Електронни четци - XV

• 121 359
  • 823
  •   1
Отговори
# 270
  • Стара Загора
Супер е цената за Нук в ОЛХ.
Ние го имаме мъжът ми четеше на него, но си предпочиташе тъча, пред бутоните. На мен лично на Киндъл 3 ми  се струваше по- лесно прелистването с бутоните, сравнено с Нук-а. Но и аз бях чела на 3-ката основно. На Воаяжа само тъча ползвам. На първият Киндъл тъч с копчето ми беше много терсене четенето, но дъщеря ми си го харесва много и си е свикнала. Вади си го от калъфа и яно и е удобен. Трябва да я забележа, дали си мести пръста като мен при прелистване.
Паднаха цените на четците, не е като преди години Киндъл за 330 или Сони за 600 лв Simple Smile Има и голямо разнообразие от марки и модели, да не говорим за удобството, че могат да се разгледат в Техно магазините няколко модела.

# 271
На Воаяжа само тъча ползвам.
Аз в началото също, просто навик от PW, но сега основно на бутона ми е пръста и не го местя, свикнах и ми е по-удобно. Peace

# 272
Аз имам проблем с моя NOOK ST откакто съм го купила (нов, от Англия). Прелиствам почти само с бутоните, които са страшно неудобни и ме заболява пръста.
На път съм да го запокитя към някоя по-дебела стена.
Та се оглеждам в OLX и в Амазон за Kindle.
Не ми върви с четците и това е - преди да получа NOOK-а си купих Kobo, който Български пощи се погрижиха да не получа.
Обаче тъпо и упорито не се отказвам, въпреки, че в моя случай май нищо не съм спестила, въпреки десетките прочетени книги на четец  Crossing Arms

# 273
С тъча не ти ли е удобно? Лек допир до екрана и готово.
Аз само с тъча чета, бутоните не ги ползвам - много трудоемко и бавно ми е с тях.

# 274
Точно тъча е проблем - замръзва по-често отколкото работи.
Ако успея да прелистя 10 страници съм щастлива.
Проблемът е често срещан - много рових и търсих решение в нет-а. Няма такова.
Първоначално ставаше като почистя екрана, ама егати кристално чистия екран стана и пак не ще. "Късмет" да ми се падне бъгав четец. Много ме ядосва и вече сериозно се замислям за друг.
А, от B & N ми предложиха да им го върна и да ми дадат друг, но искат адрес в UK, какъвто аз мога да дам, но изобщо няма да се занимавам с тях.

# 275
Да, явно си попаднала на дефектен четец. Пу-пу-пу, да не му е уроки на моя, работи без проблеми. 
А защо не се съгласи да ти го сменят? Ако не ти харесва вече, можеш да го продадеш или подариш на някого.  Simple Smile

# 276
  • ... рееща се.
Жалко за Кобо-то. Трябвало е да използваш посреднически фирми, ако е поръчван от чужбина. Аз много се заглеждам по него за бъдещия ми четец Laughing Иска ми се да разнообразя малко и да пробвам и други марки, ще ги пoчакам да видя ще пуснат ли нов модел тази година и после ще действам.

# 277
Трябваше, да. Сега и да мисля какво е трябвало, все тая.
Не искам друг, не искам да им давам шанс, не искам NOOK повече.

# 278
Черния Нуук е И с бутони за прелистване, И с тъч-скрийн, И с подсветка.
Моя е такъв, купен от олх края на лятото за 140 лв. В една от обявите по-горе цената от 65 лв е съмнителна.

# 279
  • Стара Загора
Черния Нуук е И с бутони за прелистване, И с тъч-скрийн, И с подсветка.
Моя е такъв, купен от олх края на лятото за 140 лв. В една от обявите по-горе цената от 65 лв е съмнителна.

[/quotе]
Нука за 65 лв е без подсветка

# 280
  • София
Записвам се да чета темата. Ползвам Kobo Aura.

# 281

Може ли да споделиш мнението си за твоя четец?

# 282
Здравейте,
простете, че се намесвам в темата ви, но ме предизвика дискусията за тъчовете и бутоните Simple Smile.
Имах Киндъл с копчета, от годинa и половина ползвам Киндъл Paperwhite, безкрайно удобен!
Едно от най-хубавите неща, които съм си купувала! Супер лек, идиото устойчив! Изпускала съм го N - пъти, с хубав калъф, нищо му няма. Почти невъзможно е да го счупиш.
Винаги чета с една ръка, срастнал се е с ръката ми. Разлиства се с леко, незабележимо с докосване, почукване или плъзгане на пръста, като да разлистиш. Точно като на хартия, дясната част от екрана за "следваща", лявата за "предишна". Толкова е удобен, че ми се е случвало да се опитвам да прелистя от горния десен ъгъл  Grinning и да се чудя няколко мига, защо не става  Grinning. Копчетата на предния, определено бяха много по-досадни. Да не говорим за качеството на четене и удобството за очите. Кобо-то, което взех за дъщеря ми, замина за 3 месеца.
Успех в избора!
Да добавя, сега, след излизането на Кинъл Voyage, ще паднат значително цените на Paperwhite, втора ръка в ebay  Peace

Последна редакция: пт, 23 яну 2015, 02:29 от маграт чеснова

# 283
Дайте съвет заслужава ли си да поръчам Pocketbook от ebay при положение, че ще спестя едва 40лв
Става дума за този:

http://www.ebay.com/itm/Pocketbook-Basic-Touch-dark-grey-PB624-Y … sh=item5d53cd03be

# 284
  • София

Може ли да споделиш мнението си за твоя четец?
Ползвам то от скоро, но съм много доволна. Лек, тънък, поддържа доста формати.

Общи условия

Активация на акаунт