Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 455
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Хитовия въпрос миналата седмица към мен беше: "Научи ли го вече на ръце", придружен с един поглед съжалително-укорителен.  И другото, което много ме дразни - "Полюлей го малко, да заспи". Ейй, това като го чуя ми призлява. Първо, щото съм много против люлеене на бебета, второ - защо нон стоп трябва да спи? Верно, че тогава си свободна от грижи по бебето и имаш време за нещо, ама и то е човек, и на него му омръзва да лежи и спи, защо зорлян да спи  newsm78

# 616
Момичета аз накупих есенни и зимни дрешки и вече отчетох няколко грешки  ooooh! Когато взимате обувчици гледайте да могат да се стягат, мойте са едни уникално сладки от малечко, обаче постоянно падат  newsm78 Жилетките и суичърите е много удобно да са с качулка, аз съм от Бургас и тук духа постоянно и докато намеря шапката, пък да я сложа.....вече сме трета фаза рев  #Crazy Бягам, че ме викат  Flutter

# 617
  • Телиш/Плевен
Е нали за това съм го правила бе хора, да го гушкам...На бебето му е гот, на мен ми е гот, къде е проблемът...Нали няма до пълнолетие да го нося на ръце? Това са само 10-12 месеца и 2 от тях вече минаха, защо хората смятат че трябва да си научиш малкото бебе да седи/стои/лежи само? Ми то 9 месеца е било едно цяло с мен, а аз да очаквам 2 месеца по-късно на него да му е добре самичко... На моето не му е добре, има такива на които им е добре, свят шарен

И другото, което много ме дразни - "Полюлей го малко, да заспи". Ейй, това като го чуя ми призлява. Първо, щото съм много против люлеене на бебета, второ - защо нон стоп трябва да спи? Верно, че тогава си свободна от грижи по бебето и имаш време за нещо, ама и то е човек, и на него му омръзва да лежи и спи, защо зорлян да спи  newsm78

И за двата поста - smile3501  202uu 202uu smile3501
 newsm20 newsm20

Аз съм много търпелива и по принцип гледам да си замълча и да избягвам конфликтите, но...това е само по принцип. Laughing Mr. Green В последно време баш си поставям всеки на мястото. Twisted Evil #2gunfire

# 618
Много разбирачи, много нещо, на въпроса "научи ли го на ръце" обикновено отговарям, че като стане на 30 няма да го нося, защо сега не си гушнете децата? Ако някой го боли кръста това ще съм аз, на никой  не съм си прехвърлила грижите за детето, щом двама се чувстваме добре тово е най-важното. Наистина добре че е форума , защото никой не може да ни влезе в положение и да ни разбере. Аз отново започвам борба за кърмата, явно се е регулирала 150мл на  едната гърда според потребностите на Влади но и аз цедях 10 дни само нощем, дано не е знак само за намаляване на кърмата

# 619
  • Варна
Привет! Днес имам птовод до почерпя. Моята принцеса стана на 3 месеца.

Елфита, очното каналче ни се оправи, да. Казаха още един месец да правим масажчета за всеки случай и като стане на шест месеца да я заведем да кажат окончателно.

Сега да кажа за гастрото. Оказва се, че имаме някаква алергия (не разбрах точно към какво) и ни изписаха хипоалергенно мляко.. Взехме Аптамил ХА и от снощи го пием. Засега го приема добре. Днес сутринта за първи път приключихме храненето с усмивка и гукане, а не с рев. Надявам се ефектът да е окончателен и това вече да е нашето мляко, че вече е четвърто подред след Нан, Хипп и Лактана. Само дето тези ХА млека са адски скъпи, но все някак ще се справим. Изписаха ни и сиропче за рефлукс за всеки случай, което трябва да пием два месеца. Сега трябва да правим изкледвания на кръв и ако.
Някой беше питал откъде се взема направление - ами само педиатърът на детето може да даде такова. Нашата обаче хич не се заинтересува и затова ходихме на частно. Каза, че някои деца били така и проблемът бил на родителите. Само дето аз не съм съгласна, че детето няма да може да яде и ще пищи на всяко хранене без обективна причина. Да не говорим, че този месец сме наддали едва 440 грама.

# 620
  • Телиш/Плевен
Mar_bella, честита месечинка на принцеската ти и дано скоро всички тези неприятности са зад гърба ви! Praynig Hug

# 621
Mar_bellaр честито на бонбонката, да расте голяма и да няма повече проблеми!

Нашият проблем с окото обаче продължава и се влошава. Утре съм на педиатърката за направление за очен. дано отпушим и ние това каналче. Вече съм толкова омагьосана, че вчера вместо капките за очи, капнах на Ивайло Абоколикен. Добре, че си затвори окото и аз веднага избърсах, та много не влезе навътре, мих на чешмата, ревах, после правлните капки сложих, а Ивчо се смее, все едно сии граем игра на пръскане с вода. Идваше ми да се  #2gunfire #2gunfire #2gunfire, дано не съм нанесла някакви поражения. #2gunfire Патица, еййй, ама патица #2gunfire

# 622
  • Варна
Благодаря ви, момичета  Hug
Ей, оправия няма. Тъкмо се зарадвах и ето на - акото ни с новото мляко излезе едно рядко, много лепкаво и лъскаво. Може ли да имаме алергия към хипоалергенно мляко?!

# 623
  • Варна
Благодаря ви, момичета  Hug
Ей, оправия няма. Тъкмо се зарадвах и ето на - акото ни с новото мляко излезе едно рядко, много лепкаво и лъскаво. Може ли да имаме алергия към хипоалергенно мляко?!

Възможно е, да.
"За кърмачета с изявена алергия към протеините на кравето мляко се препоръчват белтъчни хидролизати. Тези адаптирани млека не съдържат лактоза, имат средноверижни триглицериди, висок осмоларитет и не са достатъчно приятни на вкус. Методът на пълна хидролиза оскъпява неколкократно този вид кърмачески формули.
Хипоалергенните млека са разработени за рутинно приложение при деца с повишен риск за алергия, но без клинични прояви на атопия, като цената им не превишава тази на пълноценните белтъчни формули. Кърмачетата, хранени с частично хидролизирани млека, имат значимо по-нисък риск за развитие на АД. "

При ХА има само частично хидролизиране.

Предполагам сте били при доц. Георгиева вчера. Наблюдавай още малко малката и ако прецениш и пиши мейл. Много е отзивчива. На нас винаги ни е отговаряла, пък било и с две думи.

# 624
  • Варна
Да, при доц. Георгиева ходихме, а след малко ще ходим при педи да се пробваме за направление поне за изследванията. Ама като им знам докторското его сигурно ще оспори поне половината неща.

# 625
  • Пловдив
Марбела,много са скъпи тези ХА млека.Позната ги взимаше по касата с протокол.Доплащаше само малка сума.Но трябва да се тръгне с направление от ЛЛ и нататък по веригата,за да може да се ползва касата.Питай Георгиева какви са възможностите да взимате млякото с облекчение
Радвам се,че каналчето ви се е отпушило
За акото според мен е рано да се каже.Нека да минат няколко дни и да видиш как ще се приема това мляко от организма

Както описваш педиатъра плаче за смяна.Декември е близо.Не е нормално такова отношение.И не мисли,че всички педиатри са такива.Има много загрижени и отзивчиви.Търсете

На моята са запушени каналчетата и двете очички.Все още не са се отпушили.

1905vv,мисля,че не е страшно,че си капнала Абоколикена в окото.Споко.А какво му е на очето?Зачервено със секрет ли е?Капките би трябвало да помагат

# 626
Здравейте момичета,чудя се какво ще ги правим мъниците на лошото време? Ние вътре изкукваме  #Crazy
Жилището ни е малко и се обикаля за няма минута. Мисля си, че в по-голямо жилище все пак има и повече въздух и пространство за обикаляне, какво правите в такива дни?

# 627
  • Телиш/Плевен
Нашата квартира не е особено голяма (и интересна), та слава Богу, че Еличка спи през повечето време, иначе мнооого би се отегчила по цял ден да я нося от стая в стая. Laughing Живот и здраве, скоро ще се нанесем в наш дом, много по-просторен от квартирата ни и ще видим Елица как ще се чувства. На мен иначе не ми пречи, че не излизаме в дните, когато е студено или вали силно. Аз съм си домошар и обичам да си стоя вкъщи и да се занимавам с разни домакински неща.

# 628
Добро утро на всички от мрачен и дъждовен Пловдив Simple SmileТук вали е гадно и студено, а точно днес имам доста работа на вън ooooh! Елица си спи, тихо и звучи класическа музика и така..добре сме Simple Smile
Не правим нищо блускай , ние сме в голям апартамент, но ми е изчистено и изпрано, та нямам домакинска работа освен да стотвя. Иначе Елица стои или в шезлонга или в креватчето си, разхождам я из апартамента и виждам как зяпа и се заглежда в разни предмети , според мен опознава всичко Simple Smile
Отивам да правя суфле с течен център, спокоен ден на всички  bouquet

# 629
Здравейте и от също мрачния и студен Шумен. Днес и ние имаме много излизания, ще ни боцкат с тез пусти ваксини и да видим колко сме пораснали. Да напомня на майките студентки за стипендиите. Срока за подаване за Шуменски университет е до края на септември. Сумата е 70 лева месечно. Не знам как стоят нещата в другите Унита.
блускай моят господинчо забелязах, че страшно много му харесва да му пея или да му пускам през ютуб детски песнички. Старите шлагери от типа: "Мама ми купи днес..." и "От днес имам вече нови панталонки" направо тотално полудява от кеф. Започва едно виене като в клиповете от най-смешните домашни клипове - кученцата, които пригласят на пеещите си стопани. хихихих  dazzler1 Много е сладък, като си събере устничките и почне да гука заедно с пеещите дечица. Фокусира се и в клипчетата - гледа ги и им се радва много. Започнахме вече и да хващаме играчки и да ги изучава. Занимава се с тях доста време. Даже след "проучването" на играчките заспива сам в кошарата, понеже мама ги връзва с едни ленти за стойката на балдахина или пък отстрани на кошарата. Абе голяма игра, да ми е жив и здрав - имам спокойно бебе засега, пу да не му е уроки  Simple Smile
Както каза и Лаленцето и ние обикаляме, първо на кошарата, после на шезлонга, после в другата стая на портбебето, после в другата стая в седалката за кола и така.... Laughing тура е голям, но по-скоро не защото на него му е скучно, а мама тръгва да прибира ту стаята на каката, или да пишем домашни с нея и щем нещем се мъкнем и с дреб, ту хола, ту кухнята да готвим и т.н. до безкрай. Та общо взето не ни е скучно.
knick_knack дай рецептата, че обожавам да го хапвам навън това суфле и как го сервират със сладоледче мммм ма*ната им на килограмите хихихихих  Laughing
Хубав ден от мен, маменца!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт