Електронни четци - XV

• 121 358
  • 823
  •   1
Отговори
# 585
аз имам същото от ebay за 8 долара с доставката

перфектно пасва, само дето не мога да извадя киндъла след като го сложих

# 586
  • София
Такова оригинално ли (то си  естествена кожа), ако е същото без магнитите отваря ли ти се много предната част в чанта - само това ме притеснява? И удобно ли е за хващане и четене? Иначе то пък остава като им е оригиналното и да не пасва добре за модела, за който са го направили Simple Smile Щеше да е просто велико Simple Smile

# 587
същото е моето, само дето  е от изкуствена кожа
не се отваря в чанта принципно

удобно е за четене, въпреки че първоначално доста свикнах с лекотата на Киндъла  и ми отне време докато свикна с калъфчето, щеше ми се да може да се маха, за да чета вкъщи без него, ...но уви

Скрит текст:
(между другото не съм убеден, че твоя е оригинален, аз като си купих киндъла в края на 2014  в амазон имаше само доста скъпи калъфчета, мисля че този е оригиналният http://www.amazon.com/Amazon-Kindle-Leather-Paperwhite-Keyboard/dp/B004SD1XB0)

# 588
  • София
Точно този е калъфа - официалния амазонски, (те амазон нямат от изкуствена кожа, те са на др производители), оригиналната му цена е £29.99! Wink Предполагам цената е такава защото чистят останали единични бройки, след като вече този киндъл не се произвежда и  продава..

# 589
учудва ме, че постнатото от теб  не се продава от Amazon директно , а от Megga Distribution
както и това Date first available at Amazon.co.uk: 25 Dec. 2014
 Hug

# 590
  • София
Но е произведен от амазон... ако си го купя от технополис, това няма да го направи по-малко официален и оригинален нали? Wink

# 591
  • Варна
Здравейте! Имам един въпрос. Понеже киндълчето ми (като всеки друг четец) прави само по една библиотека, а няма възможност за подбиблиотеки вътре в нея - примерно Исторически и вътре по автори и поредици, има ли някакъв начин при конвертирането с калибрето да се въвежда и поредицата и номера на книгата, за да стане по-подредено всичко? Сложих в отметките, но не се визуализира - трябва да отворя книгата, за да видя коя е и от коя поредица е  Confused Много тъпо се получава. Подозирам, че не правя нещо както трябва, иначе защо ще ги има тези отметки?
И втори въпрос - в моби формат някои книги ми излизат с корици, други без. В epub-а си имат. Ръчно ли се добавят? И това не увеличава ли много обема на книгата?
Сори за глупостите, но едва от 2 месеца съм горд притежател и от четене не ми остава време за екстри  Mr. Green

# 592
Бясна съм! Бях отбелязала много цитати от Последно писмо до любимия и Да чуеш ритъма на сърцето. Седнах днес да ги преписвам и ги НЯМА!
Предполагам са се самоизтрили. Вярно че щях да намаля бройката на 170те си книги, но ...
Колко е оптималния брой книги в четеца?

# 593
  • ... рееща се.
@maskara, за поредиците аз съм си сложила Kindle Collection plugin в Calibre, който дава възможност за добавяне на поредица и том в metadata.
Скрит текст:
После добавям в metadata plugboards ред информация как искам да се изобразява заглавието и готово. След тази операция, когато качвам книги в поредица със зададен том, програмата автоматично добавя в заглавието номера на тома. Заглавието може да изглежда по тези начини:
Начин №1: Поредица - част - заглавие
Песен за огън и лед – 01 – Игра на тронове
Песен за огън и лед – 02 – Сблъсък на крале
Песен за огън и лед – 03 – Вихър от мечове
и т.н.

Аз понеже на всяка поредица си правя колекция и не искам в заглавието да ми изписва и поредицата, затова при мен съм направила да изглежда така:
Начин №2: част - заглавие
01. Игра на тронове
02. Сблъсък на крале
Скрит текст:
Друг начин за съжаление няма или поне аз не съм намерила досега Whistling

А за кориците някои книги имат уж зададена, но в Киндъла не ми излиза, затова аз лично дори и книгата да има корица я трия и после качвам моята си корица Mr. Green Това става отново през бутона edit metadata.

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 00:20 от n.y.x

# 594
  • Варна
Много благодаря! Вече заприлича на нещо, а не да отварям 10 книги подред, докато намеря тая, която ми трябва  Mr. Green

# 595
  • София
Имам Киндъл 5та ген, без тъч, черен от 50Е.
http://www.goodreads.com/ereaders/420-kindle-basic
- , 167 ppi, 16-level gray scale

Чудя се дали да го ъпгрейдна с подсветка, но като гледам новия пейпър е и с по-добра резолюция (212ppi):
 http://www.amazon.de/gp/product/B00JG8GBDM/=gw_eink_187281887_1/ … mp;pf_rd_i=301128

Има ли по-добра алтернатива на пейпър уайт 2? 100Е ли му е най-ниската цена?
Може ли да се чете през деня без да се включва подсветката и с нея бързо ли пада батерията?

Жалко, че все още няма (достъпен) вариант за 8-9инчов четец, все още ми се струва че страницата е прекалено малка, което те кара да прелистваш по-често...

Базовият, освен тъча - има ли друго предимство (същата рез-я е)
http://www.amazon.de/Kindle-Zoll-Touchscreen-ohne-Spiegeleffekte … p;keywords=kindle

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 10:18 от Starrydream

# 596
  • Разпиляна във въображението
Miriel  - с твоя киндъл какво стана - писа ли им на амазонци?

Отказах се. Мисля, че ще имам прекалено много разправия за три милиметра в ъгълчето.

# 597
  • Враца
Аз не бих се отказала.  На първия ми четец се появи проблем 2 седмици,  след като го купих и питах тук в темата даже дали и друг има проблем с копчетата за прелистване. Писах на Амазон в чата им и ми предложиха да го заменят. След като получих новия им върнах стария и дори ми възстановиха разноските до Англия. Много са коректни в това отношение.

# 598
  • Разпиляна във въображението
Моят е от немския Амазон, купен от името на приятелка.

# 599
  • София
Според мен ще стане лесно, поне каквото съм чела точно за киндълите, обикновено няма разправии. Общо взето амазон са доста коректни.

Общи условия

Активация на акаунт