Електронни четци - XV

• 121 358
  • 823
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Интересно...благодаря Simple Smile Никога не съм  обръщала внимание,  релано и тези показания не се променят от  големината на шрифта.

# 301
Интересно...благодаря Simple Smile Никога не съм  обръщала внимание,  релано и тези показания не се променят от  големината на шрифта.

Поменя се броят на страниците от големината на шрифта  Peace.
коригирам се, не се променя  Rolling Eyes
И аз, като теб трудно чета разкази, точно защото имам нужда да осмисля, преживея, понося в себе си написаното, историята. Не мога да ги чета един след друг, а от друга страна съм "гладна" за четене, не ми е достатъчно за да мога да спра след прочетен разказ, ако ме разбираш.

По-бързото четене на четеца, при мен мисля идва от лекотата "на работа" с Киндъла, чисто механично, по-бързото "разлистване", по доброто качество за очите - на текст, светлина, поради което чета по-бързо и по-дълго. В смисъл нощем, след тежък ден, уморена, много уморена, на хартия ще прочета 3-4 страници и съм дълбоко в царството на Морфей  Laughing, с четеца ще прочета 15-20 страници Peace

Последна редакция: сб, 24 яну 2015, 21:04 от маграт чеснова

# 302
  • София
Аз пробвах на моя да сменям  размер на шрифт, не ми се променя броя на страници...
За разказите те разбирам напълно, точно така се чувствам Simple Smile
Иначе мен прелистването не ми пречи на четенето Simple Smile нито забавя процеса много, а заспиването и двете еднакво бързо/бавно ме "удрят по носа". Laughing

# 303
А, как се изчислява тази локация, че пък нея хич не мога да проумея?  Mr. Green

# 304
Имам Киндъл 4 от около 3 години. До сега си работеше идеално, но от няколко дни постоянно ми се рестартира. Дали издава багажа? Confused

# 305
И аз имам въпрос за моя Киндъл 4, който ми е сравнително новичък - август го получих. Много си го пазя по принцип, само че преди няколко месеца легнах да спя, убедена, че го оставих на раклата над главата си като спрях да чета, обаче когато се събудих сутринта, ми беше под гърба. Thinking Веднага го включих и всичко си му беше наред.

Допреди два месеца си го ползвах редовно и го включвах и изключвах по 100 пъти на ден, обаче напоследък се получи така, че чета все хартиени книги и включвам четеца веднъж на две седмици и нещо започна да ми прави впечатление. Със всяко следващо включване на четеца батерията му е паднала все повече, което не разбирам как става, тъй като седи на standby по цяла седмица. Днес си го включих пак и нямаше почти никаква батерия, включих го към 9 вечерта и още ми свети оранжево лампичката.

Wireless-ът иначе ми стои постоянно включен. Възможно ли е да ми пада така батерията заради него или аз съм направила нещо на четеца?

# 306
  • София
Според мен Wireless-а ти дърпа, спри го и виж как е без него, аз изобщо си го държа изключен, а и като го ползваш 1 път на 2 седмици,  вероятно изобщо и на теб не ти е нужен.

# 307
  • Велико Търново
Най-накрая дойде дългочаканият калъф за киндълчето. От Aliexpress е, доволна съм на първо четене:
цък

# 308
Много е хубаво  калъфчето ти!

# 309
...Wireless-ът иначе ми стои постоянно включен. Възможно ли е да ми пада така батерията заради него или аз съм направила нещо на четеца?
Точно това е причината Peace
Изключваш Wireless-ът и батерията ще ти трае с месеци, щом не го ползваш често. smile3529

# 310
  • Sofia
Аз пък се зачудих как изглежда батерията на Киндълите?!  От както го ползвам (1 месец вече) все еднаква стои - бяла. Как ще изглежда когато е на свършване?

# 311
  • София
Моята не е бяла и си личи като намалява и свършва. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e0/Kindle4.jpg така е при моя и  намалява, оставяйки  прозрачно.

При белите явно е така
http://cdn3.pcadvisor.co.uk/cmsdata/reviews/3475414/Kindle-Paper … te-old-vs-new.jpg
Явно при теб още си е пълна батерията.

# 312
Не съм сигурна, че мога да си обясня проблема, но дано някой тук ме разбере и да ми окаже съдействие в решаването му. Имам Kindle Paperwhite, и когато чета е на опция "В главата ви остават: ... мин." Доскоро нямах проблем и доста вярно си изчисляваше времето, но отскоро ми прави проблем и ми изписва "В главата ви остават: 14 мин.", примерно, а чета главата без прекъсване за около 1 час. Тоест искам да кажа, че отскоро не ми изчислява правилно минутите. Някой имал ли е такъв проблем, и би ли споделил от какво се получава? Устройството е сравнително ново, но тези минути много ме притесняват.  Thinking

# 313
  • Sofia
Благодаря, Angel, ето я моята... сякаш е започнала леко да се поизчерпва.  

Скрит текст:

# 314
Не съм сигурна, че мога да си обясня проблема, но дано някой тук ме разбере и да ми окаже съдействие в решаването му. Имам Kindle Paperwhite, и когато чета е на опция "В главата ви остават: ... мин." Доскоро нямах проблем и доста вярно си изчисляваше времето, но отскоро ми прави проблем и ми изписва "В главата ви остават: 14 мин.", примерно, а чета главата без прекъсване за около 1 час. Тоест искам да кажа, че отскоро не ми изчислява правилно минутите. Някой имал ли е такъв проблем, и би ли споделил от какво се получава? Устройството е сравнително ново, но тези минути много ме притесняват.  Thinking

Аз с Kindle Paperwhite и 1, и 2, не съм имала такъв проблем, но, за съжаление сякаш, забелязвам същото при Kindle Voyage! Първоначално мислех, че само ми се струва, но след повече от 10 прочетени книги на него, продължвам да го констатирам! Когато започна нова книга, всичко си е наред, в началото си изчислява обичайно, но според мен нещо се обърква, ако след по-продължително четене, реша да прекъсна, затворя четеца. Днес напр. четох без прекъсване книга до около 40% (започнах я вчера и бях прочела преди това около 8%) и си намаляха нормално минутите, даже се успокоих, че всичко е наред и явно съм си въобразявала. Помня обаче, че показваше оставащи около 5 часа. Спрях да чета, отворих я по-късно и вече показваше, че ми остават 1 ч. 59 мин. Ясно е, че си преизчислява постоянно темпото на четене, но все пак такава драстична разлика изведнъж.. Чудя се на какво се дължи, затова се опитвам да си го обясня, че се случва след по-продължително четене.. Сега вече знам, че реално доста бавно ще изтекат, защото го забелязах и при предишни книги.. Не е толкова дразнещо, но определно нещо синхронизацията не е добра и вече не ми е напълно адекватен ориентир, даже си включих да ми стои на страници, а не на минути.
Ще потърся в чужди сайтове и форуми дали е коментирано това! Ако вие сте срещали нещо по въпроса, ще съм благодарна да споделите. Но, мисля, че няма как да се оправи. Все пак ще продължа да наблюдавам и занапред да видим дали ще разбера категорично защо и кога се случва. Моля и другите момичета, които са с Kindle Voyage да споделят при тях как е?

Последна редакция: пн, 02 фев 2015, 13:12 от Сиси ♥♥

Общи условия

Активация на акаунт