Електронни четци - XV

• 121 358
  • 823
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Естел, направо я изтрий тази книга и си я свали отново, ако държиш да я имаш на четеца.  Peace
Иначе... в идеалния случай иконата на повредения файл ще показва, че е прецакан, ама зависи от графиката на линукса...,; или в инфото на файла ще видиш, че е различен от останалите файлове в библиотеката (например грешка в името, в разширението, различни от нормалните права, размер на файла...)

# 526
  • София
 ,Да, имам проценти и оставащото време  , което  доколкото разбрах  измерва спрямо темпото ми на четене.Не искам да ги махна съвсем.Просто се чудех няма ли опция да измерва и показва самата номерация на страниците.Надявах се че е въпрос на настройка...

# 527
Мариша, аз пълня четеца с книги и след прочитане ги събирам САМО в компютъра. Вие не правите ли така?  Simple Smile
Ще гледам внимателно за сбъркан файл като седна да се занимавам.
Много ти благодаря!   bouquet

# 528
Просто се чудех няма ли опция да измерва и показва самата номерация на страниците.
Има, докосни вляво и си смени, възможностите са минути на книгата, на главата, Loc и страници (като това са киндълски страници, т.е. повече от реалните), но процентите вдясно ще си останат, както казах можеш да махнеш и цялата долна линия и нищо да не се вижда.

# 529
  • София
Благодаря !  bouquet

# 530
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Мариша, аз пълня четеца с книги и след прочитане ги събирам САМО в компютъра. Вие не правите ли така?  Simple Smile

Аз си качвам по десетина книги, които смятам, че ми се четат към дадения момент. Повечето трия след прочит, но тези, които са ми харесали много, оставям и в Киндъла, в папка прочетени. Защо - нямам смислен отговор.  Embarassed

# 531
Може да е глупав въпрос, ама да си питам Embarassed
Защо ги триете? Пожелателно ли е, или го правите за удобство?

# 532
  • София
аз ги трия, за да не ми се натрупват прекалено много книги и да мога по-бързо и лесно да си намирам, това което искам.
Дори и ако са по папки, то всяка папка може доста да набъбне ако нищо не триеш, а пък мен лично в повечето случаи ме мързи да  разпределям по папки.

# 533
Помислих, че е нещо заради паметта или файловете... и аз не знам Blush
И аз не разпределям по папки, голямо ровене е. Повечето прочетени трия, но пък умишлено съм си качила някои от любимите ми, които съм препрочитала много пъти на хартиен носител. Безценните ми! Laughing

Имах скоро проблем с една книга, точно като Естел Бързоход. Файлът се прецака след прехвърляне. И аз съм с NOOK newsm78

Последна редакция: пт, 27 мар 2015, 12:37 от MEERA

# 534
  • Свищов
При повече книги на четеца той става по-бавен, защото непрекъснато трябва да ги индексира. Това изтощава и батерия.

# 535
ами по колко книги поддържате тогава на четеца?

# 536
И на мен ми стана интересен този въпрос-дали има зависимост между поддържаните книги и батерията.
Имам 96 книги на четеца,чета  минимум по 5-6 ч. дневно.От Коледа до днес съм го зареждала 2 пъти.

# 537
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
При повече книги на четеца той става по-бавен, защото непрекъснато трябва да ги индексира. Това изтощава и батерия.

Peace И аз така знам, затова трия. В момента имам около 100-тина книги неизтрити, чудя се дали да не съкратя бройката.  Thinking

# 538
Току-що получих мило съобщение от амазон. Прекратяват безплатния 5ГБ облак, ще може да се сваля нормално, но за качване ще има 3 3-месечни trial и после само платения. Предполагам, че това означава и край на складирането на книги в облака. Дори не знам какво се случва с книга, ако е закупена от тях...

# 539
Ще правя подарък на баща ми kindle , но той предпочита да чете книги на български и  нямам представа дали това е подходящият четец и от кои издадетелства може да сваля книги в България ?
Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт