Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 549
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Сутрин и вечер като мажа с олио ,пробвам по малко да масажирам ,но гледам да не прекалявам .Пробвам всеки път по нещо ново ,но най много по 2 или 3 пъти .
На ръцете масаж и гимнастика е още трудно да се прави ,понеже стиска целите ръце и юмручетата .Слагам палец в юмручетата за кратко докато е приятно ,не насилвам и целите ръце ,правя потупване колкото да намажа олиото и разтварям ръцете ,докато ми позволи и спирам .
Гърдите минавам с две ръце по 2 пъти ,а коремчето мажа по посока часовниковата страна по 3 ,4 пъти и му харесва .
Крачетата мажа само с потупване ,а ходилата и пръстите с палец ,по няколко пъти ,така че да си разтвори пръстите .
Обръщам го по корем и нагласям ръцете така ,че да му е удобно и да повдигне главичката .Мажа с двете ръце отстрани на гръбначния стълб ,отгоре на долу и отдолу на горе .
Дупето също мажа с едната ръка по часовниковата страна пощипвам и потупвам лекичко .
За сега само толкова успяваме да направим .
Обича къпането и мазането , но при обличането голям рев .
Вчера го ухапа един комар по главичката отзад и много плака ,чак сълзи пусна.

# 541
Момичета с по-големи деца (виждам, че май има доста с 5-6 годишни каки и батковци) носят ли ви вируси от детската градина? Нашата започна на 15 септември и днес вече е със зачервено гърло:( Не мога да я изолирам и да е далеч от бебето и съм супер притеснена. Ако пък се наложи да остане по-дълго време вкъщи и да се гледаме не знам как ще се оправяме, защото се хванах да върша една работа от нас с много скорошен краен срок.

# 542
Аз масаж правя още като се прибрахме вкъщи.Това което баба ми каза,аз съм я виждала де когато къпеше братовчедите.Масажче правя с тоалетно мляко,рано е за олио,топло е.Така масажирам крачетата от петичките НАГОРЕ(обхващам с ръка),така и с ръчичките ,и над гърдичките,и отзад под врътлето на страни и пак нагоре.Днес ще пробвам  по корем да го пооставя,даже ей сега като се събуди преди храна.
Иначе не го къпя всеки ден понеже беше се позахладило,а и съм сама и малко трудничко ми идва с организацията+храненето.Пишока го придърпвам колкото мога,че малко ме е шубе.И ние прескачаме от 4 дни нощното хранене,точно се чудех как ще стане номера  Mr. Green и вдигнах дозата на 150 от днес,
Водата я спрях от вчера.

# 543
  • Пловдив
Аз масаж правя още като се прибрахме вкъщи.Това което баба ми каза,аз съм я виждала де когато къпеше братовчедите.Масажче правя с тоалетно мляко,рано е за олио,топло е.Така масажирам крачетата от петичките НАГОРЕ(обхващам с ръка),така и с ръчичките ,и над гърдичките,и отзад под врътлето на страни и пак нагоре.Днес ще пробвам  по корем да го пооставя,даже ей сега като се събуди преди храна.
Иначе не го къпя всеки ден понеже беше се позахладило,а и съм сама и малко трудничко ми идва с организацията+храненето.Пишока го придърпвам колкото мога,че малко ме е шубе.И ние прескачаме от 4 дни нощното хранене,точно се чудех как ще стане номера  Mr. Green и вдигнах дозата на 150 от днес,
Водата я спрях от вчера.
преди храна като го обърна по корем много добре му се отразява на бебо.Мен ме е страх да пипам пишока пък и педи каза да не го пипам само леко да го придърпвам да видя за мръсотии Simple Smile

# 544
Да се похваля ние се кърмим вече на 3 часа ,но нощното ядене си го правим в 8 ,12,3,6 и 9 .Къпим се всяка вечер ,а сутрин само тялото .Масажите са сутрин и вечер .Оставила съм отговорността за пишката на мъжа ми вечер при къпането.

# 545
  • Пловдив
.Къпим се всяка вечер ,а сутрин само тялото .Масажите са сутрин и вечер .

Малеееее,много ти се занимава.Браво.

Момичета с по-големи деца (виждам, че май има доста с 5-6 годишни каки и батковци) носят ли ви вируси от детската градина? Нашата започна на 15 септември и днес вече е със зачервено гърло:( Не мога да я изолирам и да е далеч от бебето и съм супер притеснена. Ако пък се наложи да остане по-дълго време вкъщи и да се гледаме не знам как ще се оправяме, защото се хванах да върша една работа от нас с много скорошен краен срок.

И нашата почна на 15 ти та не мога да кажа.Но няма как да не носят.С настройка съм,че ще носи болести,но беба няма да се разболява,щото е много яка  Mr. Green Господ да я пази от болести  Praynig .Иначе оправия няма.Няма и да ги разделя,защото съм единствената възможна гледачка и за двете.Вече,който има баба,може там да отдели болното дете,поне в първите дни
Мисля в най-грипозните и болнави периоди да я спирам от ДГ.Ще си ги гледам двечките.Правят някакви проблеми за отсъствията,когато са без бележка от ЛЛ.Но ще го мислим

Масажи не правя.Нито с първата,нито с втората.Надявам се,че няма да ги увредя непоправимо  Crazy

# 546
  • Варна
И нашия батко е болен. Тръгна също на 15ти на градина и вчера вдигна Т. Само Т - нито го боли нещо, нито гърло червено, хрема няма, ни повръщане, ни разстройство..  newsm78 Утре, ако още не е на линия, ще посетим лекар. Да ви кажа това му е 4-тото или 5-тото боледуване откакто бебка се роди, та с и без градина, май е с еднакъв успех упражнението при нас. Веднъж имаше зачервено гърло, веднъж хрема, и 2 пъти Т за едно денонощие.  Crazy
♥Elfita♥ и аз като теб съм с нагласата, че бебка е много яка и засега го доказва. Не ги изолирам, дори у дома не успявам да ги отделям един от друг, навира се понякога отгоре и, целува я и пу-пу, да чукам на дърво, дано не го казвам в лош час, беба си ми е здравичка.  Praynig

Капнала съм, лягам.  Hug

# 547
  • Варна
И аз съм притеснена за носенето на болести. Вчера заведох боткото на първия му басейн, а тжй беше толкова студен. Посиняха му устничките. Но не исках да му чупя ентусиазма, че много се радваше. И сига е с хрема. Дно му мине бързо.
Иначе имам налюдения с баткото като беше бебе, че не се разболяват ей така лесно бебешоците. Няколко пъти съм била болна и съм го гушкала, кърмила, целувала - нито веднъж не го разболях. Таткото също е боледувал. Мисля, че има общо с кърменето и антителата, които произвежда опганизма ми, за да се излекува - знам, че се предават в кърмата. Затова и така му се подсилва имунитета на бебчето.

# 548
  • Пловдив
Добро утро   bouquet

# 549
Добро утро!
При вас как е съотношението сън/бодърстване (на бебето имам предвид, ясно е, че ние бодри скоро няма да бъдем Grinning) На мен ми се струва, че много спи нашата мишка. Прави по час-час и половина будна пауза и започва да се криви. И какво правите като са будни, кротуват ли си или трябва да им изнасяте шоу програма:)

# 550
  • Телиш/Плевен
Масажи правих точно три пъти и ми мина ентусиазма. Сега ще се надявам като Елфита. Laughing

Къпането -през ден.

За бодърстването - понякога търси внимание и я занимавам, понякога пък не. Различно е всеки ден.

# 551
Благодаря, Иванела. Ще пробвам.
Масажи правя рядко. Както бях писала и до сега, някак все не остава време за тях, но когато е на кеф /считайте гола и без памперс/, понякога и раздвижвам крачета и ръчички. Цяла гимнастика не дава да и правя. Сърди се Laughing. Не е по спорта, но иначе аз като бутам количката не дава да спирам Laughing
Къпем се всяка вечер без изключение. Мисля, че до сега само една вечер не сме се къпали, защото бяхме навън и се прибрахме много късно, а тя спеше.
Бодърстването - голямо забавление. Слагам я на люлката или на шезлонга и пада веселие. Ако не, просто я разнасям насам-натам из апартамента и тя гледа. Голяма любопитка е.

# 552
  • Пловдив
Благодаря, Иванела. Ще пробвам.
Масажи правя рядко. Както бях писала и до сега, някак все не остава време за тях, но когато е на кеф /считайте гола и без памперс/, понякога и раздвижвам крачета и ръчички. Цяла гимнастика не дава да и правя. Сърди се Laughing. Не е по спорта, но иначе аз като бутам количката не дава да спирам Laughing
Къпем се всяка вечер без изключение. Мисля, че до сега само една вечер не сме се къпали, защото бяхме навън и се прибрахме много късно, а тя спеше.
Бодърстването - голямо забавление. Слагам я на люлката или на шезлонга и пада веселие. Ако не, просто я разнасям насам-натам из апартамента и тя гледа. Голяма любопитка е.
И нашите масажи са само като е на кеф иначе реве много,а аз нямам търпение  Laughing
Малкия си бодърства сам не обича да го държа на ръце дълго време предпочита да го оставя някъде и да се оглежда или на активната гимнастика и така си заспива Simple Smile

# 553
Нашия г-н е същия,яде,оригва,гледам да го държа към 10-на мин но почва да мрънка да го слагам в кошарата му  Shocked  .А така се притеснявах,че покрай коликите доста си го разнасях,та го бях научила да се приспиваме и да спи в количката(докато бяхме при майка ми) .Но човека коренно се промени и иска да си лежи.Изграждам му режим,ако станем след 10ч се местим в хола на шезлонга,от вчера "отрази" играчките на шезлонга  Laughing ,хващам му ръчичката и подбутвам едната играчка и той после като вдигнал ръката и като препариран  hahaha  има 2-3 попадения де  Joy .След храна будува до 2ч ,може да спи и само 20-на мин  ooooh! тъй ще е тя,все по-малко ще спят,растат ни дечицата.
Да ви попитам каква доза храна давате и на колко часа,днес ми ги наговориха едни  ooooh! друга мама.

# 554
ZVEZDA,аз храня изцяло  АМ. Приготвям 120мл + 4 лъжички шест пъти на денонощие. Но почти винаги й остав по малко. Тя нашата толкова и наддава 400гр. миналия месец:(

Общи условия

Активация на акаунт