Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 455
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • Телиш/Плевен
Да ви се оплача.
Днеска се шматках по Витошка именно със слинга и всички ме зяпаха като полезно изкопаемо. Имах даже право на "Ама булче, не му ли е много тясно там вътре бре?" (умрем си някой да ми вика булче или малка женичка #2gunfire) и имах усещане че погледите на всички минувачи казваха " Горкото момиче няма си пари за кенгуро и го е увило в тоя парцал". Пък една от боята гледаше тъжно и коментираше по мой адрес клатейки глава " ей всекви ги има вече" и това придружено с плюене на люспи от печен слънчоглед в радиус от 1 метър около нея ( който току що явно бе почистила собственоръчно)
#2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Ей, само многознайковци в тая държава, бе! ooooh! И да, много правилно, че "всек'ви ги има", ама съвсем не на място го е казала по твой адрес мизерницата. Close

# 601
[/quotе]
Да ви се оплача.
Днеска се шматках по Витошка именно със слинга и всички ме зяпаха като полезно изкопаемо. Имах даже право на "Ама булче, не му ли е много тясно там вътре бре?" (умрем си някой да ми вика булче или малка женичка #2gunfire) и имах усещане че погледите на всички минувачи казваха " Горкото момиче няма си пари за кенгуро и го е увило в тоя парцал". Пък една от боята гледаше тъжно и коментираше по мой адрес клатейки глава " ей всекви ги има вече" и това придружено с плюене на люспи от печен слънчоглед в радиус от 1 метър около нея ( който току що явно бе почистила собственоръчно)
[/quote]

Важното е на теб да ти е удобно, такса обществено мнение не плащаш, за съжаление е пълно с невежи хора, които само дават непоискани съвети Peace. Аз вечно съм с малкия в слинга (имам бабаслинг) и бутам празната; количка и всеки втори пита ама защо не го сложа в количката.......еми как, друго си е да мъкнеш 6,5 кила бебе и 12кг количка  #2gunfire
За захранването мисля и аз като повечето да започвам от 6-тия месец със зеленчукови пюрета, дори мисля аз да си му ги правя, обаче от една приятелка видях, че след купешко пюре после изобщо не иска домашно производство, та ще видим.
Много се чудя и аз за тази активна гимнастика, че вкъщи вече се препъваме в шезлонги, люлки, какво ли не, ама сигурно ще му вземем там да се радва  Rolling Eyes
Моник и моят дребосък постоянно е с ръка в устата и от една седмица е нон стоп рев, но аз си мисля че коремчето го боли и затова, просто си търси утеха, той така и не иска биберон.

# 602
  • Пловдив
Бих искала да помоля за съвет относно бебешката кал , как да се справя с нея, появи му се някъде от седмица

1 час или 30 мин преди баня мажеш главичката със зехтин,къпеш и след това като леко потъркаш с кърпата пада.Има си и козметика за крусти-Клоран и т.н.

Марбела,отпуши ли ви си слъзното каналче?За ноктите,не се притеснявай,случва се.Ще пишеш какво е казал гастрото

2 поредни среди сме аз и гълъбите само Joy

Mr. Green Hug

Мами на момичета някакви специални хигиенни грижи полагате ли за слабините?

Нещо специално не.Стандартното измиване първо на дудата,после на дупето.Проверявам дали има ако около срамните устни.Ако има почиства с клечки за уши и мокра кърпичка

knick_knack,хубав режим си е направила Елица.Браво.Ние още сме на 6 хранения.Във Вис Виталис са пуснали дрешчици от любимия ти цвят,че и на бели точки даже  Grinning .Много са сладички.Има и космонавтчета.Може да наминеш,ако имаш план да купуваш.В Х енд М няма нищо,което да ти грабне окото.До Бенетон не стигнах.Макар,че там като им знам цените ....

Тони,ползваш стандартното връзване,нали?В каква позиция слагаш бебето?Жабче предполагам.Едва ли не му е било удобно

Бебе2,и мен ме гледат странно.Но чак такива подмятания не съм чула

Много се чудя и аз за тази активна гимнастика, че вкъщи вече се препъваме в шезлонги, люлки, какво ли не, ама сигурно ще му вземем там да се радва  Rolling Eyes

Не се знае дали ще има полза,да.Но докато не я вземете да пробвате,няма как да се разбере.Иначе не е някаква покупка,без която не може

Аз я слагам от вчера на активната.Не е много впечатлена.На люлката и шезлонга се радва повече.Но може с времето да й хареса и активната

Във вторник,в най-големия дъжд бяхме на ДК.Дъжд вали,аз държа и бебето,и чадър,и ключовете за колата.Купон изобщо.Станала е 6400 нашата шишка мишка и е 63 см.Аз се притесних,че много е наддала,но доки каза,че се развива хармонично и не е притеснително.Все пак аз мисля,че е много.Ще видим колко ще качи за третия си месец

# 603
[/quotе]. Аз вечно съм с малкия в слинга (имам бабаслинг) и бутам празната; количка и всеки втори пита ама защо не го сложа в количката.......еми как, друго си е да мъкнеш 6,5 кила бебе и 12кг количка  #2gunfire

smile3532
Нали, и аз го обожавам въпроса "защо буташ празната количка, а бебето в ръцете" Ами да, наистина супер кеф ми е пазара да е в количката а аз да мъкна разяреното и пищящо човече. Чак пък се чудя как аджеба не съм се сетила да го тура вътре Rolling Eyes
И това естествено ще е последвано от вездесъщото "ще го свикнеш на ръце" Е нали за това съм го правила бе хора, да го гушкам...На бебето му е гот, на мен ми е гот, къде е проблемът...Нали няма до пълнолетие да го нося на ръце? Това са само 10-12 месеца и 2 от тях вече минаха, защо хората смятат че трябва да си научиш малкото бебе да седи/стои/лежи само? Ми то 9 месеца е било едно цяло с мен, а аз да очаквам 2 месеца по-късно на него да му е добре самичко... На моето не му е добре, има такива на които им е добре, свят шарен

# 604
Blaire, Elfita, Bebe2 направо ме убихте с историите си Simple Smile ха представете си в по-малък град как ще ви гледат хиххихих да не ви пука.

Елица с новото аватарче пак рабива, голяма сладурана е, Лаленце, да ти е жива и здрава!  Hug Лаленце,  имам идея за следваща анкета, че нещо не мога да се оправя с тези АМ.
 Моят юнак нещо с тези АМ, или аз се прехласвам, или той ме мотае не разбрах... Пробвали сме какви ли не марки, все ми изпива по 30, 50, 60 мл и след половин един час естествено пак е гладен и мрънка, ама мрънка като мече - ръмжи...ужас. Оня ден взех и на Нан, сетих се, че Елфита си хранеше бебка с Нан. Пробвахме и охооо виж нашия изпи 120 наведнъж. Обаче тази сутрин отново същата работа - изпи 60, та после след 30 минути му дадох още толкова. В петък сме на консултация да видим от цялата работа дали ще сме наддали с това бутане на биберона, неще и неще...викам да не би да не му харесва, вземам друга марка и същата работа. В чудо се видях. Много рядко имаме нормално хранене и да си хапне наведнъж всичко. Ходим навсякъде с термоса.. Луда работа.
Та идеята ми за анкетата: Маменца хранещи бебчетата си с АМ, коя марка предпочита Вашето слънчице? - Нан, Аптамил, Лактана, Фризолак, Ганчев, Бебелан, Хумана, Хип, Бейби лов, Холе, Гербер, Милумил, друго..
Ако се сетите друга марка добавяйте, че аз за друга не се сетих...
Лаленце, ще ти бъда много благодарна ако пуснеш анкетата...  Hug

# 605

knick_knack,хубав режим си е направила Елица.Браво.Ние още сме на 6 хранения.Във Вис Виталис са пуснали дрешчици от любимия ти цвят,че и на бели точки даже  Grinning .Много са сладички.Има и космонавтчета.Може да наминеш,ако имаш план да купуваш.В Х енд М няма нищо,което да ти грабне окото.До Бенетон не стигнах.Макар,че там като им знам цените ....

Peace хахаха - познаваш ме ей Simple Smile..ммда...мисля да се разходим до там с малката и да и харесаме нещо, ще гледам да е тези дни, че в момента съм доста заета и с работата и с майка. Благодаря ти   bouquet
Ама и вие добре сте наддали Simple Smileпу-пу евала...да не ви е уроки Simple Smile

# 606
  • София
Elfita, поза жабка, да. Сложих бебето и излязохме, той беше много учуден какво се случва, но не протестираше, само искаше да гледа и  си беше извътял главичката настрани. Заспа след около 20-25 минути носене и му покрих главичката с едната презрамка. После обаче спряхме на една площадка да си поиграе кака му и аз седнах на пейка  Blush Май това беше грешка, защото не беше удобно за мен, предполагам и за него, събуди се и взе да нервничи. Може и да съм го поразместила с това сядане и се вкисна. Извадих му ръцете отвън та се поуспокои. На мен вчера ми беше първи опит, ще задобрея по-нататък. Но да ви питам, момичетата с повече опит, как обличате бебето за разходка със слинга, и как, по дяволите, си обувате обувките  newsm78 Къде си носите другите неща - портмоне, телефон, покупки? И как се сменя памперс, ако разходката е по-дълга и стане авария? Може ли изобщо майката да си позволи да поседне, или? Бебетата колко време издържат в слинга? И как успявате да кърмите вътре?

Мен вчера не са ме коментирали, хората се учудваха, понеже явно не са виждали, но се радваха и усмихваха на бебето. Очаквах слинговете да са по-познати вече, в крайна сметка още с дъщеря ми хората ги ползваха, но аз тогава не се наканих, бях млада и силна, количката не ми пречеше Wink Каката каза, че съм изглеждала като бременна и да ви кажа и аз така се почувствах, особено докато бебето спеше.

# 607
Лелее delizabeth, милата ти си изкупила всички марки! Аз за съжаление не мога да помогна по тази тема, но дано откриеш правилното мляко. Макар че след толкова опити все ми се струва, че не е в млякото проблема  Thinking

бебе2: Ужас!! Абе тия хора да си гледат тяхната работа, не разбраха ли! Мерси за пояснението относно зъбките. Всичко, което изреди е налице, освен плюнченето. Плюнчи много малко. Скоро сме на педиатър и ще видим. А за венците не знам как се разбира дали са подути. аз не мога  Flutter

Пайче, за лицето ползвам на Avene - Cicalfate лосион --> http://apteka.framar.bg/30011468/%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%86 … -40-%D0%BC%D0%BB-

Доста съм доволна. Е пак не ми е перфектно лицето, но в сравнение с преди е доооста по-добре.

Хубав и спокоен ден на всички!

# 608

knick_knack,хубав режим си е направила Елица.Браво.Ние още сме на 6 хранения.

Какви 6 хранения, братче, като броя ние сме още на 8 хранения  ooooh! С нетърпение очаквам поне на 3 часа да разредим манджите, че през 2 часа си е жива мъка и загуба на време.
knick_knack, благородно завиждам за 4 часовата пауза  Grinning Дебелчо не си и помисля за такъв режим!

За захранването - твърдо съм против сокове. Баткото опита чак след две годишна възраст. Пюрета - първо зеленчук, към 5,5-6 месец. Вода - също тогава. Баткото пропи на 8 месеца, когато приемаше по-голямо количество твърда храна. Нищо, че беше от 3-ти месец изцяло на АМ.

Днес ми е криво и ми се спи. Дори няма да изляза на разходка. Лошото е, че Ивайло не спи повече от 20 минути, че да мога и аз да легна малко. Батериите ми изпушват и имам нужда от презареждане, ама няма желаещи да гледат дребния, че да мога да разнообразя малко.

delizabeth, не мога да ти помогна с мнение или съвет, за съжаление. Ивайло отказа да яде Фризолак и Хип. Няколко пъти, също като твоето бебче, цокна 50-60 гр. и после не иска и рееееев, плюене. За мое съжаление и разочарование се налага да продължа да се цедя и да храня с кърма, защото диването не хареса АМ. На теб желая успех  Hug

# 609
Срещите в Борисовата са всеки понеделник и сряда от 12-12:30 на езерото с лилиите, аз просто съм загубила представа за дните и мислех, че днес е сряда  hahaha
В ХМ няма нищо интересно, наистина. Ръкавичките се оказват трудна работа за намиране, за толкова малки ръчички и намирам само от тези за новородено, дето са да не се драска, но ми се струва, че не топлят. Търся обувки аз и до сега най-хубави намирам в Малечко, аз май основно от там пазарувам. Търся, търся нещо и накрая пак до Малечко опирам, а там цените са леле-мале, ама като най-много се доближават нещата до това, което харесвам  ooooh!
Моя списък за есен/зима, пропускам ли нещо?
1-анцуг(суетшърт с качулка и долнище)
2- обувки 2 чифта
3-космонавт
4-бодита с дълъг ръкав 5-6 бр.
5-пижама тип гащеризон 2 бр.
6- чувалче за сън
7-пуловерче 1-2бр.
Това за сега, взела съм яке тип пухенка с качулка, панталонче и дънки, чорапки, дебела жилетка, шапка. Май трябва и някоя друга блузка.
За слинга на мен май по-удобно ми е с количка и се отказах да взимам слинг, а и на детето му е по-удобно. Там е на завет, спинка или разглежда, широко му е(все още) и удобно и е по-защитено от атмосферните условия. Но това сме си ние, за други може със слинг да е по-удобно. Както някои бебета си умират от кеф на шезлонг и гимнастика, така други не могат да ги понасят. В нашия случай Лили много обича да е в количката.

# 610
тони, като седнеш го притискаш малко или много...?Има една поза кенгуро, в която беб е напред и се настанява седнал с кръстосани по турски крака. Аз вчера я носих сутринта цял час, а следобед от 11ч30 до 14ч30, като обаче сменях позите. за кърмене, не съм пробвала, защото винаги спи вътре, но със слинг шал си мисли че ще трябва да се извади от там. Аз вчера я облякох с пуловер и боди с дълъг ръкав, но днес е по-топло и ще и сложа боди+ блузка с дълъг ръкав. Обувките си обувам преди да я сложа в слинга, а пък бебешките неща (памперси, подложка за повиване, резервна дрешка слагам заедно с моите в по-голяма дамска чанта, която нося в ръка. Преобуването го правя на пейка, докато времето е ок, после може би в някое заведение ще примоля да ползвам 00
Но с количка и аз не мога тоз път

# 611
  • Телиш/Плевен
Елица с новото аватарче пак рабива, голяма сладурана е, Лаленце, да ти е жива и здрава!  Hug Лаленце,  имам идея за следваща анкета, че нещо не мога да се оправя с тези АМ.
Лаленце, ще ти бъда много благодарна ако пуснеш анкетата...  Hug
Благодаря ти за комплимента!!! Heart Eyes Hug

Анкетата е готова. Дано откриете "вашето" мляко. Hug
Иначе и аз съм давала НАН на Еличка, но само за около седмица и то вместо едно-две хранения на ден. Не се е оплаквала, но все пак не й е била и основна храна, а и беше в седмицата след изписването, та тя още не беше много осъзната кое, как и защо. Laughing "Препоръчах" НАН и на една приятелка (всъщност тя ме пита дали имам представа от адаптирани млека и аз й споделих моя опит с НАН), та нейното бебе не се е мусило, но доста се запече. Confused То всеки организъм е различен, де, но тя това ми сподели единствено като страничен ефект. По мои наблюдения, мамите във Фейсбук групата са най-доволни от Лактана Био и Хип. Peace

# 612
[/quotе]. Аз вечно съм с малкия в слинга (имам бабаслинг) и бутам празната; количка и всеки втори пита ама защо не го сложа в количката.......еми как, друго си е да мъкнеш 6,5 кила бебе и 12кг количка  #2gunfire

smile3532
Нали, и аз го обожавам въпроса "защо буташ празната количка, а бебето в ръцете" Ами да, наистина супер кеф ми е пазара да е в количката а аз да мъкна разяреното и пищящо човече. Чак пък се чудя как аджеба не съм се сетила да го тура вътре Rolling Eyes
И това естествено ще е последвано от вездесъщото "ще го свикнеш на ръце" Е нали за това съм го правила бе хора, да го гушкам...На бебето му е гот, на мен ми е гот, къде е проблемът...Нали няма до пълнолетие да го нося на ръце? Това са само 10-12 месеца и 2 от тях вече минаха, защо хората смятат че трябва да си научиш малкото бебе да седи/стои/лежи само? Ми то 9 месеца е било едно цяло с мен, а аз да очаквам 2 месеца по-късно на него да му е добре самичко... На моето не му е добре, има такива на които им е добре, свят шарен
Joy Много точно го каза и според мен бебето учи теб, не ти него. Различни хора, различни бебета. А това  "ще го свикнеш на ръце" вече като го чуя и ме избива на агресия, разбирайте всеки ден  #2gunfire
Ох добре че сте вие, защото хората около нас не осъзнават колко много се нуждаем от подкрепа и разбиране точно в тези първи месеци   bouquet

# 613
Пайче, аз бих добавила пижами. Ами вече спи с цели пижами и след първото кърмене, като дойде голямото ако стига до под мишниците почти и съответно пижамата заминава. Ако искаш всяка вечер да спи с пижама и да не переш като гламава ден за ден, купи повечко. Аз имам 6 и пера на 2-3 дена, а имайки предвид съхненето зимата и факта че нямам сушилня, май ще е всеки ден ooooh!
А това със ръкавичките, на мен ми е излишно, ние имам пуловери/ жилетки и ръкавите са дълги и ръчичките стоят вътре. А за по-студеното, по-голямата част от космонавтите се продават с ръкавички. По този повод, на Ботев и Стамболийски в София са открили нов Аутлет, от страната на Бързаков където вчера имаше 2 космонавта 62-68 см, единият Бенетон, другият Нонаме (сори за кирилицата), и двата розови за по 30 кинта, който реши, да ходи. Че кой превари той завари:))

# 614
Elfita, хехехе не съм пробвала всичките АМ. Просто исках да изброя всичките за анкетата. Аз съм използвала Фризолак, Ганчев, Бебелан, Бейби лов, Лактана и сега сме на НАН. Пу да не му е уроки на сладичкия, че сега изпи 150 ... Явно Нан ще е нашата марка..., но ще следя и отзиви за друга марка, която не съм пробвала. Може и синковеца да е своенравен, не знам... сменях и биберони, дупки, шишета, неще и неще, а моята кърма едва му стига за сутрешно хранене...
Лаленце, благодаря за анкетата и от сега благодаря на всички гласували в нея!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт