Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 752
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Да попитам мамите на бебоци на АМ - препоръчайте ми мляко, от което сте доволни и от което не се запичат много дребните.  И с каква вода го приготвяте - преварена или някаква изворна. Искам да приключа с идилията цедене-хранене-миене-стерилизиране и затова проучвам АМ.

# 331
  • Пловдив
Щяло да има засилена акция да проверяват за детски столчета в колите. При нас кофтито е че се движим най често в коша на количката че няма място за него в багажника и ако сме със столче (кошница) трябва да сме без количка. Много се чудя дали ще ни направят проблем  newsm78

Няма да има проблем,ако кошът за новородено на количката е пригоден за кола.Но най-вероятно не е и ако ви спрат,може да има проблеми.Примерно на Чико кошовете за новородено стават за кола.Кошът има място да се върже с колан и вътре за бебето също има колан /купува се допълнително/
Не знам каква ви е колата,но би трябвало да има място и за двете.На предната седалка се слага кошът от количката.Отзад сте ти и Мартин в кошницата за кола

Да попитам мамите на бебоци на АМ - препоръчайте ми мляко, от което сте доволни и от което не се запичат много дребните. .

Ние сме на НАН.Няма запек,ака си редовно и с хубава консистенция.Правя го с чешмяна вода,минала пред кана Брита и след това преварена.

В този интервал се опитай да пробуташ още едно хранене,за да видиш дали ще се събуди в 3 часа

# 332
  • Русе
Да попитам мамите на бебоци на АМ - препоръчайте ми мляко, от което сте доволни и от което не се запичат много дребните.  И с каква вода го приготвяте - преварена или някаква изворна. Искам да приключа с идилията цедене-хранене-миене-стерилизиране и затова проучвам АМ.

Аз и кърмя, и давам АМ. Каката беше на НАН - имаше запек и акаше зелено. Сега в АГ даваха Фризолак и продължих с него. Ака си редовно и има добър жълт цвят.   Mr. Green Майка ми поръча 3 кутии на Хипп от Германия на техния шофьор от фирмата. Нещо Гери не го иска. Яде назлън и пак минах на Фризото.

# 333
Любито, Елфита, благодаря! На мен баткото ми беше на Фризолак, който смесвах с Фризовом, заради запека. Затова сега събирам мнения и за други млека.

А Ивайло ака зелено от две седмици и в чудо съм се видяла от какво е. То вее почти нищо не ям от страх да не му докарам алергия. И за капак - зелено ако, в добавка с обрив по бузите и онова на главиката, забравих как се казват люспиките. В петък съм на педито, да видим каква алергия ще да е , щото за мен друго не е

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 16:28 от 1905vv

# 334
Да ви споделя аз как изместих нашия инервал. И Виктор в началото заспиваше дълбоко в 8 и откарваше до към 1. В крайна сметка му създадохме "ритуал преди лягане", който се състои в къпане във ваничката (10-15минути), после масаж и гимнастика(това много го уморява, същот около 15 минути) и след това хапване. След хапване никакви игри. Едно гуш около оригването и право в леглото. Загасваме му лампата, погалваме го по главата(много обича) и излизаме. Ако се разплаче го оставяме - след 10 минути ще е уморен от рев и заспива. И така този ритуал го правихме рано към 8 и почнахме заедно с храненията да го изместаме и сега цялото това нещо започва в 21.30 и го слагаме в леглото към 22.30. Откакто правим това вече знам точно в колко часа ще огладнее и мога да си правя и аз планове. Първо изпусна храненето  в 1.30, сега и в 4. Съответно вече яде в 6.30-9:30, 12:30, 15:30, 18:30, 21:30(уловката е, че го залъгваме и го къпем в 21:30 и съответно почва да яде към 22). И това е ..после си спи до 6.30, като понякога има +/ 30 минути разлика, но ги напасвам така, че каквото и да стане да го къпем в 21:30.

Пайче - айде ! Вие къде се разхождате? Къде ти е удобно?

# 335
  • Телиш/Плевен
Да се похваля, че вече имам дъждобран за количката и мога смело да излизам и да си подгизвам на воля, без да се тревожа за хиенката. Heart Eyes

Утре пак ще я водя на ваксина. Close Даже две. За хепатит и някаква тетра-нещо си (това ще да е от ония валентните). Този път май няма да й се размине температурата, но ще видя да вземем мерки овреме, пък дано я подмине. Praynig

Нещо ме мързи да пиша... Confused Но ми е много приятно да ви чета. Heart Eyes Hug Hug Hug

# 336
Elfita ,ще пробвам даже още тази вечер,но в повечето случай през  тези часове спи и ми е жал да го събудя Sad

# 337
  • Пловдив
Любито, Елфита, благодаря! На мен баткото ми беше на Фризолак, който смесвах с Фризовом, заради запека. Затова сега събирам мнения и за други млека.

Знаеш,че няма гаранция как ще действа млякото.На всяко бебе различно.Аз и голямата избутах с НАН,и сега малката пак с него я почнах.

Elfita ,ще пробвам даже още тази вечер,но в повечето случай през  тези часове спи и ми е жал да го събудя Sad

А,че няма да го будиш.Буташ и той ще си хапва.

Утре пак ще я водя на ваксина. Close Даже две. За хепатит и някаква тетра-нещо си (това ще да е от ония валентните). Този път май няма да й се размине температурата, но ще видя да вземем мерки овреме, пък дано я подмине. Praynig

Тетраксим е ваксината-против дифтерия,тетанус,коклюш и полиомиелит..Двете заедно ли искаш да й сложат?Раздели ги и не ми казвай,че педи щяла да се сърди.Детето е важно,а не емоциалното състояние не педиатъра му

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 18:06 от ♥Elfita♥

# 338
Елфита, знам  Wink, събирам мнения, после ще реша и пробвам

# 339
  • Телиш/Плевен
Тетраксим е ваксината-против дифтерия,тетанус,коклюш и полиомиелит..Двете заедно ли искаш да й сложат?Раздели ги и не ми казвай,че педи щяла да се сърди.Детето е важно,а не емоциалното състояние не педиатъра му
Опасно ли е да се сложат и двете наведнъж? Cry Мен не ме интересува кой се сърди, искам просто да минават и да не си мъча детето всеки ден с ваксини (и висене сред сополивци и миризливци в поликлиниката). #2gunfire Ама ако е по-добре да се разделят, така ще направя. Има ли значение коя ще е първа?

# 340
  • Пловдив
Лаленце,виждаш че едната е с 4 ри болести в нея,отделно хепатита.Според мен е по-добре да не са наведнъж.То и само с едната инжекция може да дига Т.Може пък и с двете заедно да не вдига.Гаранция няма.

# 341
Titanka, откакто ми спря кърмата и аз минах на АМ. Никога не съм била пряко запозната с тези неща не съм мислела, че ще ми спре кърмата, понеже кърмих каката почти до годинката, но с този младеж нещата са други... Трябваше по спешност да отида до бебешкия магазин и там дамата ме посъветва да не вземам НАН, че бебоците се запичали, но ето виж elfita казва друго, определено е явно е от бебок до бебок. Аз започнах с АМ на Ганчев. Юнакът ми смело си го ядеше и правеше пауза от 3 часа, вместо два /кърмех го на два часа/. Следваща кутия реших да мина на фризолак, защото в болницата след секциото не ми беше слязла коластрата и беше започнал с него и добре си го хапваше и него. Сега съм още на фризолака, но иска на два часа, не като на Ганчев на три, но за разлика от това пък хапва по-малко милилитри, още не ми е свършила кутията. Моя близка хранеше с Хумана, че е доста по-евтина и детенцето не се запичаше толкова, че преди това беше на фризолак. Не знам, но когато свърша с тази кутия ще пробвам и друга марка, защото детко ми се запича и от двете, добре, че кърмя сутрин и вечер, че малко се успокояват нещата... А през деня ако много се запече и реве давам храносмилателния чай на ХИП и след малко с помощ и масажи се изаква. Не знам какъв съвет да ти дам, просто исках да споделя, а знам, че ти ще вземеш най-правилното решение за твоето бебче. Растете здравички!  Hug

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 19:04 от delizabeth

# 342
Чопчетата на които се поставя коша са пластмасови натисна по -силно и го изкриви, , сега трудно се закрепва , количката е адбор марсел и си е лично негова грешката не е дефект, до утре ще чакам отговор как ще процедират с рекламацията за да ве ме остават без количка

# 343
  • Телиш/Плевен
Лаленце,виждаш че едната е с 4 ри болести в нея,отделно хепатита.Според мен е по-добре да не са наведнъж.То и само с едната инжекция може да дига Т.Може пък и с двете заедно да не вдига.Гаранция няма.
Ами тя петвалентната щеше пак да е за тия болести (май), но просто една инжекция. newsm78 Не знам, хем не ми се ще да се мъчи с 36987456 инжекции, хем като си помисля за кой път ходим до проклетата поликлиника и ми става лошо. Sick Жива и здрава съм си я родила, зорлем ще ми я разболеят с тия ваксини и ходене по 100 пъти до това ужасно място. ooooh! Ще мисля още и утре ще видим какво ще измисля. Обикновено взимам решения в последния възможен момент, та и това ще го взема на път за поликлиниката. Или чакайки пред кабинета... Tired ooooh! Close

# 344
  • Пловдив
Аз храня с Хипп комбиотик в болницата го хранеха с това и аз продължих всичко му е наред за сега с акото Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт