Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 890
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • Телиш/Плевен
Ами май във Фейсбук (или вече и аз не помня къде го прочетох) една мама сподели, че така й е казал докторът й. Затова написах "според някои доктори", но май беше по-удачно да кажа, че съм го прочела, защото все пак не ми е казано лично на мен. Извинете ме, ако съм подвела някого. Hug

# 106
  • Пловдив
Исках и друго да ви попитам сега към последния болничен ,които е от педито има и някаква декларация която се подава на работодателя ли трябва да я дам или????А копието от акта за раждане и него ли на работодателя заедно с подледния болничен???Благодаря ви предварително.... Hug

https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … H0xAkrF6mSpvRQEw4
Всичко даваш на работодателя.Той ти движи нещата.Ти друг ангажимент,освен да попълваш и да му даваш документите,нямаш

За жълтеницата-билирубина се извежда с акото и пишото.Т.е освен да даваш на детето мляко /кърма или АМ/ друго няма нужда.Преди са давали захар във водата,но това е абсолютно ненужно.Явно не е тежка форма,защото педито не ви е назначил нагревки

# 107
  • Бургас
Аз писах за жълтеница. Започна да минава след около 40-ти ден. Нищо не съм правила освен обстоен ехографски преглед, за да знам, че няма някаква физиологична причина. За този преглед ме насочи ЛЛ. Казаха ми, че ако давам АМ или преварявам кърма за 72 часа жълтеницата ще мине, но не ми беше по вкуса и го пропуснах.

# 108
  • Пловдив
Казаха ми, че ако давам АМ или преварявам кърма за 72 часа жълтеницата ще мине,

Интересно.Обясниха ли защо не става така с кърмата,която не е преварена

# 109
  • Бургас
Кърмата съдържала хормон, който по някакъв начин влияе на работата на черния дроб. Високата температура го деактивира.

# 110
Привет !

И аз също много се дразня на непоискани съвети. И тъй като съм прясно ядосана от свеки ще се опитам да си спестя да си излея целия гняв тук. Само ще кажа, че нашето дете си го отглеждаме ние с ММ - дали по правилен начин или не в крайна сметка се учим  с времето. Да чукам на държо  бебчето ни е здраво и нахранено и това е най-важното за мен!

Също така не понасям крайни мнения относно кърмене и начин на живот - това по повод една дискусия във фб.

Относно ваксината - на нас утре ще ни бият синфлорикс и ми е малко притеснено. Ще търся куул пач сега, предполагам в апетките ги има. Само като се седя, че ще дупчат малкото ми бебче ми се свива сърцето.
Хубава вечер на всички!

# 111
Лили след първата ваксина за хепатит Б спа доста непробудно, едва я събудих.

# 112
  • Пловдив
И ние имаме запушен канал на оченцето правя му масажи и педи ми изписа капки Топоцин не минава не знам кога ще мине.Сестра ми ми каза че на нейното дете е минало около 6-ти месец .

# 113
Тара, уверявам те, че всичко се чува. Аз чувам бебка само като се разшава или изсумти нещо, още преди даже гък да е казала. Чува се идеално. Също имам наблюдения от един tozi бебефон на Авент. Също много хубав, но и значително по-скъп.
Не съм поръчвала от Амазон, може да се пробвам с тази Моторола, която препоръчваш. Този на Авент е наистина доста по-скъп и ако ще са дават тези пари, по-добре да се вземе с камера.

# 114
Хайде сега аз пак мрън, но този път не за бебето, а за мен. Работата е там, че нямам желание за секс, от седмица лохиите ги няма, а аз не искам и да си го помисля..........не съм наред нещо

# 115
  • Телиш/Плевен
Хайде сега аз пак мрън, но този път не за бебето, а за мен. Работата е там, че нямам желание за секс, от седмица лохиите ги няма, а аз не искам и да си го помисля..........не съм наред нещо
И аз бях така, а иначе докато се точеха лохиите само броях дните и си виках, че само да свършат и... Blush Е, да, ама като свършиха, грам мерак нямах. След още седмица обаче, нещата се промениха. Laughing Ще дойде моментът, не се притеснявай. Съвсем наред си си, а и сега сме на друга вълна. Hug

# 116
  • Пловдив
Работата е там, че нямам желание за секс

Съвсем нормално е.Ако кърмиш,това положение може да се задържи по-дълго заради пролактина,който произвеждаш.Партньорът трябва да ти влезе в положение.Не се обвинявай,няма да е така винаги

Последна редакция: ср, 27 авг 2014, 23:29 от ♥Elfita♥

# 117
Здравейте момичета ,

Ей да стигна и аз до компютъра чак не ми се вярва - чета ви през телефона, но ми е хипер неудобно да пиша през него и все уж да седна на компютъра - е да ама не . Иначе от събота до вчера малката се скъса от рев - направо ми се искаше да се гръмна - не ми пречи да не спя, но това викане по цял ден - мислите не мога да си чуя и ме подлудява - вчера вечерта чак се разплаках от нерви. Е в резултата днес след реване три дни е прегракнала малката пак и пак сме на хомеовокс- дано се оправи до петък че да замина спокойна на море

За въпросите и непоисканите съвети думи нямам- все ще се намери някой да ти даде непоискан съвет или да ти зададе тъп въпрос - "ама защо пие от шише"- "е защо се цедиш" и после укорителният поглед и се почва с непоискани лекции колко грешно било - вече ми е писнало и отговарям че си е мое решение и моя работа и като са имали или имат деца да си преценяват те - това е моето дете и аз решавам как да го гледам и набързо им спарвам ентусиазма. Също и споменатите въпроси" защо плаче, " има ли колики " и т.н. и след всеки въпрос непоискани ценни съвети и напътствия. Върха беше днес в аптеката едната аптекарка ми обясни как на детето ми му било топло поне 10 пъти за няма и 5 минути докато аз говоря с колежката и за поръчаната от мен храна и накрая след дълго игнориране и казах че първо не и е топло на малката, а мрънка защото е гладна  и второ аз добре си познавам детето и зная как да се погрижа за него.Ей как се опули - ама аман от нахалници.

Иначе коликите сякаш ни поминаха - вече е по-спокойно

Да се похваля имаме си пауза за сън от 12 до 5:30 - ей че кеф - друго си е да поспиш Simple Smile

Хайде мамчета лека от мен че цеденето свърши трябва да се захвана да разтребя

Много гуш от мен

# 118
  • Бургас
Добро утро   food010
Използвам намалението, че народа спи и аз да изпия едно кафенце във Вашата компания.
И при нас коликите поотминаха, малката буболечка като че ли е по-спокойна вече. Толкова ми е миличка като започне да ми "говори"  Heart Eyes Главичката все по-често успява да я контролира и не е вече като онези кученца, които слагат в колите(една мама точно беше описала)
Аз не кърмя, ама хич и не ми идва на акъла за секс  newsm78 Тъкмо си бях помислила, че повредата е в моя телеизор, но като Ви чета явно си е масово явление  Mr. Green ММ се прибира в петък, то пк не че пак нещо се случи, че съм вече и с редовен цикъл. Абе все човешки неволи  Laughing
С непоисканите съвети направо се забавлявам, с първата бременност наистина страшно много се дразнех. Все се намираше някой да изръси поредната простотия и палех на четвърт, но сега просто минават покрай ушите ми и толкоз. Единствения въпрос, който ме вбесява е "Ама как така нямаш кърма?" Ами на така, нямам и толкоз  #Cussing out Имала съм голям бюст пък кърма йок....и това мъж ми го казва. При което в отговор му казвам, че това не е фактор и жена му като няма бюст пък си кърми децата до 6 месец. и такааа се  приключи.
Вечерните паузи при нас всяка вечер са различни, понякога заспива в 10 и чак в 5 се събужда, друг път явно огладнява и се събужда в 3. Но определено като е спокойно детенцето се успокоявам и аз, не слухтя цяла вечер дали скимти или сумти заради пустите колики.
Иванела83 сина ми беше със запушен канал, слагахме капки, масажи, но не помогна нищо и ни изпратиха в очен център Варна (не помня точно кок се казваше). Там за 10 минути всичко се оправи. Не знам точно каква манипулация правиха, но беше с пълна упойка за да не мърда, беше на 3 месеца и наистина притеснението ми беше голямо. Но сега всичко е ОК и да чукам на дърво не се е оплаквал от очи.
Хайде хубав ден пожелавам, отивам да правя закуски, че почивката ми свърши  Mr. Green

# 119
записче  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт