинка.
Поръчали сме тортичка  Mr. Green

Относно къпането и на нас коритото ни е вече малко. Ще започвам да го къпя седнал, макар още да не е стабилен. Не обича много банята и го къпя за максимум 5 мин.
Поръчах седалка за баня. Ето този модел http://www.bebe-best.com/images/s9/600x600xq406l1.jpg.pagespeed.ic.mAJY5xDmjs.jpg
Поръчах и шапка за баня, за да не влиза водата в очите. Ето такава http://www.aliexpress.com/item-img/Adjustable-Baby-Child-Kids-Sh … /1118030847.html#

# 627
Взех  2 пюрета на Bebivita, на които пише 4+ месеца, а сега виждам че съдържат глутен  newsm78 Мога ли да ги дам или не? До сега не съм му давала пюре в което има глутен, на 6 месеца и малко сме. Но пък пише на етика 4+, нещо много объркващо ми стана  newsm78

# 628
Гери,да ти кажа аз като съм гледала етикетите,почти няма пюре,на което да не пише 4+,но аз лично не се водя по написаното там. Според етикетите и мъхести плодове не е проблем да се дават от 4 месец,и ягоди от 6,при положение,че и 2 са алергени. Все пак всичко си зависи от твоята преценка. Ние сме на 6 месеца и половина,но аз лично изчаквам с глутена

# 629
  • в 1001-та нощ
gerryy3  Hug остави ги за след като въведеш глутена  Peace

Общи условия

Активация на акаунт