БАРСЕЛОНА - тема 5

• 92 398
  • 716
  •   1
Отговори
# 330
  • SF
Не отксачайте. Порадвайте се на атмосферата долу. От хълма има хубави гледки към Бърселона, но за мен по-задължителното е да отидете в парка Гюел, откъдето се откриват също много красиви гледки към града.
Аз съм била няколко пъти в Барселона и нито веднъж в това Испанско село. Ако имате само 1 ден, порадвайте се на съвременния град и невероятната му архитектура. По-добре вижте Каза Батийо или както там се пише на български. За информация - много е близо до площад Каталуня и се разглежда за около час. От покрива й - пак красива гледка към града!

# 331
  • Пловдив
Не отксачайте. Порадвайте се на атмосферата долу. От хълма има хубави гледки към Бърселона, но за мен по-задължителното е да отидете в парка Гюел, откъдето се откриват също много красиви гледки към града.
Аз съм била няколко пъти в Барселона и нито веднъж в това Испанско село. Ако имате само 1 ден, порадвайте се на съвременния град и невероятната му архитектура. По-добре вижте Каза Батийо или както там се пише на български. За информация - много е близо до площад Каталуня и се разглежда за около час. От покрива й - пак красива гледка към града!
Благодаря, така ще направим, само ще погледна Каза Батийо, че не съм чела за нея и не знам какво е и къде се намира.

# 332
  • тук-там
T10 - да разбирам ли -  час и 15 м.  валидация - независимо от посоката...Или само в една посока.
Не важи за фуникуляра, нали? newsm78

И...това е карнет с 10 индивидуални билета, или един, който трябва да чекирам всеки път? Ако сме двама - по два  пъти на качване?

# 333
Т10 представлява една карта за 10 пътувания и може да се ползва от двама човека, като за всеки се прави чекиране.Така се отчитат,че се отпечатват на гърба и в рамките на 75 мин. брои за едно пътуване.Всеки път като се качите на метрото показва още колко пъти имаш право да пътуваш.Удобни са.

# 334
  • тук-там
Т10 представлява една карта за 10 пътувания и може да се ползва от двама човека, като за всеки се прави чекиране.Така се отчитат,че се отпечатват на гърба и в рамките на 75 мин. брои за едно пътуване.Всеки път като се качите на метрото показва още колко пъти имаш право да пътуваш.Удобни са.

bouquet
Двама - два пъти през апарата и не само за метро, нали?
От толкова пътувания, как един път не е същото... Laughing
Обаче, наред с магнитчетата пазя и травъл картите! Joy
Дати има  Peace  :.....като лексикон са.

# 335
Точно така. Важат и за автобуси, и за трамваи, и за метро.

# 336
в автобусите пак ли по два пъти се чекира картата ако сте 2 души.

# 337
  • Хасково
В рамките на 75 мин се можеш да се прикачваш от метро на автобус/трамвай без повторно да се чекираш или излизайки от метрото вече не можеш я ползваш?!?

# 338
В рамките на 75 мин се можеш да се прикачваш от метро на автобус/трамвай без повторно да се чекираш или излизайки от метрото вече не можеш я ползваш?!?

Аз разбрах, че все се чекираш, но в рамките на 75 мин тя те отчита само 1 или 2 пъти. в зависимост от това колко човека сте. Правилно съм разбрала?

# 339
Всеки път се чекираш, но отчита едно пътуване за 75 мин.

# 340
  • SF
Т10 важи за фуникуляра и се таксува като метро. Този фуникуляр си е метро, но линията е дълга 1 спирка.

# 341
  • Sofia
Следя ви от няколко месеца, защото подготвям и нашето пътуване през м. Април Simple Smile
И в последните постове, все повече срещам да се споменава "фуникуляр" - какво всъщност е това? И от къде до къде се стига с него? Embarassed

# 342
  • SF
Този фуникуляр си е метро, но линията е дълга 1 спирка.
С него можеш да се качиш на хълма Монджуик срещу цената на 1 билетче за метро.
Иначе до този хълм има лифт, който те качва.

# 343
  • Русе

Фуникуляр - кабинков лифт, който се движи по релса.

В Барселона са три - Funicular de Vallvidriera, Funicular de Montjuïc, Funicular del Tibidabo. За първите два се плаща с обикновен билет за транспорт ( Т-10).

# 344
  • Sofia
Много ви благодаря за информацията   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт