Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 939
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
# 151
  • Телиш/Плевен
Monik@, измъчи се милата. Sad Дано вече всичко е наред! Hug

Гледам, сте обсъждали кенгуруто и слинга. На Елица любимото й занимание е да заспива в кенгуруто около 5 минути, след като я сложа в него. Joy
Скрит текст:

Всъщност вече заспива буквално навсякъде. Joy Вчера трябваше да сме на преглед при ортопед и я занесох с портбебе, та и в него заспа и спеше непробудно докато чакахме да ни дойде реда (който така и не дойде #Cussing out) На днешния преглед (който вече се осъществи), пък я возих с количката близо два километра (на отиване и после още толкова на връщане) и пак спа почти през цялото време. Joy

След цяла седмица "ходене по мъките", днес най-накрая минахме на преглед при ортопед. Всичко е отлично и съм много щастлива! Heart Eyes Имах големи притеснения за този преглед, понеже сестра ми е родена с едно наследствено заболяване на коленете и много се тревожех да не би и Елица да го наследи това (аз го нямам, ама знам ли го кога се проявява и много ми беше притеснено). Confused Слава Богу, всичко е наред! А "ходенето по мъките" се състоеше в това, че ходих два пъти напразно до болницата - във вторник се оказа, че докторът, който съм избрала, е в отпуска, а след това (вчера) другият доктор пък реши, че е прегледал твърде много бебета за деня (!!! #Crazy newsm78 ooooh!) и ни отпрати. Та днес, третия пореден опит беше успешен и минахме. Очарована съм от доктора иначе, много мил и внимателен и обърна много внимание, а не претупа надве-натри.

# 152
Браво Лаленце за хубавите новини и ние ходихме на преглед при ортопед и за щастие изкривяването на крачетата вече се е оправило(ние се родихме с изкривени крачета поради позата в корема) що рев изревах като разбрах, но за щастие с много масажи от моя и на ММ страна всичко вече ни е наред.  Heart Eyes
Моника дано бързо се оправят нещата, ако си ползвала кенгуруто сподели как е било и достатъчно ли са разкрачени крачетата?

# 153
Да се похваля Ванко е качил 1,530 кг за 1 месец Grinning,вече е 5 кг ,а сме само на кърма.Доста си е лакум.Преспиваме се на ръце или на гърда в повечето случай.

# 154
Здравейте момичета.

Всички спят , а мен сън не ме лови ( нямам търпение да стане 3 и да се натоварим на колата и да поемем към морето ) та реших да попрочета и да попиша че в квартирата няма нет по спомен освен ако не ме изненадат приятно Simple Smile

Лаленце, Мимето14 много се радвам че всичко е О.К. на прегледа при ортопеда Simple Smile

И нашата муцунка спи навсякъде стига да е в движение - кенгуро( имаме soft and dream на chicco) , в количката, в колата стига да се движим Simple Smile

Моник@ дано всичко се оправи бързо и да си добре  Hug Hug Hug Hug

За ваксината - 6 валентната я нямаше още искаха да бият синфлорикс ако не се лъжа, но аз казах че ще пътувам и решихме че е най-добре да е другия месец. 

Тук май забравих да се похваля - малката муцунка вече е 4.400 кг ( качила е 1,800 кг ) и е дълга 57 см (пораснала е 9 см ) .

Малко извън бебешката тема- напоследък гледам че баткото много залепна за мен - иска да стои само с мен , все ме пита да не го оставя и ще го изоставя ли - а миналата седмица изведнъж ни в клин ни е ръка избухна в плач и каза че ще разбие болница Вита за да не ходя никога повече там както като родих - душицата си го преживява още че ме е нямало. Все обяснявам че съм тук и никъде няма да ходя но ефект не виждам - незнам малко ме притеснява това прилепване страх ме е да не загуби самостоятелност.

Ох момичета колко багаж се събра за морето - направо незнам ММ как ще го натовари - уж взехме най- необходимото - ама то само стерилизатора, храната, памперсите,затоплячката на мляко и помпата със шишетата са 1 огромен сак и като метнем и количката и три сака с дрехи за ММ, децата и за мен и ужассссссссссс- като катун сме - ей бях забравила каква хамалогия е да пътуваш с бебе надалеч. Миналата година 3 сака - по един за мен, баткото и ММ и това беше,а сега не е истина - ние бус трябва да си купим - много ме  е яд че се отказахме да си купим багажника за колата така не си е работа направо.

Ох направо не ми се вярва че заминаваме за море по цяла година за този миг живея- един ден съм си обещала че ще се местя там  - сега нямам мърдане - грижим се за родителите на ММ - иначе както го съкратиха сега би бил идеалният момент да сменим града - всички мои приятели които не са от София ми се чудят - родена в София а искам да живея в малък град на морето е а де- може и да е вярна приказката че кои каквото няма го иска Simple Smile Joy Joy Joy

Е написах ви едно ферманче Simple Smile - като хакна някои  нет на морето ще пиша - целувки момичета Simple Smile

# 155
Благодаря ви момичета  Hug В крайна сметка, когато почнах да се приготвям за болницата установих, че зачервяването почти го няма, а бучките се бяха смалили и реших да изчакам. Още вечерта бучките съвсем ги нямаше. Много се цедих и масажирах. За всеки случай съм си приготила една ампулка окситоцин, ако се наложи.

Мама Сънчо: Много хубаво да си изкрате и отпочинете! Абсолютно разбирам любовта ти към морето, аз съм същата ! Hug
За баткото не знам какво да кажа..вярвам, че ще премине. Нормално е да се чувства малко или много несигурен с появата на бебка. Сигурна съм, че скоро ще разбере, че появата на бебка не означава, че го обичате по-малко Simple Smile

Браво Лаленце за чудесните новини!

Аз отивам сега да полегна, че ММ излезе с беб , за да поспя малко  Whistling
Хубав ден!

# 156
http://www.namama.bg/article-hiperlaktaciya/207 Тази статия може да е полезна за Моник@. Като чета за проблемите ти с кърменето откривам доста сходства с описаните в статията. Ти все се притесняваш дали ти стига кърмата, и че Виктор се дърпа и реве, но може причината да е тази. Лили също напоследък прави така и съм сигурна, че буйства понеже струята я дразни.
Да се похваля, вече си гукаме и то постоянно.  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 30 авг 2014, 15:48 от sweetpie

# 157
И ние едвам се натоварихме за морето. Трите деца, лабрадорката, количката. Но вече взимам багаж спрямо капацитета, какво да се прави. Аз на задната седалка между бебо и батко, който още му става лошо и дебна с торбичка за повръщане. За късмет този път проспа лошия участък от пътя. На предната седалка до тати беше количката, две чанти и лаптопа. В краката на баткото една чанта, при бебето в краката една чанта. Каката на една от допълнителните задни седалки (имаме опел зафира и има още две допълнителни седалки под багажника). До нея в багажника лежи кучето. И имаше място зад каката в багажника за още една чанта. Ще купуваме вече един багажник за отгоре на колата, от онези тип "кофчег", че сега беше гърч. На вилата в Балчик поне си имаме оставена кошарка от предните деца, та това спестихме. Имаме и лятна количка от баткото на морето, но няма пълно легнало положение, та сега си докарахме от вкъщи. Догодина ще пътуваме доста по-лесно. И за мой късмет не ми трябват помпи, АМ и стерилизатор. Нося само две малки шишета за вода и два биберона и те имат опция за самостоятелно стерилизиране в микровълнова (на МАМ са, много удобна опция).
Аз си почивам на вилата с бебчо, а тати ходи с децата на плаж. Ние с Виктор излизаме на разходка и водим кучето да се изкъпе и то в морето, че много обича. Общо взето се нагоди малкия и тук, беше ми притеснено, че нямам всички удобства с такова малко бебе, но се оправяме.

# 158
  • София
уф моника много съжалявам за бучките, дали не си стимулирала в повече? newsm78 дано нямаш повече такива моменти, много е неприятно. Hug

браво на лаленцето и другите за добрите новини при ортопеда, както писах и ние бяхме и всичко е ок, а д-р драганов от вма е голяма скица  Laughing

Titanka и мама сънчо браво за растежа на мъниците. и калоян се разписа над 5 кг, качва добре пу пу.

според мен скоро приключвам кърменето, цедя миниатюрни количества, а той не иска гърда, та с него май по-рано ще е, отколкото с баткото. не съжалявам понеже не е останал без кърмене и се надявма да си е взел най-доброто Simple Smile

мама сънчо, и при нас големият е залепен, най-много мрън има ако не спя от "неговата" страна на спалнята, което е по-често, та гледам да се реванширам по-често да съм от там и да го гушкам милия..... Rolling Eyes

# 159
  • София
Аз се включвам да кажа само, че ми се губят bebe2 и DiyanaChar, да се надяваме, че са добре и са улисани в грижи покрай малките госпожички и не им остава време да влязат във форума...

# 160
  • Бургас
Да не Ви изпусна  Laughing
Нас на ортопед може би на следващата консултация ще ни изпратят, но да видим  newsm78
Tyriseta звучи направо страшно  Mr. Green май автобус Ви трябва, не допълнителен багажник.
Да помрънкам и аз - дребното зверче хич не иска да спи, снощи едва в 11 се унесе, то какви ли звуци от не нета не пусках. След 40 минути шум от вълни се предаде. Днес същата работа. Затвори очи за 10 минути и пак  Shocked Сега малко дъждец и пуснах, обаче хич не го отразява  #Crazy Мрънка си, скимти и все иска някой да я разнася. Ама то кръст не ми остана. Слагам в кенгуруто, обаче бързо и омръзва  Grinning Не ми се мисли пак до кога ще се приспиваме  Crazy
Ако на някое бебе му действат природни шумове ето тук http://ecosounds.net/dozhd/zvuk-i-shum-dozhdya/
Хайде спокойна нощ милички  Hug

# 161
Имам въпрос към ЛЛЛ:
Влади се храни на поискване, на около 2-2,5-3ч, с кърма. От консултацията при педито се оказа, че за месец е качил 1800гр. Това е добре. На хранене му давам едната гърда. Изцеждах и двете преди или след храненето, зависи кога ми слиза кърмата, не много, колкото да спадне напрежението само ( общо между20-60мл). На следващото хранене-обратно. Гърдите си ги чувствах стегнати. Като наближаваше времето за хранене-почваха и да  текат.
Но от седмица някъде, гърдите са ми по-мекички, почти не усещам бодежи в гърдите, съответно и почти нищо не изцеждам с помпата, не текат.
Иначе бебчо си се храни /мисля  Thinking/, пълни памперси-може би около 5-6, с цвят и консистенцията, каквато трябва да е при кърмачетата. Имаме и нощно хранене.
Та питането ми е-това с гърдите нормално ли е така да омекнат? Да не би вече да са се нагодили спрямо малкия? Като му предлагам само едната, а другата не я изцеждам, значи ли че вече ми е намаляла кърмата? Ако е така-какво следва- да го слагам по-често да суче или да го храня от двете гърди? Защо ги нямам тези бодежи както по-рано?
Тъй като много се забавих с писането на въпросите, на последното ядене му дадох от двете да яде-но тук не знам как се процедира? По колко минути трябва да го държа на една-на половината време, за което суче от едната ли? Той яде от 10 до 30мин.
И другото-уж засуква както трябва, а лявото зърно ме боли много, т.е. близо до зърното. Точно където ме засуква и стиска ми се появават едни пъпчици и точно те ме болят. Защо се получава така? Даже смених и позата днес-по принцип го кърмя легнала, но днес го храних в поза"люлка" и пак си ме болеше. Sad
[/color]

# 162
  • Русе
Привет и от мен!
Гери от едно денонощие е с хрема, цялото семейство се бяхме изпотръшкали от някакви вируси. Вчера положението беше много зле и цял ден ми вися в ръцете. Съответно вечерта доста капнала и изнервена накарах ММ да идем до Хиполенд и да купим кенгуру. Изпробвахме го - тя се разрева, на мен ми беше неудобно и спарващо, а на мъж ми не му стана в кръста. Днес го заменихме за чадър за количката и ваучер за остатъка от сумата. Повече няма да купувам такова чудо.
Днес е малко по-добре ситуацията. Вчера купих Стеримар и пръскам при всяка смяна на памперса. Поне вече може долу-горе да диша милото. Каката пък беше хванала от онези гадни стомашни вируси + висока Т и я "изолирахме" у свеки 2-3 дни. Въобще големи премеждия имах.
Във вторник ще ни правят профилактика и няма да има ток от 8:30 до 16:30. Приемам идеи какво да правя с приготвянето на АМ. Да кажем, че ще си преваря една тенджера с вода преди 8:30. Но как да я притоплям? Имам някакъв термос, за сега само това се сещам.  newsm78 Но дали ще държи топло за 8 часа?

# 163
Имам чувство ,че постоянно кърмя Sad снощи се кърмихме на 2 часа ,а през деня на 1 час .Постоянно е гладен бебчо .Спи малко и се пробужда .Като попитах доктора за дохранване , се изсмя и каза че нямал нужда и качил предостатъчно .Пробутвам му вода ,но много не я иска и ефекта е за малко ,не признава нищо друго .Задавя се от рев и като му дам да суче се успокоява .
Има ли друга мама с такова лакуму бебе и как постъпва ?На един месец сме 5 кг Grinning
Когато издържи да не суче 2 или 3 часа се нормализира храненето , но като поиска по рано ,как да не му дам като реве и си иска видимо .

# 164
  • Пловдив
lubito ,тествай термоса от сега за колко часа запазва водата.Може да я сложиш в него гореща и да си разреждаш със стайна температура.Ще се справиш с водата,щом имаш термос.
Дано бърза да ви мине хремата

как да не му дам като реве и си иска видимо .

Палавника си иска видимо,а?  Hug
Не е ненормално кърменото бебе да суче през 1-2 часа.Да,ти се скапваш и ти е по-трудно така.Но дишай и мисли за по-добрите времена,които предстоят

И моята беше 5 кг на един месец  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт