Електронни четци - XV

• 121 358
  • 823
  •   1
Отговори
# 315
При мен си стои на страници така или иначе. Не ме ориентира "оставащо време" и не го използвам. Харесвах на 3-ката индикацията, свикнала съм с нея и тази на Voyage не ми харесва.

# 316
  • София
Някой ползвал ли е зарядно за Киндъл (или универсално, което да става и за Киндъл), което се включва към ел. мрежа? Видях, че в нета се продават, потърсих отзиви в темата, но нещо не успях да намеря.  Rolling Eyes

# 317
  • София
Ползвам от няколко години за всичко - киндъл, кобо, телефон и т.н.

# 318
  • София
Доволна си, така ли? Като това ли е -
Скрит текст:

Допълвам:
Сетих се, че имаме такова зарядно, от фотоапарат е. Пробвах го, показа, че зарежда, но когато зареждам чрез лаптопа, трябва да натисна "eject", за да продължа да чета, а сега не се наложи. Това нормално ли е?

Последна редакция: пн, 02 фев 2015, 14:44 от milenaka

# 319
  • София
На мен ми е по-удобно към компютъра да си го включвам, но имаме преходник  за usb  за контакта,  за други неща го ползваме... не знам какво има да е доволен или не човек от такова. Аз съм доволна до толкова, че е с 2 изхода, за 2  у-ва, а ми заема един контакт само. На Hama е.

# 320
  • София
На мен ми трябва като отидем някъде за няколко дни, да не нося лаптоп само заради книгата, защото от нея твърдо не се лишавам. Интересуваше ме дали зарежда нормално. Щом върши работа и няма проблем да се чете, докато зарежда, ме устройва напълно.

# 321
  • София
За четене докато се зарежда не знам, моят киндъл не го може това.
Иначе ние такова имаме http://www.amazon.de/gp/product/B00L47FWH4?psc=1&redirect=tr … etailpage_o00_s01 и е достатъчно добро да зарежда 2 таблета едновременно.

# 322
  • Стара Загора
Може да се чете докато се зареждаот контакта без да се натиска eject  .
 Сега го сложих и моят да се зарежда.
Превключих си да ми показва оставащото време за прочитане на книгата и ще се опитам да го наблюдавам довечера.

# 323
  • София
На мен ми трябва като отидем някъде за няколко дни, да не нося лаптоп само заради книгата, защото от нея твърдо не се лишавам. Интересуваше ме дали зарежда нормално. Щом върши работа и няма проблем да се чете, докато зарежда, ме устройва напълно.

Така се зарежда даже по-бързо, отколкото през лаптоп или компютър, четенето по време на зареждане е хубава екстра, напълно нормално е. Наскоро на Киндъла (тройка е, вече доста старичък) толкова му беше паднала батерията от дълга неупотреба, че направо отказа да се зарежда на компютъра, излезе надпис да се зареди от контакта. Зарядното с адаптера са ми амазонски, бяха в комплект с киндъла по онова време, но какъвто и да е адаптер ще свърши работа също толкова добре.

# 324
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.

Ползвам същото зарядно като показаното от теб - както вече са казали момичетата преди мен, зарежда по-бързо и може да се чете по време на зареждане.  Peace

# 325
  • София
Благодаря за отговорите  Simple Smile  Вече няма да съм вързана за лаптопа   Grinning

# 326
Не съм сигурна, че мога да си обясня проблема, но дано някой тук ме разбере и да ми окаже съдействие в решаването му. Имам Kindle Paperwhite, и когато чета е на опция "В главата ви остават: ... мин." Доскоро нямах проблем и доста вярно си изчисляваше времето, но отскоро ми прави проблем и ми изписва "В главата ви остават: 14 мин.", примерно, а чета главата без прекъсване за около 1 час. Тоест искам да кажа, че отскоро не ми изчислява правилно минутите. Някой имал ли е такъв проблем, и би ли споделил от какво се получава? Устройството е сравнително ново, но тези минути много ме притесняват.  Thinking

Аз с Kindle Paperwhite и 1, и 2, не съм имала такъв проблем, но, за съжаление сякаш, забелязвам същото при Kindle Voyage! Първоначално мислех, че само ми се струва, но след повече от 10 прочетени книги на него, продължвам да го констатирам! Когато започна нова книга, всичко си е наред, в началото си изчислява обичайно, но според мен нещо се обърква, ако след по-продължително четене, реша да прекъсна, затворя четеца. Днес напр. четох без прекъсване книга до около 40% (започнах я вчера и бях прочела преди това около 8%) и си намаляха нормално минутите, даже се успокоих, че всичко е наред и явно съм си въобразявала. Помня обаче, че показваше оставащи около 5 часа. Спрях да чета, отворих я по-късно и вече показваше, че ми остават 1 ч. 59 мин. Ясно е, че си преизчислява постоянно темпото на четене, но все пак такава драстична разлика изведнъж.. Чудя се на какво се дължи, затова се опитвам да си го обясня, че се случва след по-продължително четене.. Сега вече знам, че реално доста бавно ще изтекат, защото го забелязах и при предишни книги.. Не е толкова дразнещо, но определно нещо синхронизацията не е добра и вече не ми е напълно адекватен ориентир, даже си включих да ми стои на страници, а не на минути.
Ще потърся в чужди сайтове и форуми дали е коментирано това! Ако вие сте срещали нещо по въпроса, ще съм благодарна да споделите. Но, мисля, че няма как да се оправи. Все пак ще продължа да наблюдавам и занапред да видим дали ще разбера категорично защо и кога се случва. Моля и другите момичета, които са с Kindle Voyage да споделят при тях как е?
И при мен се получава същото нещо, само че и докато чета. В началото всичко си е точно, но като се стигне определен по-висок процент и спира да изчислява. Изведнъж както си чета главата и ми остават 13 мин., като прелистя и ми остава 1 мин. А я изчитам за 14 мин. Не знам от какво се получава. Даже вече се замислям дали не е от самите електронни книги.  newsm78 И това ми дойде на идея, но не знам какво е обяснението. И след рестартиране си е същата работа. Малко се тревожа.
Някой ползвал ли е зарядно за Киндъл (или универсално, което да става и за Киндъл), което се включва към ел. мрежа? Видях, че в нета се продават, потърсих отзиви в темата, но нещо не успях да намеря.  Rolling Eyes
Аз си ползвам обикновен адаптер, тоест не мисля, че е някаква марка, но ми зарежда Киндъла без проблем за около 2-3 часа. Не мога да приценя дали батерията издържа много, понеже съм постоянно на Киндъла и за около 20 дни батерията си заминава.  Mr. Green Някой беше споменал, че при зареждане от лаптоп или компютър, батерията издържа повече. Не знам за това, но следващият път ще засека и ще пиша.

# 327
Имам си Pocketbook aqua, но тъй като е без подсветка в тъмно не мога да чета. Гледах много видове лампи за четци, но се обърках и за това да попитам вас за идея или линк към някой, от който сте доволни.

# 328
  • София
Имам такава и съм доволна - http://www.technopolis.bg/b2c/details/564426/P11010602/Aksesoari … PA-2in1-LED-54309 Тя е и за прехвърляне на данни, но тази функция не я ползвам. Имам и такава, но въобще не съм доволна - http://-spam129-media/offers/offer_969_gId_6143_r2B8BMmZ3_img.jpg При първата светлината се нагласява много по-удобно.

# 329
  • София
Аз с такава лампичка чета - мн съм доволна от нея.
http://www.amazon.co.uk/Kandle-Ozeri-Designed-generation-readers … p;keywords=kandle

Общи условия

Активация на акаунт