Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 530
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
meggle, и на нас вчера ни сложиха първата ваксина, синфлорикс, общо взето добре я прие Виктор, поплака си при поставяне, после сложихме кулпач лепенка и се успокои. Вкъщи през целия ден беше неспокоен и искаше на ръце, и по-често да стои на гърда и да хапва. Температура нямаше, но при него се появи разстройство, купих Панадол по препоръка на доки, но не съм давала. Сложиха ни ваксината към 12, към 20ч ве4е се беше успокоил, не ми се мисли др. месец с две ваксини наведнъж как ще е. Rolling Eyes

# 91
  • София
Вас поне има кой да ви попита нещо за бебето. Около нас хората сякаш не се интересуват изобщо от него.  Mr. Green Иначе като цяло смятам, че хората просто не умеят да общуват и това е масово. Особено поколението на нашите родители. Тях това са ги питали, те това питат. Не им се сърдете, поне проявяват някакъв интерес.  Peace

ПП: С първото дете повече се вълнувах кой какво бил казал. Сега ми дреме. Особено за кърменето. Като му кажеш на такъв загрижен "Не ми пука дали ще се отбие, само да е здраво" и млъква. Не са програмирани какво да отговорят на това  Laughing

# 92
  • Варна
И на мен въпроса с кърменето ми е много дразнещпи все тлябва да се оправдавам защо не кърмя, след което следват съчувствени погледи, включите,но и от гинеколога ми.
Другото, което ме дразни е като питат "Защо плаче?" и пжчнат да дават акъли. Веднъж един на пазарчето ми вика "Ма, дай му да суче, ма".

# 93
Въпрос към ЛЛЛ
Снощи бебето ми заспа към 23 часа и тогава беше последното кърмене, около 3 часа се събудих по навик, но тя спеше дълбоко и нямаше намеремие да се буди, леко я разбудих да суче та да ме облекчи и след това чак в 7 се събуди, хапна малко и пак заспа до 11. Притеснено ми е от тези паузи, от както се е родила гърдите ми са били винаги меки и сега за пръв път са твърди и болезнени, мислех че е обратното- в началото са така, а после се отргулират нещата и умекват. Кърмим се на поискване, търси гърда горе-долу на 2-2,5 часа, а през нощта на 3-3,5. Не ползвам помпа и не знам колко мл. изяжда и т.н гледам щом тя е ок и расте значи всичко е наред. Та въпроса ми е не е ли рано за такива паузи(на 40 и няколко дена сме) и какво да правя с гърдите си, страх ме е да не ми намалее кърмата, а и знам, че нощното кърмене е важно за растежа, никога не ме бъркало това да ставам да я кърмя и сега съм малко като в небрано лозе, аз се будя, а тя не  Laughing

На мен най-дразнещи са ми непоисканите съвети, иначе въпроси не ме дразнят. Една седмица бях с майка ми и леля ми(сестра и) и направо ми идваше да се гръмна, накрая се скарах с тях, понеже съм доста рязка и ще се видим чак за Коледа евентуално, слава Богу, живеем далеч. Сега ще видим как ще бъде ако ходим Ноември до Испания да видим и другите баба и дядо, че ако не идем кой знае и те кога ще си видят внучката, евентуално до година за кръщенето. Да кажа само, че те са още по-досадни  hahaha Пример: "Защо не даваш биба на детето, не му давай да те ползва за залъгалка?" след няколко дена "Е бабе, сега как ще те отучим от тая биба, ако свикнеш?"  ooooh!
А сетих се за най-досадния въпрос "А водичка даваш ли?"

# 94
Привет и от мен Simple Smile на Владислав корема къркори като на възрастен, чак скърца, свива се и както е спокоен изревава, дадох инфакол  и се надявам да го облекчи и да не му причини запек че и без това на няколко дни ака, дали са колики  или какво му причинява дисковфорта

# 95
  • Телиш/Плевен
Ох, на мен всички въпроси относно бебето са ми досадни. Tired Виждам, че питат, колкото да се намират на приказка и това ме вбесява. #2gunfire Съответно след купищата въпроси получавам и хиляди непоискани съвети, по-често от хора, които нямат деца, но прочели еди-къде си (защото аз нали не мога да чета). Tired Абе общо взето изнервя ме цялото това внимание и опит за намесване в моите виждания как да си гледам детето. И имат късмет, че съм много търпелива и гледам да не влизам в конфликти, иначе да съм ги овършала отдавна всичките. #2gunfire

# 96
  • ул. "Мечтание"
Цитат
Въпрос към ЛЛЛ:

Здравейте!
Имам нужда от вашите съвети за пореден път. Днес си напипах голяма болезнена бучка на дясната гърда. Взех си горещ душ, направих компрес и веднага сложих бебо да суче на тази гърда, но уви зърното ми беше ужасно болезнено и едва издържах. След като той свърши да суче забелязах на зърното си бяла точка. Разрових се в нета и установих, че това е явно така нареченият блистер.
Моля да ме посъветвате какво да правя? Хем искам да слагам бебчето ми на гърда и да се цедя, хем не мога от болка. Въобще какво да направя и как да реагирам от тук нататък?Страх ме е от мастит.
Мерси предварително!

Здравей, Monik@!

Тъй като е минало доста време откакто си писала би ли споделила дали има някаква промяна при вас? Все още ли се нуждаеш от информация относно блистерите?

Ако имаш нужда - пиши, както и ако имаш още някакви други въпроси.

Бих искала да ви напомня, че ако имате някакви спешни въпроси бихте могли да се обаждате на Националния телефон на ЛЛЛ - 0888 555 385 или да се обадите на някой ЛЛЛ лидер-консултант или помощник за кърмене към ЛЛЛ. Контактите бихте могли да откриете тук: http://lllbg.org/kontakti/
Понякога по стечение на обстоятелствата нямаме възможност да отговаряме веднага на въпросите ви тук.

Поздрави   bouquet

# 97
За бебефоните - аз съм със същия, като на Lady April, също много доволна  Peace Всичко е точно така, както го е описала.
Погледнах Моторолата в Амазон, но в коментарите пише, че не се чуват леките шумове при новородено бебе. Така ли е?
За задавания въпрос - вече сте ги написали. 1.  Кърмиш ли? 2.Водичка даваш ли? и 3. Защо плаче?
Като отговоря ми казват - 1.браво, браво, добре, че имаш кърма; на втория - е как няма да даваш водичка и то в тия жеги; на третия - ох, милото, боли ги коремчето /като тук изобщо не дочакват моя отговор, че плаче, защото е бебе Simple Smile/.
А за съветите, думи нямам. Като се започне от това как така я гледам без режим и се стигне до това, че имам наглостта да си пера дрехите на детето вечер и да ги прстирам навън Grinning и то с един поглед...

# 98
  • Варна
Погледнах Моторолата в Амазон, но в коментарите пише, че не се чуват леките шумове при новородено бебе. Така ли е?
Тара, уверявам те, че всичко се чува. Аз чувам бебка само като се разшава или изсумти нещо, още преди даже гък да е казала. Чува се идеално. Също имам наблюдения от един tozi бебефон на Авент. Също много хубав, но и значително по-скъп.

Все се каня да питам, само аз ли виждам несъответстващи на въпроса в анкетата отговори? Че съм и отговорила на всичкото отгоре, че съм родила нормално.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 99
  • Телиш/Плевен
Все се каня да питам, само аз ли виждам несъответстващи на въпроса в анкетата отговори? Че съм и отговорила на всичкото отгоре, че съм родила нормално.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Защо несъответстващи? newsm78
Според мен се търси зависимост между запушеното каналче и вида раждане. Според някои доктори това се получава при нормално раждане, ако майката е имала някаква инфекция. Peace
Така го разбирам аз, де. Blush

# 100
  • Бургас
Здравейте!

И аз съм от тези, които си четат форума, докато кърмят. Обикновено не ми се пише от телефона, затова съм по-активна във ФБ, където можеш набързо да се изкажеш по определена тема.

След големите притеснения покрай продължителната жълтеница, вече с бебето ми всичко е нормално. Радвам му се на розовите бузки, които тъкмо се изчистиха и от един грозен обрив. Успяхме да минем на интервю при семейния хомеопат и на ехографски преглед на вътрешни органи при неонатолог. Бебчето е спокойно и поспаливо и с изключение на привечерните кризи от коликите други проблеми няма. За коликите имам зелена светлина от хомеопата да ползвам обичайните капки, така че си правя експеримени с различни видове. Ограничение ми поставиха обаче за крема за подсичане - да избягвам Судокрем и други подобни на цинкова основа.

Доста често чета за притеснения на мамите тук, че кърмата не им е достатъна. Искам да ви кажа, че това, че бебето плаче и се дърпа и върти докато суче, не е непременно признак, че кърмата е малко или не е хранителна. Моето бебе също понякога суче така - рита ме и ме блъска, направо се боричкаме Simple Smile Но друг път си суче нормално. Причините може да са различни - да му е топло и неприятно при гушкане, да е запушено нослето, да има колики... Наистина, ако хапне АМ ще заспи спокойно и продължително, но аз ще направя следната аналогия - ако ние самите обядваме обилно с тежка храна -  например мазна пържола с пържени картофи + десерт и чаша вино, след това ни се спи, за да може организмът да я обработи. Това не означавали, че ако вместо обилен обяд се бяхме заситили с нещо по-леко и здравословно, щяхме да сме по-лошо нахранени. Знам, че всяка майка иска да е спокойна, че е нахранила детето си, но проблемът може да не е непременно в кърмата й.

Поздрави и хубав ден на всички!

# 101
  • Варна
Аз само да кажа, че запушеното каналче и евентуална инфекция на очето нямат нищо общо. Ние имаме запушено каналче и в Очна болница във Варна ми обясниха, че всички бебенца в утробата имат някаква мембрана вътре в нослето към очните каналчета, която се отдръпва, но понякога тази мембрана закъснява да се дръпне и след раждането се получава това запушено каналче, което пък е предпоставка за бактериални инфекции на очетата и нослето.  Peace
Така че ако се търси връзка на запушено каналче и вида раждане, то такава няма.

# 102
  • Пловдив

Да,и аз се чудя кое несъответства.

Запушеният слъзен канал не е инфекция,предадена от майката.В следствие на запушването може да се инфектира окото.Иначе запушването е неотворена мембрана на слъзния канал.Тя трябва да се отвори,когато бебчето се опитва да излезе през родовия канал от налягането.Затова повечето бебета със запушен канал са родени секцио.Но се случва и при бързо нормално раждане

# 103
  • Варна
Все се каня да питам, само аз ли виждам несъответстващи на въпроса в анкетата отговори? Че съм и отговорила на всичкото отгоре, че съм родила нормално.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Защо несъответстващи? newsm78
Според мен се търси зависимост между запушеното каналче и вида раждане. Според някои доктори това се получава при нормално раждане, ако майката е имала някаква инфекция. Peace
Така го разбирам аз, де. Blush
Изобщо не схванах, даже не съм се загледала добре в отговорите. Отговорих, че родих нормално ей така да се отбележа и толкова.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Да знаете, че един от 5 гласа на първия отговор е некоректен в такъв случай.  Mr. Green

# 104
Здравейте и от мен много рядко пиша,но гледам да ви чета редовно.....Някоя майка спомена за жълтеница и ние сме още с такава и това много ме тревожи...педито каза че е нормално,но кой знае аз се тревожа.....Нека ако има как майката справила се с този проблем да пише как е успяла...И ние сме с зверски колики и много малко сън,......Още се нагаждам но е трудничко...Исках и друго да ви попитам сега към последния болничен ,които е от педито има и някаква декларация която се подава на работодателя ли трябва да я дам или????А копието от акта за раждане и него ли на работодателя заедно с подледния болничен???Благодаря ви предварително.... Hug

Общи условия

Активация на акаунт