БАРСЕЛОНА - тема 5

• 92 562
  • 716
  •   1
Отговори
# 270
Ти ме успокои относно времето, но в основните неща не споменавам разходки по Рамбла, в Бари готик, църквата.. Абе дано се организираме и да видим всичко.
Аз винаги правя програма минимимум - неща, които задължително трябва да видим, о максимум - ако има време може й....
Ако трябва да избирам в коя от двете къщи да влизаме коя бихте препоръчали Педрера или Батльо?

Козмо каиша и той ли е безплатен всяка първа неделя на месеца?

# 271
Може ли да препоръчате удобен апартамент за двама?

# 272
Здравей gold_, опитах се да ти изпратя две примерни програми за 2 дни, направени от един сайт,но нещо не ми се получи. Там си направих няколко варианта за 7 дни. На някои места не са актуални входните такси, но на мен ми беше полезно да знам като разстояние кое къде се намира, на колко минути едно от друго в минути и разстояние. Така се ориентирах, как да направим програмата си така, като избегнем излишни тигели. Ето и сайтът: дано да ти е полезен, както на мен Simple Smile

http://www.visitacity.com/en/barcelona

# 273
  • София (Възраждане)
Кажете, моля, за Райън Ер, виждам че няма директни полети от Букурещ за Барселона, какъв е маршрутът тогава?

# 274
  • Луната
Кажете, моля, за Райън Ер, виждам че няма директни полети от Букурещ за Барселона, какъв е маршрутът тогава?

От Букурещ за Барселона летят wizzair  Peace

# 275
  • София (Възраждане)
Принципно не се интересувам от заминаване от Букурещ. По-нагоре в темата беше споменат Райън Ер като евтина алтернатива, затова попитах Blush.

# 276
За мен Букурещ се оказа евтина алтернатива за Барселона с Уиз. Купих билети за 11 октомври  Grinning на цена 40лв в посока, връщането е от Валенсия на 20 октомври - същата цена. Но съм от Варна и ме устройва. От доста време следя тази дестинация и такава цена от София не съм виждала. Затова, въпреки че октомври е далече, не се замислих изобщо  Sunglasses

# 277
Здравейте,
Бих искала да си направя някакъв бюджет за пътуване до Барселона и по-точно входове за забележителностите, транспорт, храна. Знам, че всеки се простира според чергата си, но ако ме ориентирате средно за храната колко излиза на човек обяд/вечеря? Ходили сме в Париж и в Рим, най-евтиното място, на което сме яли в Париж, беше в Макдоналдс. Но в Барселона ще сме с дете и там ще търсим по-скоро готвена кухня - тип супички, ястия. Дори си мислех за Барселонското Хепи.
За туристическите атракции ще извадя цените.
Но все пак ако споделите колко ви е излязло освен пътя и нощувките, ще ми е от полза.
Благодаря!

# 278
На нас все по 100 евро ни излиза на ден 2-ма човека, не знам какво правим уж не прекаляваме, ама някак си все толкова даваме

# 279
Като се замисля.... сутрин ходих за закуска в пекарната под апартамента ни - 8 евро. На обяд - за две менюта - около 24-28 евро. Вечерта пак около 30 евро. Сядахме за кафе или бира - около 15-20 евро.
Отделно и Т10 карта си купувахме на 2-3 дни заради метрото. В Карфур пазарувахме 2 пъти,избягвах кварталните магазини, където имаше само някакви араби,  излизаше всеки път по 20-25 евро. Плюсът ни беше,че бяхме в апартамент и вечеряхме преди да излизаме 1-2 пъти пак. Хубаво беше с покупките от Карфур, един път направих сандвичи - при много обикаляне, особено на места като Монжуик, голяма помощ са си. На фонтаните пихме по една бира - 4 евро беше 500мл. Кафето според вида варираше около 2,50 -3,50 евро. Сангрията в кана беше от 12 до 16 евро. Честно казано, ходихме и в заведения, където е пълно с туристи като нас, но аз лично предпочитах кварталните ресторанти, винаги бяха пълни с местни и цените бяха много добри. Няма да забравя как преядохме и препихме с бира и сангрия последната ни вечер - само за 35 евро. Бяхме двама. А първата ни вечер в Барселона прекарахме с едни приятели - та за 4 човека платихме 150 евро сметка за вечеря - 4 менюта, една сангрия + % IVA.
На Рамбла, до пазара, ядохме в едно заведение за бързо хранене един ден - 15 -20 евро.
Засега това се сещам.... Simple Smile

# 280
Сайтът е супер!
а по отношение на това:
Ако трябва да избирам в коя от двете къщи да влизаме коя бихте препоръчали Педрера или Батльо?

какво мислите?

[/quote]

# 281
escarlata ,сайтът е много полезен! Благодаря ти , че го препоръча  bouquet

# 282
  • Луната
а по отношение на това:

какво мислите?
Всяко мнение ще е субективно, но лично на мен повече ми хареса Каса Батьо.
Дали защото първата сграда на Гауди, която видях (слизайки от влака от летището на Пасейдж де Грасия беше тя) и после в нея влезнахме първо... Дали защото след това очаквах повече от Каса Мила (Ла Педрера) не зная, но определено повече ми хареса Каса Батьо Simple Smile

# 283
Сайтът е страхотен! Благодаря много  Hug

# 284
Да,наистина ще е субективно всяко мнение. И на мен повече ми хареса Каза Батьо, като се замисля. Много се радвам,че ви хареса сайта Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт