БАРСЕЛОНА - тема 5

• 92 574
  • 716
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте. Моят съвет е да изчетете темите за Барселона и да си набележите основните неща, там има много информация за хотели,забележителности и т.н.
А относно полетите, миналата година БГ Ер пуснаха за летния сезон и четвъртък /освен вторник и събота/, така че като заминете във вторник и се приберете в събота вечерта или четвъртък-вторник пак си имате 4 дни, които ще ви стигнат. Ние бяхме цяла седмица,но си и почивахме на плажа,
Уиз понякога пускат намаления, но за Барселона са доста стиснати. Вземете си първо самолетните билети, хотела е лесен.

# 256
Здравейте! И аз съм на същото мнение - първо билети, после хотел. Аз поне така направих - август купих билетите, септември, точно месец по-късно запазих апартаментчето. Летяхме с Бг еър и изобщо не съжалявам, защото наистина за периода, в който исках да бъдем в Барселона, разликата в цената ( като добавя и заплащането за багажа при Уиз) беше незначителна. Освен това кацнахме и излетяхме по много нормално време - около 16.30ч вече бяхме в Барселона.... Ех как искам пак да отида....
И моят съвет е да се изчетат поне 2-3 теми назад относно отзиви за хотели и т.н.

Хубав ден на всички! Simple Smile

# 257
Благодаря ви,
България Еър за момента имат полети само във вторник и събота.
Благодаря за съветите, прегледах темите, видях, че метрото е доста уредено и не ме притеснява, ако не сме в самия център. А и за периода на пътуването ни цените на нощувките са приемливи.

# 258
Ние бяхме в този район:
https://www.airbnb.com/locations/barcelona/gracia
И тъй като беше първото ни пътуване до Барселона и не я познавах, се притесних много, помислих,че сме много отдалечени.... За мое щастие обаче, кварталът се оказва страхотен! По-малко хотели, повече жилищни сгради, площадки в междублоковите пространства.......Красота! Simple Smile
А метрото ни беше на една крачка от апартамента и с него стигахме навсякъде, където си пожелаем Simple Smile

# 259
  • София (Възраждане)
Моля за съдействие Praynig Някой може ли да препръча градче (нешумен курорт), недалеч от хубав(и) плаж(ове) около Барселона, за лятна почивка с настаняване в студио/апартамент? 

# 260
escarlata, по картата ми изглежда, че сте били на много централно място. Аз се бях насочила по-скоро към района sant marti, малко по-отдалечен, но има метро.

# 261
Да, fifi_0421, оказа се страхотно място - на метри от Саграда,дори стигнахме пеша до Park Guell, а с метрото - навсякъде. Но и района, към който си се насочила ми харесва!

# 262
За Саграда фамилия струва ли си закупуването на аудиогид и както разбирам можеш да се качиш само на една от двете  кули. Коя от двете кули да избера и как да се ориентирам в църквата?

Този час на билета е за влизане в църквата или з акачването в асансьора? С него ли се слиза - четох че някой в темата беше писал, че е слизал пеш- това лично решение ли е или така е заложено?

# 263
  • тук-там
Полета на Уиз каца в 20.25 на Ел Прат -докато излезнем - 21.30 -  ще има ли с какво да се придвижим до центъра? newsm78
Освен такси.

# 264
Здравей gold,
Купих билетите за Саграда буквално в деня, когато летяхме.

Sagrada Família   Basílica   27/10/2014 14:00 - 14:15
Towers   Tower on the Passion facade   27/10/2014 14:30 - 14:45
Audioguía      27/10/2014

И така в понеделник се нагласихме още от 13.00ч да влизаме. Естествено не ни пуснаха,защото си имахме час - 14:00. Много приятно изненадана от реда. Бях платила и за двамата аудиогид. Много исках. Нооооо като влязохме и видях,че има огрооооомна опашка за тези джаджи. Приятелят ми категорично отказа да се реди. Каза,че не иска аудиогид. А аз сметнах,че ако се наредим на опашката, няма как да сварим за часа за кулата тогава...
Заслужава си да се посети тази кула! На мен поне ми хареса. Нагоре е с асансьор,а на слизане - кой както иска - дали пеша или пак с асансьора.

Надявам се съм помогнала с това, което споделих Simple Smile

# 265
Благодаря,  escarlata, това как изглеждат билетите ми изясни ситуацията. А кулите, в които можете да се качите две ли са или една?

Гледам, че за всеки час има по 280 билета, не е ли голяма навалица за 1 вход?

и нещо за окото:

Последна редакция: чт, 08 яну 2015, 22:56 от gold__

# 266
Сега като се замисля, не си спомням как беше с кулите, но се сещам,че на място като бяхме, имаше опашка само пред тази - Passion... А вие кога планувате да сте в Барселона?

# 267
Записвам се да Ви следя, август планираме посещение на Барселона.

# 268
в почивните дни покрай 3 март ще ходим - дано е хубаво времето!
Имаме само 2 дни и половина (пълни) но се надявам да видим основните неща!

Оставам с убеждението, че в Барселона по-интересните места за разглеждане са навън - няма някакви кой знае какви музеи, освен Пикасо = та за това се надявам да е хубаво времето и да разгледаме.
Набелязали сме си Саграда, каза Мила и Каза Батийо, Парка Гюел, фонтаните, хълма Монтжук и испанското село - основно това - ако е гадно времето и вали - Козмо Каиша. Дребния иска и музея на Барса, ама хич не ми се дават толкова Е за него..дано се откаже.

# 269
Оо чудесно, хубава програма, ще са изцяло запълнени двата дни, но за малкия ще е интересно със сигурност музея на Барса, на мен поне ми беше. Като дете се снимах пред купите от Шампионската лига и топките на Лео Меси Simple Smile))  Скъпичко, но пък за детето това ще е огромна и незабравима емоция. Другото - Козмо Каиша - възхитена съм. Иначе, имайки предвид удълженото работно време на музеите, може да видите доста. Ние бяхме за една седмица,затова успяхме да отидем и в Музея на Шоколада, и в Maritime Museum, къде ли не....
Пожелавам ви хубаво време, но важно е настроението и компанията според мен! Simple Smile Да ми кажат сега, че отивам в Барселона, но ще вали през цялото време, изобщо няма да се спра Simple Smile)))

Общи условия

Активация на акаунт