Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 486
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Добро утро Simple Smile
Честит първи учебен ден на всички   bouquet
♥Elfita♥ и аз се надявам скоро да намерим решение на този проблем,но дотогава той ще идва и аз ще ходя и така.Ще се справим Simple Smile
Бебето още се събужда и се свива,и като го обърна по корем и спи много време,пропуска и едното хранене понякога Simple Smile

# 436
  • Телиш/Плевен
Добро утро! Hug Hug Hug

Честит първи учебен ден на всички дечица!  bouquet

# 437
  • Пловдив
Честит първи учебен ден на учениците!

При нас беше много инфарктна сутрин.Но май ни предстоят още много такива  Laughing Голямата много се вълнува,че ще ходи на ДГ,защото много време не е ходила.Нямаше търпение да си види групата.

Сега ми предстои да се сборя с един Толстолоб.Ще го панирам...за първи път в живота ми  Grinning

Последна редакция: вт, 16 сеп 2014, 18:53 от ♥Elfita♥

# 438
  • гр. Тутракан
Имам въпросче към вас. Сина ми е на 1месец и 27 дни, и яде максимум 110мл (много рядко) и то на два пъти(примерно 8 часа 70мл и другите 40мл към 9,30). На кърма е, и дори повечето пъти се цедя и така му давам, че винаги заспива докато суче и не мога да го събудя за да се донахрани, понякога ( през ден-два ) дохранвам по веднъж на ден с АМ. ДО сега два пъти ми е ял наведнъж по 120мл . Повечето пъти яде към 90мл, и си мисля, че му е малко, но пък с килограмите е добре,дори на първата консултация беше 4,500, а го изписаха от родилното 3,230кг. Вие какво мислите малко ли си хапва или е добре?

# 439
  • Варна
на първата консултация беше 4,500, а го изписаха от родилното 3,230кг. Вие какво мислите малко ли си хапва или е добре?
Ето ти отговора!  Peace

Не мога да разбера защо си го причинявате този излишен стрес. Всеки от нас е държал за първи път бебе и се притеснява дали си върши работата както трябва. Ама защо откачате така.  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

повечето пъти се цедя и така му давам, че винаги заспива докато суче и не мога да го събудя за да се донахрани
И тъй като не си говорим вече за новородено, което се изморява да суче и заспива от изтощение.....................представяш ли си какво му е удоволствие на малкото човече, щом се унася и заспива. Защо го лишаваш от това?!

Кърмете си, бре, хора!

# 440
  • Телиш/Плевен
на първата консултация беше 4,500, а го изписаха от родилното 3,230кг. Вие какво мислите малко ли си хапва или е добре?
Ето ти отговора!  Peace

Не мога да разбера защо си го причинявате този излишен стрес. Всеки от нас е държал за първи път бебе и се притеснява дали си върши работата както трябва. Ама защо откачате така.  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

повечето пъти се цедя и така му давам, че винаги заспива докато суче и не мога да го събудя за да се донахрани
И тъй като не си говорим вече за новородено, което се изморява да суче и заспива от изтощение.....................представяш ли си какво му е удоволствие на малкото човече, щом се унася и заспива. Защо го лишаваш от това?!

Кърмете си, бре, хора!
  202uu smile3501
Елица почти винаги заспива докато я кърмя. Heart Eyes Никога не съм я будила, защото не виждам смисъл - нито знам колко изяжда (и не трябва да знам, нали имаше приказка, че ако е било нужно да знаем, гърдите щяха да са прозрани и разграфени Joy), нито аз мога по-добре да преценя дали се е наяла. Щом се унася, значи е доволно нахранена и всичко е наред. Heart Eyes

# 441
Ето ти отговора!  Peace

Кърмете си, бре, хора!
Браво, беше ми неловко аз да го кажа.
То не е притеснение пък колко, пък кога, пък защо., пък дали.. то така е ясно че кърменето не може да бъде удоволствие Naughty. Схемата е ясна: ако бебето суче и не плаче или пък да има други признаци на недоволство, значи със сигурност му стига. Тия мл са направени за АМ, за кърма просто не може да важат, защото тя може да е толкоз хранителна че и 80 мл да му стигат. На бебето му е хубаво да суче, няма нищо общо с точните науки и цифрите. Ако майката му даде неограничен достъп до млякото, то много добре знае какво кога и как да прави с него.
Декомпресирайте, лейдис и стига сте се товарили психически. То е направено да е лесно, не си го правете трудно".
Моля да не бъде разбирано като четене на морал Peace

Щастлива жена, като ти четох поста, много мъчно ми стана. Изживях същото със сина ми. Лошото е че колкото повече не спят толкова са по-нервни и не могат да си починат и от нервност искат на гърда и кръгът се затваря.  Сега и това бебе беше тръгнало така и установих че приспивайки я на ръце я изнервям още повече. Сега като видя че мърка и е суха и скоро е яла, да речем преди час-час и половина я повивам в пелена, пускам сешоара люшкам 2-3 мин в ръце и после я слагам в нейното легло и я галя по веждите и очичките докато заспи- около 10 минути. Малките бебета нямат рефлекс да си затварят очите и да мигат.
Сигурно много акъл вече са ти давали, ако и моят не помогне, просто се въоражи с много търпение. Със сина ми беше така до годинка, т.е докато го кърмих

# 442
  • гр. Тутракан
А нормално ли е да цоква 5-6 пъти да заспива и след 15мин да стане понеже е гладен отново и да се започва отначало,кърмене-спане-плач? И така денонощно. През деня го кърмя ,понеже и аз съм будна, но вечерта преди сън се цедя и му давам, и така знам, че ще спи до 5-6 ч.

# 443
  • Телиш/Плевен
яде максимум 110мл (много рядко) и то на два пъти(примерно 8 часа 70мл и другите 40мл към 9,30). На кърма е, и дори повечето пъти се цедя и така му давам, че винаги заспива докато суче и не мога да го събудя за да се донахрани, понякога ( през ден-два ) дохранвам по веднъж на ден с АМ. ДО сега два пъти ми е ял наведнъж по 120мл . Повечето пъти яде към 90мл

А нормално ли е да цоква 5-6 пъти да заспива и след 15мин да стане понеже е гладен отново и да се започва отначало,кърмене-спане-плач? И така денонощно. През деня го кърмя ,понеже и аз съм будна, но вечерта преди сън се цедя и му давам, и така знам, че ще спи до 5-6 ч.
Чакай сега, че малко се обърках... newsm78
Цитираш точни грамажи и кога колко яде, а твърдиш, че го кърмиш през деня. Откъде знаеш колко изяжда? Shocked И както си го описала, излиза, че цедиш само за през нощта, което пък противоречи на "повечето пъти се цедя"... newsm78
Ако проблемът е, че се унася, докато го кърмиш, можеш да пробваш да го държиш буден (на Елица й помага пипането по ушите или щипването на бузите, но всяко дете е различно, трябва да видиш на твоето какво ще му действа). Вече ако ти е по-удобно да се цедиш или да даваш АМ, това си е твое решение. Но не разбирам как хем кърмиш, хем знаеш колко изяжда (и то добри количества, според цитираното) и в същото време заспива на 5-тата минута и е гладен... newsm78 Може би на мен нещо ми убягва, но няколко пъти четох двата поста и така и не схващам. Embarassed

# 444
Привет!

Ние преди малко се прибрахме от разходка, че се заоблачи. Исках към борисовата да отида, но ме достраша толкова далече в такова време. Иначе ако съм около нас не се притеснявам.
Да ви похваля моето бебче. Днес като го сложих на активната гимнастика след малко се обърнах и видях как дърпа мишока(играчка) за краката и ми стана толкова смешно и мило. За първи път го хващам да държи нещо, камо ли да дърпа  Mr. Green Тази активна гимнастика се оказа най-якото нещо от всичко, което притежаваме. Шезлонгът ряпа да яде  Mr. Green

Да се включа и аз с кърменето. И моето бебче заспива постоянно на гърда и се унася. Като го сложа да легне обаче почва да хленчи, че не си е доял. И следователно го кърмя минимум 30 минути. Обикновено се проточва около 40 минути. Това което правя е да му говоря, да го пощипвам, побутвам, галя. Най-добре се събужда като му бръкна в памперса Laughing Много мрази! Просто се въоражавам с търпение, изчаквам го, а през това време си чета книжка, защото иначе умирам от скука половин час. Така по този начин няма да ви казвам колко книги съм изчела от началото на кърменето  hahaha

Днес съм викнала мама да го гледа и да излезем малко с приятели без него, че и ние да се разведрим. По принцип го взимаме винаги с нас, но този път така решихме.

Направихме му и паспорт. Снимката му е много смешна. Утре ще е готов,че поискахме експресна поръчка, защото ще пътуваме скоро.

Елфита - страхотни сладури !!!!

# 445
Моето дете си държи главичката много добре, когато е по корем, но щом го гушнем  започва да си клати главичка като тези кучета дето ги слагаха на задните стъкла на колите навремето или почва както го определям аз да кълве едни такива движиния ,по принцип е много жилав и чак се мъчи да се набира, а пък и само си държи главата на дясно и сега и правя масажи и го слагам на другата страна да спинка  Sad Confused Sad

Последна редакция: вт, 16 сеп 2014, 06:24 от yulianka

# 446
Добро утро от мрачен и дъждовен Пловдив Simple Smile. Ние сме в страхотно настроение, смеем се и гукаме и си ритаме играчките от шезлонга Simple Smile
Днес е теста на Елица за колики, тъй като съм на мнение,че те доста утихнаха, днес за закуска аз хапнах варена царевица с масло , да видим дали после след кърмене ще имаме ядове или не Peace
Да питам нещо мамите с повече опит - от кога е нормално детето да се храни на 4 часа ? Знам,че е индивидуално при всяко дете, но Ели вече понякога си удължава сама времето за хранене и се чудя това ли е или просто си поспива повечко  newsm78
Усмихнат ден на всички Simple Smile

# 447

Да питам нещо мамите с повече опит - от кога е нормално детето да се храни на 4 часа ? Знам,че е индивидуално при всяко дете, но Ели вече понякога си удължава сама времето за хранене и се чудя това ли е или просто си поспива повечко  newsm78
Усмихнат ден на всички Simple Smile
то едното е свързано с другото:)
расте= може да изяжда по-голямо количество мляко наведнъж= буди се на по-големи интервали за храна
 и ние нощно време почнахме по-нарядко да се будим: 4-5 часа, а по някой път и повече. Ето, снощи яде в 8ч30 и веднага заспа и се поразбуди в 4ч30 и аз веднага и дадох, защото гърдите ми не са регулирани на такива големи интервали и вече плувах в съдържането им Embarassed ooooh!
и в София времето е сиво и дъждовно. Пиша с надежда и при Лаленцето да е така, та да направи една зареждаща мокра разходка дъждобрана Laughing
Превели са ми помощта за раждане вчера. Подадох документи в началото на август

# 448
Ох тази помощ за раждане. Все ме мързи да отида. Мога да отлагам, докато Виктор стане на 3, нали?  Mr. Green

Много тъпо време днес, бе. Ужас. Чудя се как да го облека за разходка? Не ми се ще от сега много да го навличам.  Thinking  До вчера беше по голи кълки. Дано скоро се оправи времето, че много гадно така...

# 449
Вие в това дъждовно време ще излизате ли навън? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт