Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 893
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Много свъсено времето днес, провали ни се разходката  #Cussing out

Ама много внимание им обръщате на съветниците, ММ снощи и той ми се оплака, че много го питали "Плаче ли бебето?"  Joy

# 121
  • Бургас
Мен съветниците не ме дразнят. Разбирам го като опит да се води разговор. Не е лесно, когато си далече от темата. Аз самата толкова съм вглъбена в майчинското си ежедневие, че и на мен ми коства усилия да комуникирам по други теми. Дано страничните не смятат репликите ми за досадни Simple Smile
Няколко пъти ме питаха за разрешение да покажа бебето в количката. Чак ми е странно. Щом съм го извела навън, значи нямам намерение да го крия. Хората даже са много внимателни.
Малко се дразня на израза "майка героиня", но пак разбирам, че чувството на човека насреща е добро. Просто изразът е клише. Пък аз вече не се хабя да обяснявам, че не съм героиня, а чист егоист. Това бебе си го направихме за кеф ♡

# 122
  • Телиш/Плевен
Малко се дразня на израза "майка героиня", но пак разбирам, че чувството на човека насреща е добро. Просто изразът е клише. Пък аз вече не се хабя да обяснявам, че не съм героиня, а чист егоист. Това бебе си го направихме за кеф ♡
Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug

Ох, вие се питате дали е нормално, че нямате желание за секс, а мен такива мераци са ме подгонили, че се чувствам като някое разгонено животно. Sad А отгоре на всичко и кърмя и нали уж не трябва да са такива мераците, ама ей ме на. Whistling Ама те хората много правилно са го казали - човек без работа. Blush Малката спи по цял ден (и цяла нощ) и на мен ми остава време да си мисля за "глупости". Дали ако си имах малко диваче щеше да ми остава време за помисли за секс, камо ли за действия... Crazy Засега и ММ е на моята вълна и не се чувствам напълно луда, ама да видим докога... Joy

Последна редакция: чт, 28 авг 2014, 11:00 от Лале в дъжда

# 123
Здравейте мамчета!

Влизам да ви се похваля какъв малък мъж герой си имам! Днес му биха ваксината Синфлорикс и само при боцкането заплака леко, но за не повече от 5-10 секунди. Държа се мъжки моето дундаче, после поспа и сега си играе на активната гимнастика и се усмихва на играчките си.
Цял ден сега ще го дебна, дано всичко е наред.
Иначе бебчо вече е 5900гр и е на 2месеца и 10 дни.  Педи каза, че приличал на мен  Crazy

Относно секса - уфф и аз нещо нямам желание ама ще трябва да се преодолея скоро, че си искам стария ритъм на живот. Макар че без липса на сън е много трудно.

Хубав и умихнат ден на всички Simple Smile

# 124
  • ул. "Мечтание"
Въпрос към ЛЛЛ
Снощи бебето ми заспа към 23 часа и тогава беше последното кърмене, около 3 часа се събудих по навик, но тя спеше дълбоко и нямаше намеремие да се буди, леко я разбудих да суче та да ме облекчи и след това чак в 7 се събуди, хапна малко и пак заспа до 11. Притеснено ми е от тези паузи, от както се е родила гърдите ми са били винаги меки и сега за пръв път са твърди и болезнени, мислех че е обратното- в началото са така, а после се отргулират нещата и умекват. Кърмим се на поискване, търси гърда горе-долу на 2-2,5 часа, а през нощта на 3-3,5. Не ползвам помпа и не знам колко мл. изяжда и т.н гледам щом тя е ок и расте значи всичко е наред. Та въпроса ми е не е ли рано за такива паузи(на 40 и няколко дена сме) и какво да правя с гърдите си, страх ме е да не ми намалее кърмата, а и знам, че нощното кърмене е важно за растежа, никога не ме бъркало това да ставам да я кърмя и сега съм малко като в небрано лозе, аз се будя, а тя не  Laughing

Здравей, sweetpie!

Нормално е да се чувстваш объркана при такава внезапна промяна. Често бебетата сменят ритъма си на кърмене и това е нормално. Възможно е да продължи с този ритъм повече време, възможно е също и да е съвсем за кратко.

Предвид, че промяната е била сравнително рязка не е необичайно, че чувстваш гърдите си по-напрегнати. Ако Лилия си запази този нов ритъм на кърмене, те ще се регулират с времето спрямо него. Възможно е разбира се отново да се върне на предишния ритъм на често кърмене. Ако ти причиняват дискомфорт, би могла да се опитваш да я разбудиш колкото да облекчи със сукане. Или да се изцедиш леко.

През деня би могла да опиташ да предлагаш на дъщеря си да суче по-често, като окуражаваш и кърменията, които не са продиктувани от глад, а например Лилия иска да се успокои, да заспи или просто ѝ се суче.

Колкото повече растат бебетата толкова повече задобряват в кърменето. Съответно е възможно да успяват да си набавят нужното мляко за по-кратко време и да правят по-големи интервали от време между кърменията.

Добре би било да следиш памперсите, тъй като те са добър индикатор дали бебето се храни достатъчно. На този етап е хубаво да има поне 5-6 тежки добре намокрени еднократни пелени или 6-8 добре намокрени многократни пелени, като урината трябва да е почти прозрачна без тежка или лоша миризма. Предвид, че Лилия вече е на повече от 6 седмици е възможно изхожданията ѝ да са по-нарядко и това е напълно нормално.  Peace

Ако имаш и други въпроси питай смело.
Приятен ден!  bouquet

# 125
Моя син оная вечер 4 часа нямаше заспиване.Едни ококорени очи,ритане на крака и размахване на ръце.Вкара ни в чудо,оказа се,че бил урочасан(както и предполагах,то и други съмнения имах де),но и след баенето нямаше съществена промяна в поведението му на следващия ден.Чудя се да не скок в растежа,не е ли рано  newsm78 то детето си расте де,ама..други бебешоци имали като нас.Днес пък приложих нова тактика,сложих го на спалнята (там спеше още в началото)оставих го да си поритка(преди не му давах тази възможност,той беше и по-малък де(заради повръщането)та изморисе и сам си заспа без люшкане и мрънкане.Та децата вече си искат внимание,до този извод стигнах,ще видя и на следващия път дали ще ми мине номера.Явно часовете сън започват да намаляват.

# 126
Цитат
Въпрос към ЛЛЛ:

Здравейте!
Имам нужда от вашите съвети за пореден път. Днес си напипах голяма болезнена бучка на дясната гърда. Взех си горещ душ, направих компрес и веднага сложих бебо да суче на тази гърда, но уви зърното ми беше ужасно болезнено и едва издържах. След като той свърши да суче забелязах на зърното си бяла точка. Разрових се в нета и установих, че това е явно така нареченият блистер.
Моля да ме посъветвате какво да правя? Хем искам да слагам бебчето ми на гърда и да се цедя, хем не мога от болка. Въобще какво да направя и как да реагирам от тук нататък?Страх ме е от мастит.
Мерси предварително!

Здравей, Monik@!

Тъй като е минало доста време откакто си писала би ли споделила дали има някаква промяна при вас? Все още ли се нуждаеш от информация относно блистерите?

Ако имаш нужда - пиши, както и ако имаш още някакви други въпроси.

Бих искала да ви напомня, че ако имате някакви спешни въпроси бихте могли да се обаждате на Националния телефон на ЛЛЛ - 0888 555 385 или да се обадите на някой ЛЛЛ лидер-консултант или помощник за кърмене към ЛЛЛ. Контактите бихте могли да откриете тук: http://lllbg.org/kontakti/
Понякога по стечение на обстоятелствата нямаме възможност да отговаряме веднага на въпросите ви тук.

Поздрави   bouquet

Нощни очи, благодаря ти.
Все пак би ми било интересно да получа информация относно блистерите, тъй като след като ми мина първия ми се появи и втори, който пак изчезна и не беше толкова болезнен.
Първият махнах с топъл компрес и сучене от страна на бебчето, но много ме болеше и направи си поплаках, докато той сучеше.. има ли начини да се предотврати това и в случай, че се появи отново как да облекча болката?

Мерси   bouquet

--> ZVEZDA, това което забелязвам аз е, че Виктор иска все повече внимание и спи все по-малко. През деня му се събират около 3-4 часа сън общо. Като хапне си гледа играчките и си рита и им се усмихва около половин час. После дремва малко и пак продължава.  Laughing Разбира се си е до дете,де.

# 127
 Shocked Даааа ужасни са тези въпроси. ММ им отговаря ( ее той по може дее) Какво прави бебето? - Бебешки работи

# 128
Здравейте и от мен, то писането ми тук стана почти мисията невъзможна, но какво да се прави ... Всички ми казват да спя, когато и бебка спи, ама тя заспива само навън, та не ми остава друго освен като клошарка и аз да полегна на някоя пейка  Mr. Green
Режима ни е каквото си искаме, когато си искаме. Нощем ставам или в 2 и 5, или в 3 и 6часа. Оттам нататък спи до към ранния следобед (както сега), папкаме, мижи около три часа, ако не сме навън, защото трудно се спи вкъщи, пак папкаме, навън, папкаме, навън, папкаме ... колко станаха? После къпане между 21 и 22.30, приспиване около един час и каталясали с ММ се бухаме в леглото. Ей, много трудно заспива, то е люлеене, пеене, слагане в леглото, пак люлеене защото леглото не й е на сърце, по-скоро количката, защото знае, че с нея джиткаме навън.
Да ви питам, как  почиствате ушенцата от ушна кал? Към аспиратора имам и накрайник за уши, но някак не се решавам да го използвам. С бебешки клечки почиствам ушната кал, която се беше много насъбрала в едното ушенце, но дали не се избутва навътре?
Да питам MAMA SANCHO за хомеовакса, педито ли ви го изписа, тези дни малко е попрегракнала беба, дали не сме я простудили? И как й го даваш? Ние ревем като три магарета взети заедно, може да те отнесе с децибелите  Joy

Въпрос към ЛЛЛ,
как се разбира, че бебето има разтройство? Пелените на бебка винаги са били наакани почти всички, с малки изключения. Има дни, в които ака през памперс, сменям на всяко хранене пеленките, което за кърмено бебе са около 8-10 на брой може би. Днес все още не е акала, а е 14.00 часа,и за колко време това, с което се храня, се отразява на кърмата?

# 129
  • Бургас
За приспиването: често приспивам бебето на ръце или гърда. Другите ми помощници са вибрацията на шезлонга и едно приложение на телефона, което по принцип е за бял шум, но ние сме харесали една мелодийка, която имитира механизъм с ключе за навиване.

# 130
  • Варна
Ха-ха, блускай, онзи ден в Морската градина видях една майка дето се беше опънала да спи на една пейка и до нея количката  Peace, нищо чудно и до там да снигнем. Само дето мойта в количката повече от 20-30 мин. не спи.

След малко ние отиваме на консултация и ще ни бият ваксина  Sad. Много ме е страх да не ми вдигне точно посред нощ някоя температура.

# 131
  • Пловдив
Здравейте момичета Simple Smile
Аз не приспивам малкия той сам си заспива в леглото,слагам го и това е Simple Smile
Коликите започнаха да попреминават  newsm44  не че бяха страшни,но се мъчеше и не ми беше приятно да го гледам така Simple Smile

# 132
Здравейте и от мен!
Доживях и аз да напиша нещо, да не говорим, че с триста зора прочетох до тук Simple Smile

Благодаря за прекрасната тема   bouquet  Досега дори не се бях замислила, че вече ще сме в друг раздел Simple Smile Аз си мислех, че имам дете-мечта, ама не мога да се добера до бг-мама да ви изчета Simple Smile

Ние тези дни сме 3 дни яли, пили и се веселили. Ади на 26-ти имаше имен ден, вчера стана на 2 месеца, а днес с татко й правим 1 година, от както се преместихме да живеем заедно в нов апартамент Simple Smile Та довечера  1dating luvbed

Моята принцеса е доста кротичка, има колики, но не са много силни. Вечер от около 2 седмици пропуска нощното хранене. Но за сметка на това през деня почти не иска да спи. Крепи ме, че вечер след баня яде и заспива към 22ч и после се буди към 5-5:30ч. Е, винаги има и изключения Simple Smile
Вече ходихме за 1 вечер до Созопол. Не сме ходили на плаж, но пък имахме чудна гледка към морето, даже видяхме делфин Simple Smile Скоро ще ходим и в Еленския балкан за 2-3 дни Simple Smile Бебка понесе много добре пътя до морето, спа през цялото време.

Днес бяхме на консултация- вече е 4600гр. Отново не ни биха ваксина. Но аз съм със смесени чувства към ваксините. Но все пак как може на едни да бият, а за други да няма?

За досадните въпроси- определено ме побърква "ама не кърмиш ли" и "защо плаче сега", а да не забравя и "не я ли оригваш". Ами писна ми да обяснявам едно и също на всеки срещнат.

Monik@, като спомена фото и снимки, да ти кажа, че аз си ги поръчвам от snimkitevi.com, много съм доволна и даже има и условия за безплатна доставка до врата.
Малеее, какъв роман написах, ама като не знам кога пак ще мога да драсна нещо тук Simple Smile

# 133
Бърз запис  Heart Eyes

# 134
Маменца,  Cry моят дечко днес много плака със сълзи, видях, че ушенцето му е протекло и го заведох на лекар и от там на специалист УНГ. Оказа се, че има възпалено ушенце и е перфорирано... умирам от страх, притеснение и нерви. В понеделник сме на контролен преглед. В този интернет пише само гадории ... ще се побъркам  Cry

Общи условия

Активация на акаунт