Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 231
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Мале, честно, момичета, като зная колко теории имах за гледане на бебе преди да родя и как раздавах съвети направо се чудя как някоя приятелка с бебе не ме е набила. Оказа се, че на теория зная перфектно как трябва да се случват нещата, ама практиката нещо не е като теорията  Mr. Green
Има една една мама във форума, написала в профила си "преди имах поне 4 различни теории как се гледат деца, сега имам 4 деца и нито една теория"  Laughing Та в този ред на мисли и ти така. Имам и една приятелка, която преди все ме упрекваше, че защо така, ама нали така трябва, сега с 7-месечен син и само ми иде да и казвам "аа преди много знаеше". Всичко, за което се заричаше, че няма да прави, прави.  Mr. Green Сдържам се, понеже знам, че човек го осъзнава една когато има дете и не и се сърдя, че преди е имала друго виждане за нещата, а и тя самата си го признава от време на време.
Иначе аз не се вглъбявам колко и кога яла, кърмя на поискаване, виждам, че наддава и расте, въпреки, че не сме ходили на консултация, но и това е пак от факта, че не ми е за първи път. Със синът ми все ми се струваше, че не му стига, все четях какво да ям/пия за кърма и все ми се струваше същия, сяка Mr. Greenш не наддава и расте. Разбира се не беше така.
От количката за сега нямам оплаквания. Не съм и намерила още минусите.
Витамин Д не давам.
Толкова ми отпуснаха, багам.. И ние сме от вчера още на мрън, рев, чак сълзи рони и така... Колики я мъчат..  Confused

# 61
  • Телиш/Плевен
Titanka, и аз съм ги чела тия теории, но и моята Елица категорично не ще вода, така че не я мъча. Засега няма млечница, дано и не я сполети. Praynig

Аз давам Вигантол...когато се сетя. Blush

# 62
Момичета..пак влизам да ви се оплача. След сутрешния ми пост относно кърменето и как не ми достига за пореден път кърмата реших да НИ измъча за пореден път и така Виктор суче цял ден през половин-един час и от тази сутрин до сега (16:50) е спал общо 1 час, защото детето си е гладно и изнервено и си яде ръцете и колкото и да го слагам да суче от там не тече нищо или почти нищо. Пре нощта имам кърма, но през деня не ми достига. Факт. Предавам се и отивам да отворя кутията с АМ, защото повече нямам намерение да го мъча.  Tired

# 63
  • Варна
Здравейте, днес имам повод да почерпя, моята Адриана става на 2 месеца! Ей, как минава времето!

За количката - нашата е Грако Ево без кош за новородено. В основни линии съм доволна - количката е лека (макар че пак не мога да я вдигам по стълбите, но аз съм си много кекава в ръцете), супер маневрена, на височина ми е идеална и има много голям и удобен кош за багаж. Недостатъците - в долната част, където са крачетата няма ограждащ борд от плат и изглежда все едно детето е поставено върху една дъска и не е много закътано така, но това се преодолява зимата със зимното чувалче за крачетата. Също платът е прекалено плътен и лятото я спарва, но през останалите сезони ще е добре. Също кошът е доста дълъг, но ми се струва тесничък.

За играчките съм на мнение, че е добре и да са различни. На нас например ни подариха две активни гимнастики на Лорели, но са с различни играчки и материи и мисля да си ги ползвам и двете. А в леглото имам само въртележка. Тя трябва да свиква, че това е място за сън, а не за игра и като я слагам вътре да си заспива сама.

# 64
Здравейте! И аз съм мама на юлско бебче. Има доста неща,който ме тревожат около бебчо,но най-много ме тревожи това,че не е ваксиниран...извинявяйте ако вече сте обсъждали темата.... Кажете при вас как стоят нещата. Имате ли някаква информация от педиатрите (или от друго място) кога ще има ваксине? Може ли да си ги закупим сами?

# 65
  • Варна
Как стоят нещата ли? Някой дори се радват, че няма ваксини.  Mr. Green
Иначе не се притеснявай не е фатално, ако се забавят или отложат с месец-два. Това се случва по една или друга причина - липса на ваксини, боледуване, контакт с болен и т.н. Реално нали имате тези от родилното, следващите би трябвало да ви ги поставят на 2м.

Monik@ ти нали обмисляше да помогнеш на детенце да се откаже от нощните хранения - какво стана? Ако сте успели, имай предвид, че това е възможно да е  причина за намаляване на лактацията. Дано бързо намерите решение да не се мъчите и ти, и детенце.  Hug

# 66
  • Телиш/Плевен
Здравейте, днес имам повод да почерпя, моята Адриана става на 2 месеца! Ей, как минава времето!
Честита втора месечинка на Ади!!! Heart Eyes Hug

Моника, важното е детето да е нахранено. Hug И аз съм "ЗА" кърменето, но също съм дохранвала, а даже и замествала цели хранения, когато имах проблеми със зърната. Не се обвинявай за нищо. Hug

Пайче, успех с приучаването да спи в кошарката. Hug Аз не помня дали споделих, но нямах никакви проблеми с това, заспа си от първия път там и досега така си спи (и така мама успява да се порадва на тати Blush). Но тя моята е една поспалана, та май където и да я сложа, все ще заспи. Joy

Днес опитах как е на вкус адаптираното мляко НАН. Е, гадория е. Sick Нищо общо с NIDO и директно замина в коша тази отворена кутия. Тези дни ще купя нова. След кратки проучвания от моя страна, се оказа, че Нидо не е АМ, а пълномаслено сухо мляко. Embarassed На етикета пише, че не е подходящо за деца под 12 месеца, а не както аз си мислех - че е за деца над 12 месеца. Blush Та значи пия сухо мляко, а не АМ. Само забравих да дам на ММ да опита НАН-а (ей така както си е на прах, той така обича сухото мляко), ама надали ще му хареса. Ако стигнем дотам да отворим новата кутия, ще гледам все пак да не забравя да му дам. Да си каже и той мнението. Crazy

ММ си е вкъщи от няколко дни и въпреки че усещам, че ми става малко по-натоварено с него, съм щастлива. Heart Eyes Няма я предишната изнервеност и се замислям дали пък не съм се озлобявала заради липсата на секс. Thinking Вече няма значение, де, каквато и да е била причината, се радвам, че вече нещата влязоха в ритъм и все така ми остава време за всичко и всички. Дано и занапред да е така. Heart Eyes

# 67
  • Бургас
Голям зор с това преспиване вечер  Crossing Arms кокори се и това е...На мен вече сърцето ми спи, петите туптят , а на малкото човече хич не му пука  Mr. Green
Ама не стига, че и през деня не спи ами и сега. Баткото вече кара трети сън, а малката буба все едно е на три кафета  Shocked
Да споделя с момичетата, които се притесняват, че не им стига кърмата- аз имах голямо желание да кърмя, още в болницата не ми даваха добавка, а само да кърмя. Първите два дни добре 10-15 мл, ама после ела гледай. Ами мъчих се цял месец, първо кърмя колкото пуснат двете гърди и после дохранвам. Цедих с помпата, обаче повече от 20 мл от двете гърди така и не пуснах. Е какво да правя като няма, не мога да държа бебето гладно. Сега сме само на АМ. лаленце наистина мирише гадно, но не само НАН а всички просто така си миришат  Mr. GreenС баткото пък още на 10 ден приключих с кърменето, по простата причина че нямах никаква кърма.
Спокойна вечер на всички  Hug

# 68
  • Пловдив
Имате ли някаква информация от педиатрите (или от друго място) кога ще има ваксине?

Дано да няма ваксини НИКОГА.Наистина липсата на ваксини не е задължително зло за всички
Иначе нямаш повод за паника.Ако знаеш срещу какво ще ваксинират бебето ти,съвсем ще се убедиш в това.Защото така или иначе скоро няма да води полов живот и ваксината за хепатит Б не му е никак спешна

Лаленце,как можа да опропастиш новичка кутия НАН  Hug
Да,всички АМ миришат гадно и имат кофти вкус,но бебоците ги харесват.И първата,и втората ни дъщеря гледам с НАН.

Мисли77,има си деца,които нямат нужда от много сън.Явно в томболата сте уцелили такова  Laughing .На приятелка детето е така.Хубавото е,че майката придоби манекенски размери много бързо след раждането и ги поддържа  Laughing

Така като не иска да спи през нощта,а аз умирам за сън я турвам в шезлонга,пускам вибрата и я слагам до мен на спалнята.Хърка,мърка,па заспива,а аз преди нея.Чат-пат като се разбуди бутам бибата.Аз много държа да смука биба,щото ще ни е по-лесно.Още от ден първи я бутам в устата й.Да не говорим,че ако си намери палеца,няма отказване от него.Знам,че някои майки са против бибите

Последна редакция: пн, 25 авг 2014, 23:24 от ♥Elfita♥

# 69
Да се запиша и аз в новата тема.
Нашата бебка е на етапи. Или си спи здраво по 2-3 часа и яде и пак спи, или не мигва по цял ден и се кокори. А това я изморява, спи и се, не заспива и още повече плаче.
За кърменето - аз кърмя и сме само на кърма. Не зная късмет ли е или просто резултат от четене на всичко, което намеря за кърменето и прилагането му.
За бибероните - много си ги харесвам. Давам и. В началото я плюеше, но аз слагам упорито и сега си я търси. Когато има колики си е и облекчение за нея.
За нощните хранения - няма да ги спирам за сега, заради лактацията.

# 70
  • Пловдив
Ние спим много добре и през деня,и през нощта Simple Smile преди ставаше на 3 часа сега вече спи почти цяла нощ.хапна преди 1 час и сега трябва да се събуди към 6 сутринта Simple Smile много лесно заспива изобщо не го държа на ръце.Слагам си го в креватчето и си заспива сам  Heart Eyes
Държа да си спи в креватчето.
Много е кротък за сега,дано да е така и занапред,че сама го гледам баща му идва само в неделя работи много  Sad

# 71
  • Телиш/Плевен
Лаленце,как можа да опропастиш новичка кутия НАН  Hug
Да,всички АМ миришат гадно и имат кофти вкус,но бебоците ги харесват.И първата,и втората ни дъщеря гледам с НАН.
Без капчица срам. Laughing
Тя вече не се брои за нова, де, че нали стои повече от месец така отворена (бях споделила в предната тема и питах каква е трайността на отворената кутия) и аз все потривам доволно ръце, че като свърши Нидо-то ще си имам още цяла кутия мляко, а то... ooooh! Миризмата иначе не ми е гадна, ама вкусът е 'потресающ'. Sick Колкото и да се залъгвах, че предварителното купуване на АМ не е напразно (и че ще си го допивам, като хартиса Laughing), си излезе точно така. Но сега пак ще купя, пък нека пак да иде на боклука. По-спокойно ми е като имам кутия АМ в шкафа. Blush Особено като знам, че в нашия пуст град няма и една денонощна аптека. ooooh!

Последна редакция: вт, 26 авг 2014, 00:41 от Лале в дъжда

# 72
# 73
Купих една играчка, която се закачва на активната гимнастика, сложих я на количката. Е, не може да си отлепи погледа от нея, много я харесва, тъй че сега смело ще взема гимнастика и въртележка.
Лили започна вместо в 6-6:30 да се буди в 7-8 часа, но хрененето около 3 си е закон  Laughing Като цяло детето схвана, че мама може да стои будна до късно, но обича да поспива до късно  Wink Иначе според мен си ме разпознава много отдавна, още от началото. Може да е било по миризма, звук и т.н., но определено ме разпознаваше, а сега вече и визуално. Иначе ми раздава усмивки най-вече когато и пея и я карам да гука и да повтаря срички. Много любимо занимание, определено вече и гукаме, особено сутрин ми ги бръщолеви едни и само усмивки ми раздава.  Heart Eyes Започна да се обръща сама по ребро и почти се обръща по корем, малко мие притеснено да не се задуши, иначе хич не обича да е по корем.

# 74
Пайче, браво ! И моя Виктор се фиксира в играчките си и им се усмихва. Даже понякога му ги махам, защото се разсейва и пропуска цяло спане  Naughty

Мира : Не, не съм правила никакви опити да го отказвам, така че не е в това причината.  Просто от самото начало съм на "ръба".

Лаленце:  Hug

Аз пък се оказах в дефицит от дрехи. Изведнъж всичко му умаля и сега трябва да ходя да му купувам дрешки - предимно бодита и гащеризончета.

Общи условия

Активация на акаунт